12 de desembre del 2007

El govern de Tortosa preveu destinar un milió més a la neteja i millora de la via pública

El primer pressupost de Ferran Bel reservarà uns 23 milions a les inversions

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va avançar ahir que la inversió prevista al pressupost municipal del 2008 arribarà als 23 milions d'euros. Les actuacions més importants seran la rehabilitació de cinc pavellons de l'antic escorxador, la construcció del centre ciclista de Vinallop i les obres del pla integral del nucli antic (Pincat), que es faran a través de l'empresa municipal de gestió urbanística. A més, Bel també va dir que volen reforçar la neteja i la millora de la via pública, amb un milió d'euros més.


Bel va assenyalar que el govern ha volgut reforçar les diferents partides destinades a millorar la neteja i el manteniment de la via pública, que tindran fins a un milió d'euros més del pressupostat fins ara. De fet, Bel va afegir-hi que el pressupost del 2008, que podria aprovar-se el 21 de desembre, marcarà «les prioritats del nou govern de Tortosa». Segons l'alcalde, als 17 milions d'euros que invertirà l'empresa municipal de gestió urbanística, sobretot per accelerar l'execució del Pincat, caldrà afegir-hi els 6 milions d'euros addicionals, que l'Ajuntament destinarà a fer altres actuacions.
En línies generals, el pressupost del 2008 pujarà un 4%, i superarà els 45,5 milions d'euros. Amb tot, Bel va advertir que el govern ha redactat el pressupost amb alguns condicionants, com ara la necessitat d'acabar alguns projectes i de no perdre algunes subvencions lligades per l'anterior govern. En aquest sentit, l'alcalde va afegir-hi que el pressupost reservarà un milió d'euros per al centre de tecnificació ciclista de Vinallop. «També hi haurà una aposta important per a l'àrea d'Esports que no s'acabarà plasmant al pressupost del 2008, ja que l'Ajuntament constituirà una entitat autònoma que tindrà un pressupost propi», va destacar Bel. La mateixa quantitat, un milió d'euros més, servirà per continuar la rehabilitació dels pavellons del centre cultural L'Escorxador. A més, Bel va anunciar que dotarà l'àrea de Turisme de més recursos, amb l'objectiu de fer polítiques actives de promoció. Segons Bel, caldrà aprofitar l'obertura de l'exposició permanent del tresor de la catedral i la propera instal·lació del centre d'interpretació del Renaixement a l'Espai Sant Domènec.

> El PAM, potser al gener

El pla d'acció municipal (PAM), amb què el govern de Ferran Bel programarà les diferents actuacions del mandat, ja no es presentarà abans de l'aprovació del pressupost del 2008. «Els ciutadans de Tortosa no notaran un canvi important a partir del 2 de gener, però sí veuran una aposta decidida per fer una ciutat més habitable», va afirmar ahir Ferran Bel. A més, l'alcalde va anunciar la creació de set noves places d'agents de la policia local, que han de permetre la implantació de la nova policia de barri al conjunt de la ciutat, i també l'acceleració de les obres de la nova caserna de Remolins. D'altra banda, va recordar que algunes obres, com la rehabilitació de l'antic mercat de Ferreries o l'obertura del carrer Poeta Vicent Garcia, podrien finançar-se a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya.

El Punt (12-Desembre-2007)

11 comentaris:

  1. I que passarà en les piscines?¿
    Crec que necessiten una inversió molt important per a ser reabilitades, i si no en diu res, vol dir que no te en compte arreglar-les?
    que algú que s'apigue algo que ho comente perfavor.

    ResponElimina
  2. «També hi haurà una aposta important per a l'àrea d'Esports que no s'acabarà plasmant al pressupost del 2008, ja que l'Ajuntament constituirà una entitat autònoma que tindrà un pressupost propi», va destacar Bel

    ResponElimina
  3. Home, què fort,com no han d'incrementar l'aportació per a la neteja, si s'han passat dos pobles en la pujada espectacular que han fet de la taxa de la brossa, sobretot a les pedanies i als barris més modestos. O sigui, que no ens venguin motos, que de gestió seva res de res, veiem i analitzem la demagògia d'aquest govern. Aquest milió d'euros el posem directament de la butxaca els tortosins i les tortosines, amb un rebut que ens grava més que mai.

    ResponElimina
  4. Les basures li recordo que el senyor Sabaté fa tres o quatre anys les va incrementar quasi un 80%.

    ResponElimina
  5. Un 80%, embustero !!!!!!!!!.

    ResponElimina
  6. Tornem a la politica de CiU, tapar forats i arreglar voreres i els grans projectes de ciutat a esperar.

    ResponElimina
  7. quins grans projectes a fet els Senyor Sabaté a part del Parc Firal?

    ResponElimina
  8. jo se d'una persona que va passar de pagar 130€ a quasi 240€, els meus calculs hem diuen que aixó es un increment de més del 80%.

    ResponElimina
  9. això que diu l'anonim de les 6.01 es completament cert.

    ResponElimina
  10. lo del 80% es simplement fals.

    ResponElimina
  11. Ui, acabo d'escoltar la tertúlia de la SER. Per Dèu, quina prepotència i menyspreu que gasta aquest nou govern. Que ja està claríssim que han guanyat les eleccions, però això no val per menysprear l'oposició que, encara que els sàpiga greu, hi ha de ser. Potser voldrien que no hi fossin per què ningú els fiscalitzés? com que han guanyat les eleccions, I vinga a dir que que la gent no és tonta. Evidentment que no, i a la llarga se n'adonaran que quan rasques, darrere dels copets a l'esquena i les riallades a boca plena, hi ha populisme barat i, em sap greu emprar aquest terme, molta falsedat. Massa falsedat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta