22 de gener del 2007

L'Ebrebloc, avui a Ràdio Tortosa

L'emissora municipal Ràdio Tortosa, que podeu sintonitzar al 103.3 de l'FM, té previst repetir avui al vespre l'entrevista que m'han fet al migdia, dins del magazin Tortosa Avui que presenta la periodista Núria Mora. La repetició del magazin comença a partir de les vuit del vespre, per tant espero que l'entrevista s'emeti cap a les nou de la nit. A l'entrevista hem parlat fonamentalment de l'Ebrebloc, la primera trobada de blocaires ebrencs que hem organitzat pel pel proper 3 de febrer, i que es farà a la nova biblioteca de Tortosa. L'encarregat d'inaugurar la trobada serà l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, que en realitat també és un blocaire ebrenc, ja que a internet també podeu llegir el seu bloc, www.joan-sabate.blogspot.com. Com ja sabreu, després del taller per saber com es fa un bloc, una petita exposició sobre la blocosfera ebrenca i una pausa cafè, hi haurà l'acte central de l'Ebrebloc, una taula redona amb blocaires de primera divisió catalana: JAVIER LEIVA, SAÜL GORDILLO i DANIEL CLOSA. La taula redona serà completada per tres blocaires ebrencs, MANEL ZAERA, JOSEP EMILI FONOLLOSA i MERITXELL ROIGÉ. En acabar el debat i el col·loqui amb el públic, la previsió és que fem un dinar de germanor en un restaurant de Tortosa, encara per determinar. Finalment, els Blocaires Ebrencs també ha organitzat un acte de caràcter més lúdic, un Blocs&Beers, que es farà el mateix dissabte a la tarda, a la cafeteria La Tertúlia de la plaça de l´Ajuntament.

7 comentaris:

  1. Hi cabrà tanta gent a la Tertulia? Mira Gustau que els blocaris ebrencs són ja un bon grapat de gent per a n'aquella cafeteria!

    I no vull desmereixer per a res la Tertulia però és el que hi ha....

    ResponElimina
  2. La taronja és per representar les Terres de l'Ebre? Ho dic per què novament es deixa de banda l'opció d'incorporar dues comarques, i van...

    (emissores de ràdio que no arriben dalt però parlen de TE, adhesiu de la cabra dels Ports, bona part dels mapes turístics... i més que res la mentalitat de periodistes i polítics)

    ResponElimina
  3. Al Turtusí, jo crec que sí.
    La Tertúlia té una bona capacitat interior, però també cal tenir en comtpte que té una bona terrassa sota els porxos de la plaça de l'Ajuntament, protegida del sol a l'estiu i del fred i del vent a l'hivern. I si no cabem a La Tertúlia (cosa que serà bon senyal) sempre podem enviar una delegació de blocaires cap al Pica Pica. ;-)

    ResponElimina
  4. La taronja és un dels molts símbols que podíem utilitzar per representar les Terres de l'Ebre, encara que el seu conreu es limiti bàsicament al Baix Ebre i al Montsià. Hauríem pogut utilitzar les oliveres, els pàmpols de vinya, els préssecs, l'ostró del Delta, els llangostins, l'arròs... Per sort, al territori tenim molt bons productes, i tots haurien estat vàlids per identificar l'Ebrebloc. S'hagués sentit més representat un terraltí o un riberenc amb una espiga d'arròs? Segons tu, no gaire... El sentiment identitari comença a l'interior de cadascú. Per mi és tan ebrenca una taronja d'Alcanar com un vi de la Terra Alta o un préssec de Benissanet.

    ResponElimina
  5. té tota la raó del món l'anònim... reclamo que al proper Ebrebloc hi poseu seitons de la Cala, el paio este que ha fet el logo no en té ni idea del que ha fet!!!

    :DD

    ResponElimina
  6. Em sorprèn aquest debat sobre la taronja. Quan vaig veure el primer cartell de la trobada, em va agradar la rodanxa de taronja, no com a icona que identifiqui el nostre territori, d’això se’n encarrega l’Ebre, sinó perquè crec que representa molt bé el que són els blocs. Una fruita agredolça, amb força colorit, molt sucosa i carregada de vitamines, igual igualet com penso que ha de ser un bloc: agredolç, amb colorit, sucós i carregat de contingut.

    ResponElimina
  7. La última explicació és perfecta, gràcies.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta