27 de setembre del 2011

La PDE ratifica la seua denúncia per les obres del canal Xerta-Sénia al Parc Natural dels Ports

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha estat citada aquest dilluns migdia al jutjat d’instrucció numero 2 de Tortosa per ratificar-se en la seua denuncia de l’abril de l’any passat, en contra del canal de regadiu Xerta-Sénia, una obra que el moviment social considera l’inici d’un transvasament encobert a Castelló. En concret, la plataforma va detectar que la Generalitat havia construït una bassa del canal Xerta-Sénia en un espai protegit del Parc Natural dels Ports, al terme d’Alfara de Carles, i que l’obra no havia passat la declaració d’impacte ambiental. La plataforma va denunciar al Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil que la bassa A, la més elevada del primer tram del canal, es va construir dins dels límits del parc natural, en una zona declarada com a lloc d’importància comunitària, i dins de la xarxa Natura 2000. Segons la PDE, la declaració d’impacte ambiental no va tenir en compte que aquesta bassa, situada al costat de la històrica basa de l’Ossera, es trobava en un paratge natural singular, i que la seua construcció pot afectar els elements naturals que han servit per declarar-la com a zona protegida. A banda, la Plataforma en Defensa de l’Ebre ha reclamat una auditoria de les obres del canal Xerta-Sénia, ja que considera que el regadiu està sobredimensionat, i que no és viable des del punt de vista econòmic. Tant la plataforma com el sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) han denunciat reiteradament que no hi ha cap pla de regadius per al Xerta-Sénia ni un cens rigorós de regants, el que porta a pensar que un cop acabades les obres hi haurà un excedent d’aigua que podrà ser transvasat al País Valencià.

Imatge Canal 21 Ebre

24 comentaris:

  1. Algú del tripartit podria dir alguna cosa, no? Entonar un "mea culpa" potser?
    Pq dels de CyU i del PP-Franco ja sabem què en podem esperar, no se n'amagaran que volen vendre l'aigua al millor postor o sigue a qualsevol menys al pagès. Però, del tripartit algú en dirà alguna cosa?

    ResponElimina
  2. Lo del PP-franco la pròxima vegada te ho estalvies que en cap moment ningú t'ha dit "rojo".

    ResponElimina
  3. Au, ja hi tornem a ser ...

    Si no ets del PP ( els bons ), ets "rojo" ( els dolents ) ...

    Mira Arjub, jo no soc apolítica, encara que no milito a cap partit ( ni els he de defensar ), però he escoltat moltes vegades el posicionament dels del tripartit en contra del transvasament de l'Ebre ...

    I recordo perfectament quin govern va derogar el PHN ... Com també sé perfectament quin partit derogarà la derogació ( i també penso quin altre partit li donarà suport, si no hi ha majoria absoluta ) ...

    Igual soc una miqueta "rojilla", oi ??? ...

    ResponElimina
  4. Per favor...però tu t'has llegit el comentari anterior...¬¬U

    ResponElimina
  5. Així recordaràs qui va amagar la crisi de la sequera abans de les eleccions generals del 2008, no? La ministra de defensa va entrar al pavelló de Tortosa amb la bandera del nus i una setmana després començava la paranoia trasvasista del PSOE-psc. I qui hova parar va ser la gent del carrer amb 20.000 persones als carrer d'Amposta. Un cop vista la resposta i q va ploure, no es van fer 60km de canonada en temps rècor.

    I Gutijaume, ves a parlar amb Rita Barberà i pregunta-li pq no vol traure-li el títol de "batlle honorífic de València" a Franco. O pq el vostre president firmava penes de mort fa 30 anys. I rojo, sí, i amb orgull q davant del feixisme espanyol ja vam haver de baixar prou el cap i encara mo'l volen fer baixar.

    ResponElimina
  6. Franco és mort des fa més de 30 anys!! En democràcia ningú té perquè abaixar el cap davant ningú i no hi ha perdedors i guanyadors. La societat avança però certes persones quedeu encolades al passat.

    ResponElimina
  7. Home Guti, tu com a membre del PP no ets la persona mes indicada per dir "certes persones quedeu encolades al passat". Fes un repaset del que tens per casa (la del teu partit) i quan la tingues neta de gent que esta encolada en el passat, mos vens a donar lliçons a la resta.

    Per si no saps per on començar et ficaré algún exemple d'aquests darrers dies:

    ResponElimina
  8. Una societat no avançará si la societat no vol avançar. Per això poc a poc els joves, que hem crescut sense aquests prejudicis i rancors que molts demostreu, podem ser els culpables, de que aquesta societat torni a avançar.

    ResponElimina
  9. Peró si lo PP es una mescla de ideologia demòcrata cristiana,conservadorisme i feixisme, com podem avançar així? Potser si penseu de manera diferent, lo que tindríeu que fer los joves que esteu al PP, es formar un partit nou.

    ResponElimina
  10. En un sistema bipartidista com el nostre i amb un sistema electoral que perjudica als partits estatals minoritaris és un absurd. Ja hem vist com han sortit els experiments com Ciutadans o UPyD... I com ja t’he dit el PSOE avarca tot el centre-esquerra i el PP tot el centre-dreta deixant un molt petit marge de joc per a partits que es veuen obligats a especialitzar-se per poder esgarrapar vots com els ecologistes o el recent cas de PxC.

    L’actual crisis ideològica ha provocat que els extrems (tant esquerre com dret) hagin perdut força i siguin ara mers observadors del joc democràtic. Dir que el PP és un partit feixista és com dir que el PSOE és un partit comunista. Tant una definició com l’altra representen una etapa del passat que avui en dia és una cosmovisió de la política i la vida social molt endarrerida i “passada de moda”, gracies a Déu.

    ResponElimina
  11. D'entrada francament, no crec que el PP sigui un partit feixista. crec que, així, categòricament i com exclusivitat, no es pot dir.
    Però el que tampoc es pot dir, en absolut, és que el PSOE és comunista, ni tant sols com a rabieta per contra-argumentar. De fet, no es pot dir ni tant sols d'Izquierda Unida ni de ICV. En tot cas en aquests darrers partits, igual que amb el PP feixistes, el que es pot dir és que n'hi han. Segur que no la majoria, però n'hi han. I tu, Gutijaume, ho saps igual que jo.
    Te'n dic una altra per a que hi penses: Tu que creus que hi ha més, comunistes que voten PSOE o feixistes que voten PP ?

    ResponElimina
  12. A diferència teva, que has afirmat que el PP era una partit feixista en l’anterior comentari jo no he argumentat que el PSOE fos comunista, pot ser has de llegir en més deteniment la meva argumentació per entendre-la. El comunisme el representa el PCE (¿quants vots treu?) i el feixisme, Falange (¿quants vots treu?).

    Pel que fa a la pregunta, no tinc els mitjans per respondre’t i estic segur que tu tampoc els tens. Et contestaré amb una altra pregunta: ¿Quantes persones que no són de dretes votaran al PP aquestes eleccions? O ¿quantes persones votaran sense ser de ninguna ideologia concreta, i simplement ho faran seguint un càlcul racional?

    Jo no et negaré que hi hagi algun nostàlgic que voti al PP, però d’aquí a afirmar que és un partit feixista hi ha un tros. De totes maneres accepto la teva rectificació.

    ResponElimina
  13. Jo continuo pensant que lo PP te tocs feixistes, be per algun de la època de Franco que encara esta per allí o li te ser apressi, o be per que per damunt de tot,nomes esta l'estat i la seua jerarquia.
    Peró bueno, cada loco con su tema.
    Una pregunta Jaume, o dos, si no te sap mal.
    Quina posició teniu los joves del PP de Tortosa sobre l'aigua de l'Ebre? Teniu divisió d'opinions?

    ResponElimina
  14. Gutijaume, ho has aconseguit: estic marejat.
    Em dius "has afirmat que el PP era una partit feixista en l’anterior comentari". Jo, al comentari meu havia dit: " francament, no crec que el PP sigui un partit feixista "
    Al final tornes a insistir: "....però d’aquí a afirmar que és un partit feixista...". Però qui ho ha dit que ho és ?. Per a acabar d'arrodonir-ho em dius: " De totes maneres accepto la teva rectificació "......
    Per altra banda, ja ho sé que tu no has dit que el PSOE sigui comunista, només replico que això no es pot dir ni com a recurs dialèctic, per inversemblant.
    I disculpa, però, tu que de tant en tant ens recordes la teva condició d'universitari, sovint sembla que estigues a sisè de primària.
    Respecte a la pregunta, sí, ja t'ho dic ara: si son d'esquerres moltes persones que votaran PP no ho sé ( voldria creure que no ) però que en votaran moltes que a les anteriors van votar socialistes, sí. Quan hi ha allaus de vot ha de ser així necessàriament.

    ResponElimina
  15. Gutijaume: i tant q hi van haver perdedors i guanyadors, va perdre la democràcia i va guanyar el feixisme i així ho van voler recordar durant quasi 40 anys els guanyadors i encara avui, 75 anys després de l'inici de la Guerra Civil, pels carrers i les places de molts pobles i ciutats, així es recorda, que "unos hallaron gloria" i altres què? Estudia't bé la història pq sinó, estàs condemnat a repetir els mateixos errors del passat. Això de que no va perdre ni guanyar ningú és l'invent dels tardofranquistes per a que no hi hagués roptura i canvi real, de la dictadura a la democràcia. Felicitats, els del partit on tu milites ho van aconseguir i negar esta evidència diu molt poc de tu.
    Els teus silencis sobre les coses que no t'agraden els entenc com a vergonyes pròpies. Digues què fa Rita Barberà amb el títol de Franco? De què té tanta por el PP amb els símbols franquistes? És l'àguila franquista l'equivalent al colom de la pau?

    I alguns dels teus raonaments com t'han dit abans semblen de P3. Vols dir que tothom que és de dretes vota el PP? És el mateix que dir que tots els feixistes voten la Falange. Tots els racistes voten PxC? I tots els independentistes voten ERC?
    Pensa-t'ho bé i respon a les preguntes que no et queda massa bé.

    ResponElimina
  16. Ignorant ja he comentat en més d’una ocasió que sóc contrari a qualsevol transvasament del riu Ebre vagi l’aigua a Castelló o a Barcelona. Si hi ha divisió d’opinions, jo no la conec.

    Arjub tu parles de passat “sí va haver perdedors i guanyadors”, i jo et parlo de present “no hi ha perdedors i guanyadors”. Crec que la diferència és força evident, fins els de P3 la veurien...parlem amb 40 anys de diferència, veus com sí hi ha persones que quedeu encolades al passat?

    ResponElimina
  17. Jo celebro que et mostres així d'antitransvasiste i que ho pugues defensar davant els càrrecs del PP a Castelló, Catalunya, atc.
    Et dono la benvinguda al club.
    Ni una gota més!

    ResponElimina
  18. Esta molt bé que els joves del PP ebrenc tinguen clar el tema dels transvasaments i que es posicionen en contra.

    Ara, enlloc de perdre l'energia intentant convencer-nos als ebrencs de que sou antitrasvasistes, podrieu destinar aqueta energia en convèncer al vostre partit, podeu començar pels jovens catalans i/o espanyols i seguir pels mes grans.

    S

    ResponElimina
  19. Jo també ho celebro, espero que no tingues problemes a l'hora de mostrar aquesta postura davant els teus superiors del partit. Pensa que no estaràs sol en aquesta postura.

    ResponElimina
  20. Anirien bé unes declaracions, tipus Rudi, de que el PP de Tortosa, i el PP de les TE. Diuen que "NO A QUALSEVOL TRANSVASAMENT DE L'EBRE" i reclameu que no es menystinguin els estudis sobre el cabl necessari pel sosteniment del riu i del Delta, com va aprovar el parlament català.
    Tanmateix que reclameu que es desfase la "bassa A" situada al paratge d'Ossera, ja que està dintre del parc natural i les obres del Xerta-??? s'han passat un ou, i part de l'altre, en fer-la on l'han fet, a uns terrenys amb totes les proteccions naturals possibles.

    ResponElimina
  21. Pos si Gutijaume, llançaré l'àncora del passat i em centraré amb el present...jo i tots els historiadors mon podem anar a l'atur, no? Perquè, per a que mirar un passat incòmode si puc pintar un present com em done la gana.
    Parlem del present doncs: és el PP un partit trasvasista? De P3. Vol el PP fer le mateix que ha fet Alemanya o Itàlia de retirar els símbols franquistes? De P3.

    ResponElimina
  22. El present (herència vostra) no pinta massa bé, però deixa’m la il•lusió d’imaginar un futur millor, no el que ens doni la gana a tu o a mi, sinó millor.

    Me preguntes si el PP és un partit transvasista, per la mateixa regla de tres, el PSC, CiU, ERC i ICV també ho són, o no? P3.

    En quant al joc demagògic dels símbols franquistes no entraré.

    Crec que sempre he donat la meua opinió i us l’he fet saber, em vau preguntar per la retirada del monument del riu, us vaig dir que jo era contrari, m’heu preguntat si sóc partidari d’un transvasament, us he dit que sóc contrari a qualsevol idea de transvasament. ¿Que més voleu, a part de la crítica constant i gratuïta per no congeniar amb les vostres idees?

    ResponElimina
  23. Arjub digue"Així recordaràs qui va amagar la crisi de la sequera abans de les eleccions generals del 2008, no? La ministra de defensa va entrar al pavelló de Tortosa amb la bandera del nus i una setmana després començava la paranoia trasvasista del PSOE-psc. I qui hova parar va ser la gent del carrer amb 20.000 persones als carrer d'Amposta. Un cop vista la resposta i q va ploure, no es van fer 60km de canonada en temps rècor".

    Arjub 2008 o sen vol recordar ningú ni els de la PDE ni del seu silenci mentre es feien les obres estic fart de un PDE politizada i demagogica que en 8 anys s'ha passat lo dia parlant del sediments i a passat de puntetes pel Xerta.., de 350 persones que erem lo dissabte passat fa uns anys ompliem les Barcelones de nusos teniem universitaris com a consuls a les principals ciutats catalanes i una samarreta blava com a símbol!No als transvasaments!

    ResponElimina
  24. Gutijaume: I tant que són trasvasistes!! O en algun moment t'ho he posat en dubte? El que passa és que respons amb preguntes per a dir allò de que "aquell ho fa igual que jo o aquell encara és pitjor"! Vaja, com els crios menuts.

    I el present és la meua herència? La nostra herència? De qui estàs parlant? Oco el vent de dalt que te juga males passades.

    I si demagògia és no retirar-li el títol d'alcalde honorífic de València a Franco que serà l'objectivitat? Ai estos dinosaures del PP que encara us queden i empelten les noves generacions...

    I Ravalejant: et recomano que entres a la web de la PDE i mires a l'apartat d'articles i del maig del 2008 cap aquí mira quantes vegades s'ha denunciat la política hidràulica de l'Ebre. Jo, amb la PDE he anat un mínim de tres vegades a denunciar el Xerta-Sénia "in situ". On estava la gent? I comparar l'etapa 2000-2004 amb la posterior és de no entendre moltes coses. On estan els mitjans de comunicació que facilitaven pàgines i pàgines amb la veu de la PDE? On estan les estrucutres dels partits que van utilitzar el moviment social per a catapultar-se? Potser 43ferrera t'ho explicarà i jugaràs al joc del "no sóc un partit trasvasista però una mica sí". Podem enyorar temps millors però mentre uns s'enyoren i el maldiuen, n'hi ha que no paren d'anar aquí i allà per a defensar aquest Territori que no es fa només anant un dia un parell d'hores a l'auditori sinó arromangant-se i agarrar compromís.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta