26 de setembre del 2011

Amposta s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència


El ple de l’Ajuntament d’Amposta també es pronuncia en contra del transvasament de l’Ebre ·

Amposta és la primera població de les Terres de l'Ebre que s'ha adherit aquest dilluns a l'Associació de Municipis per la Independència, una entitat municipalista promoguda per l'Ajuntament de Vic. La moció s'ha aprovat en el ple ordinari del setembre, amb els vots a favor de CiU i d'ERC, i amb l'abstenció del PSC i de PxC. L'objectiu de l'Associació de Municipis per la Independència és defensar l'assoliment dels drets nacionals de Catalunya, amb l'objectiu de promoure l'exercici del dret a l'autodeterminació. Per justificar les seues abstencions, el portaveu del PSC, Antoni Espanya ha recordat que el seu partit defensa el federalisme, però que mai s'oposarà a què, "en plena llibertat, un poble tingui dret a decidir”; mentre que el portaveu PxC, Germà Siscar ha afirmat que el seu partit defensa Catalunya, però que la creació d’aquesta associació és una acció “hipòcrita”, una “presa de pèl” i una “pèrdua de temps”.

D'altra banda, el ple d'Amposta també ha aprovat per unanimitat una declaració institucional en què es manifesta el rebuig cap el transvasament de 90 hectòmetres cúbics d’aigua del riu Ebre que es reclama des de la província de Castelló, a la vegada, la declaració afirma que el riu Ebre no té sobrants d’aigua, i que en cas de dèficit d’aigua al Llevant “aquest s’haurà de resoldre per altres vies”. Tots els grups polítics han votat a favor de la declaració, que ha estat signada pels quatre portaveus dels grups municipals. Seguidament, s’ha aprovat també per unanimitat una altra declaració de rebuig als actes violents ocorreguts recentment a la ciutat d’Amposta, i on s’expressava el condol del ple cap a les famílies de les víctimes.

En aquest ple s’han presentat quatre mocions de les que dues han estat aprovades per unanimitat. En primer lloc, s’ha aprovat per unanimitat la moció que ha presentat el grup municipal de CiU en favor de la defensa del model d’immersió lingüística a l’escola catalana. També ha quedat aprovada per unanimitat una moció presentada per ERC en la que es demana la implantació dels estudis públic d’INEFC a la ciutat d’Amposta. No han prosperat, en canvi, dues mocions més, també presentades pel grup d’ERC en què es demana per una banda la creació d’un òrgan participatiu de control dels mitjans de comunicació local. D’altra banda, també ha quedat rebutjada una altra moció que han presentat conjuntament tots els partits de l’oposició, en què es demanava que els grups municipals puguin fer ús de la sala de premsa de l’Ajuntament. Des de l’equip de govern, s'ha indicat que els partits tenen les seues seus per fer les rodes de premsa sobre l’acció que duen a terme, i que, en qualsevol cas, poden utilitzar la sala de premsa per fer les declaracions posteriors a tots els plens.

Imatge Ajuntament d'Amposta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta