1 de febrer del 2012

Pelegrí inaugura les instal·lacions de Cítrics Terres de l'Ebre donant suport al sector

La mateixa setmana que el sindicat agrari Unió de Pagesos anunciava "mobilitzacions contundents" a la propera tardor, si el govern català no fa alguna cosa per salvar el sector dels cítrics, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha inaugurat aquest dimecres, a Campredó, les noves instal·lacions de l’empresa Cítrics Terres de l’Ebre SAT.

Cítrics Terres de l'Ebre SAT és una societat formada per una dotzena de socis productors, en finques de les Terres de l'Ebre. Aquesta Organització de Productors de Fruites i Hortalisses (OPFH) és una de les més importants de Catalunya pel que fa a la producció i superfície conreada de cítrics. La societat es va constituir al 2007, tot i que es va començar a treballar a les instal·lacions durant la campanya 2010-2011, on els productors associats van creure necessari fer una integració vertical que inclogués com a mínim la producció, el manipulat, la confecció i la distribució dels productes envasats. En l'actual campanya, els socis de Cítrics de les Terres de l'Ebre SAT, que conreen gairebé 600 hectàrees de terreny, sumen una producció de 16 milions de quilos aproximadament (90% de mandarina clementina i la resta, taronges) que es destinen íntegrament a l'exportació; en concret, a països com els Estats Units, Canadà, Rússia i l'Europa Central.

Pelegrí ha volgut fer palès l’esperit de "lideratge innovador" del sector agrari i agroalimentari català. Segons el conseller, les instal·lacions inaugurades avui a l'EMD de Campredó demostren que “hi ha un model que pot marcar la pauta, i que ens permet acostar-nos encara més cap al consumidor i les seues exigències". "Estic convençut que aquest és el camí a seguir per fer front en un mercat tant competitiu i incert com l’actual”, ha conclòs el titular d'Agricultura.

Les instal·lacions inaugurades avui consten d’una nau de 4.785 metres quadrats que s'ubica en uns terrenys de 25.765 metres quadrats, ubicats al centre d'una finca de la pròpia OPFH i prop de les altres parcel·les de conreu de tots els socis productors. Un fet que optimitza molt els costos, a més de reduir al màxim el temps de transport de la fruita de les finques a la nau. Les noves instal·lacions de Cítrics Terres de l'Ebre SAT estan integrades per un magatzem que permet confeccionar i envasar cítrics amb l'última tecnologia en maquinària, per aconseguir dos objectius: l'alta qualitat del producte confeccionat i optimitzar el màxim els costos de producció.

Aquesta nau, a més d'adaptar-se a totes les exigències mediambientals i de seguretat alimentària, té dos punts d'innovació tecnològica molt característics que incorpora de forma pionera. D’una banda, la línia de producció s'ha dotat de dos calibradors electrònics amb tecnologia holandesa, la qual permet la tria automàtica de la fruita, tot substituint l'ull i la mà humana per càmeres de vídeo i un sofisticat programari; a més, s'ha instal·lat una tria automàtica amb llum ultraviolada que és el primer cop que s'instal·la al món. I d’una altra banda, s'ha incorporat quatre envasadores i pesadores d'última generació, on també s’ha esdevingut pioner en incloure-ho en una línia d'envasats de cítrics, amb l'objectiu d'aconseguir un millor tractament de la fruita i millorar la productivitat del personal.

Imatge Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta