3 d’abril del 2007

ERC de Tortosa tanca files al voltant de Forés i el candidat ja té via lliure per fer la llista

Felip Monclús és el nou president de l'executiva local

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Tortosa, Ricard Forés, va donar ahir per superada la crisi interna per la falta d'acord en la confecció de la llista. Una crisi que va culminar la setmana passada amb la dimissió del president Pantxo Martorell i altres membres de l'executiva local. Després de l'assemblea de dissabte, el jove Felip Monclús és el nou president local.

Felip Monclús, que és fill del director dels serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa, és des de dissabte el nou president d'ERC a Tortosa. En aquest sentit, l'elecció de Monclús ha reconciliat l'alcaldable republicà, Ricard Forés, amb el sector liderat per Josep Felip Monclús, que va ser el seu rival a les eleccions internes per decidir el candidat. Així, un any i dos mesos després, Forés i Monclús són al mateix projecte polític, però pel camí ha quedat l'antiga executiva local, que s'havia enfrontat amb el candidat per la falta d'acord en la confecció de la llista. De fet, la setmana passada van confirmar la seua dimissió l'anterior president, Pantxo Martorell, i la resta de membres de l'executiva que se situaven al costat dels dos regidors a l'Ajuntament, Lluís Martín i Salvador Peiró. Amb tot, Monclús va negar que s'haja produït cap escissió: «Ara hem de tancar files darrere del nostre cap de llista, que és l'encarregat d'encapçalar el nou projecte d'ERC».
Forés va coincidir amb el nou president local en la «necessitat de posar fi a les diferents línies del partit, per cohesionar-lo». Segons Forés, les diferències són normals en un partit que està creixent, i va recordar que l'executiva anterior estava prorrogada, ja que «havia acabat el seu mandat al gener». «Hem buscat els mecanismes necessaris per tornar a la normalitat», va insistir el candidat abans de destacar que la crisi ha estat positiva. «Ens hem unificat i ara hi ha més persones en la primera línia del partit, fent el canvi generacional que calia», va afegir-hi. Forés també va afirmar que la democràcia interna havia funcionat a ERC, ja que la majoria dels militants han elegit ara el camí que cal seguir a Tortosa. Així, Forés va admetre que el trencament ha estat necessari per forçar un «canvi de cicle», i va anunciar que dimecres de la setmana que ve tancaran la llista.

El Punt (3-Abril-2007)

51 comentaris:

  1. Hòstia tu com van les coses lo pijo que treballa al seminari president de esquerra no per treballar al seminari si no que tots els que treballen allí dalt estan pel clero hòstia hòstia amen.

    ResponElimina
  2. i a la nova executiva local, qui hi ha?

    ResponElimina
  3. Massa forçada veig aquesta teórica unificació, tenint en compte l'escisió ja cantada de mes amunt...

    ResponElimina
  4. El primer anònim no percep bé la realitat. No es pot ser d'ERC i creient? No es pot ser ERC i coleccionar segells d'Espanya? O es que tan sols van a misa els que voten al PP? Com no percep bé la realitat les coses li van malament en la vida. Amen.

    ResponElimina
  5. Deixeu-vos d'hòsties. Aquí lo que ha passat és que algú volia carregar-se a Martín Santos i a Peiró. I ja ho han aconseguit. Quan tots los partits fan transicions, resulta que a Tortosa, los que fa uns dies no es podien veure, ara s'agafen de la maneta per només carregar-se a dos senyors que per a mí, personalment, no ho han fet tant malament.

    ResponElimina
  6. a 3,24PM: si, si, si, lo sector Puigcercós i lo de Carod junts per salvar Tortosa de la misèria. Lo que fan les ganes de conseguir una poltrona, tu!!!!! Que vingui Carretero, Ja, Ja, Ja.

    ResponElimina
  7. m'han dir que de tres va una noia que va dient a la feina que viurà de la política. Bé, Molt Bé, anem bé

    ResponElimina
  8. Si Oliver Hardy ho ha fet molt bé? Semblava que en lloc de ser un regidor en fos mil a la vegada. Després de vuit anys de regidor i una gerència de joventut es sent mal pagat. Potser hauria de demostrar que a banda de la política sap fer més coses. Quan ho demostri, el tornaran a cridar, segur.

    ResponElimina
  9. Los Rojos, al ver que la guerra que tanto proclamaron se les escapaba de las manos, decidieron sacar el ORO de España. Condenaron al pais a la mas absoluta ruina tras dejarlo sin sus reservas de oro....Y de ser el 4º pais en riqueza de oro a quedarse sin practicamente nada....Eso si, Rusia principalmente y Francia en menor cantidad, pasaron a engordar sus divisas en oro, gracias a la "generosidad" de los rojos españoles.

    ResponElimina
  10. Osama Bin Laden proxim alcalde de Tortosa por parte de ERC, gracias papá por haberme enseñado lo que es la vida.
    Bin Laden, nacido en Riad, Arabia Saudí, fue el decimoséptimo hijo (entre más de cincuenta) de Mohammad bin Laden, uno de los empresarios de la construcción más ricos de Arabia Saudí. Bin Laden se graduó de Administrador de empresa en la Universidad Rey Abdul Aziz. Cuando su padre murió en un accidente en helicóptero en 1968, su enorme imperio industrial, el Grupo Binladin, pasó a manos de sus hijos.

    ResponElimina
  11. Com és que hi ha gent tant poc serios a i que diu tantes tonteries?

    ResponElimina
  12. Per a anonim de les 2:45 no se si es pot ser o no lo que no acabo de entendre es res abans uns eren els dolents i ara resulta que ja no jo recordo unes primàries per a elegir a un o al altre es així o no ? a partí de aquí torno a dir el mateix no entenc res de res o es que com dia la meua "estimada"comedianta li hauré de donar la raó encara que em pesi que el únic que volien es estar a la poltrona

    ResponElimina
  13. Este noi val molt, eh? Va passar un procés de selecció pels seus mèrits i capacitat (sobretot capacitat)al Seminari. Però papà i sobretot mamà han pensat que en ajuda de la Padrina d'Amposta podria dedicar-se a la política ja que al seminari li paguen molt poc

    ResponElimina
  14. Si la nova executiva són els de la foto veig al pare de la criatura, als cosins, als amics i als que envien curriculums a Amposta.
    Com diuen el canonges:La familia que reza unida permanece siempre unida. Amen

    ResponElimina
  15. Home més que tancar files al voltant del candidat, jo veig que a Amposta ja li han buscat sustitut a Forés.
    Un xic com déu mana, de la corda de la Marta.

    ResponElimina
  16. Ja m'agradaria veure, a tots els que critiqueu tant la nova executiva, com no hi ha ningú que sigui capaç de fer res per la seva ciutat. Molt parlar, però res d'implicar-se ni de treball. Què potser penseu que aquestes persones no hauran de dedicar força hores i temps?

    ResponElimina
  17. Ja voldrien molts polítics de Tortosa que gairebé li doblen l'edat tenir l'ímpetu, les ganes de treballar, la claredat d'idees i, sobretot, la capacitat d'escoltar que té Felip Monclús.

    Lo que passa és que molts s'estan posant nerviosos perquè potser s'oloren que en una executiva dirigida per ell ERC pot fer soroll i de valent a Tortosa.

    Au, va, estimats anònims, crucifique-me que estem en Setmana Santa.

    ResponElimina
  18. que no es pensa que es Jesús?
    qué? veus alguna possibilitat que Monclús et col.loqui?

    ResponElimina
  19. Al Turtusi si et portes tant bé promte podràs vindre del desterro i papá Monclus o la Padrina Marta et colocaran bé. T'ho estàs mereixent.

    ResponElimina
  20. Ara, diu que ja han colocat de nº 4 a la llista a la neboda, que és una de la foto, de l'executiva.
    I això que el metge sembla encantat!!

    ResponElimina
  21. Jo vaig votar per Monclús perquè me va pareixer lo millor candidat quan se va presentar juntament amb Forés. No me'n hai amgat mai. Tothom ho sap.
    Quan tots estaven barallat vaig ser l'única que vaig dir-los-hi a una i als altres que la cosa se tenia de reconduir i presentar-se conjuntament. Ara ho han fet. Felicitats.

    ResponElimina
  22. Però continuo sense poder votar-los a les municipals. Tant uns com los altres volen pactar amb l'esquerra espanyolista (PSOE).
    I això ho tinc tan segur com que la única opció per a votar a favor de l'independentisme a les pròximes municipals, és votar al Partit Republicà Català!

    ResponElimina
  23. Que fort, tota la família!!

    ResponElimina
  24. Llegint el comentari del company Turtusi no cal dir res més, més enllà de donar-li tota la raó.

    Pel que fa a la Comedianta, a qui també admiro perquè té la valentia d'identificar-se: lamento assegurar-te que el teu vot acabarà a la paperera. Ningú no pot assegurar quins pactes es faran, però el que està clar és que un vot testimonial no donarà representació. I com segur que saps, això només pot afavorir algú: Sabaté.

    ResponElimina
  25. Per començar dir que no está tota la familia, i per continuar dir que hi han familiars perquè resulta que ningú d'esquerra, ni de tots els en parleu tant, vol apuntar-s'hi.

    És molt fàcil criticar als altres quan vosaltres esteu sentats a casa vostra còmodament.

    ResponElimina
  26. Però que no dien que tenien setanta militants? O és que tots són de la familia?
    I el votant anònim no és un dels de la foto?

    ResponElimina
  27. Comedianta, el que no acabo d’entendre, és aquesta obsessió malaltissa contra Esquerra, saps perfectament que actualment és l’únic referent independentista, ja que el PRC no es presenta a les eleccions, igual que Maulets, etc, que em mereixen tot el respecte, però la gent que s’autoanomena independentista, hauria de criticar als altres partits que no volen la independència del nostre país, però no entenc que no vulguin que es voti ERC, en aquest cas us fiqueu al mateix sac que l’Aznar, Rajoy, Zaplana o Acebes, que són los endemonitzen a ERC.

    Visca Erc i Visca Catalunya Lliure

    ResponElimina
  28. Pero bé, deixeu que la comedianta vote a qui vulgue .
    Es nota lo demòcrates que sou alguns d'ERC que salteu quan no es diu lo que vatros voleu.

    ResponElimina
  29. Penso que aquesta gent que acaba d'entrar a l'executiva no té perquè anar en busca de cadires, ja què la gent de l'executiva no treu res de positiu tret de tenir molta feina a fer.
    Jo com antic votant d'esquerra, decepcionat de els antics regidors, estic a l'espera de veure la llista, que ja la podríen haver dit, ha veure si són gent preparada o una colla de trepes.

    Salut i república.

    ResponElimina
  30. D'aquest projecte d'ERC a Tortosa se'n sentirà a parlar en positiu d'aqui quatre anys. S'han sentat les bases. Qualsevol projecte té unes bases. Després ve el treball. Finalment arriben els resultats.
    Un regidor no hauria d'oblidar mai que representa als ciutadans gràcies a les sigles d'un partit. Si no ajuda a fer gran el partit ell morirà. Ja pot ser un bestseller. Si no es creu en els equips els bestsellers morin.

    ResponElimina
  31. Vaig llegir al Més Ebre que la llista l'aprovaran esta setmana i que lo dia 19 ve Carod a presentar-los en públic.

    ResponElimina
  32. al de 2:09. Com m'imaginava, ets una persona totalment desinformada, i per tant la teva opinió perd molts punts. Ja fa temps que se sap la llista d'ERC: t'informo: 1 Forés (Sector Puigcercós) 2 Valentí marin (UGT)3 Porres (trepa) 4 Anglés o Neboda de Monclus? Abans d'opinar cal informar-se

    ResponElimina
  33. Però quina mania teniu que la neboda de Monclús anirá la 4 de la llista... no tots són tant "trepes".

    ResponElimina
  34. Jo, no puc dormir esperant veure la llista i les bases i els projectes, quina ilusió!! Serà maravillós!! Que honrats i treballadors i com s'estimen Tortosa!!
    Com es nota que venen eleccions i que ningú vol votar-vos.

    ResponElimina
  35. Anirem tots a cridar: Carod,com ens heu fotut lo pel per les vostres poltrones.
    Quina alegria tindrà Carod de presentar a un cadellet del Puigcercós que l'està apunyalant cada dia.
    Però que units estan tots, quina comedia per les poltrones!
    I a més ens tracten d'idiotes.

    ResponElimina
  36. Al de les 4:09. Però si Anglés no vol anar en esta colla d'impresentables!!
    Ets tu el que no t'enteres!

    ResponElimina
  37. Per a la tranquil·litat d'algú que insinua coses sense conèixer-me: jo no formo part de l'executiva de cap partit, ni milito a ERC-Tortosa, ni tinc RES a guanyar de part de NINGÚ.

    Per això em puc permetre el luxe d'opinar amb llibertat! I per això puc dir ben tranquil·lament que ERC està encarrilant bé el futur a l'Ajuntament, malgrat que pesi a alguna gent.

    Una gent que, val a dir-ho, són ben pocs malgrat el nombre de comentaris que fan. I una gent a qui desitjo, de tot cor, que s'agafin la vida d'una manera més positiva.

    Salut!

    ResponElimina
  38. al votant anònim: només cal fer una ullada al teu bloc per confirmar que o eres o votes ERC. A més penso que estas molt informat de tot el que passa a ERC. Així que no mos vinguis amb cuentos chinos i utilitza lo teu bloc per difondre lo bé que ho està fent ERC a Tortosa.

    ResponElimina
  39. Uuuuuna lágrima se cayó en la arena, en la arena se cayó una lágrima...

    ResponElimina
  40. Al votant anònim només dir-li que admires la valentia de la comedianta que tots sabem qui és perque no s'amaga; però tu vas de valent i ets un votant anònim.
    Però bé se qui ets i on treballes i que ets un lleponet d'ERC declarat.

    ResponElimina
  41. Fores, te cambio la bici per unes natilles

    ResponElimina
  42. Ostras, quin morro.Tots els Monclusos a l'executiva:pare,fill, nebot i neboda...Enlloc, d'ERC sembla Monclús S.L.

    ResponElimina
  43. Erc fa pena i ho lamento. Jo votaré pel Partit Republicà català si fa llista a Tortosa, ho tinc clar.

    ResponElimina
  44. ho tens clar no votaras a no se que la comedianta sigue la cap de llista jajaja.
    Totom critica pero la veritat que le hores que tin lliures me les paso de coña mirant el munt de tonteries que diuen los de erc ciu psc iv pp i tots el que pasa es que de aqui dos mesos gustau tindra que crear altres tipus de debat.

    ResponElimina
  45. Jo també voldria que es presentés el PRC.Esquerra és patètica, tan la cúpula com estos de la foto.

    ResponElimina
  46. Fores no sap més que repetir el mateix que els seus amics calçotaires quan Carretero els va cantar la cartilla "les discrepàncies son normals en un partit que creix" quan realment lo que volen dir és "tot val menys perdre la poltrona".

    ResponElimina
  47. A veure si estem d'acord:
    ¡¡MENYS POLITICA I MES CARDAR!!

    ResponElimina
  48. "tot val menys perdre la poltrona".

    Això és exactament el que fan les de l'executiva dimitida; per cert, que també son família i amigots/otes. ENcara han d'explicar a qui volíen ficar ells de dos, tres i quatre, convertint el "seu" candidat Forés en titella de les llunades que els agafen. I encara han d'explicar a la militància perquè han ofegat els terminis en lloc de presentar algun projecte; i encara han d'explicar perquè tenint majoria de l'escarransida executiva que encara quedava, tampoc eren capaços de fer res. S'omplin la boca i resulta que havien convertit la secció local en una "cheka".

    ResponElimina
  49. Com los pica als d'esquerra quan nombren a Carretero!!
    El rei del calçot i Ridau es tornen bojos, l'executiva nova treu sapos per la boca...

    ResponElimina
  50. Però que no va ser el sr. Xavier Vendrell el que va ordenar que no es canvies l'executiva fins després de les eleccions per a que no l'assaltessin els monclusos i la seva amiga la Marta i perjudiquessen a Forés, això es el que diu l'anterior executiva.
    Jo ja no entenc res.Per què menteix Forés?Per què diu que no hi ha cap crisi? Quin canvi generacional hi ha si la mitjana d'edat de l'anterior executiva de 14 membres era 40 anys? Quin canvi generacional hi ha de 36 a 40?
    Es que per no saber no saben ni mentir?

    ResponElimina
  51. Fe-hu tanta gracia... parle-hu D'ERC de Tortosa com si fos el maxim organ de direccio d'un partit d'ambit nacional i no vos doneu conte que:

    - sou quatre gats.

    - qui entre de regidor, fara ( mes
    o menys) el que vulgue, igual que
    tots els altres partits.

    - que les lluites internes ( no se
    si per interessos espuris)
    ventilades publicament, nomes fan
    mal al propi partit i en
    consequencia beneficien als
    altres.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta