27 de maig del 2009

Comunicat dels serveis territorials d'Educació sobre la distribució de l'alumnat als IES de Tortosa

Els Serveis Territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, lamenta el malestar i la polèmica generada arran de la creació d'una nova línia d'ESO a la ciutat de Tortosa, i creu necessari aclarir alguns aspectes del procés de planificació que, any rere any, es realitza:

Aquest procés de planificació és competència exclusiva del Departament d'acord amb uns criteris establerts per normativa. Uns criteris basats en els principis d'igualtat, equilibri i cohesió social, la finalitat dels quals és garantir l'educació pública, gratuïta i de qualitat, garantint una plaça escolar per a tot l'alumnat.

La planificació sempre es realitza abans del període de preinscripció, com a mesura preventiva i a partir de les dades que tenim dels centres de primària i de la previsió que fan els centres de secundària sobre els alumnes que poden repetir.

En el moment de la preinscripció, les famílies exerceixen el seu dret a escollir l'educació dels seus fills, demanant plaça a un o més centres, i el Departament garanteix l'assignació d'aquesta plaça sempre i quan existeixen vacants en el centre demanat en primer lloc. En cas contrari, s'adjudica plaça al centre demanat en segon lloc i així succesivament.

No és un fet extraordinari que en un centre, hi hagi més demanda que oferta. Aleshores, és el Departament qui decideix la creació d'una nova línia allí on creu més convenient, d'acord amb els criteris esmentats en el primer apartat i, d'aquesta manera s'ha fet, com es fa tots els anys, igual a primària que a secundària.

Des d'aquests Serveis Territorials es va creure més lògic i equitatiu crear la nova línia a l'IES de l'Ebre, donat que aquest centre té actualment tres línies enfront de les cinc que té l'IES Joaquim Bau, tenint en compte també el fet de què es tracta de dos centres situats a la mateixa zona amb projectes educatius potents i amb uns equips humans molt professionals, com així demostren els resultats educatius des de fa molts anys. I d'aquesta manera es va anunciar als equips directius d'ambdós centres.

Per tot això, no era d'esperar cap problema i, des del primer moment de l'aparició de manifestacions en contra d'aquesta decisió, des d'aquests Serveis Territorials s'ha intentat fer un esforç per a què les famílies no ho sentin com un problema, i per aquest motiu s'han fet reunions amb els pares i mares de l'alumnat de sisè de primària de tot el municipi de Tortosa, tot i sabent que només seria una minoria l'alumnat que no podria entrar en el centre escollit en primera opció.

Malgrat que, en ocasions, s'hagin de prendre decisions que no són ben enteses per alguns, cal recordar que l'administració sempre ha d'actuar amb responsabilitat i d'acord amb la normativa establerta.

Tortosa, 26 de maig de 2009.

11 comentaris:

  1. Quanta hipocresia i quanta arrogància! Un text molt mal redactat, un tema molt mal portat, una política dictatorial, unes ordres del partit, unes famílies putejades.

    ResponElimina
  2. Aquest text es contradiu a n'ell mateix (sembla impossible).
    Suposa que garantir la qualitat educativa equival a tindre un munt de families al carrer protestant, dimissions de directors, etc.
    Des de que està Ernest Maragall només hi han queixes i més queixes de la comunitat educativa.
    Jo ho trobo tot plegat esgarrifos i sectari alhora.
    Si els alumnes i pares trien el Joaquim Bau deu ser per quelcom.
    Qui assegura el dret a escollir centre dels pares i alumnes?
    La generalitat no, sembla.
    Tant els hi costa assumir la realitat?
    No els hi surten els comptes?
    Això fa tuf, i tuf, i més tuf.
    .....
    Com quedaria el Departament d'ensenyament amb una denuncia al defensor del ciutadà?
    Políticament incorrecta, la tancada en banda del departament, fa recordar les tiranies i capricis d'anteriors responsables (quan es depenia de Tarragona).
    No tenim sort els ebrencs.
    Ni quan, suposadament, ens governem nosaltres mateixos.
    No hem entés encara de que va això de la democràcia i el respecte a la voluntat del poble.
    I no oblidem que cap administració està per sobre la voluntat popular, sinó que està al seu servei.

    ResponElimina
  3. Sense saber qui té rao ni quina hauria de ser la solució ideal, sembla que la "planificacio" de la qual parlen ha fracassat.

    Ara hi ha 5 linies a Bau i 3 a Ebre. Que son, 25 o 30 per classe (vaya quina altra desastre...), fiquem n´hi 30, o sigui 8x30, 240 alumnes de 1 eso. I resulta que no caben 26 al Bau, ni 8 a l'Ebre, o sigui "sobren" 34 (suposo que venen dels privats, o son nou-vinguts, no?), per tant la previsio s'ha errat en un 14%, no ??
    Ho trobo bastant alt - es pot equivocar pero no tant.

    ResponElimina
  4. El conseller Maragall un dia diu una cosa i un altre si convé ne diu una altra.
    Resulta que anem a per la especialització dels centres. Ha passat per damunt de tots los mestres amb este tema (que jo no el trobo tan malament) i ara, per a defensar a la seua protegida que està la mar de contenta al seu darrera, va justamnet contra això, contra la especialització dels centres i diu que busca la equitat i no se quantes coses més.
    Total, primer es tira a sobre als mestres i ara a les families.

    ResponElimina
  5. Ja, ja, ja! Que em parteixo!
    Cohesió social, diu!
    Pos si l'únic que fan és enfrontar a la gent. Quina cohesió social li troben a això?

    ResponElimina
  6. Pos a mi em sembla un text ben redactat i argumentat, suposo que satisfer a tothom és impossible. I les planificacions rarament es compleixen, es poden quedar curtes o llargues però encertar-les al 100% és dificil, ningú té un bola màgica per esbrinar quants alumnes triaran una opció o l'altra. Com a molt es pot tirar d'estadístiques.

    ResponElimina
  7. Jo el que no entenc és com poden fer anar a uns alumnes a un centre que diu que quan el tercer institut estigui fet, se'ls treurà de sobre.

    Pobres crios, quin mareig.

    ResponElimina
  8. Amos anda, això no s'ho creuen ni ells, quina parida. I això d'intentar dialogar amb les famílies afectades, i un bé negre. Ordeno i mando i a callar que ho dic jo que sóc la que mano... Quin país!!!!

    ResponElimina
  9. La solució són les dos línees. La senyora Rojas té la linea que vol i la majoria dels pares també.
    Tots contents i ha un altra cosa.
    Ara, que no s'encante en reaccionar la senyora Rojas perquè després de muntar el "pollo" que ha montat, ara sol faltaria que s'encantés i deixés que el problema vaigue a més.

    ResponElimina
  10. JA,ja,ja

    Cada vegada us constestem menos gent, ja s'han adonat que es una pataleta de xiquet mimat


    BYE

    A per cert la cohesio social, es no fer guetos, XD

    ResponElimina
  11. Si vols cohesió social, reparteix la teva nòmina amb els pobres i així seràs més feliç i més cohesionat socialment.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta