27 de setembre del 2011

Aspa: 'CiU està portant la salut de l'Ebre a la UCI'

La federació d'Esquerra a les Terres de l'Ebre ha anunciat aquest dilluns que donarà suport a les mobilitzacions del personal sanitari i dels usuaris, i que portarà a tots els plens municipals i als consells comarcals en què té representació una moció en contra de les "retallades" de Salut. El president de la federació ebrenca d'ERC, Gervasi Aspa, ha reconegut que la situació econòmica del país és difícil,  i que la sanitat catalana parteix d’un deute de finançament històric, ja que amb una part dels 22.000 milions d’euros anuals que van a Madrid i no tornen es podria millorar el sistema sanitari. Així, Esquerra ha proposat un Pacte Nacional per la Sanitat, per evitar les retallades i prioritzar actuacions. Però Aspa ha denunciat que "el govern de CiU està portant la salut de les Terres de l’Ebre a la UCI, desmantellant el sistema públic i creant un doble greuge al territori". Segons Aspa, s'està fent marxa enrere en la discriminació positiva cap a les Terres de l'Ebre, però a més també hi ha "una pèrdua de pes sanitari de les Terres de l’Ebre, a causa de la recentralitació cap a Tarragona i Reus, tant a l’hora de prendre decisions com d’oferir el servei d’alimentació dels malalts a l’Hospital Verge de la Cinta, o bé de rebre operacions i serveis que obligarà la gent a desplaçar-s’hi". En aquesta línia, Aspa ha sentenciat: "Mentre Esquerra, des del Govern, vam estar construint les Terres de l’Ebre, ara el Govern de CiU està fent un procés de deconstrucció".

Per la seua banda, el regidor d’Esquerra de Tortosa, Josep Felip Monclús, ha manifestat que els republicans faran costat als usuaris i treballadors de la salut. El regidor tortosí també ha anunciat que registrarà una moció contra les "retallades" en el CAP del Temple i a l’Hospital Verge de la Cinta. Finalment, Jordi Monclús, alcalde de Benifallet, ha expressat el malestar i preocupació per la retallada de les hores d’atenció del metge de la població, que és qui li va fer saber que hauria de compartir-lo amb Paüls, perquè allà l’han suprimit. Monclús ha dit que es va haver de posar en contacte amb la coordinadora de l’Àrea Bàsica Tortosa Oest per confirmar- ho. L’alcalde ha recordat que temps enrere ja havien patit el tancament nocturn del CAP de Xerta, fet que els obligava a desplaçar-se fins a Tortosa. Segons l'alcalde de Benifallet, ‘cal impulsar la sanitat pública i no deteriorar-la com en temps de la postguerra, en què la gent havia de recórrer a clíniques o mútues privades’.

Imatge ERC de les Terres de l'Ebre LA PREGUNTA DEL DIA

1 comentari:

  1. Buenoo veig que ERC en algunes coses no està tant a la UCI com sembla proposant lo del Pacte Nacional per la Sanitat, una cosa molt necessària per posar una mica d'ordre davant d'aquestes retallades fetes de forma tant salvatge i caòtica. I més venint d'un partit que ha tingut part de responsabilitat política en la situació. Que prenguin exemple el PSC i el PP que callen i deixen desmantelar un sistema sanitari bo i reconegut.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta