28 de novembre del 2007

La PDE respon Rajoy i lamenta que els socialistes també impulsin els transvasaments

Manolo Tomàs diu que el PP vol veure si pot aprofitar l'aigua a la campanya electoral

L'anunci de Mariano Rajoy de recuperar el transvasament si el PP arriba al març a La Moncloa no ha provocat un excessiu neguit a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). El portaveu Manolo Tomàs va assenyalar que una victòria del PP incrementaria la pressió sobre el riu, però va advertir que l'Ebre encara no està salvat, ja que els socialistes també impulsen diversos transvasaments, a través del canal Xerta-Sénia i amb l'arribada de l'aigua del Segarra-Garrigues a l'àrea de Barcelona.

«Rajoy ha deixat ben clar que les antigues intencions del PP sobre l'Ebre continuen vigents, i que si guanyen les eleccions recuperaran el discurs que cal aprofitar l'aigua que segons ells no s'utilitza, amb què continua la febre de més regadius, més urbanitzacions i més camps de golf», va advertir el portaveu de la PDE. Amb tot, Manolo Tomàs va afegir-hi que Rajoy només continuarà explotant el tema si els sondejos preelectorals indiquen que el PP es pot permetre perdre uns vots a Aragó i Catalunya, a canvi de guanyar-los al País Valencià i Múrcia. «Si les enquestes funcionen, Rajoy continuarà parlant del transvasament», va valorar. «Però en realitat és poc intel·ligent, ja que els valencians ja saben que l'aigua de l'Ebre també els acabarà arribant a través del canal Xerta-Sénia», va remarcar el portaveu. Amb tot, va dir que les paraules de Rajoy animaran la gent a manifestar-se el 15 de desembre a Tortosa.
Tomàs va recordar que el riu «encara no està salvaguardat», tot i la derogació del transvasament previst a l'antic Plan Hidrológico Nacional (PHN). A més, va insistir que el PSOE executa el pla alternatiu, que el PP també havia previst perquè la Unió Europa no hauria finançat el gran transvasament. «Van canviar la llei, però la política hidrològica i els projectes són idèntics», va dir. Hi va afegir que l'Ebre podria traspassar la frontera de Castelló, a través del Xerta-Sénia, a partir del 2009, ja que la nova llei d'aigües, amb els futurs bancs privats, també permetrà a les comunitats de regants negociar la venda d'aigua.

LA FRASE
«No seria desitjable que guanyés el PP, perquè el territori es radicalitzaria. És millor defensar l'Ebre amb arguments mediambientals, i no per qüestions polítiques. Però segur que les paraules de Rajoy fan que molta gent vagi a la manifestació» (Manolo Tomàs, portaveu de la PDE).

El Punt (28-Novembre-2007)

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta