21 de març del 2007

El president d'ERC a Tortosa dimiteix per les discrepàncies amb Forés per la candidatura

L'executiva local estudia prendre la mateixa decisió

El president local d'ERC, Pantxo Martorell, ha decidit presentar la seua dimissió, després que l'alcaldable Ricard Forés i un sector de la militància li hagin demanat la celebració d'una assemblea per destituir l'executiva local i crear una junta gestora. Martorell es reunia ahir a la nit amb altres membres de l'executiva, i avui podrien anunciar la seua dimissió en bloc.

«No veig una sortida raonable, perquè les posicions s'han radicalitzat i no hi ha res a fer, per desbloquejar aquesta situació antinatural», va afirmar ahir Pantxo Martorell. Així, el president d'ERC a Tortosa va confirmar que pensa abandonar el càrrec, però que no deixarà el partit, ja que es considera un «militant de base» d'Esquerra. «Només el temps em donarà o em traurà la raó», va sentenciar Martorell, poc abans de precisar que no pertany a cap sector, però que se sent «molt dolgut i decebut» per la manera d'actuar d'ERC. Així, el que ha motivat la dimissió de Martorell és la impossibilitat de consensuar amb el candidat d'ERC a Tortosa, Ricard Forés, els quatre primers noms de la candidatura. Forés voldria que els números dos, tres i quatre de la llista siguin el sindicalista Valentí Marín, la històrica Cinta Porres i l'exdirector territorial de Governació Josep Anglès. Uns noms que no satisfan Martorell i la majoria de membres de l'executiva local. De fet, el desacord va portar Martorell a enviar una carta als militants, per explicar-los que l'alcaldable no tenia «cap voluntat de consens» i per suggerir que calia aprovar la candidatura en una assemblea general de militants. Però Forés ha mogut fitxa, i amb el 25% del suport dels militants ja hauria aconseguit el suport de l'executiva comarcal i de la cúpula regional d'ERC. Abans de ser destituïts, altres membres de l'executiva afins a Martorell també es plantejaven la dimissió.

>
Indicis d'un possible acord preelectoral amb el PSC

En el moment de tancar aquesta edició, Pantxo Martorell i els membres de l'executiva local d'ERC crítics amb el candidat Ricard Forés estaven reunits per decidir si presentaven la seua dimissió en bloc. A la reunió estava prevista l'assistència de la secretària d'organització, Caritat Garcia-Celma; el secretari de Finances, Jordi Moreso; la secretària d'Imatge i Comunicació, Pepi Sanz, i la secretària d'Acció Social, Pili Panisello, així com dels regidors Salvador Peiró i Lluís Martín. «Tots els partits tenen discrepàncies internes a l'hora de confeccionar les candidatures, però no vull jugar amb posicions tan radicals i manipulades», va lamentar Martorell. D'altra banda, el president local va recordar que ERC no havia de parlar de possibles pactes ni de repartiments de càrrecs fins a conèixer el resultat de les eleccions municipals. Amb tot, els crítics amb Forés tenen indicis que el candidat ja hauria tancat un acord amb el PSC.

El Punt (21-Març-2007)

Per saber més:
-
El cap de llista d'ERC a Tortosa i un 25% de la militància demanen la destitució de l'executiva local (El Punt)
-Els dos sectors d'ERC de Tortosa s'enfronten pels quatre primers llocs
-El desacord per la llista d'ERC a Tortosa força una assemblea de militants
-«Tortosa necessita un canvi, però tinc moltes reserves de governar amb CiU»

21 comentaris:

  1. "Posicions radicals i manipulades", diu lo sinyor Panxo Martorell. A què se referix?
    M'es ben igual a qui posen de número dos, tres i quatre si estos números (esta gent) pensen treballar per Tortosa i per Catalunya.
    Si la qüestió solament està amb el repartiment del poder, no entenc esta afirmació del Sr. Martorell, ara bé, si la qüestió va més enllà, i resulta que ocupar estos llocs, vol dir que el pacte amb PSOE a Tortosa ja està dat i beneït. això és un altra cosa.
    En tot això va intrínseca la idea de que els que ocupen estos llocs seran determinants a l'hora de pactar?
    Voleu dir que la majoria de la militància de ERC a Tortosa no està a favor del pacte amb el Sabaté?
    No se tenen de decidir els pactes amb assemblea?

    ResponElimina
  2. Si ERC té previst pactar amb el PSOE de Sabaté que ho digui clar, perquè un servidor com jo que els he votat des de fa més de vint anys a totes les eleccions locals no els tornaré a votar, perqué si als seus dirigents els va el rotllo masoca amb el Psoe (cas d'expulsió del govern de la Generalitat, expulsió de l'Ajuntament de Tortosa), que els aprofiti, però que el meu vot nos igui còmplice d'aquesta situació.
    Que quedi clar

    ResponElimina
  3. Aquest forés m'agrada. Si no estàs amb mi i no fas lo que jo vull, apa a dimitir. Com se'n diu d'això??? feixisme, despotisme, mafia, autoritarisme, dictadura. Cony amb lo d'ERC!!!!! Visca la democràcia i lo debat d'idees

    ResponElimina
  4. Que algú dubta d'un preacord electoral entre Sabaté (PSOE i exIC) + Franquet (marca blanca del PSOE tortosí) + Ricard (ERC sucursal del PSOE)+ Forcadell (IC apèndix del PSOE).

    Això, igual que al Parlament de Catalunya, està fet. Ja pot treballar el sr Bel i la gent de CIU per treure majoria absoluta que sino ho tenen molt cru.

    El lamentable és que ningú és transparent amb la política de pactes preestablerts.

    ResponElimina
  5. la històrica porres és la que va dient a la feina que es dedicarà professionalment a la polítca. hosti tu, ja tenim el recanvi de la dolors lopez. mare meua d'aqui uns anys el parlament de catalunya serà per a riure.

    ResponElimina
  6. Plegui educadament, Sr. Martorell. És el que tenia que haver fet des de fa temps. Des de fa més d'un any vostè no ha estat capaç de convocar ni una assemblea local. Plegui per dignitat i pel bé d'ERC.

    ResponElimina
  7. Com a votant d'ERC, demano garanties que hi haurà un canvi a Tortosa. Preferixo un pacte amb CiU, però si s'ha de pactar amb el PSC, ha de ser amb Forés d'alcalde (cosa que pareix difícil), o decapitant a Sabaté i posant un altre alcalde. No mos podem permetre 4 anys més de mala gestió. Els votants no ho podríem entendre, ni els que estem contents del pacte a la Generalitat.

    I sobre la llista: tota la meua confiança a Forés, Monclús, Anglès i a tota la bona gent que treballa en positiu i que s'ho està currant per Tortosa.

    Un votant

    ResponElimina
  8. Cinta porres?jajajajajaja, però si no en té ni idea, aquesta si que es una sectaria i dictadora o ella o res, no serà una altra lópez, serà molt pitjor, com una cosa d'aquestes es pot dedicar a la política??? NO, A CINTA PORRES NO!!

    ResponElimina
  9. ERC deseorientada i fatal. Això vol dir que pactaran en PSOE

    ResponElimina
  10. Estic esperant en candeletes la crònica de Fabio d'Aitona cronista de la cort de Giovanni Sabata, “de com Pantxio Martorel.lo va deixar de tenir els favors de Riccardo Foreso”

    ResponElimina
  11. Si, i en el mismo giorno enviare a galeras al propio Fabio d'Aitona en plegare de la poltrona municipale.

    ResponElimina
  12. O sigue: Dic que convocaré una assemblea del partit que presideixo perque n'hi ha un que no em fa cas; el paio té amics i s'avança a demanar que convoque l'assemblea que encara no he convocat i jo, pos dimiteixo perque total, segur que em fotran fora... I si tant segur estic que em fotran fora, perquè presideixo una cosa així? El paio vol ficar els seus noms i jo vull que els meus (que sols sé jo, perque com no convoco l'assemblea, ningú se n'entera). Tant i fot perque el mal paio és ell, no jo, que no sóc de cap sector però resulta que tampoc m'avinc amb la resta del partit fora dels meus amics de l'executiva. El paio és l'alcaldable que jo també vaig votar però com ara no fa el que li dic, ell és el dictador i el xulo, que a més, va en linea amb el partit, fora del meu rogle, claro. Per si o per no, jo dic que és un venut i que solament vol la poltrona a la dreta de Sabaté; i si no ho dic jo, ja ho diuen els meus... I el periodista ho recullirà com "indicis" i es quedarà tan... Panxo. Fotem-li foc!

    ResponElimina
  13. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  14. El comentari anònim anterior ha estat esborrat per haver fet acusacions greus sobre delictes tipificats en el codi penal.

    ResponElimina
  15. Esta ben clar l'inici del fi d'ERC. I no només en aquestes Terres... L'escisió anunciada ja fa camí...

    ResponElimina
  16. Lo més trist de tot plegat és lo "topo" que s'està dedicant a filtrar totes estes informacions a la premsa.

    Perquè de ben segur que a les altres cases també n'hi ha de roba bruta però la renten en rentadora, no als safarejos.

    ResponElimina
  17. Els d'ERC sou una colla d'inmadurs del primer fins l'ultim, sempre discutin dels sexe dels angels i de metafisica politica. Fins i tot Carot sembla que se n'ha adonat i actua de manera mes intel·ligent que en l'anterior legislatura. Per una altra part, si teniu tantes coses a dir-vos, els militants de Tortosa, convoqueu una assemblea i alli us hu dieu a la cara i no ens mareigeu tant als altres.. redeu que no veieu que sou molt pesats.

    ResponElimina
  18. Això passa perque no hi ha mandamasos a Erc, com al Partit Sabaterista i Cia. o a la CiU + Bel.
    A més, si es veritat que no han fet cap assemblea en un any ,és lo més greu.
    No res no en sortirem de la misèria en cap dels que es presenten,
    o lliguen uns o lliguen los atres i el poble a patir i pagar los desastres que han fet i que faran estes llargues colles d'inútils polítics.

    ResponElimina
  19. La clau, forès vol la clau!

    ResponElimina
  20. PSOE?
    vaja, ara que sabia dir penícula, pos se diu flim...

    ResponElimina
  21. També interessa que ERC Montsiá i no ERC Baix Ebre sigui l'espill on estigui l'apareill del partit en aquestes Terres...I aixó ja es massa evident de fa temps

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta