13 d’octubre del 2011

Els ‘indignats’ de Tortosa volen retallar els sous de l’Ajuntament amb una moció popular

El moviment 15-M de Tortosa ha iniciat una recollida de signatures per poder presentar una moció popular a l’Ajuntament de Tortosa, amb l’objectiu de limitar les retribucions salarials de l’alcalde, dels regidors i dels càrrecs de confiança, perquè cap sou puga superar els 30.000 euros anuals. La decisió es va prendre durant l’assemblea de divendres passat, 7 d’octubre, i la intenció dels ‘indignats’ és recollir les signatures fins el proper 15 de novembre. Per tant, si acaben recollint els avals necessaris, és possible que la moció popular es puga debatre en el ple ordinari del proper 5 de desembre. Els ‘indignats’ de Tortosa es reuneixen cada divendres a la plaça d’Alfons XII, entre les vuit del vespre i les deu de la nit.

La moció popular afirma que l’atur a Tortosa no ha deixat d’augmentar en els últims anys, fins superar el 18%. Els ‘indignats’ també diuen que el 22% de la població de Tortosa viu per sota del llindar de la pobresa, i que l’endeutament de l’Ajuntament és un dels més elevats del territori. A més a més de revisar a la baixa els salaris de l’alcalde, l’equip de govern i els càrrecs de confiança, la moció també reclama als regidors Meritxell Roigé i Pere Panisello, diputada i vicepresident de la Diputació respectivament, que donen els diners que reben per tasques municipals a alguna entitat local de caràcter social.



+Info:
-Text de la moció popular que presentarà el moviment dels 'indignats' a l'Ajuntament de Tortosa

Imatge Acampadatortosa.org 

73 comentaris:

  1. Serà interessant si aquesta mocio arribar el ple,sentir els arguments del perque cobren sous tants alts.Que trobo be q cobrin un bon sou,ells que poden,pero tan cal?
    Que si que potser fan moltes hores i potser es un carrec de responsabilitat i tota la mandanga esta pero creq que en uns 2.500 euros podrien fer-ho igual. Que jo tambe treballo molt i faig moltes hores i cobro lo que se suposa q em toca,no un pastifal!
    Despres s'extranyen si la gent no va a votar,normal. (jo si que vaig a votar

    ResponElimina
  2. Sense entrar, ara, en el fons, però si parlem de 2.500 € a la butxaca ( nets ) no et penses que és molt diferent a dir 45.000 ( bruts ) any.
    Les coses com siguin, si a qualsevol del carrer li preguntes que cobra, mai dirà el sou brut. Quan es tracta d'un polític, mai es diu el sou net. En este cas interessa inflar-ho tant com es pugui.

    ResponElimina
  3. Bueno xiquets tot s'ha de dir! Ferran Bel diu q quant sigue senador deixara de cobrar el sou d'alcalde, aixi m'agrade!

    ResponElimina
  4. Kaeser, el sou de senador és irrenunciable i atès que no se'n poden cobrar dos de públics....tu mateix. A veure si encara resultarà que hem d'estar agraïts perquè no cobre el que ara cobra d'alcalde.
    El que et puc assegurar és que a partir d'ara cobrarà bastant més: De senador i per assistències a l'ajuntament que, com no son sou.......
    En qualsevol cas TOT surt dels impostos.

    ResponElimina
  5. Dades en mà: Domingo Tomàs cobra 48.000 euros bruts a l'any. Un tècnic titulat de grau mig (enginyer tècnic) en cobra aproximadament 24.000 que serien uns 1300 euros nets al mes. Que té el senyor Domingo Tomàs que no tingue un enginyer tècnic?
    Què té el cap de gabinet de premsa que cobra 34.000 euros bruts o sigue 1800 euros al mes nets?
    O Bel que en cobra 60.000 euros bruts pel 75% de dedicació? O sigue 3.000 euros nets al mes?
    S'està donant un servei públic i no privat i per tant això és com a mínim qüestionable i per tant, ja estic esperant el full per a signar i així sentirem què en diuen uns i altres.
    Per cert, 30.000 euros bruts en 12 pagues són 1.900 euros nets al mes. Si algú amb això no hi pot viure...

    ResponElimina
  6. Iep veus aixo no ho sabia cucafera,pos que no es podien cobra dos sous publics, vaiga que no ha dit cap mentida Bel però omet informacio,aixo no ho dira.
    Bones dades arjub! es d'agrair

    ResponElimina
  7. Arjub, l'anàlisi no acaba de ser del tot just, per mi, clar. Jo no sé si un titulat de grau mitjà cobra 24.000. Però estaria per assegurar que si aquest titulat es director d'una sucursal bancaria cobra bastant més ( sense comptar que, si les coses van malament -bé per a ell- es prejubilarà als 55 amb casi el 100 % de salari ). També et podria dir el mateix d'este titulat si és cap de compres o vendes d'una empresa relativament important, si es cap de RRHH etc. És més, alguns d'aquests treballs molts els han exercit sense ni tant sols la titulació que parlem. Vull dir que no es té perquè comparar una feina d'un enginyer tècnic amb la d'un, diríem, directiu o executiu d'una empresa o d'un ajuntament. Una altra cosa és el rendiment de l'executiu i si considrem que 48.000 és correcte o massa, però d'entrada no compararia els treballs en funció de la ( teòrica ) preparació.
    Ara, no cal dir que, el que dono per suposat és la dedicació i el treball. Passa que si ho fem d'acord a la formació, el dia que tinguéssim un regidor catedràtic d'economia i dret, quatre màsters i un premi Nobel, segons aquesta teoria, li hauriem de pagar sis-cents mil €, per la preparació, no per la feina, peró.
    Per acabar d'explicar-me: un enginyer tècnic pot cobrar el que tu dius, Arjub, però estic segur que si aquest mateix enginyer té una funció amb molta responsabilitat, administra o gestiona uns importants bens etc. cobrarà en funció d'això i no dels estudis. En definitiva, Si Domingo Tomás fos enginyer superior, ja els podria cobrar els 48.000 ?
    Més: tots sabem que hem tingut algun ministre - i ara una consellera- que no tenien carrera. Llavors, que havien de fer, cobra menys que els altres ministres ? Tu ara em diràs que per això no ho fan bé. I això seria un altra qüestió. Pere no parlar de Botín, en l'àmbit privat.

    ResponElimina
  8. La diferència és que l'enginyer tècnic per arribar a executiu i cobrar aquests 50 mil euros haurà de fer postgraus, treure's un MBA etc. en canvi el politic sense tenir cap qualitat especial (tret de ser del partit) els cobrarà igualment. Es molt injust i frustrant, però els únics que podrien canviar-ho són els mateixos politics i és obvi que no es baixaran els seus propis sous.

    ResponElimina
  9. Jo tenia un director comercial que fa 10 anys ja els cobrava 50.000 € ( a banda incentius per resultats ). No tenia cap títol universitari i era un crack. No crec que fos un cas tan excepcional.
    No serè jo qui digui que per ser regidor amb responsabilitats rellevants no cal tindre ni el batxillerat, però em sembla evident que les dots de lideratge, capacitat de gestió i de direcció no les dona necessàriament la formació acadèmica, entre altres coses perquè de formació se'n adquireix de més maneres que per la via universitària ( mira molts empresaris ). Ara mateix, i no em voldria equivocar, em ve al cap un regidor important de fa uns anys que va presentar iniciatives potents que encara en gaudim i no tenia formació universitària.

    ResponElimina
  10. Seguint el fil de Ximo, hi ha una obra de Mark. H. Moore, que es diu “Gestió estratègica i creació de valor en el sector públic” i explica una mica aquesta idea del directiu privat i el públic, perquè els ingressos d’uns estan ben vistos i els del directiu públic creen aquest recel per part de la resta de la ciutadania, que veu al Govern com a simple arbrit incapaç de generar valor públic.

    ResponElimina
  11. Perquè no demanen els indignats que s'acabi amb el frau fiscal que ens costa a cada espanyol 3500€ a l'any...perquè no ens centrem en mesures estructurals i no en mesures popularistes com la de que s'abaixin el sou...

    ResponElimina
  12. Gutijaume jo creq que no es populista la baixada de sous,trobo q hauria de surtir pels mateixos politics.I si parlem de populisme,podriem parlar dels teus companys de partit quan a Espanya diuen que el castellà ha catalunya no el deixem parlar,aixo seria un exemple de populisme,i en podriem posar-ne mès. Els indignats no busquen vots o majories absolutes,ells no busquen sous estratosferics,ells busquen lo que es just per al poble,no per a les multinacionals dels seus amics.

    ResponElimina
  13. Dubto molt que els indignats no demanen acabar amb el frau fiscal, especialment el dels més acomodats que amb tota mena de productes financers se'n van "de rositas". Els assalariats normals i corrents som els que no podem fer cap tipus de frau. S'han de gravar els beneficis obtinguts de manera especulativa (o sigui jugant a borsa) però ja. I als autonoms que fan factures en negre (i als notaris que fan la vista grossa) multes exemplars, aixi potser s'acabaria la tonteria.

    ResponElimina
  14. ...Els autonoms, els que paguen/m als autònoms....i sobretot els profesionals de coll blanc, que ni ho pregunten si vols factura.

    ResponElimina
  15. Les consultes privades mèdiques i els dentistes que es neguen a cobrar amb targeta ... per què?

    ResponElimina
  16. Vaja, vaja...jo, després d'una carrera de set anys d'història a la Uned i resulta que no us arribo ni a la sola de les sabates ni en coneixement de lleis, ni en moltes altres coses...ni tampoc en solidesa d'arguments! Sabeu molt més que jo en moltes coses...ja m'agradaria a mí saber tant com vosaltres, d'això del que parleu...potser algun dia...

    ResponElimina
  17. Si a Espanya hi ha un frau fiscal del 23% del PIB aproximadament, està clar que no sols dentistes i autònoms defrauden a hisenda... i això s'ha de combatre des de ja.

    ResponElimina
  18. Cristòfol, no pateixis, que la ironia també és prou apreciada al bloc. Ah, i la modèstia mal dissimulada també.

    ResponElimina
  19. De modèstia mal dissimulada res, Jotabe...que teniu més edat que jo, i això vol que sabeu més! Per molt que es sàpiga d'una cosa, l'experiència pràctica és molt més important que la teoria...i sempre es pot trobar algú que sap més que tú en qualsevol cosa...i és un neci qui no ho reconeix això!

    ResponElimina
  20. Gutijaume, els "indignats" podem demanar a l'Ajuntament de Tortosa que s'acabi amb els paradisos fiscals, que es reprobi a Wall Street, al G20, al FMI i es declari persona non-grata a Rockefeller i Rodrigo Rato, però això si seria un brindis al sol i populista, no creus?

    Ens hem de fixar en el que tenim aquí, els nostres polítics, i això és el que volem fer. Anar de lo local a lo global. I penseu que tot això ve motivat perquè les dades de precarietat, atur, empobriment de les nostres terres i Tortosa en particular són desgraciadament espectaculars.

    Els sous d'alguns d'alguns dels nostres representants municipals, que quan obrin la boca se la omplen de generositat, proximitat i sensibilitat social, són senzillament ofenedors, totalment disonants amb el que està passant al carrer.

    És trist tenir que fer mocions perquè es parli a l'Ajuntament de certes coses que passen al carrer, però és el que tenim, i no ens ho mereixem.

    ResponElimina
  21. Sobre si ens ho mereixem ( en general ) o no, hi hauria molt a discutir. O no va guanyar per majoria absoluta CiU ?
    I parlar dels sous dels polítics a totes hores, tampoc em negaràs que, un pel populista, si que ho és.

    ResponElimina
  22. Com bé dius hi hauria molt a parlar, però quan dic que no ens els mereixem, és perquè crec que en general la gent no se mereix el que ens estan fent amb les nostres vides... si per depositar un vot ( o no depositar-lo ) ens tenim que flagelar i dir que sí, ens mereixem una realitat tan penosa i una classe política tan lamentable... Bé jo crec que la gent vota de bona fe, i no vota el que després se troba, que el polític quan s'acaba la campanya i passen les eleccions passa a tenir una responsabilitat. Pues demanem-li.
    Si dius que parlar dels sous dels polítics com tú dius "a totes hores"(?), és populista per alguna cosa serà... potser perquè les dades són d'una evidència més que rellevant?
    I si parlem de com ha crescut l'atur, i de com s'està retallant la sanitat o del número de famílies que van a Càritas a menjar també és populisme? Crec que no, sincerament.

    ResponElimina
  23. Els indignats, amb tots els errors que puguin cometre, són la veu del poble...i els únics que han fet una mica de por als polítics, ja que els volen fer callar. El poder polític és elitista, només pensa en sí mateix i en els seus propis interessos, no en els del poble, que és qui els paga els sous, els elegeix i els manté als llocs on treballen. el canvi no vindrà d'ells, estan massa còmodes on són. El canvi vindrà del poble, que és qui pateix el seu orgull, les seves baralles i la falta de sentit comú de moltes de les seves decisions.

    ResponElimina
  24. Cristòfol, segons les teories democràtiques la veu del poble són les institucions i els representats escollits lliurement en unes eleccions democràtiques.

    ResponElimina
  25. Però si no ho fan bé és lícit per al poble queixar-se si no compleixen amb el deure que tenen...com diu la frase llatina escrita per Isidor de Sevilla al segle VI d.c., rex eris si recte facias, si nos facias non eris (seràs rei si actúes trectament, si no ho fas així no ho seràs).

    ResponElimina
  26. Quan les institucions estan viciades, quina teoria democràtica apliques Gutijaume?
    No cal que passin pel centre de des-habituació?
    Pos que passin d'una vegada!

    ResponElimina
  27. I que aprenguin dels eus errors...per no cometre'ls més. Que demostrin que són sabis, com ells diuen, o es creuen, que són.

    ResponElimina
  28. Són les institucions les que estan viciades o és la societat en general? Es parla de la corrupció dels polítics, però mai és parla de com s'ha corromput la societat i com ha perdut uns valors importants per a una ciutadania democràtica.

    Perquè si el tigre no es destigrissa, l'home es deshumanitza?

    ResponElimina
  29. Com s'ha corromput la societat o com l'han corrompuda des de les instàncies de poder, dis-li polític, econòmic , judicial o religiós.
    Com s'ha permès que els bancs americans i els seus "bons brossa" s'hagin repartit per tot el mon i quatre hagin fet la pasta i la resta la tingue que pagar.
    Te algun sentit que de cop tota la societat estigue afectada pel mateix virus vampíric de Bancs i Societats d'Inversió?
    I les Caixes? No estaven sent dirigides per polítics i ex-polítics?
    Com es van llençar "alegrement" al negoci del totxo empés des del mateix govern polític? Poder a tots nivells, local, provincial, autonòmic i estatal.
    Ens han tocat a tots els ous, donat per darrera, volen continuar, i continuen.
    Les indemnitzacions i jubilacions dels seus càrrecs parlen tot soles.
    Ara bé, ningú em pot fer entendre quina culpa te aquella operaria de fàbrica o aquell peó de tot aquest "xou global"? Que no parlaven amb els veïns? que no acompanyaven a la dona gran aquella a passar el carrer?
    Que hem fet malament com a societat?
    Permetre tant de delinqüent de vestit i corbata?

    ResponElimina
  30. L'error del poble és haver estat ceg i ignorant, però hi ha uns poders que de manera calculadora han anat dirigint aquest passotisme i aquesta despreocupació de la política, fomentant el benefici per damunt de tot, sacralitzant el consumisme i l'individualisme. I aquí ens trobem, en un mon que realment ens causa incertesa i una por al futur quasi patològica. Qui ho pot arreglar això? Els mateixos que estan portant al món al caos?
    Haurem de ser els ciutadans, perquè no tindrem més remei. Certament la societat está malalta, i per això cal curar-la. Un procés llarg, molt llarg. Però mentres això passa hi ha molta gent patint perquè el sistema ho està esclafant tot al seu pas, families, individus i fins i tot nacions.
    El pecat del ciutadà es haver-se deixat enredar, però per això cada cop més gent està entenent que tenim una responsabilitat primer de tot individual, fer un canvi personal, canviar les nostres prioritats i demanar explicacions als polítics del que fan amb les nostres vides, els nostres drets i els nostres diners.
    Que no ens vulguin continuar enredant, tenint tot el dret a canviar i a demanar canvis a millor.

    ResponElimina
  31. plastik, d'entrada, tu i jo coincidim moltíssim més del que podries pensar, segur. Pero ara toca discrepar una mica. El que dic del sou dels polítics és perquè ho penso sincerament. De la mateixa manera que els funcionaris, en general, sempre estaran mal mirats ( treballen molt, poc o gens; guanyin molt, pocs ho se'ls baixi el sou cada dos per tres ). M'hi jugo un pa i un peix que si ara es decidis que cap regidor cobres un euro, la població encara no estaria satisfeta. És més, diria: D'una manera ho altra s'ho cobren; i si no: Ja roben prou. És en este sentit que dic lo del populisme, l'antesala de la demagògia: dir allò que el poble vol sentir, una mica al marge de la seva autèntica veritat absoluta.

    ResponElimina
  32. Cucafera, jo no discrepo del que dius al 100%, ja entenc el que dius i se que els prejudicis i les generalitzacions són, per desgràcia, un dels divertiments més extesos de la nostra societat, però tampoc hem de caure en la trampa de dir, no parlem de certs temes, perquè són per definició o algú pot dir que són, populisme.
    On vull arribar, és a dir que tenim tot el dret a vigiliar i demanar explicacions als representants, per moltes coses que fan i deixen de fer, però també perquè estan on estan pels vots del poble i estan pagats amb els nostres diners.

    I també hem de mirar de les intencions del qui proposa les coses, jo com assistent habitual a les assemblees dels indignats de Tortosa, no tinc altra intenció que veure com milloren les coses en general, no soc sospitós d'intentar guanyar vots o influències polítiques, així que no sé si es pot aplicar el qualificatiu de populista si no hi ha un intent de guanyar eleccions al darrera... O sí? Pregunto...

    ResponElimina
  33. Calcular el sou de qualsevol persona que es dediqui a la política no hauria de ser tant complicat. Els propis polítics han decidit que una persona que té els estudis elementals, que
    té una responsabilitat molt limitada i que treballa quaranta hores setmanals mereix un sou mínim interprofessional d'aprox 800 euros.
    Partint d'aquesta base es pot fer el càlcul per a qualsevol polític: responsabilitat per part d'ells és nul.la (si fan fer un pont i cau, el responsable és el tècnic, si fan una actuació i no la podem pagar, el responsable és la crisi, si continuen endeutant-se el problema és de la falta de liquidesa, etc). Pel que fa als estudis/formació, cal dir que hi ha algun polític que té carrera, però NO val ser metge per a dirigir un departament d'esports, per tant només es quantificaria aquell que tingués una carrera que li servís per a desenvolupar la tasca que està fent (hauriem de revisar advocat, perquè sembla el jokker que serveix per a tot i potser no serveix per a res). Pel que fa a les hores només cal posar un fitxador/calculador de les hores que fa cadascú i remunerar les hores extres (la quantitat que es puguin fer) de la mateixa manera que ho tracta l'Estatut del Treballador.
    En aquestes condicions n'hi haurien pocs que passéssin dels 1200 euros al mes (encara que siguin nets)
    Per cert, això de polític és voluntari, no sé si no podria incloure's el qualificatiu d'altruiste també, com el president d'escala, d'ampa o de club de bàsquet

    ResponElimina
  34. Clar, clar. Jo soc president de l'escala i en darrer any l'hi he dedicat 8/10 hores.
    Suposo que del que es tracta es anar a la formula franquista: que ningú cobri. Que bons que eren tots. !!!!
    Home, podem discutir la quantitat de politics necessaris per un ajuntament, un Consell Comarcal o un Parlament; no cal dir Senat, ara, que els qui s'hi dediquen hagin de comptar si fan hores extra o fitxen a les 9, ho trobo molt ridícul. Formació a banda, és com si a un encarregat, directiu i executiu d'una empresa se li demana les hores que dedica o si surt a esmorzar. No veieu que això no té cap sentit ?

    ResponElimina
  35. Maniatic, si comparem el sou mínim interprofessional amb la resta dels països europeus, veuràs que el nostre és dels més baixos; si comparem el sou d’un polític espanyol amb el d’un altre company europeu, veuràs que també es més baix.

    Em pareix bé criticar els 480.000€ que es gasten en Ipads i Iphones per als diputats o coses per l’estil, però criticar el sou dels polítics no sols es demagògic sinó incoherent. Hi ha mil coses que canviar, però no crec que abaixar el sou dels polítics ens pugui solucionar alguna cosa, inclús la pot empitjorar...Si una persona preparada i capacitada per un càrrec públic, pot obtenir un sou millor a l’esfera privada, segurament perdrem aquest valor positiu per a la societat, que acabarà convertint-se en un valor positiu al servei dels interessos privats d’alguna empresa, més si parlem de gent jove que valora més positivament l’estabilitat laboral d’una empresa que la inestabilitat d’un càrrec polític.

    El treball d’un polític està infravalorat, és un ofici imprescindible, tu imagina’t que el sou de policia fos de 800€ al mes. Alguna persona arriscaria la seva vida a aquest preu? En canvi, no podríem viure en societat sense que algú desenvolupes tasques de seguretat i vigilància. Igualment, viure en societat sense política no té altre nom que l’anarquia. Per això quan parles per exemple, de equiparar sou amb productivitat o rendiment, em sona a acudit, llavors Zapatero amb l’Espanya que ens deixa no hauria de cobrar ni un duro...¿?

    Lo de la política altruista ja ratlla el límit de lo surrealista, el ser polític és una decisió tan racional i voluntària com ser professor, metge o bomber i a ells no se’ls demana que treballin altruistament.

    ResponElimina
  36. Gutijaume, al dir que si baixem els sous dels polítics la seva gestió pot empitjorar, realment t'ho creus? Encara més? Un dels països on més cobren els polítics és Itàlia, i vaja, no és un país on la política tingui molt bona imatge.
    I demanar que els polítics cobrin menys, no és només una qüestió econòmica. És sobretot una qüestió ètica i de coherència. No ens diuen que tots hem de fer sacrificis? No s'omplin la boca dient que les retallades són doloroses com si ells poguessin sentir el nostre dolor?
    Sobre l'altruisme en la política, diguem-li perquè no quedi tan ingenu, vocació de servei. Que encara crec que hi ha polítics que la tenen. I sí, un professor, un metge o un bomber també han de tenir aquesta vocació, però els seus salaris, se'ls fiquen ells mateixos? Se poden comparar els seus sous als d'alguns polítics municipals per exemple? I sobretot, se pot comparar el bé que fan a la societat amb el que aporten alguns polítics?
    I ho deixo clar, els polítics són necessaris, però que comencin a reciclar-se, i a mirar més a qui els paga i els vota, que la gent comencem a deixar de tolerar certes actituds.

    ResponElimina
  37. En termes generals, a mi, que un alcalde d'una ciutat del tipus Tortosa ( Roquetes o l'Aldea es una altra cosa ) cobri -PER DEDICACIÓ EXCLUSIVA- el doble que un professor no em sembla malament. Una altra cosa son regidors que hauriem d'entrar en volum de feina i responsabilitats.
    Plastik, tu, quan penses que hauria de cobrar l'Alcalde de Tortosa ? . S'entén que amb dedicació exclusiva.

    ResponElimina
  38. El poder adquisitiu d'un Alcalde, i qualsevol càrrec hauria de tenir en compte el poder adquisitiu de les persones. Igual el tenen en compte i el multipliquen per 4 XD. No potser que visquem ciutadania i poder polítics en mons paralels inconexos.
    Opino que per un Alcalde tenir un salari que sigui el doble de renda per capita del municipi en qüestió és més que suficient i digne (Tortosa: 16.100 euros al 2008, possiblement més baixa a dia d'avui).
    Algú dirà que llavors per molts polítics no seria atractiu el càrrec i no es dedicarien a la política. Val, si serveix per fer una criba dels que estan en això per enriquir-se i per una qüestió de status...
    I de fet amb un salari més "terrenal", potser, i parlo del cas concret del nostre Alcalde Sr.Bel, se li baixarien els fums, que se'l veu molt prepotent darrerament.

    ResponElimina
  39. Plastik la paraula “enriquir-se” no és la més encertada, doncs tots treballem a canvi d’un sou. Un metge estudia medicina perquè li agrada ajudar a les persones o perquè tindrà un bon sou quan acabi? Un professor estudia magisteri perquè li agrada transmetre coneixements o perquè cobrarà un bon sou i tindrà una feina estable i assegurada? Perquè molts joves de la meva edat van deixar d’estudiar i es van ficar a treballar a l’obra? Perquè els hi apassionava el món de les infraestructures o perquè hi havia unes remuneracions molt atractives que els hi permetia “enriquir-se” i comprar el primer cotxe?


    Te diré el que sí és altruista, jo estudio ciències polítiques i de l’administració, sóc president de NNGG a Tortosa i conseller de Tortosa Innova. Estudio aquesta carrera perquè m’agrada la política i de les altres coses no cobro ni un duro, més ben dit em deixo tot el que guanyo treballant al Camp Nou per 5.8€ l’hora. A partir d’aquí les meves expectatives són dedicar-me a la política, ja sense cobrar treballo i estudio projectes per a millorar la nostra ciutat, si el dia de demà m’han d’abaixar el sou, igual que en qualsevol altre ofici del mon, em pensaré dues vegades si em surt a compte el lloc on sóc, potser el que així aconseguirem és que qui es dediqui a la política sigui tan sols aquells que s’ho poden permetre, convertirem la política en una elit d’elits.

    ResponElimina
  40. Al tanto amb la renda x capita que ens podem equivocar. Si parlem de renda per capita com a renda disponible, llavors el doble de 16.000 € ( 32.000 ) nets no se'n aniria tant i tant dels 50/60.000 bruts.

    ResponElimina
  41. Gutijaume, sembla que no estem en la mateixa onda, que no tampoc és indispensable per suposat, però sembla que fiquis el tema sarial com prioritar en l'activitat humana, és una visió que ha de caducar, perquè ens està portant a la ruina. Hem de canviar el xip. Acumular diners no ha de ser l'objectiu. Tots treballem per un sou dius, pues quina llàstima. Espero que hi hagi més gent que treballi per algo més que "enriquir-se". I si creus que cobrar 30.000 euros bruts anuals es poc, baixa al mon dels mortals i t'ho explicarem.
    Jotabe, jo parlo de diners bruts. Pegueu una ullada al dossier de acampadatortosa, m'agradaria saber la vostra opinió, de veritat:
    http://acampadatortosa.org/2011/10/tortosa-dossier-informatiu-sobre-la-situacio-social-situacio-de-lajuntament-i-salaris-dels-politics/

    ResponElimina
  42. S’ha de saber diferenciar en lo que son empreses “ on es busca ànim de lucre” a lo que es una ciutat o país “ on es busca el benestar “.

    Tortosa es una ciutat empobrida amb industria i turisme, la agricultura no es ben pagada a no ser que tingues moltes terres i estigué tot mecanitzat “per no dir que pagaràs al típic negret de la taronja en negre perquè un contracte ja no et surt a conte”
    Em de ser realistes i es que ser polític no es una professió sino una vocació. Un polític es un representant del poble i com a tal a de viure en concordança al estat del poble.

    Es un càrrec important i això ningú ho nega, per tal cosa ha de estar ben remunerat.
    Mol possiblement podríem dir que el ofici mes ben pagat es el de metge, ja que la vida no te preu, i si agafem de referencia que un polític ha de mirar per el benestar de la població. Per regla de 3 hauria de cobrar el mateix.

    Quan una persona entra a ser càrrec públic dins la política, aquesta no perd ni el paro generat en la seva ultima feina, ni el lloc de treball. Es a dir que passat el seu manament torna on era.

    ResponElimina
  43. Fins ara no havia escrit cap comentari, però després d'anar aquesta tarda al debat que han organitzar amics i amigues de l'ebre, en que es parlava del futur de les nostres terres, he arribat a la conclusió que, sobretot, els polítics de les nostres terres en una tercera part del que cobren ja en tindrien prou, i si no els agrada que es busquen un altra feina com fem tots els treballadors quan estem mal pagats, perquè jo diria que a cap polític l'obliguen a estar on esta. Les exposicions dels polítics en el debat han estat patètiques, si aquesta gent han de fer quelcom per nosaltres ja podem marxar tots d'aquí. Resulta que segons ells hem d'encarar el futur en els sectors de l'agricultura, energies alternatives i el turisme. Diuen que la gent aturada hem d'aprofitar per formar-nos. Formar-nos per a què? Deu ser per marxar del país, perquè no serà que les llistes de l'atur no estan plenes de gent amb carreres o llicenciats que estan treballant en feines per 900 euros. Si l'agricultura i el turismes ens han de treure de la crisi estem apanyats. Que pregunten als pagesos que no pleguen les collites perquè no cobreixen gastos en los preus que els paguen. Crec que cap dels polítics que havia a la Cambra de Comerç es mereix el sou que esta cobrant,perquè en qualsevol empresa privada ja estarien tots al carrer per incompetens.

    ResponElimina
  44. La llàstima es no haver-ho dit allí. Al menys jo no ho he sentit.
    Per altra part, si de la crisi no ens traurà l'agricultura ni el turisme, i la industria, que no nombres, però que també se'n ha parlat, tampoc, què proposes tu ?
    Entre natros, papoel, creus sincerament que dels cinc ( no me'n vull deixar cap ) polítics que han intervingut, cap és guanyaria les garrofes a l'empresa privada ?
    Es que disparem a tot el que es mou. I tampoc és això.

    ResponElimina
  45. Ximo, no ho he pogut dir allí perquè he hagut de marxar quan estaven acabant de parlar de lo que es podia fer per sol.lucionar l'atur, sino no hagues tingut cap problema en dir-ho allí, ja que en tots els debats anteriors he dit la meva opinió al torn del públic, però avui i molt al meu pesar no m'he pogut quedar fins al final. Mira, sincerament jo tampoc sé el que s'ha de fer, si no ja ho diria, i sense cobrar un duro, no com els polítics. Amb les idees tant pobres i lo malament que gestionen la crisi segur que no, però és que no són sols els 5 d'havui, és la gran majoria de la classe política. A mí tampoc m'agrada generalitzar, però estem arribant a un punt que ja no es distingeixen ni dretes ni esquerres, perquè mani qui mani els que ho ha acabat pagant tot han estat els treballadors. Amb l'excusa de la crisi s'estan carregant un munt de coses que va costar anys d'aconseguir, i ja n'hi ha prou de que a les campañes facin unes promeses i després si conve fan el contrari i no passa res. En quan als sous dels polítics haurien d'estar regulats per conveni com en altres sectors i que ningú pugués cobrar el que li dona la gana, i si no els agradessem les condicions que es dediquessen a un altra cosa, que jo diria que a ningú se l'obliga a ser polític.

    ResponElimina
  46. Plastik m’he llegit el dossier de “acampadatortosa”. La primera part del dossier, la informativa, està realment bé, crec que pot ser d’una gran utilitat tenir un recollit de dades com el que heu fet sobre atur, empobriment, nivell de vida i retallades socials. També trobo força encertat l’apartat que fa referència a la situació financera o econòmica del nostre municipi, però deixa’m dir-te que no veig cap apartat que parli de SOLUCIONS, si les conclusions a les que arribeu per solucionar tots aquests desajustos socials i econòmics és l’abaixada dels sous dels polítics, demostra que la vostra capacitat per afrontar tots aquests problemes és molt similar (jo diria bastant menys i tot) que la dels polítics que tant critiqueu.

    Per lo tant, el meu humil consell: menys demagògia i més solucions REALS, perquè aquest moviment cada cop s’assembla més al sistema que critiqueu, dir molt per acabar no dient ries.

    ResponElimina
  47. Els indignats del Campament del Sol de Madrid tenien solucions, i moltes que tenien, Gutijaume. I algunes d'elles ja han estat acceptades per algunes entitats bancàries. Una (no m'en recordo quina és, em sembla que és l'antiga Caixa Madrid) ja ha acceptat que la gent que no pugui pagar les hipoteques doni el pis i així es paga el que no es pot pagar de la hipoteca. No és això una SOLUCIÓ en aquest cas al problema dels desnonaments pels bancs? Unes altres són més difícils, com baixar el pressupots militar, per exemple, i d'altres han donat com a resultat que partits més petits hagin aparegut a l'escena política, encara que algunes siguin formacions com PxC o Democracia Nacional, cosa que deploro sincerament. No és aconseguir això SOLUCIONS?

    ResponElimina
  48. Gutijaume ni demagògia ni tonteries i fins ara encara no he vist cap critica ni denuncia sense cap ni peus de part de qualsevol grup de indignats, tots porten una denuncia i una alternativa.
    Parlem clar, nosaltres no em fet aquesta moció per a aportar solucions a la crisis, sino per a aproximar la realitat que vivim la ciutadania als polítics. “la ciutadania no percep recolzament ni solidaritat per part de la classe política”
    El dossier explica clarament com esta el panorama en el que vivim, i reclamem que els polítics realment sentiguen empatia i es solidaritzen, si et llegeixes be el dossier es reclama que guanyen un màxim de 30.000€ “2500€ al mes, personalment un sou molt mes que digne” i en cas de que guanyen mes: La renúncia o donació dels seus ingressos per tasques municipals a alguna organització social local.
    Al últim ple que vaig anar, que va ser el de sanitat, van dir que el deute a petites i mitjanes empreses es portava amb un retràs de fins i tot 2 anys.
    Potser no sortirem de la crisis fen que es rebaixen el sou, però de segur que aquestes petites i mitjanes empreses, podran cobrar el que es seu i que per morositat no se’ls hi ha donat.

    fem càlculs:

    bel 59.784 -> 29.784€
    Tomàs 48.000 -> 18.000€
    Roigé 80.000 -> 50.000€
    Panisello 65.000 -> 35.000€

    Total de 132.784€ al any.( son 22.093.399 pessetes) estalviats que es poden pagar a les petites i mitjanes empreses.

    DEU NI DO!!! 22 MILLONETS NO RES!!!

    ResponElimina
  49. Hi estic completament d'acord amb vosaltres, noi, però penseu una mica...per molt lloables que siguin els vostres objectius trobaran com no fer-vos cas i no tenir-los en compte...per a que les utopíes es facin realitat cal temps i constància...i vosaltres en teniu d'això, que ja düeu temps lluitant, des del 15-M cap aquí, però ells són molt més poderosos que vosaltres. Saben com fer trampes i us diran una cosa i faran una altra...en tot cas que tingueu sort, endavant!!!

    ResponElimina
  50. Gracies pels ànims Cristòfol!
    Ells potser son poderosos, però no deixen de ser persones de carn i ossos. I sobre el desviar el tema ja ho sabem des de la primera moció que “independentment de 50 coses” ells no eren ningú per a dir que fer als altres ajuntaments.

    Així que aprenen de la primera moció aquest cop ja reclamem quela moció parli de: Els temes reals que afecten a la ciutadania, com retallades socials, atur, exclusió social i
    empobriment siguin prioritaris en el debat polític d'aquest ajuntament. I que no se’ns enfilen per les rames de que un empresari del banc cobraria mes. Demanem que es parli del que hi ha.

    Que es el que ens esta passant aquí.

    ResponElimina
  51. Eric, el rigor però, ha de presidir les reivindicacions sempre. Està molt bé ( o no ) la "regla matemàtica" segons la qual ningú hauria de cobrar més de 2.500 € mes. Ara, els comptes que fas no son reals. Els 85.000 de Roigé i Panisello em temo que no els podràs utilitzar per a cap organització social local. El que no pots fer és establir com estalvi de l'ajuntament ingressos que venen del Parlament i Diputació respectivament.
    Sense entrar en el destí d'aquests hipotètics estalvis, que aquesta, t'ho asseguro seria un altre motiu important de controvèrsia, ja que destinar el 50 % ( com solt passar ) de recursos a gestionar el repartiment d'aquests......

    ResponElimina
  52. Cristòfol no estic parlant dels indignats de Madrid.

    Eric quan parles de denúncies i alternatives de quines me’n parles? De les que siguin favorables per al territori...perquè al dossier no les he vist o no les he trobades.

    Això de crear una fractura social entre la ciutadania i la casta política me sona molt leninista, jo crec que sol ens en podem sortir tots plegats. Hi ha molts polítics i moltes persones que ja es solidaritzen, i ja donen part del seu sou assignat, sense necessitat de que se’ls obligui i sense necessitat de explicar-ho a tothom per a que vegin que bons són.

    I repeteixo que baixar sous a mi no em pareix que pugui solucionar els problemes de productivitat i creixement de les nostres terres.

    ResponElimina
  53. Estic amb el Sr. Eric, un polític no és o no ha de ser millor dit un home que està molt a dalt que decideix pels demes, és com "Tot pel poble però sense el poble" no?
    Un autèntic polític, dels que fa falta, vull dir, és una persona home o dona, jove o gran, que tingui en compte el que vol la ciutadania, siguin de les seves ideologies o no, perquè el president de la Generalitat, no és el president dels de CIU, sinó el de tota una nació, per tant és te quidar de tots.
    D'altra banda parlem de proximitat, un bon polític, és aquell que s'atura a aquell home que li vol comentar una millora o queixa.
    Per últim em queixo dels privilegis que tenen perquè això continua sent una societat estamental com al s.XVIII, PRIVILEGIATS (Rei, senadors, grans empresaris...), NO PRIVILEGIATS (aquells que tenent poc per passar el mes, que tenen feina de miracle o que estàn al paro...) i em sento o tindria que ser la REVOLUCIÓ 15M, com la gran Revolució Francesa, que tots hem estudiat a història... No tant gran, que tampoc vull exagerar, però ja m'anteneu!

    ResponElimina
  54. Gutijaume t’agrairia que no ens tatxessis de comunistes sense motiu, i que consti que nosaltres no volem fracturar res entre la ciutadania i la política, es mes podríem dir que gracies al 15M molts s’han aixecat per a preocupar-se per la política, un poder que per si sol sen ha anat separant de la ciutadania.

    per altra banda has de saber que el que fem i el que deixem de fer no esta escrit dins del dossier, algo que crec que es lògic, ja que el dossier nomes parla de la situació que vivim. Si vols saber que es el que fem i deixem de fer, pots entrar a la web de acampadatortosa.org als grups del facebook, al twitter o directament passar-te per la plaça Alfons els divendres a partir de les 20:00hores. Estaré encantat de parlar i compartir coneixements. Les assemblees son obertes així que fins i tot tu pots donar el teu bot sense haver aparegut mai abans per la plaça.
    I com t'havia respost abans, amb la baixada de sou o donació de la part del sou, es poden tornar molts de deutes enrederits, si això no es mirar per el nostre poble “sabent que quan parlem del deute del ajuntament parlem del deute de la nostra ciutat” no se el que és.

    Es 100% respectable que cregués que no es el camí el fer que els nostres “representants” es baixen el sou, però per favor no tatxes les nostres propostes com algo absurd e incoherent.

    ResponElimina
  55. Gutijaume, el 15M és un moviment ciutadà, no és un partit polític o una plataforma registrada. Són gent del carrer, de molts d'àmbits, i que no tenen perquè coincidir ideològicament.
    Ho dic perquè el demanar que aportin sol·lucions, com si fos un partit polític no és just, és fer trampa. Crec que el primer que han de fer és donar informació, que no és poc, explicar que fan els poders fàctics i quin mon de bogos ens estan deixant a natros i les futures generacions. I estimular el criteri personal. I el dossier és el que fa, dona molta informació que la majoria de gent no coneix, perquè en general són dades que no interessen escampar als governants. I fomenta el debat, per això hi ha tants comentaris en aquest post.

    Com a ciutadans tenim tot el dret de demanar explicacions als governants que estan on estan pel vot que ciutadans han depositat i pagats amb diners públics. El dret a la pataleta el tindrem sempre, i torno a dir que els "indignats" són ciutadans i ciutadanes, no es pot demanar que damunt fassin de polítics com alguns mitjans demanen justament per desprestigiar-los, encara que algunes assemblees han fet algunes propostes molt interessants tal com apuntava Cristòfol.

    ResponElimina
  56. No és cap secret que la composició dels indignats es nodreix principalment de gent que mai ha votat i probablement mai votarà al PP. Pot haver-hi comunistes, socialistes, anarquistes, independentistes, ecologistes ... i si hi ha algú de dretes és un despistat o un oportunista.

    ResponElimina
  57. Com va dir el Gabilondo fa poc, encara ens extranya que hi hagi gent indignada? Però si l'extrany hauria de ser que hi hagués algú que no està indignat!
    Segurament sí Lluís, tots els "indignats" som esquerra o extrema-esquerra, per això les enquestes diuen que 3/4 parts de la societat (inclosos gent de dretes) estan d'acord o molt d'acord amb el que denunciem.

    ResponElimina
  58. S'ha d'estar guillat, o ser algú qui guanyi molts calès i estigui a les altes esferes, per a estar d'acord amb el model actual de vida en le que uns quants ho tenen tot (banquers i grans empresaris les jubilacions dels quals són de 8 o 9 milions d'euros, rics que viuen en grans mansions i tenen contactes amb la política, (polítics que quan deixen de governar cobren un sou vitalici de 71.000 euros anuals, tenen un lloc fix al consell d'estat i poden ocupar un tercer càrrec en algun banc, cosa quefa que cobrin més a fi de mes, per exemple) i gent per l'estil. Tothom qui tingui tres dits de front, sugui del partit que sigui, dretes o esquerres, tant fa això, lluis, s'ha de sentir, com a mínim, una mica cabrejat amb els excessos d'aquesta gent (per cert, el senyor Rajoy no diu res sobre eliminar aquests excessos al seu programa electoral, em sembla que) que viu rient-se dela gent normal, que no té diners als paradissos fiscals (Suïssa i d'altres), ni du Ferraris, ni viu a Marbella en grans mansions amb dues piscines i jacuzzis i que gairebé viu al dia cobrant una misèria de sou base de 800 euros, pagant una hipoteca desorbitada cada mes, o cobrant (qui cobra) un porqueria de 420 euros per a mantenir la família si és a l'atur. Està molt malament, el món. S'ha de reconstruir si no es vol que s'enfonsi ben aviat.

    Els indignats són gent que s'ha de tenir en compte. Ningú sap on arribaran amb el seu moviment però és lúcid, molt lúcid i les seves idees molt clares i realistes. Només espero que tot l'esforç que facin no caigui en sac trencat. I tant fa que es digui que són comunistes i coses per l'estil per a desacreditar-los. En aquest món tan materialista i injust cal una bona dosi de comunisme...sense arribar a l'estalinisme, és clar!!!

    ResponElimina
  59. Eric he visitat la pàgina web i tampoc he trobat res d’utilitat, almenys a la web del PP hi trobes 100 propostes contra la crisis, amb això el que vull dir, és que no crec que les coses es puguin solucionar asseguts a una plaça. Gràcies per la invitació, tu també estàs invitat a la seu del PP quan vulguis.

    La vostra mesura estrella, la retallada de sous, ja no la comentaré més, crec que ha quedat prou clara la meva explicació del perquè. El dia que a una empresa baixin els sous i pugi la productivitat, creure en les retallades salarials, de moment no.

    No us he dit comunistes, que també, però la comparació era una simple comparació lògica d’arguments, que recorda al d’èpoques passades, quan els rics eren els dolents i causants de tots els mals.

    ResponElimina
  60. Plastik això és evident, amb 5 milions de parats i amb l’asfixia econòmica i social en la que ha derivat aquest govern socialista, jo també ho estic de indignat. I més he afirmat que moltes propostes del 15-M són coherents i positives (no com la d’abaixar els sous dels polítics).

    Cristòfol quan dones suport a les idees comunistes, recorda els milions de morts que pesen a l’esquena d’aquesta ideologia.

    ResponElimina
  61. Gutijaume, tu dones suport a les idees del cristianisme ?
    Dones ( o vas donar ) suport -indirecte- a la guerra d'Irak ?
    O vols que t'enllaci la foto que, tot bufó, et vas fer amb Aznar ( Anzar )

    Ah, que el comunisme s'ha aplicat mai en lloc ? O més aviat -i no parlo de l'URSS- quan s'ha intentat, s'han posat tots els pals a les rodes, s'ha bloquejat des de l'imperialisme, ianqui sobre tot, ?
    Per cert, jo, a pesar de les barrabassades històriques, em considero cristià. De la mateixa manera que els assassinats cal atribuir-los a Estalin i no al comunisme, igual que els de Franco a ell i no al franquisme, la benedicció del passat regim dictatorial a Espanya per part de l'església, cal atribuir-ho als jerarques i no al cristianisme.
    I el que és profundament injust és que no es vulgui reconèixer que lo que estem vivint arreu, amb tots els agreujants que vulguis d'Espanya, és producte, conseqüència i gracies al capitalisme. O es que està governant a algun lloc aquest comunisme de cua i banyes que tanta por et fa ? Clar que encara és més trist que, mentre a la resta d'Europa, a les eleccions que es van succeint intenten fugir de solucions de la dreta ( "más de lo mismo" ), a Espanya hi tornem. Endavant les atxes.

    ResponElimina
  62. A títol personal Aznar em pareix el millor president del govern de la història democràtica del nostre país.

    El comunisme s’ha aplicat a molts països llatinoamericans i del est d’Europa, amb la conseqüència que t’explicava: milions de morts, tants com el feixisme.

    Reconec que el capitalisme ens ha portat fins aquí, o més ben dit, una mala gestió del sistema econòmic ens ha portat fins aquí. Això no vol dir que tinguem que tallar d’arrel i tornar a pensar que idees arcaiques i antigues com el comunisme o el feixisme ens poden treure del forat.

    Si te’n adones no es que estiguem fent un gir cap l’esquerra a Europa, simplement que cauen tots aquells governs als quals els hi ha enganxat la crisis, siguin de dretes o d’esquerres. Mentre no ens passi com a Suïssa on la força més votada és l’extrema dreta pots estar-hi tranquil.

    ResponElimina
  63. I lo del cristianisme ?

    Sense voler, suposo, m'estàs donant la raó. Segons tu el comunisme s'ha aplicat a molts de paisos del mon i ha fracassat. En canvi, per a justificar que les conseqüències del capitalisme son per una mala gestió i no perquè aquest sistema és intrínsecament injust i pervers, em dius: "el capitalisme ens ha portat fins aquí, o més ben dit, una mala gestió del sistema econòmic ens ha portat fins aquí" ergo, el capitalisme, es bo, el dolent son algunes males practiques. Sigui com sigui, amb crisi per mala gestió, a patir els de sempre; sense crisi i "bona gestió" a patir els de sempre i, com sempre, uns pocs es fan milionaris a costes de la immensa majoria, especulant i robant. Passa que, en circumstancies com l'actual, el cercle dels que es fan milionaris -o augmenten el seu capital de manera repugnant- és fa més estret i augmenta el segment dels de sempre.

    ResponElimina
  64. Els recordo, Gutijaume, recordo els judicis de l'any 1936 que va fer Stalin, entre altres coses. Pensa que no he dit Stalinisme, en canvi he dit comunisme. Entenguem-nos: el comunisme és una teoria política que opta per repartir els béns dels més rics entre els pobres i així tots tenen una mica per a viure, a això em refereixo. De la teoria els governs n'han fet el que han volgut, transformant-la en dictadura en tots els casos, per desgràcia.

    El comunisme sorgí a Anglaterra i dubto que Marx volgués convertir-se en dictador! Només volia que els burgesos no tractessin els obrers com esclaus, que aquests tinguessin consciència de sí mateixos i defensessin els seus drets, que és molt lloable i digne. I tenint en compte com les empreses tracten ara els traballadors, que els fan fora a milers, sota qualsevol excusa i de qualsevol manera, considero que la situació actual s'assembla massa a la del segle XIX. I la UGT i les CCOO no fan res per ajudar a que la situació canvïi. Són tots uns lacais del govern. Per això dic que el comunisme primitiu, sense contaminar pels governs dictatorials que l'han usat per als seus objectius polítics, és molt neessari actualment.

    ResponElimina
  65. Gutijaume, trobo que has tardat força a treure a passejar la teua demagògia vers el comunisme i tot el que l'envolta. Com t'han dit més a munt, el comunisme com a tal no es creu que s'hagi pogut aplicar en cap moment de la història, com tampoc ho ha fet el capitalisme (lliure mercat? jajajaja!!! Arancels a mansalva). Però algú t'ha de recordar els centenars de milers de morts que ha portat la lluita contra el socialisme i el comunisme (Vietnam, Nicaragua, El Salvador, Cuba, Itàlia, Xile,...) o la lluita pel poder amb el control dels recursos naturals o zones estratègiques per a consolidar el capitalisme (Afganistan, Irak,...). O potser ets dels qui es creu que són lluites per la democràcia i les llibertats? Pensa-hi tu amb les morts que pesen i hi continuen pesant dia a dia. I pensa en les morts que li cauen a les esquenes del teu estimat Aznar. Quin gran demòcrata!! Amant de la riquesa cultural i de la llibertat!! Buscador incansable d'armes de destrucció massiva!!

    Les idees no serà tu qui dirà si són arcaiques o no. O no ho és intentar sortir de la crisi amb les mateixes idees i propostes que ens hi han portat durant més d'un segle? Qui és l'arcaic aquí?

    I sí, el poder econòmic és qui governa aquest món i el poder no entén de democràcia. Com a exemple Gràcia i el seu referèndum. I aquesta gent són RICS i no poc. I és que la lluita entre rics i pobres ve de lluny, de molt lluny, i per molt que tu no la vulgues vore, hi és.

    ResponElimina
  66. Arjub, no sóc del PP però he de reconèixer que Aznar és un polític que ha fet història, en això estic d'acord amb Gutijaume, per una raó o per un altra i que Rajoy no li arriba a la sola de les sabates, com Zapatero no és ni remotament com Felipe González. Eren un altre tipus de polítics, diría jo, més professionals i que sabien més de que ananva el tema. Una altra cosa és que hagi fotut la pota fins al coll unint-se a personatges com Blair o Bush, aquest darrer un imperialista consumat, en la búsqueda infructuosa d'armes massives a l'Irak, on es va fer una guerra injusta, com totes, o en Afganistàn, on anava amb la història d'esborrar del mapa als talibans i Bin Laden i a la fi han hagut de pactar amb ells al govern de Kabul! O en altres coses, com en les seves idees gairebé medievals que exposa al grup FAES, del que és president. Però això no vol dir que en altres coses sigués encertat, com tothom ho és en algun cop a la seva vida.

    ResponElimina
  67. No pateixis, Gutijaume. El socialisme o socialdemocràcia, que és a la fi el sistema que alterna amb la dreta als governs, el que fa és administrar, també, el capitalisme. L'únic que, per a mi, ho fa amb criteris de redistribució de la riquesa, una altra ètica i justícia social. No sempre aconseguida, per cert. De fet, cal reconeixeu, algun valor d'aquests heu anat assumint.

    Cristòfol, Un personatge polític, tu ho has de saber, deficientment pot ser considerat que ha fet història ( cal no confondre en sortir als llibres d'història ) sinó ha fet res especialment rellevant. Algú podria dir alguna llei, alguna actuació important d'Aznar que el faci mereixedor de ser recordat d'aquí 50 anys ?
    Bé, sí, el suport decidit a la guerra d'Irak; però potser per aquest motiu val més no ser recordat, oi ?
    Zapatero, amb les seves ombres -que les ha tingut- i amb la crisi que l'ha empaitat de mig a mig, serà recordat per lleis històriques de reconeixements de drets i d'igualtat, per exemple.

    ResponElimina
  68. La Guerra d'Irak, com totes les guerres, són un motiu de vergonya per a qui les organitza, tant els països com els polítics i si se'l recorda per això és millor no ser recordat mai per ningú...ho oblidar el personatge per a sempre com si no hagués existit mai!!!

    I Zapatero, encara que hagi fet lleis bones, sempre serà recordat per la crisi que va succeir sota el seu mandat, sino ja veuràs, com a víctima seva o com a creador de la mateixa...la història és així. Si no mira Howard Carter als EUA, que és recordat com un autèntic sapastre!

    ResponElimina
  69. Després de veure que passa amb Grècia, el G20, el FMI i la UE, poca gent podrà tenir dubte sobre si vivim en democràcia i en una societat avançada (tenint en compte que per mi, avançada vol dir que és una societat on el màxim de persones puguin tenir un desenvolupament ple, digne, sostenible i sa com a éssers humans), o en la trampa més gran i perversa de la història de la humanitat.

    Ja no sé que pensar, ni que és el millor.
    Que els mercats, el FMI, el G20 (tres grans poders que tots hem triat democràticament perquè decidiexin com han de ser les nostres vides, ironic mode ON...) amb la complicitat dels NOSTRES governants europeus (per no dir traició directament) continuin intentant salvar un sistema que especula amb les vides de les persones a nivell global, al que hem de mimar com a un xiquet caprtixós a base de privatitzacions, retallades i precarietat perquè no ens afoni i que és del tot demencial i així tenir una lenta agonia i pel camí quedar-nos més endeutats, nus i afonats...

    O que passi com sembla que passarà en Grècia amb el referendum, i que tant ha assustat als poders fàctics del mon, i que això peti d'una vegada i ens replantegem el futur sense aquesta gentussa que ens toca patir.

    Realment algú creu que aquestos que es reuneixen en França, el G20 i el FMI, faran algo per les persones? O hem de ser les persones qui comencem a responsabilitzar-nos del nostre futur?

    ResponElimina
  70. D'això...Ximo, he fet un error imperdonable. Per qui hagi llegit Howard Carter volia dir Jimmy Carter, el president republicà de 1976 a 1980, l'antecessor de Reagan (1980-1984, 1984-1988). Perdoneu per l'incòrdio, com diria Ildefons Garcia a l'Estel...

    ResponElimina
  71. Parlant del que parlàvem: "La historia dirá lo que quiera, pero quienes escuchamos a los tres pistoleros encapuchados decir que lo dejan definitivamente sentimos que España había cambiado de época. Y eso es obra de Zapatero y de Rubalcaba".
    Pe qui vulgui llegir la totalitat de l'article de Ramón Cotarelo

    ResponElimina
  72. Em penso que Jimmy Carter era (o es) democrat, no republica. Perdò, pero algu ho havia de dir :)

    ResponElimina
  73. De perdó res, Brian, que quan algú s'erra se l'ha de corregir. Ha estat un error meu, ho reconec. Potser caldrà que repassi els presidents nord-americans i les seves filiacions polítiques...quina vergonya, tú!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta