26 de juny del 2008

Entrevista sobre blocs i periodisme a Interacción

L'aparició dels blocs, que molts mitjans de comunicació van veure primer com una amenaça, és en realitat una nova oportunitat per al periodisme que és conscient dels seus problemes, vicis i defectes, i que necessita regenerar-se. Aquesta és una de les afirmacions que he fet recentment, amb motiu d'una entrevista realitzada per una estudiant del postgrau de Periodisme Digital de la UOC, Olga Tomàs. De fet, ella ha triat una altra frase per al titular de l'entrevista, La majoria dels diaris digitals s’assemblen cada vegada més als blocs. Podeu llegir l'entrevista sencera al portal Interacción, el diari digital que han elaborat els alumnes del postgrau, o bé clicant aquí mateix. En l'entrevista, comentem els avantatges que ofereix un bloc periodístic per als internautes, i parlem del cas de La Marfanta i dels meus blocs de referència, així com de la utilització i verificació de les fonts informatives a través d'internet, i de la decepció dels ciutadans amb els mitjans de comunicació tradicionals. A més, també fem una reflexió sobre el periodisme ciutadà i sobre el futur del periodisme digital. D'altra banda, al mateix portal podeu llegir el reportatge sobre l'ebresfera que fa just un any va publicar-hi la periodista Cinta Bonet, que ara és la directora de continguts de Teveon.

3 comentaris:

  1. Ho he de dir, (aguilutxos i bous a alguna que altra bandera, a part) Espanya ha jugat un partit sensacional. M'ha caigut la bava. I qui digue el contrari, no es un esportista.

    ResponElimina
  2. Felicitats per l'entrevista, Gustau!! unes reflexions molt interessants.

    ResponElimina
  3. Gustau, moltes felicitats per l'entrevista, amb un contingut molt encertat, com ens tens acostumats.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta