28 de març del 2007

Una enquesta dóna tres regidors a ERC a Tortosa, tot i la crisi interna

El president de la federació d'ERC a les Terres de l'Ebre, Gervasi Aspa, va confirmar ahir que una enquesta recent dóna tres regidors a ERC a Tortosa, tot i la crisi interna. De fet, just ahir es va consumar la dimissió del president d'ERC a Tortosa, Pantxo Martorell, així com de la resta de membres de l'executiva local que estaven en desacord amb la llista proposada pel candidat republicà, Ricard Forés. «El partit ha quedat com ells han volgut que quedi, perquè la secció local és sobirana», va valorar. Aspa va afegir-hi que la regional de l'Ebre dóna suport a Forés, «perquè falten dos mesos per a les eleccions i perquè va ser el candidat triat per la majoria dels militants». «Hauria estat millor afrontar el repte electoral amb més tranquil·litat, però estem convençuts que farem un molt bon resultat a Tortosa», va destacar Aspa. De fet, va detallar que ERC ja ha rebut els resultats d'una enquesta telefònica que ha realitzat fa pocs dies, i que confirma el seu creixement a Tortosa. «Segons el sondeig, tenim més que assegurats els tres regidors», va dir abans de precisar que encara han de processar la resta de resultats.

El Punt (28-Març-2007)

Per saber més:
-La crisi d'ERC culminarà avui amb la dimissió de l'executiva local
-El president d'ERC a Tortosa dimiteix per les discrepàncies amb Forés per la candidatura
-El cap de llista d'ERC a Tortosa i un 25% de la militància demanen la destitució de l'executiva local (El Punt)
-Els dos sectors d'ERC de Tortosa s'enfronten pels quatre primers llocs
-El desacord per la llista d'ERC a Tortosa força una assemblea de militants
-«Tortosa necessita un canvi, però tinc moltes reserves de governar amb CiU»
-Les enquestes confirmen la lluita PSC-CiU

44 comentaris:

  1. Gervasi estàs content ?

    ResponElimina
  2. Amb los resultats de les últimes eleccions, ERC podria treure'n 4 o 5.

    ResponElimina
  3. Amb el “xou” del parlament d’avui a lo millor 1 o 2 !!!

    ResponElimina
  4. El que esta molt clar és que siguin quins siguin els resultats d'ERC a les municipals de Tortosa serà gràcies a les sigles del partit, i no a Ricard, ja què aquest, l'únic que fa es restar vots...

    ResponElimina
  5. Emigdi, això teu és perqué vas neixer així, o és que a les nits t'entrenes

    ResponElimina
  6. Jo, del senyor de la foto no em crec ni que es diu Gervasi

    ResponElimina
  7. Em pensaba que ningu superaria a la comedianta pero vist lo vist lo tal emigdi es genila jajaja.

    ResponElimina
  8. si, ajjaja jo també ho penso. Cada dia és més divertit llegir la marfanta. i ERC, reaccioneu 3 regidors???? juassssssssssssssss, si en treieu un fareu prou. sabate otro que tal, no us heu adonat que CB i EE ja no escriuen per aqui, serà que estan en precampanaya?

    ResponElimina
  9. La gent és covarda! Jo fa temps que escric amb anònims no perquè sigui covard sinó que per l'experiència que he vist si t'identifiquis, et crucifiquen!!!!! emparats en l'anonimat. Per tant. Emigdi, valent. Anònims que critiquen a Emigdi, covards.

    ResponElimina
  10. No ha fet prou el ridícul Vendrell en la calçotada? No ha fet prou el ridícul Forés a Tortosa? Ara ja només ens faltava Gervasi que fot la pata cada vegada que parla.
    Són patètics

    ResponElimina
  11. Emigdi,
    la gent independentista votarà ERC?
    Pos si han estat ells lo que han pactat amb l'esquerra més espanyolista dels últims temps?
    Tan te fa la tercera hora del català, la fira de Frankfurt, la invasió de competències amb la llei de la dependència, etc, etc...?
    I a Tortosa? Tan te fa que el sinyor Ricard Forés vulgue pactar amb la mateixa esquerra espanyolista que mos ha portat a la infanta per fires?
    Va home! Això sí que és un independentisme de butxaca!

    ResponElimina
  12. Ja,ja,ja...Que bo l'acudit d'avui!!
    Gervasi ets genial!!

    ResponElimina
  13. Emigdi,
    Les teues idees sobre la llengua no són les meues, ja ho saps. Tu vols tancar-la dins d’una vitrina en pany i clau, perquè consideres que està en perill, i jo trobo que una cosa que encara està viva i coejant no ha d’anar tancada a cadena perpètua. Però respecto la teua opinió perquè sé que ho fas estimant-te Catalunya. Això sí, espero que tu, intentes respectar-me, a mi, com jo ho faig amb tu.
    Segur que ERC t'ha recolzat amb algunes de les teues presentacions de llibres i tota la pesca, i segur que els hi estas molt agraït, però això no pot traure que altres pensessem diferent.
    Jo no t’hai insultat, tan sols penso que actualment votar ERC no vol dir necessàriament votar independentisme. Tinc lo gust de conèixer molt bé als dos candidats tan de ERC com de CIU, i cap dels dos partits considero que està representant lo sentiment independentista que hi ha a Catalunya. Ells, com a representants d’estos partits tenen de actuar en conseqüència a qui representen. No es pot dir que per a unes coses represento un partit i per a unes altres no.
    L’independentista, avui en dia, està orfe de partit!

    ResponElimina
  14. Curiós...
    ERC no representa l'ndependentisme quan és l'únci partit que és delcrara independenintista. Qui ho és pos, CiU independentista?

    ERC proposa un govern de concentració nacional (CiU+ERC) en favor de l'autodetminació si el Tribunal Constitucional retalla encara més l'Estat perque ja està vist que a Espanya no en encaixzem ni en calçador i els fem nosa. I els convergents von foteu

    Bona estratègia també la vostra de defensa del país

    ResponElimina
  15. Indignat
    Benvolguts comensals, me permetreu avuí abandonar momentàniament lo lèxic culinari de la meva reflexió. És tanta la meva indignació que no me veig capacitat per deleitar-vos amb receptes i consells de la meva collita. ERC vol un referendum per l’autodeterminació de Catalunya.
    No accepto de cap de les maneres que els dirigents d’ERC juguen d’aquesta manera tan mediocre amb los sentiments d’una part dels ciutadans de Catalunya. Ja entenc que alguns els hagi sortit les vergonyes després del toc d’atenció de l’ex-conseller Carretero, que alguns s’hagin adonat de què l’expulsió d’ERC del govern de Maragall va ser una estratègia per arranjar el ridícul de l’afer de l’Estatut, que cal posar en evidència a CIU, com també entenc que la delicada bicefàlia en la direcció del partit provoqui episodis esperpèntics, ara bé; pretendre promoure un referèndum només per distreure les crítiques internes i recuperar la confiança dels militants, quan tots els que ens interessa la política d’aquest país sabem que ERC seguirà mantenint a Montilla de President, als socialistes al poder i els càrrecs propis a les poltrones.
    Senyors d’ERC, sembla mentida que amb tants experts que se suposa que teniu no sapiguèsseu el què ha passat a altres llocs del planeta amb l’autodeterminació dels pobles. És imprescindible un context propici que és susceptible de presentar, per un cantó, una status quo socioeconòmic de baix nivell amb un estat opresor dèbil simbòlicament i la complicitat estrangera (Balcans), i per un altre, una societat molt avançada cultural i econòmicament, amb un estat també avançat i que reconegui els mecanismes democràtics com a eina fonamental de la convivència, i tot i així el sí a l’autodeterminació ho té força difícil (Quebec). Pos ara ni Catalunya és un país de baix nivell socioeconòmic ni ho és suficientment d’avançat cultural i econòmicament parlant. No és possible que un tema tan seriós i compromès sorgeixi d’una calçotada amb joves després d’una crítica interna i d’un concert del Llach. Què s’han begut l’enteniment? Què no van veure l’aniversari de Radio Teletaxi? Què no veuen l’Estat opresor on l’esquerra i la dreta es dilueixen com lo sucre amb l’aigua quan se toca l’Espanya del toro? Potser, creu algú que el Constitucional es posarà a tremolar de por amb l’amenaça d’un referèndum a Catalunya?
    Francament, penso que la direcció d’ERC està demostrant que no està a l’alçada dels seus objectius ideològics, que comparteixo, i que alguns dirigents haurien de fer un pensament i deixar de jugar amb la intel.ligència dels seus votants anant-se’n a casa. Malauradament, que ningú es faci il.lusions, a no ser que ERC abandoni un govern on los seus socis, i també l’oposició CIU inclosa, tenen molt clar que, de moment, demanar un impossible són ganes de sortir a la foto.

    ResponElimina
  16. O ganes de sortir de la foto...

    ResponElimina
  17. Més valdria que ERC donés la talla dia a dia i no montar ara l'espectacle en xuleries de Vendrell i Puigcercós que només fan que donar una imatge patètica d'ERC

    ResponElimina
  18. locuyner,
    l'has clavat!
    De totes maneres, quin somni més meravellós! INDEPENDÈNCIA!
    I quin desengany més gran que mos endurem!

    ResponElimina
  19. Sou uns somiatruiters.
    I si resulta que els catalans (la majoria, que son els unics que poden parlar amb nom de Catalunya) no la volen la independencia?
    Efectivament, somiatruites i...... passarells.
    En quan al que deia que ERC fa be en desmarcar-se de Montilla, pregunto:
    i de la moqueta i el cotxe oficial?

    ResponElimina
  20. Tot és política ficció. Volem política real de les coses que ens interessa a la gent del dia a dia. Els catalans volem solucions als nostres problemes i no somnis de quatre al•lucinats de tan fumar porros !!!

    Quin espectacle tan vergonyós.

    ResponElimina
  21. A darrer anònim,
    jo no se si la majoria dels catalans volen o no la independència, lo que sí que et puc dir, és que a una enquesta a La Vanguardia, a on se preguntava si es volia lo dret de Catalunya a presentar un referèndum sobre l'autodeterminació, majoritàriament va guanyar lo sí. Potser és que la getn vol votar que no, no ho sé, però en tot cas, lo que està clar és que la ciutadania vol tindre el dret a proposar refèndums i a parlar en veu pròpia.
    Un altra cos molt diferent és traure interpretacions de manifestacions multitudinaries com la que va organitzar la Plataforma pel Dret de Decidir. O és que ja no mon recordem?

    ResponElimina
  22. aki el que es tracta e d'aguantar la cadireta. Sóc nacionalista-independentista, però aquestes paraules ja no se k volen dir si mirem el que fa ERC. Ja vaig castigar ERC no votan-los, xk mensumava una catalunya subordinada a espanya amb montilla president, i amb el suport d'esquerra! Es molt fort. Però si al parlament hi ha majoria nacional, com es pot fer president a un espanyol? es la 2a vegada en democràcia que tenim a un partit espanyol al poder. No ho entenc. Si no estem b en aquest vaixell, aurém de pensar en canviar-lo o marxar i fer un de nou, i com no ens deixen canviar el vaixell, aurem de marxar. Però no, ara que els senyors "idependentistes" tenen la cadireta aguantem k ara ja estem bé. On es la democràcia si no ens deixen triar el que bolem? fa por fer aquesta pregunta? perqué no preguntem al poble amb akesta pregunta: Voleu un estat lliure desvinculat d'Espanya?. Visca Catalunya i tots els catalans.

    ResponElimina
  23. Lo més trist de tot això, és que molts mos quedarem a casa perquè a les pròximes eleccions, en conciència, no podrem votar a ningú.
    I lo que me raventa, és que d'això se'n puguen aprofitar tant la dreta com l'esquerra espanyolista. O és que a Tortosa no en tenim d'això? No tenim gent que mos representa a l'ajuntament parlant un idioma estranger sense que li caigue la cara de vergonya? Clar, com lo seu amo, president de la Generalitat, no sap ni parlar lo català!

    ResponElimina
  24. Comedianta (i una mica titiritera),
    Ens posem una mica seriosos?
    Ell no el sap parlar i tu no el saps escriure com t'ha recordat un correligionari, si mes no d'idees.
    Prefereixo un catala d'esquerres de Cordoba que un de Pedralbes.
    I per si no hu saps, et dire que coisideixes exactament en el mateix tipus d'acusacions a Montilla que fa Jimenez Losantos, de fatxes.
    .....tu mateixa

    ResponElimina
  25. Us proposo un joc, trobeu una paraula o frase curta que defineixi (difinixca)les següents accions o actituds expressades en algunes de les anteriors "opinions":

    .-Quedarse a casa i no votar despres de criticar a tot lo que es mogue durant els 4 anys anteriors:

    .-Criticar una coalició ERC-PSC quan l'alternativa era pactar amb la dreta "catalanista" que cuan té la oportunitat posa a asnar de president a aspanya i lluitaven per a que mos fotiguessen lo riu:

    .-Que a un partit se'l critique sense arguments per que propose preguntar al poble sobre el seu futur, (que només es pot proposar parlar al poble quan s'esta convençut de que diran el que vols sentir?? "locuyner") :

    Va animeuvos,

    ResponElimina
  26. mensumava una catalunya subordinada a espanya amb... MAS president, i amb el suport d'esquerra!

    ResponElimina
  27. Com diu Emigdi,
    sou molt valents criticant i insultant des de l'anonimat.
    Si voleu dialogar constructivament, doneu la cara.
    Què teniu temor?
    No si resultarà que per algunes coses les dones sóm més valentes que alguns mascles ibèrics com vatros..

    ResponElimina
  28. comedianta fas pena, sort que gent com tu no ha fet ni farà mai res. La ignorància et cega.

    ResponElimina
  29. M’agrada més llegir-me els comentaris, però aquesta vegada solament intervindré per dir solament una cosa.

    Comedianta, tu i jo vivim en una Catalunya diferent!!!

    ResponElimina
  30. O al memys, Manel, mos la imaginem diferent.
    Menys mal que encara l'estat espanyol mos deixa imaginar lo que vulguessem ja que no mos vol deixar decidir lo que volem ser.

    ResponElimina
  31. per que transmeteu la percepció que la gent d'ERC només pensa amb les poltrones. que no estan legitimats com els altres a poder influir el país. o és que el PSC, CiU, ICV tenen ja el dret per naixement d'estar a les seues cadires i els d'ERC estan d'invitats? jo crec que, si per alguna cosa no s'han caracteritzat aquests d'ERC, és de posicionar-se per garantir-se la continuïtat. Això sí, el poder mediàtic està a la que salta quan té l'ocasió i els deixa a parir. Potser serà que, quan tocava, se'ls hi van treure subvencions milmilionàries a certs mitjans.

    ResponElimina
  32. Susanna no et preocupes massa que tot plegat. Els que voltem per aqui no devem ser ni una cinquantena, incloent els que escriuen identificantse i els que no.
    Salut i força al canut.

    ResponElimina
  33. D'acord amb l'anònim de les 8:47 (tot i que desconec el tema de les subvencions als mitjans) la tirria que molta gent està alliberant contra ERC sembla que vingui originada perquè amb la pujada en força d'aquest partit s'hagi acabat el bipartidisme a les institucions catalanes i l'escenari de calma institucional en el repartiment de poder que algú havia visualitzat fa 25 anys enrera.


    Per lo demés jo crec que el debat sobre el referendum és bo i desitjable, si es produís i per molt il·legal que fos serviria per saber quin grau de suport té la idea dins la societat catalana d'una vegada per totes.

    Una altra cosa és que per a fer el referéndum s'hagi de sacrificar la estabilitat d'un govern, cosa en la que ni jo ni crec que la major part dels catalans estem d'acord.

    Lo ideal seria fer el reférendum continuant amb el tripartit.

    Montilla no és sant de la meua devoció però el que es pretèn amb la política és augmentar el grau de benestar dels ciutadans, jo estic convençut que la independència ho permetria més que ser una simple regió d'Espanya però també crec que tirar en orris un projecte de govern no va en aquest sentit i allunyaria encara més el ciutadà de la política.

    Espero ansiòs veure que proposa demà l'Arturo.

    I a tot això poca gent comenta el cos de la noticia en si. Jo crec que per valorar-la caldria tenir més dades, com els dies en que es va fer l'enquesta i si es donava l'oportunitat de votar als partits independents o no.

    ResponElimina
  34. cada vegada que entro, penso que hauries de permetre només comentaris d'usuaris registrats. això sembla e-brutícies.

    ResponElimina
  35. Jo dirìa, Roquet, que mentre no es falte al respecte de ningu, "Ancha es Castilla" (perdo pel castella).O es que surten veus massa critiques amb ERC? I si en comptes d'aixo, el que fes Gustau fos no permetre publicar entrades amb noms que porten a atres blocs? Hi ha se que es un cosa casi corporativa, però, possats a demanar.

    ResponElimina
  36. molt de parlar dels anonims però son lo suquet
    au feu-vos-ho mirar!
    tant de personalisme fa fastics!

    ResponElimina
  37. Una cosa és suquet i l'altra sutge.

    De tota manera, ERC aixeca molta expectació, vistes les entrades que sempre hi ha. Podríem dir que és fa bo allò de "que parlin de mi, bé o malament, però que en parlin".

    ResponElimina
  38. Garcia renuncia i deixa el número quatre de la llista del PSC a Rafel Lluís.

    ResponElimina
  39. Perdonareu la meva gosadía..Pero ara llegint aquest comentaris i el que esta passant amb ERC se m'ha acudit un anunci de TV que fan per les voltes de Reis..Es tracta de la casita de la señorita Pepis, con su casita , con su descapotable y con su novio cachas..Ho sento; pero aquesta es la pobra imatge que donem...La formalitat, la correcció i la fermesa d'arguments han abandonat la politica de fa ja temps...I a ERC també

    ResponElimina
  40. Manel de la vega, Com es evident, sols frequentar aquest bloc i tambe has escrit mes amunt. Es per aixo que pregunto: per que no contestes quan apareixen, encara que sigui anonimament, comentaris com el de les 4:28.
    No ets dirigent socialista?

    ResponElimina
  41. La Dra. Gracia abandona el camarote dels germans Marx!!!!!!! El millor que fa. No sé que hi feia amb una gent tan poc seriosa.

    ResponElimina
  42. si harpo, Groucho, Zeppo, Chico i Carlos també, t'escoltessen es canviarien el cognom.
    mes aviat son els germans Dalton o els Malacara

    ResponElimina
  43. La Dra. Garcia se´n ha donat conte a temps d´on es posava i ha sortit per cames com vaig dir en un altre comentari.
    Cantava molt a la llista. La tinc per una persona responsable i treballadora. No hi pega gens en tota aquesta gent que s´apunten a la sopa boba, a no fer res i viure del "cuento" i que si no es posesen en política es podria dir casi que estan a l´atur o cobren miseries perque no estan preparats per a res.

    ResponElimina
  44. per cert, com és que Forés no surt a la foto amb Gervasi per fer públic uns resultats tan bons???? Estratègicametn fóra intel.ligent, no????

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta