26 de juny del 2008

La celebració per la victòria espanyola a l'Eurocopa es torna a fer sentir a Tortosa

Dos jugadors catalans, Xavi Hernández i Cesc Fàbregas, han liderat aquesta nit la victòria de la selecció espanyola contra Rússia, que permet que Espanya torne a jugar una final de l'Eurocopa vint-i-quatre anys després. El blaugrana, perquè ha obert el marcador amb una rematada espectacular; i el jugador de l'Arsenal, perquè ha manat al mig del camp i ha donat la passada del segon gol, que ha marcat Güiza, i també del tercer, que ha anotat Silva. A Tortosa, a partir del segon gol, s'han començat a escoltar els petards, els coets i els primers clàxons. Com que aquesta nit em tocava treballar, he pogut comprovar que la celebració ha estat molt intensa, sobretot al centre de la ciutat. De fet, a l'avinguda de la Generalitat s'ha pogut fotografiar els últims dies aquesta bandera espanyola que un afeccionat a la selecció havia penjat en un balcó. La veritat és que el bon paper de la selecció de Luis Aragonés a l'Eurocopa ha desfermat una febre pro-espanyola que feia molt de temps que no es veia a Tortosa. Si això ha estat així fins ara, què passarà si diumenge Espanya guanya la final contra Alemanya? Hi haurà igualment a Tortosa celebracions anti-espanyoles, si La Roja perd el partit de diumenge?

49 comentaris:

  1. Si Alemanya guanya l'Eurocopsa, jo brindaré amb cava.

    ResponElimina
  2. Estimat Gustau,

    Ahir vaig veure la segona part del partit i estic sorprès amb el bon joc dels jugadors espanyols, aquesta selecció pot i guanyarà l’Eurocopa. La veritat que els alemanys no estan al mateix nivell.

    Salu2,

    ResponElimina
  3. Vaig gaudir del joc d'Espanya a la segona part, estic sorpres; sembla ser que Raul era un element molt negatiu dins al grup.

    Tambe sorpres per gir "ultranacionalista" de Cuatro, els seus comentaris i presentadors semblen uns hooligans.

    Els mitjans de comunicació poden ser maquiavelics per a fer moure les masses quan conve.

    ResponElimina
  4. La yihad hispànica ja té caldo de cultiu amb lo futbol. Realment estic indignat de veure com catalanas que van de màrtirs per la vida enboigeixen amb Espanya.
    jo també brindaré per alemanya.

    ResponElimina
  5. Ja es diu que la lliga de futbol i la selecció espanyola vertebra més l'estat, que qualsevol activitat del govern. L'espanyolisme a Catalunya es transmet bàsicament mitjançant el futbol. Les celebracions no em sorprenen ja que els resultats electorals donen una majoria clara als partits d'obediència espanyola. Malauradament, és així. A Catalunya hi ha molta gent aliena a la catalanitat. A la selecció catalana la Federació espanyola li va negar la possibilitat de jugar un simple partit de costellada fa uns mesos, això, a molts ciutadans d'aquí sembla que els importi un rabe. A l'igual que el que va passar a Fresno amb la federació de patinatge.
    Ens queda l'esperança de Deutschland!!! A veure si els alemanys ens donen un cop de mà, a alguns catalans i algunes catalanes (jo no parlo mai en nom de tots i de totes).

    ResponElimina
  6. Si guanya Alemanya, i tant que ho celebraré. Mentre l'estat espanyol, no deixe jugar als catalans amb el nostre propi equip, sempre aniré contra Ecs-panya.

    els mallorquins tenen un verb que es diu espanyar, el contrari d'apanyar. per tant si una cosa esta espanyada, és que està feta malbé.

    Enric, sobre el gir "ultranacionalista" de cuatro ...
    son espanyols, i per molt "pogres" que siguen, no deixaran de ser espanyols.

    ResponElimina
  7. Quina vergonya sento al llegir els comentaris de alguns resentits catalanistes, i sobre tot d'algu que se les dona d'intel·lectual. Es clar que aquestos dies ho esteu passant molt malament, i treieu la fel per la boca (en aquest cas pel teclat). No m'importa massa si guanyem o no la final, però m'agradaria que fos aixì per a que tingueu que guardar el cava uns quants anys.
    Amb l'odi que sembreu ara, si algun dia arriba a existir la vostra estimada selecció catalana ja podeu imaginar com se celebraran la seves derrotes.

    ResponElimina
  8. morigan, allò que dius que pasarà ja està passant. Tots els que no pensen com vatros són menyspreuats. Vatros sou els hereu del feixisme espanyol. Una grande sola i libre. i la resta que els bombin. Tu mateix n'és un exemplar paradigmàtic, què no t'escoltes. parles com un nacionalista, això si espanyol. I quina diferència hi ha? només que en sou més i teniu el poder. deixeu.nos respirar i pensar lliurement i si volem que gaunyi alemanya què passa?

    ResponElimina
  9. Morigan,
    La "nostra estimada selecció catalana" no pot competir, perquè vosaltres els espanyols ens ho impediu.Llavors pots parlar de ressentiment o del que vulgues, la realitat és que els espanyols decideixen per part nostra.
    Quant al cava, igual en bec habitualment. Si perd Aspanya, porció doble. A veure si els alemanys ens donen una alegria a uns, i us donen un disgust als altres...als espanyols.
    salut i Deutschland

    ResponElimina
  10. Ja tenim aqui les respostas típiques dels que es pensen que son mes catalans que ningú. En quan algú no pensa com ells, ja es un feixiste... doncs vaja democrates estu fets vatros !!!
    Jo em sento català perque visco a Catalunya, pero tambe em sento espanyol perque visco a España, y avui per avui, es el estat que ens representa a tots, i no em tinc que amagar per això.
    Es com si un de Campredó es sent Tortosí, tan greu és això?
    Per acabar, els espanyols no decideixen per part nostra, perquè natros (els catalans) estem en els organs de govern perfectament representats (igual que en la selecció) i per tant, com espanyols que som (encara que algu no s'hi senti) podem dir que decidim per nosaltres mateixos.

    Que os sea leve !!!

    ResponElimina
  11. Es que hi ha discursos que vesteixen molt i fan “progre”. Tot el que no es no es “progre” es “carca” o “fatxa”... Es la moda del “políticament correcte” que ara impera entre sectors normalment joves, i ja se sap...”Juventud , divino tesoro..” També al Maig del 68 ho volíem canviar tot “i miré com a quedé...” A pesar de la meva critica, sempre constructiva, jo els hi dono el relleu perquè a pesar de tot també tenen coses molt positives.

    ResponElimina
  12. Escolta Morigan, als campredonencs se'ns obliga a ser tortosins per decret. Se'ns ha impedit ser poble. No som tortosins, ens hi obliguen.
    Quant a la representativitat de Catalunya dintre Espanya, ja veus el que van fer els espanyols amb l'estatut, deixar-lo en no-res.
    No dic ni feixista ni fatxa a ningú, senzillament és constatar allò que passa.Els espanyols decideixen allò que podem fer i el que no podem. Com he dit abans, ens van expulsar de la Federació internacional de patinatge per pressions del govern espanyol, que va decidir que no hi havíem d'estar.

    ResponElimina
  13. morigan, el teu discurs és el típic sociata. No vols reconèixer que tot lo que no pensa com tu té el mateix dret a expresar-ho que tu. Si no ho reconeixes llavons això és feixisme. no fotis.
    I finalment, noi això de ser moltes coses no sé com es menja. Veig que te saps molt be la doctrina. som espanyols, catalans, tortosins, de la raval, heterosexuls, europeus, ciutadans del món, etc......
    No fotis tio. culturalment o s'és català o s'és espanyol les dues coses no perquè existeix lo que se diu lo fet direrencial. O els danesos són igual que el alemanys? no pos natros tampoc som com els espanyols, senzillament perque els espanyols no ens deixeu ser catalans.

    ResponElimina
  14. Jua, jua, sociata diu... potser tinguis raó, o potser no.
    Irreverent, tu si que ets un paio que et saps bé la lleço.. el fet diferencial dius... jua, jua... quin?, el del 3% que deia en Pascual?.
    La realitat és que els catalans tenen una identitat propia com la tenen els aragonesos, o els gallecs... o que et penses, que els catalans som una espècie única al mon? (sembla que sempre estem mirant-nos l'omblic). Però també és cert que compartim el 99% de la nostra cultura i forma de ser amb la resta de espanyols, encara que no ho vulguis reconeixer.
    Pregunta-li a qualsevol catala per Chiquito de la Calzada i per Charles de Gaulle, a veure a quin coneixen més...

    ResponElimina
  15. Pobre Emigdi, que desgraciat et deus sentir en aquest món : t'obliguen a ser tortosí (que en són de dolents els tortosins!!!), t'obliguen a ser espanyol (que en són de dolents els espanyols !!!)
    No sé com pots viure amb una pressió tan forta...
    Espero que com a minim et sentis europeu, perquè si tampoc aceptes això, es per a tornar-se boig...
    Respecte a la representativitat, jo crec que tenim la que ens correspon, i l'estatut es va retallar al congrés amb la participació d'un bon nombre de catalans, o es que no hi han diputats catalans al congrés?

    ResponElimina
  16. Morigan,
    Jugues amb avantatge ja que tu saps qui sóc i tu ets anònim per a mi. Te'n fots, però la realitat és que a Campredó li han prohibit per llei ser municipi. Si n'estàs orgullós que així sigui, demostra que la teua manera de pensar no és gens democràtica. És una putada molt gran per a natros no ser municipi. quant a Catalunya, l'opressió espanyola és molt forta, com es va demostrar amb el tema estatut. quant a diputats catalans: català no s'hi neix, sinó que se n'exerceix. N'hi ha uns quants d'aquests que hi han nascut, però no n'exerceixen, entre els quals, els sociates.
    Tu estàs satisfet que manin els espanyols, i hi tens dret. El problema és els que no tenim dret a res. Catalunya no pot competir en torneigs internacionals perquè els espanyols ens ho impedeixen. Escòcia i Gal·les, sense ser independents, hi poden participar. Vatros, els espanyols, sou així, i us en vanaglorieu. En el teu cas, te'n vanaglories fins i tot de la putada que se li ha fet a Campredó. Deu ser cosa de personalitat, n'hi ha qui li agrada putejar als altres. Els espanyols en sabeu molt d'això.
    Quant a Campredó, tirem endavant com podem, malgrat la llosa de no ser municipi. Si és cosa de riure... no em sembles una persona gens democràtica.

    ResponElimina
  17. Les coses del nacionalisme, d'aqui d'alla i d'aculla. Evidenment que els de Cuatro es pasen (Camacho el primer de tots): "Quien no se emociona, es que no le corre la sangre por la venas" ( toma ya). Pero tampoc en fem un gra massa, perque es pasen els de cuatro?
    perque com deia algu per aqui ( castellanitzan-t'ho, aixo si) perque existeix el "brou de conreu" i ho exploten com ho explotaria convenienment qualsevol altra tele, per tal de traure-hi suc ( publicitat, diners), fins i tot la Sexta ho explotava fent-se l'original, recolzant Portugal fins que la van eliminar (publicitat i diners).

    Emigdi, com es menja la teva teoria? , a vere si ho ordemem una mica tot aixo, si tu mateix acceptes que "A Catalunya hi ha molta gent aliena a la catalanitat". aixi, perque tants d'escarafalls, a vere si resultara que l'estatuquo actual (amb seleccions incloses)ja ens va be als catalans. Tambe ens dius que "jo no parlo mai en nom de tots i de totes", pero dels campredonencs si, no?: "No som tortosins, ens hi obliguen"

    Fot tot tant de fastic, que no en pot fotre mes. L'altre dia a una tertulia a TV3 feien l'obsevacio que, si Cesc hagues fallat el penal, "a Espanya" haguesin dit " El jugador catalan fallo el penalti" i ara que el va marcar diuen " El jugador español.. "
    Pero, ves per on, ara mateix al telenoticies, el que han destacat per sobre i exclusivament es el fet que els jugadors catalans van ser decicius ( cert per altra part).
    I encara que no hauria de ser necessari, afirmo que, per suposat que hom pot ser de qui mes li rote i volguer que guanyi qui mes li plague.

    ResponElimina
  18. A tenor dels comentaris precedents, dedueixo que tinc molta sort de sentir-me com em dona la gana...

    ResponElimina
  19. A pesar de tot l'anterior, morigan-omblic, deixam dir-te ( que no hagi la temptacio de que fesem cap al mateix sac)que, encara que les coincidencies culturals, fets diferencials, llengua etc fosin calcades, que pasa? que no tindrien dret -els que vulguesin- a declarar-se aliens, independents o com els done la gana? . En tots els casos, es una questio de sentiments i de querencies, ni mes ni menys, ens agrade a tu, a mi o als Zapateros de torn.

    ResponElimina
  20. Ben dit cucafera !!!
    No se qui ets, però sembles una persona equànim.

    Emigdi, evidentment jo no tinc res en contra dels campredonecs (conec uns quants i son bona gent). Ets tu qui veus amenaces per tota reu, tipica paranoia de quin se sent frustrat.
    Tant d'interes per ser un minicipi? a veure si al final tenim un tema de recalificacions, i el disfracem de patriotisme per a que coli...
    Els catalans estem representats a les competicions internacionals, ahir sense anar mes lluny, hi havia uns quants de catalans al camp.
    I respecte a la xorrada de Gal·les i Escòcia (sempre diueu el mateix), encara no us heu enterat. Si ells tenen selecció nacional de futbol es perque el football el van inventar ells (els britanics) i van fer les regles, i juguen entre ells (com al rugby). Que jo sapigue, ni Gal·les ni Escòcia tenen selecció de atlestime, ni handbol, ni ciclisme, ni res mes... el tema del futbol es un fet excepcional.

    ResponElimina
  21. Cucafera,
    Mai no parlo en nom de tots, tampoc dels campredonencs i de les campredonenques. Només que a una majoria de campredonencs i de campredonenques ens han privat la possibilitat de ser poble. Vàrem tirar endavant un procés de segregació, que els poders polítics varen impossibilitar. Jo no conec cap campredonenc/a que es manifesti com a tortosí/na, tot i que un 35% de la població no va signar la demanda segregacionista, tampoc s'hi manifestà en contra. Hi ha gent que no va signar per passotisme, i d'altres perquè no els agradàvem els de la junta de segregació. Però un 65% de la població va apostar pel municipi. Ara, el problema, és no ser municipi, ja que comporta infinitat de deficiències. Si algun cop, Cucafera, parlo en sentit general (catalans, campredonencs) és perquè ho he escrit excessivament ràpid. No m'agrada mai generalitzar, ja ho saps.
    Salut i Deutschland!

    ResponElimina
  22. Emigdi, respecte al fet de que jo et conec, i tu a mi no, es conseqüencia de la teva notorietat pública a les Terres de L'Ebre, com a reconegut escritor. En l'aspecte personal, no tinc ni idea de com ets, encara que les teves propies paraules em donan una petita descripció.
    No et sentis en inferioritat, home.
    Mira, per a estar una altra vegada en igualtat de condicions, et diré que visco a Santa Bàrbara, i no soc escriptor.

    Salut

    ResponElimina
  23. Morigan,
    És increïble que puguis ficar termes com "requalificacions". Quins interessos personals puc tenir? No voldria pensar que dóna mostres del teu nivell personal.
    Si miressis quantes seleccions sense estat poden competir internacionalment en tota mena d'esports! Però és massa demanar als espanyol. Uns jugadors catalans juguen amb Espanya, és una obligació. Podrien fer diferentment, sense càstig? Saps que no, perquè els espanyols maneu i obligueu.
    Ja veus, jo no faig acusacions econòmiques, perquè t'has lluït!!!
    A veure si Deutschland ens dóna una alegria molt gran a uns quants catalans i catalanes!!!

    ResponElimina
  24. Uf !!! Que ràpid que escriviu, que passa , que no teniu res més que fer?

    Cucafera : demano disculpes per "l'omblic", evidentment volia dir "melic" però amb l'emoció del tema se m'ha colat. La veritat es que com es pot veure no domino gens el català (ja soc una mica gran i a l'escola vaig fer 100% castellà), i el poc que sé, l’après per gust i per iniciativa pròpia. Sigueu comprensius amb mi.

    ResponElimina
  25. Efectivament, morigan, no TENIM res mes que fer, per la resta, veig que ens podem posar al mateix sac.

    ResponElimina
  26. Emigdi,

    Retiro les insinuacions economiques. Com ja t'he dit, no et conec mes enllà de la teva faceta com escriptor, i per lo tant no tinc ni idea de si tens quaranta solars al poble, o vius de lloger a un apartament...
    Oblidem lo tema. Tan sols me extranya perquè l'altruisme, como tu sabràs es un be escàs.

    Tema Campredo: el que teniu que fer es tenir el suport del 65% dels tortosins... ja veuras com llavors es molt mes facil.

    Tema seleccions : molt al teu pesar, la gent està amb la seleccio espanyola, i per descontat, estem ben orgullosos de que uns quants catalans estiguen contribuint en aconseguir les victories.

    Per ultim : millor si guanyem diumenge, però si perdem no passa res, la gent ha demostrat que està amb la selecció nacional.

    ResponElimina
  27. Gràcies cucafera.
    Jo realment no tinc res que fer, excepte anar-me a la piscina del poble, aixi que us deixo xarrant d'aquestos temes tan interessants.

    Sigueu bons, que a la nit llegiré el que heu escrit, i si no estic d'acord us fotre canya...

    Adeu !!!

    ResponElimina
  28. Morigan,
    Lamentable les teues insinuacions econòmiques, però bé, què hi farem, les disculpes les accepto.
    Quant al suport a la selecció "nacional" no deixa de ser una prova més del vostre "nacionalisme". Passa que dius "la gent", generalitzes ja que hi ha moltíssims catalans i catalanes que xalaran d'allò més si guanya Alemanya. Í això també és veritat. A més, a mi m'encanta el futbol, ara podeu estar satisfets els espanyols, però cal recordar que heu estat la selecció dels ridículs any sí any també. Jo no us he vist mai fent una bona actuació. el 1984 vau arribar a la final, però el joc va ser patètic, i Arconada, sortosament, no va tenir una nit encertada, i va donar una satisfacció molt gran a molts bascs i catalans.
    Jo no et faltaria mai al respecte en temes econòmics, ni a tu ni a ningú.
    Visca Deutschland!!!

    ResponElimina
  29. Com se que el tema et motiva Emigdi, et plantejo una qüestio molt sincerament, tot mirant la foto que Gustau ens ha posat per a ilustrar el seu comentari, he pensat: avui dia, que es mes "arriscat" -a Catalunya- posar al balco una bandera d'Espanya o de Catalunya?

    ResponElimina
  30. Cucafera,
    Potser sigui més arriscat posar l'estanquera. Però, la realitat, és que els espanyols tenen el poder: econòmic, esportiu, polític, lingüístic, social. Tenen selecció de futbol, poden anar al cinema i veure pel·lícules en la seua llengua, poden vetar estatuts, tenir representació a l'ONU, i participar al festival d'Eurovisió (gran esdeveniment!!!). A més, els espanyols poden privar a molts catalans i catalanes de tenir tot això. Cucafera, no hi ha color. Tenir un estat és essencial per a qualsevol nació. Sense estat, el sentiment nacional és feble (ja veus, molts catalans defensant Espanya en futbol, malgrat tot el que fa la FEF contra el futbol català). A Catalunya ho tenim molt magre ja que el procés d'espanyolització és molt gran. Avui mateix s'han carregat en Bassas (que no és sant de la meua devoció), per no seguir les directrius del partit governant. Hi ha molta gent aliena a la catalanitat, que prefereix l'Espanya de sempre.
    Salut i Deutschland! (sóc professor d'alemany, ho confesso)

    ResponElimina
  31. Arriscat? Perque? Pero de que esteu parlant? Ara en plena democracia hi ha risc per posar a casa teva una bandera o una pancarta? Qui pensi que hi ha risc vol dir que te por ( o temor com diem aqui).TEMOR A QUE? Estarem fent una involució ? Seria molt decepcionant...

    ResponElimina
  32. Al Bassas precisament se’l ha carregat el “tripi” Un Govern moooooolt democràtic!!

    ResponElimina
  33. En tot això del fútbol ja ningú (o quasi ningú)se'n recorda del gasoil i de l'atur. Començo a estar una mica abrumat de tant de torero i guàrdia civil enbolingat cridant com a possessos. Sembla Brasil això. Això sí, exaltació esportiu-nacionalista per un tubo. Alego resulta que són los catalans i vascos los nacionalistes.

    ResponElimina
  34. Emigdi, no em digues que no t'ho he posat en safata.....per a que vegis que a l'unic que em dec es a mi mateix i a la familia (quant estan d'acord amb mi), i "que la musica militar nunca me pudo levantar.... i que no hay mayor pecado que el de no seguir al abanderado", et confesare que, quant he escoltat que Bassas no continuaria als matins de Cataunya radio, he pensat....mira a veure si possem qualsevol al seu lloc, menys oients i de pasada.....mes per a la SER. Que et sembla?

    ResponElimina
  35. mc calan, m'he cuidat molt de posar-ho entre cometes lo de arriscat, home, nomes faltaria que perilles la vida del qui la posa, pero crec sincerament que avui per avui a Catalunya no es politicament correcte que algu es declare espanyol a no ser que vulgue ser etiquetat de fatxa, skin, espanyolista etc. Si o no?
    Per a mi al menys es un fet prou evident. Jo ara per ara, no posare ni una ni l'altra, quant era hora de reivindicar la senyera, ja ho vaig fer.

    ResponElimina
  36. Morigan, reiet meu, amb la teoria del chiquito ja m'ho has demostrat tot, i ja veig el teu nivell. Saps què, la sort que tenim alguns és poder defensar aquest 1% que dius que tenim de diferent entre tu i jo.
    Visca la Terra Lliure.
    (I xaval: no oblidis que és agosarat argumentar amb l'ignorància com a aliada)

    ResponElimina
  37. Cucafera; Precisament d’això parlava. No tens que renunciar a la teva llibertat..Jo no penso fer-ho. Com si vull posar una bandereta del Reial Madrid ...Uy! me he passat no?

    ResponElimina
  38. irreverent, he buscat un exemple que de baix nivell, per a que fins i tot tu el puguessis entendre, i veig que ha funcionat.
    Pot ser jo soc bastant ignorant, peró em penso que tu tampoc ets Aristoteles precisament...
    L'unic que volia explicat-te es que les diferencies culturals entre les diverses parts d'España son mínimes, si les comparem amb qualsevol país extranger (excepte Andorra...). Aixó del fet diferencial es un cuento dels NAZIonalistes

    ResponElimina
  39. És ben manifest, sobretot últimament, que el nacionalisme més fort, expansiu i monolític (també més barroer) és l'espanyol. Però bueno, si només en lo futbol poden treure pit, pos mira, també s'ha d'entendre, pobrets...

    ResponElimina
  40. Bueno, Espanya acaba de guanyar l'Eurocopa. S'ha de reconéixer que han estat sense dubte lo millor equip de la competició i s'ho han merescut. Ara que Aragonés marxa s'haurà de vore si mantindran lo nivell o què faran.
    Ara bé, en l'aspecte extradeportiu del fet, que és lo que més se prolongarà en el temps, ja mos podem preparar, perquè l'onada de primitivisme hispano-messetari que haurem de soportar serà considerable.

    ResponElimina
  41. Krupp, va por ti y por Emigdi :

    Campeones !!!
    Campeones !!!
    oe eo oe !!!

    ResponElimina
  42. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  43. Com es posible que d'un pais ( amb perdo ) on hi juguen mes estrangers que en cap altre, surtin una colla de jugadors autoctons (sinonim) tant i tant bons? Al qui se'n hagin alegrat, enhorabona i felicitats; als que no, els acompanyo el sentiment.

    ResponElimina
  44. Cadascú pot donar la importància que vulgui a la victòria d’un esdeveniment esportiu com la Copa d’Europa de Futbol...Personalment, penso que se’n fa un gra massa.
    Ara be, considero que no queda qüestionada la catalanitat de ningú per alegrar-se’n de la victòria de la selecció espanyola de futbol. No hi dictadura pitjor que la que difon el missatge “..o estàs conmigo o contra mi..” Apel•laria a la responsabilitat dels mitjans per fer pedagogia per a que esdeveniments com aquest no es convertissin en excusa per afilar ganivets ja que es tracta d’un fet ESPORTIU i no cap declaració de guerra . L’esport teòricament hauria d’aglutinar als pobles i no dividir-los.
    Particularment no estic en contra de les seleccions autonòmiques , sempre i quan s’arribés a un alt nivell de competició i no es convertissin en partidets de costellada com fins ara. I ja se sap; un nivell alt precisa d’un bon calaix.

    ResponElimina
  45. Això és una ingenuïtat...

    ResponElimina
  46. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  47. Sense desmerèixer aquesta victòria i l’espectacle que ha donat, no serem tots nosaltres el ingenus , que un fet esportiu com aquest ens distrauen l’ atenció del veritables reptes que tenim a la porta...? En tot cas, evadir-se una mica també va be, però la vida continua al marge de la Copa d'Europa.

    ResponElimina
  48. Podeu deixar els vostres comentaris sobre la victòria d'Espanya a l'article d'avui mateix.
    Per fer-ho més fàcil, aquest post quedarà tancat.

    ResponElimina

Disqus for Marfanta