13 d’octubre del 2011

2.500 plantes de marihuana i nou detinguts a Casp i Tortosa

A les Terres de l'Ebre s'han decomissat més de 1.300 plantes des de finals d'abril ·

Una operació conjunta de la Policia Nacional amb les policies locals de Tortosa i Casp ha acabat amb la detenció de nou persones a les dues poblacions, però també amb la descoberta d’un hivernacle en què es conreaven més de 2.500 plantes de marihuana, en aquesta ciutat de la província de Saragossa. Segons ha publicat el diari Heraldo de Aragón aquesta dimecres, la instal·lació estava tan tecnificada que permetia recol·lectar fins a sis collites de marihuana cada any. D’aquesta manera, la policia ha calculat que les persones detingudes poden haver obtingut aproximadament una tona d’aquesta droga. El valor d’aquesta quantitat de marihuana en el mercat és d’1,3 milions d’euros, segons els mateixos càlculs.

Fonts de l’Ajuntament de Tortosa han confirmat aquest dijous que la policial local ha col·laborat amb el Cos Nacional de Policia en aquesta operació. L’actuació policial va tenir lloc durant la matinada de dijous a divendres de la setmana passada, i va tenir lloc de forma coordinada a Casp i en diverses poblacions de les Terres de l’Ebre. A més, també es van decomissar diverses quantitats de droga, diners en metàl·lic i bàscules de precisió. Però la troballa més espectacular va ser la de l’hivernacle amb més de 2.500 plantes de marihuana, una de les plantacions més grans localitzades a l’Aragó en els últims anys. La jutge ja ha aixecat el secret de sumari del cas. Dos dels detinguts han ingressat a presó, però la resta ha quedat en llibertat amb càrrecs.

D’altra banda, en el cas de les Terres de l’Ebre, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la policia local de Tortosa també han realitzat altres operacions en les últimes setmanes, que han permès detenir altres persones i decomissar centenar de plantes de marihuana. La plantació més important va ser localitzada a Paüls, a principi del mes de setembre, amb 250 plantes. Però també hi ha hagut altres decomisos a Xerta, Tivissa, Sant Carles de la Ràpita, Bítem i el Pinell de Brai. A finals d’abril, també es van decomissar 500 plantes a Amposta. Per tant, a les Terres de l’Ebre han estat decomissades un total de 1.307 plantes de marihuana des del 28 d’abril d’enguany.

Imatge CPN

1 comentari:

  1. Es veu que s'ha posat de moda, això de cultivar marihuana a hivernacles privats...deu ser cosa de la crisi...compte que no substitueixi les oliveres i els tarongers!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta