8 de juny del 2009

La crítica de Ferran Bel a la campanya socialista

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), va aprofitar el seu bloc al portal d'internet E-Notícies per carregar amb duresa contra la campanya del "PSC-PSOE" a les eleccions europees d'ahir. De fet, es poden llegir crítiques molt dures contra els socialistes en almenys cinc dels vuit articles que Bel ha escrit fins ara al seu bloc de l'E-Notícies. En aquest cas, Bel considera que el PSC no va fer durant la campanya cap espot, anunci o falca de propaganda electoral en què informés "netament" de les seues propostes. "Els socialistes, al 2009 i quan ja porten sis anys governant a Espanya i set a Catalunya, pretenen continuar vivint de la bicoca i explotant els cadàvers polítics d’Aznar, Bush i Chirac", afirmava l'alcalde de Tortosa. "Fins i tot el de Berlusconi, però aquest continua ben viu", afegia Bel, que aprofitava per lamentar que Zapatero es fotografiés al costat del president italià, mentre a les faroles de Catalunya i Espanya presentaven Berlusconi com si fos "el mateix dimoni". Bel acusava el PSOE de voler estirar l'estratègia del vot de la por "com un xiclet i fer-la durar una campanya rere l'altra". Segons l'alcalde tortosí, "ja no és només el menysteniment i insult a la intel·ligència del votant, que és ben evident. Es que això ja no s’aguanta per enlloc". Però en canvi, al marge de criticar els socialistes per la seua campanya, Bel ens diu ben poca cosa de l'estratègia de CiU amb Ramon Tremosa, un economista independent que fa uns dies va arribar a dir que amb el PP al govern de l'Estat les coses anaven millor per a Catalunya [llegir aquí]. De fet, Tremosa va afegir-hi que la millor combinació és un govern del PP a Madrid i un de CiU a Barcelona, mentre el popular Aleix Vidal-Quadras apostava obertament per canviar la Constitució per eliminar el concepte de nacionalitats històriques. Vistos els resultats d'ahir i la lectura que han fet, tant a CiU com al PP, ja falta menys per a tot això...

Més informació:
-Campanya socialista
-Els resultats de les eleccions europees a Tortosa

31 comentaris:

  1. Gustau, si és l'únic que Ferran Bel sap fer criticar als socialistes, si sembla com si hagués estat el.legit per Deu, per venir al planeta terra a criticar al PSC.

    El que ha de fer es penjar a la web municipal els resultats de les taules de Tortosa que els volem saber, i que de passada també podria penjar els de les generals de l'any passat que encara no els ha fet públics.

    Us imagineu que a la web el ministeri de l'interior no estiqueren penjats els resultats de les europees? perque el PSOE ha perdut, doncs aixó es el que fa Ferran Bel, com que perd i ja en van dos no penja els resultats.

    Per si de cas al nostre blog ja hem posat el link per que la gent pugui saber els resultats de Tortosa, com també has fet tú Gustau.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Crec que tota persona humana que ha vist la campanya l'ha criticada. És pèssima !!!

    ResponElimina
  4. Si nomes l'han criticada les "persones humanes" no passa res.

    ResponElimina
  5. Quan un partit polític vol fer una campanya mes o menys efectista, i s’ho pot permetre econòmicament, acudeix a un publicista que dissenya varies propostes d’acord amb unes entrevistes prèvies.
    Naturalment tot això val diners, però de vegades ja sabem que els diners poden estar ben gastats o al inrevés, independentment que la publicitat sigui de bon o mal gust.
    Personalment tinc una opinió formada respecte de la intencionalitat de la propaganda del PSC/PSOE quan a mes a mes es clara i diàfana!
    El que si que puc afirmar es que pels resultats obtinguts no ha estat rendible i per tant ha estat un malbaratament de recursos.
    Per acabar nomes voldria afegir, que la gent ja no es xupa el dit...

    ResponElimina
  6. Jo no ho tinc tan clar, potser sense la campanya agressiva enlloc de 2 escons de diferència haguessin estat 10 ! El PSOE ha salvat prou bé els mobles en la que està caient a nivell econòmic, m'esperava una batacada més grossa.

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. Una campanya electoral lamentable, però bé, no esperava menys venint de qui ve.

    Certament jo m'esperava una victòria més amplia del PP tot i així crec que aquest és el camí a seguir. He tret dos conclusions, d’aquestes eleccions europees.

    La primera, és que la gent continuarà votant a Zetaparo encara que estiguin sense treball, es trobin vivint al carrer i menjant del que trobin a les escombraries, aquesta societat és així i realment tenim el que ens mereixem (perquè ho hem votat), la segona conclusió, és que el tripartit té els dies contats a Catalunya. Les pròximes eleccions posaran fi a aquest experiment que ha sortit com lo "pompis" :)

    López Aguilar deu estar dibuixant caricatures i tocant la guitarra...pobre.

    ResponElimina
  9. pel que pensava jo que entenia de campanyes, ha sigut molt rara. Sempre pensava que mai havies de ficar la cara o referencies al "enemic" , mai s'havia de fer una campanya "negativa" o de temor, i per colmo el missatge era una mica surreal - preguntant si Bush ens podria teure del crisis quan ell no es presentava a les eleccions europees ...

    ... pero una cosa positiva de la campanya; per motius "obvies" he rebut propaganda del PSOE directament en anglès, cosa de felicitar, i a més a més en un anglès més que acceptable - quan el normal de les traduccions tan a nivell d'info turistic com informatiu de les autoritats es que deixen molt de desitjar. Well done!

    ResponElimina
  10. Merda en angles continu essent “shit” veritat...?

    ResponElimina
  11. Aclariment: No vull que em mal interpretes, ho deia per allò de que “aunque la mona se vista de seda, en mona se queda..:”

    ResponElimina
  12. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. Finament pots dir "excrement". Es que fa poc he vist el Club dels Poetes Morts en anglès :-)

    ResponElimina
  14. si, teniu rao, es pot dir "shit" o "excrement", segons el to que vols expressar ... pero tornant al cas en questio, la carta està ben redactada, i a més a més els objetius i promeses també sonaven bé ...
    .... les promeses no estavan al nivell dels italians, pero, amb les invitacions a les guataques de Berlusconi, ni al nivell dels anglesos, una mica mes cutre, amb pelis pornos del Canal + pagats pels pringaos ...;)

    ResponElimina
  15. Crec que Bel es el menys indicat per criticar aquesta o qualsevol campanya, la seva campanya va esta basada en mentires, per exemple, va ser capaç de prometre el tercer pont a l'Ebre a uns i als propietris afectats els va dir tot el contrari.
    Per cert, a mi el que em preocupa i molt, es que els europeus hem decidit deixar el nostre futur en mans dels que'ns han fotut en aquesta crisi, d'alguna manera es com si vulguessim que tot continue igual i la realitat es tossuda i res tornara a ser igual.

    ResponElimina
  16. PERE ET RECORDO QUE QUI ENS VA TREURE DE LA CRISI ECONOMICA DE
    L'EPOCA DE FELIPE VA SER AZNAR.

    SI ELS QUE ENS HAN DE TREURE DE LA CRISI SON ELS SOCIALISTES ANEM ARREGLATS.

    FELIPE VA ESFONSAR L'ECONOMIA ESPAÑOLA I ZP HA FET EL MATEIX.

    ResponElimina
  17. Amb el nivell que hi posen alguns costa contestar amb serenitat.

    Una mala campanya que ha tret un 15% al seu immediat seguidor.

    I abans de que em digueu que CiU ha pujat, us aporto algunes dades.

    Al 2004, veniem de maig victoria de Sabaté, octubre victoria de Maragall, Març victoria de Zapatero. Que CiU es trobava en el seu pitjor moment de la historia ja que a les municipals havia tret 5 regidors, a Catalunya 46 diputats, i a Madrid 10 diputats, els pitjors resultats de tota la seva historia en tres eleccions seguides en 10 mesos.

    És lògic que a les europees del 2004, toques fons i va tenir el seu pitjor resultat a Catalunya quedant fins en tercer lloc fins i tot per darrera del PP.

    A Tortosa es va enfonsar fins al quart lloc, darrera de PSC, PP i ERC.

    En lo qual es lògic que ara es recupere ja que més avall no podia anar. A més a més a Tortosa té el govern i això sempre és un plus.

    Per tant repeteixo si la campanya del PSC és nefasta (aceptamos pulpo como animal de companyia) però li treu 15 punts al seu contrincant. Si tenim en compte que a nivell estatal el PP li treu al PSOE 3,5 punts i ja estan demanant eleccions avançades, penso que amb 15 punts de ventatja ja podrieu callar.

    ResponElimina
  18. Mentir interesadament i pocs arguments es aixó el que fa voste.

    ResponElimina
  19. Va per saltabarracs no pel pont, eh.

    ResponElimina
  20. Lo Pont de Barques la veu mig plena...Jo la veig foradada per tot arreu... El que si es cert es que el govern tripartit de la Generalitat de Catalunya encara no ha pogut pactar un finançament amb els que suposadament son de la seva corda.....I portem quasi un any ! Aquesta per mi es la millor campanya de descrèdit que una formació política pot aportar a la escena política, el demes ja es una qüestió de prioritats que fins i tot en algunes podríem coincidir...El programari dels partits politics sempre ha estat com el catecisme, la realitat un altra molt diferent...

    ResponElimina
  21. La campanya es evident que semblava mes una campanya d'un partit extraparlamentari, es mes, a mi em recordava les del MCC ( moviment comunista de Catalunya.

    Quant a Saltabarrancs i les interessades entrades i sortides de la crisi: Quan Zapatero gaudia d'una bonança econòmica i la cosa anava raonablement be, des de l'entorn del PP no paraven de dir que això era producte de l'herència d'Aznar; fins que va arribar la crisi ( no se si va ser un dimecres dia X del mes X a les X hores)i va deixar d'anar be i llavors ( just llavors )va ser quan va a passar a ser responsabilitat de ZP que les coses deixessin d'anar be.
    Casualitats de l'atzar?. O cara dura?

    ResponElimina
  22. Llegint les intervencions concloc:

    De pont de barques, que CiU havia tocat fons i ara recupera electorat. Mala notícia per al PSC que es pensava que amb dues legislatures de CIU a l'oposició aquest partit es desfaria.

    De Mc Calan, que el desencís dels ciutadans de Catalunya per qüestions com el finançament ha provocat una abstenció récord a Catalunya, i que aquesta abstenció sobretot és per manca de mobilització dels partits que conformen el tripartit.


    De Saltabarrancs, ell mateix es desacredita. Sembla un dels que envien SMS al canal Intereconomia: "El mal al món no és culpa del dimoni sinó de Zapatero".

    LLuís, totalment d'acord. Una campanya bruta per mobilitzar els teus, doncs el López Aguilar és un candidat simpàtic i destila bonhomia però té perfil polític molt baix i "poca garra". Si no arriben a fer això, segur que perden per més marge.

    ResponElimina
  23. Canalero, soc conscient de que matisar per aquest medi es un xic complicat, però en lo que respecta a la meva intervenció acabes de fer el mateix que allò de “una riña una disputa” confonent-ho amb que “la niña es una puta”.

    ResponElimina
  24. Per a tots els que estiguen interessats, al blog lopontdebarques.blogspot.com
    hi ha penjats els resultats taula a taula de la ciutat de Tortosa.

    Lamento que a titol personal hagi hagut fer una feina que li correspont al govern de la ciutat, però la democràcia no ha arribat encara al nostres consistori d'ença que Bel n'es l'alcalde.

    ResponElimina
  25. "La diferencia entre una democracia y una dictadura consiste en que en la democracia puedes votar antes de obedecer las ordenes." (Charles Bukowski)

    ResponElimina
  26. Quina mania tenen alguns en fer-me socialista, que no ho sóc coquets!!!!

    ResponElimina
  27. Politiqueu barat per desviar l'atenció dels veritables problemes de la ciutat

    ResponElimina
  28. LLuís, quan deia els "teus" no em referia a que tú siguis socialista, ho deia en un sentit genèric, posant-me en el lloc de qui ha organitzat la campanya socialista.

    Mc Calan, totalment d'acord. Aquest medi té limitacions i no volia dir que tú havíes dit la conclussió que jo deixo, però de les teves paraules sobre l'abstenció hom pot treure la que jo deixo.

    ResponElimina
  29. (?) ...Pos vale. Pos bueno.

    ResponElimina
  30. És interessant la frase de Lo refranyer, però em fa gràcia que a vegades quan se citen màximes d'aquest tipus les escribim en castellà. Ja ficats a traduir (la frase original suposo que seria en anglès, si l'autor és nordamericà) perquè no la escribim en la nostra llengua?

    ResponElimina
  31. Deu ser perquè la web de cites d'on fa copy&paste lo refranyer està en castellà. Llei del mínim esforç.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta