4 de febrer del 2007

Les enquestes confirmen la lluita PSC-CiU

Les primeres enquestes sobre la intenció de vot a les eleccions municipals de Tortosa ja han començat a marcar l'estratègia dels diferents candidats a l'alcaldia. De moment, només es coneix l'existència d'una enquesta realitzada per ERC abans del procés per elegir el seu candidat, i que va culminar amb unes eleccions internes en què un desconegut, Ricard Forés, es va imposar al delegat de Comerç, Josep Felip Monclús. El mateix Forés va confirmar que l'enquesta pronosticava 3 regidors per a ERC si ell finalment es presentava com a candidat, i 4 regidors republicans si finalment l'alcaldable era Monclús. «L'enquesta va fer-se al novembre del 2005, i aquesta era la foto d'aquell moment en concret», va precisar Forés, que va aclarir que ERC no pensa encarregar cap enquesta més abans de les eleccions, almenys sobre la intenció de vot a Tortosa. D'altra banda, l'enquesta d'ERC confirmava la recuperació de CiU, amb 7 regidors, i el mal moment del govern de Joan Sabaté, que perdia un regidor i es quedava amb 6. El PP i ICV es quedaven amb 2 regidors cadascun, mentre que els Independents per l'Ebre (IPE) de Josep Maria Franquet perdien un regidor i per tant es quedaven amb un. Tant Forés com l'actual alcalde i candidat del PSC, Joan Sabaté, coincideixen en el fet que les enquestes marquen tendències, però dubten sobre la seua capacitat per avaluar com estan les pròpies forces i les possibilitats del contrari. De fet, Sabaté va assegurar fa uns dies, en el marc d'un esmorzar amb la premsa que cobreix la informació municipal, que no té previst encarregar cap enquesta. El candidat socialista no sembla gaire preocupat per la filtració de les enquestes que hagin encarregat els seus rivals polítics, i confia que podrà acudir a les municipals del maig amb l'aval de la seua acció de govern com a alcalde. «Algunes enquestes es fan públiques per afavorir les tendències de vot, però les més serioses, les que es fan internament, en realitat són documents de treball que mai veuen la llum pública», va valorar també el candidat d'ERC.
Això és el que deu pensar el candidat de CiU, Ferran Bel, que per la seua oposició constant durant la legislatura s'ha consolidat com la principal alternativa a Sabaté en la lluita per l'alcaldia. Als despatxos tortosins de CiU fa només un parell de setmanes que han rebut una enquesta realitzada per un gabinet de Barcelona, que fonts de la federació asseguren que està «molt ben feta», i que dibuixa una radiografia força exacta de quin és l'estat de l'opinió pública a la ciutat. «La diferència amb l'enquesta d'ERC, al marge que la nostra és més actual, és que també hem volgut tenir en compte els vots de l'EMD de Jesús i de les pedanies», va afirmar el candidat de CiU, Ferran Bel. L'alcaldable convergent va afirmar que preferia que els resultats de l'enquesta no sortissin a la premsa, per evitar un excés d'eufòria i la relaxació dels militants, però també perquè és possible que no siga l'última enquesta encarregada per Bel. De totes maneres, el setmanari La Veu de l'Ebre va publicar divendres els resultats de l'enquesta, realitzada telefònicament de l'1 al 20 de desembre. L'enquesta dóna 8 regidors a CiU; al PSC, 7; a ERC, 3; a ICV, 1; al PP, 1, i als independents de Franquet, també 1. Uns resultats que, en realitat, ja feia dies que corrien per internet.

El Punt (4-Febrer-2007)

24 comentaris:

  1. L'enquesta a peu de carrer:
    CIU 7
    PSC 6
    PP 2
    IC 1/2
    ERC 1/2
    IND 2/3

    Respecte la valoració dels candidats:
    Sabaté: La gent pensa el mateix que de Marià Curto en el seu dia.
    Bel: No agrada però pot ser una bona opció contra Sabaté.
    Forés: El protagoniste de la famosa canço de Perales, y quien es el.
    Forcadell: Desconegut socialment però amb més ganxo que el republicà.
    Caminero: Ni puta idea.
    Franquet: Conegut per la gent però sense despertar grans passions, massa lligat al psc de Sabaté.

    a tot això resta una llista independent per sortir de l'armari, preneu bona nota les enquetes no serviràn per res.

    Apa avant.

    ResponElimina
  2. Jo diria, també enquesta a peu de carrer, que el resultat serà el següent:

    CIU 7-8
    PSC 6-7
    ERC 2-3
    PP 1-2
    IC 1-2
    IND (franquet) 1-2

    - Bel: il.lusió pel canvi i molt preparat
    - Sabaté: nefast i sense projecte
    - Forés: El gran desconegut, bon tracte.
    - Faura o caminero: tanto monta monta tanto. Un per excés i l'altre per defecte
    - Forcadell: més del mateix, és a dir, més comunisme, més verdor i més submissió a Sabaté i PSC
    - Franquet: el professor chiflado o el quijote de Tortosa. No saps per on agafar-lo. També submissió a Sabaté i als socialistes

    ResponElimina
  3. i si ningú em cau bé que faig?

    ResponElimina
  4. Els envies a pastar fang...i votes blanc.

    ResponElimina
  5. Jo soc militant d'ERC i vaig votar Forés però mai va parlar d'aquestes enquestes. Crec que Martorell, el president, es ha amagat als militants informació. Ell va venir a demanar-me el vot per Forés i mai me va comentar res. Ara és l'hora d'exigir-li responsabilitats!
    Cal una assemblea extraordinària ja!!!

    ResponElimina
  6. També sóc militant d'ERC i comparteixo els arguments de l'altre company o companya. Ningú va comentar aquest resultats, l'executiva va demanar el vot per Forés advertin del perill que suposava la victoris de Monclús.

    Si aquest perill suposava tindre una representació de 4 regidors no entenc on és el problema¡¡¡

    Engany, estafa, manipulació, i molt de mamoneo.

    Amb aquestes enquestes cal repetir el procés.

    ResponElimina
  7. Encara soc de ERC i en l'actual situació, m'importa tres pitos si un ne ttreia quatre i l'altre tres, si al final, igualment tenien de tornar a pactar amb Sabater, després de fotre-mos fora de males maneres com ho va fer.
    Si Ricard Forés no m'assegura que no pactarà en Sabater, és com votar als socialistes com ha passat a les autonòmiques.
    Per a n'això me quedo a casa i ja està!
    L'únic que em sap mal, és que el vot independentista i republicà, no tindrà a qui votar...

    ResponElimina
  8. Si per favor quedat a casa ara i sempre ets patetica.

    ResponElimina
  9. Comedianta, tres o quatre no és el mateix.

    Imagina quina força et donen 4 regidors en el moment de pactar, no veus, que amb uns o altres el pacte seria el de menys. L’alcaldia podria ser per ERC, i això si que suposaria un canvi.

    ResponElimina
  10. Segons Carod, això no és suficient.
    Con que som tan pocs, no podem desitjar la independència per al nostre pais, tenim de sotmetre-mos als ocupadors perquè ja no som al S.XIX sinó al S. XXI.
    Jo em pregunto, perquè siguéssem pocs, segons ell, tenim de renunciar als nostres principis i sentiments?
    Ni que tan sols fos jo la única que penses que la questió dreta-esquerra està en segon terme davant de la defensa d'un pais ocupat(que no ho soc), continuaria sense volguer pactar en un partit que mos imposa més castellà i menys català a les nostres escoles, que no mos dixa penjar les nostres banderes i que mos imposa il·legalment lleis "socials" sense tenir en compte l'estatutet.

    ResponElimina
  11. No entenc a la comedianta. Ja es granadeta, però en canvi no va conèixer ni "disfrutar" la dictadura. Quan s'ha adonat que el país esta ocupat? Qui nos obligar a parlar amb castellà? Quants dies fa que ha vist la llum? com vol lluitar per la independència del seu país? Els que no volem la independència on anirem si no tindrem país? M'estic tornant boig!!!!!

    ResponElimina
  12. Sempre he desconfiat de les enquestes. Moltes vegades els resultats depenen de qui les encarrega i si no són favorables no crec que les facin públiques. a més a Tortosa com que no hi haurà majoria (en això tothom coincideix) els partits minoritaris tindran la clau i podem haver-hi sorpreses i pactes per a tots els gustos, que d'aquests ja n'hem vist. En fi el acabi passant que sigui per al bé de la ciutat i no d'uns pocs.

    ResponElimina
  13. Si no se'm garanteix que Sabaté deixaré de ser alcalde votaré CiU directament en lloc d'ERC.

    ResponElimina
  14. Pos ja pots començar a fer-ho, ERC té moltes possiblitats de fer alcalde Sabaté, no per gust propi, sinó perquè els ho manaran des de dalt.

    ResponElimina
  15. Pos jo tampoc vull votar CIU, perquè això vol dir més camps de golf, més construcció insostenible i tota la pesca.
    No hi ha ningú que em pogue representar a l'ajuntament de Tortosa?

    ResponElimina
  16. L'era Sabaté s'acaba, com totes, és llei de vida, però la que comença igual és pitjor, ja si mires els caps de llista cap em dona esperances. Caminero és molt justet. Forcadell va de progure però be que fa festes a Port Aventura amb el Daniel Pi (això d'eco-socialiste em penso que no sap el que vol dir). Forés té el disc rallat amb tant de carril bici, com si no hi haguessen més problemes a Tortosa, els independents ja sabem de quin peu calcen i Bel potser no té tant de carisma però no ho ha fet tant malament al Consell Comarcal, potse es mereix una oportunitat, o no ?

    ResponElimina
  17. per a que face lo mateix que han fet ciu sempre?
    vendremos?
    vendre les muntanyes, vendre lo riu, vendre el territori a especuladors
    i no fer territori fins que tenien l'aigua al coll?
    i depressa, malament i malmirant.
    memòria!
    ara que votes a qui votes segur que la cagues!
    això és patètic!
    que sempre tinguessem que triar pel resto
    au va!
    que som gilis i anem ensenyant les vergonyes!
    Bel=Sabaté=Curto=Beguer=Tallada= cacics.

    ResponElimina
  18. Pos jo disposo d'una enquesta que no te res a veure amb la que publica l'ebre i ve de la seu central d'un partit nacionalista i diu que a Tortosa

    PSC 10
    CiU 4
    ERC 3
    IC 2
    PP 1
    Franquet 1

    i us puc ben assegurar que la font no es el PSC

    Anims a CiU i que es posin a treballar que fent enqueste no es guanyen als ciutadans.

    ResponElimina
  19. La meitat de problemes s'acabarien en llistes obertes. Llavors hi hauria democràcia. Ja se que diuen que sortirien cacics, però i que no actuen com cacics els aparells del partits, les empreses immobiliaries, energètiques i bancs que els controlen?

    ResponElimina
  20. És evident que l’enquesta de la que parla l’anònim de les 3,40 PM, no ha sortit de la seu del PSC, però personalment, penso que tampoc ho ha fet de cap seu nacionalista.
    Això només pot haver sortit d’un cervell malalt, i obsessionat en governar Tortosa només amb Franquet, que sempre serà més còmode que d’altres opcions.
    Vos recordo que al 2003 teníeu enquestes que us donaven majoria absoluta, i mira com heu acabat.

    ResponElimina
  21. Pel que es pot veure a les diferents enquestes tots apunten a ERC amb 3 regidors, però la veritat avui mirant els resultats de les passades municipals veig que ERC és la cinquena força, i porta per davant el PP, i IPE apart de CIU i PSC.

    Aquesta escalada tant gran voleu dir que no és com el conte de la lletera??

    ResponElimina
  22. Vaja, vaja, pos si que en tenen de draps bruts els d'ERC¡¡
    Això que el perfil és l'autèntic.

    ResponElimina
  23. apunteu
    ciu 7
    psc 7
    erc 2/3
    ipe 1
    pp 2
    icv 1/2

    totals
    pseudo esquerra 7+1+1/2 = 9/10
    pseudo dreta 7+2 = 9
    los que dubten 2/3 = 2/3

    ResponElimina
  24. Hi han elements als partits que hauríen de desapareixer per higiene. Que cada partit faci un exercici d'introspecció seriosa, i no us deixeu acollonir...Els trobareu..!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta