12 de juny del 2012

Gandesa prioritza la millora del nucli antic per potenciar el seu valor cultural, comercial i turístic


La capital de la Terra Alta commemora els 175 anys de l’atorgament de molt lleial i heroica ciutat presentant una maqueta del seu nucli històric ·

 L’Ajuntament de Gandesa està impulsant diversos projectes per posar en valor els atractius turístics, culturals i comercials del nucli històric de la població, que també passa per la reurbanització dels carrers i la millora dels serveis. De fet, aquest mateix cap de setmana, tot aprofitant el 175è aniversari de l’atorgament del títol de ciutat molt lleial i heroica a Gandesa, es presentarà una maqueta del nucli antic de la capital de la Terra Alta. Així ho ha avançat aquest dimarts l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre. I és que durant la Primera Guerra Carlina, Gandesa va arribar a patir fins a set setges per part de les tropes del general Cabrera, que es va desesperar davant de la resistència de la població. De fet, des de Madrid es van meravellar de l'heroïcitat de la vila, que en premi al seu esforç va rebre el títol de ciutat molt lleial i heroica. Els actes per commemorar aquests fets es faran dissabte, 16 de juny, a partir de ls onze del matí. Però durant tot el cap de setmana, es podrà visitar la Casa dels Barons de Purroy i l’exposició de la maqueta del nucli històric de Gandesa, a Ca la Vila Vella. En aquest sentit, l’Ajuntament ha animat els gandesans a engalanar balcons i finestres amb senyeres i escuts de la ciutat. Per la seua banda, Luz ha destacat el potencial del conjunt arquitectònic del nucli històric de Gandesa, i ha afirmat que, més enllà de la recuperació urbanística dels carrers, volen potenciar el seu aprofitament des del punt de vista comercial, cultural i turístic.

En la mateixa línia, l’alcalde ha assenyalat que l’embelliment i la reurbanització dels carrers Horta i Carnisseries, la plaça de les Corts i del carrer del Costumà, és necessària per millorar la qualitat de vida dels veïns. A més, Luz ha explicat que confien en tenir ajuts europeus per finançar les obres, a través dels fons Feder i Leader, ja que també estan promovent la recuperació del patrimoni. En total, el pressupost necessari per fer aquestes actuacions supera de llarg els 800.000 euros. De fet, l’alcalde de Gandesa ha assenyalat que el projecte de millora del nucli antic ha tingut en compte aquells carrers que enllacen els edificis històric més representatius de la capital de la Terra Alta, com ara el Palau del Castellà, Ca la Vila Vella, Ca l’Inquisidor o el mateix edifici de l’Ajuntament i l’església.

D’altra banda, en la mateixa entrevista, l’alcalde de Gandesa també ha comentat altres projectes com la construcció d’un centre d’interpretació sobre la Ilercavònia, tot aprofitant la recuperació del jaciment arqueològic del coll del Moro. A més, ha assenyalat que en els propers mesos podran entrar en funcionament nous equipaments com el nou arxiu comarcal i el viver d’empreses de Gandesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta