2 de maig del 2012

Solidaritat denuncia un incident amb la Guàrdia Civil al peatge de Vinaròs-Ulldecona

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a les Terres de l'Ebre ha denunciat un incident de tipus lingüístic amb la Guàrdia Civil durant la realització d'una protesta de la campanya #novullpagar al peatge de Vinaròs-Ulldecona. A través de dos vídeos penjats a YouTube per part d'Adam Deosdad, secretari d'Acció Municipal de la regional de SI, es pot veure la discussió entre diversos militants de Solidaritat amb agents de la Guàrdia Civil, amb competències en aquest tram de l'autopista AP-7 perquè el peatge es troba ja dintre del terme municipal de Vinaròs. En el primer dels vídeos, un dels activistes del #novullpagar defensa el seu dret a poder parlar en català a l'hora d'adreçar-se a un agent que acaba reconeixent que no tampoc li agrada haver de pagar els peatges, mentre que en el segon dels vídeos un altre guàrdia assegura que no té cap constància de la convocatòria de la protesta. Els vídeos estan enregistrats d'amagat, però en les imatges es pot reconèixer la coordinadora regional de SI a les Terres de l'Ebre, la tortosina Caritat Garcia-Celma.


25 comentaris:

  1. 1.- Les autopistes no les va posar Espanya, sinó Jordi Pujol i son de titularitat autonòmica, no estatal.

    El peatges de Catalunya són creació i titularitat autonòmica, no pas estatal: és la Generalitat qui les crea, n’és titular, i determina el preu del peatge. Excepte els de les AP7 y AP2, que es van construir a començaments dels anys 70, per la qual cosa són de titularitat estatal, la resta de peatges es van fer exclusivament per odre de Jordi Pujol, president de la Generalitat per CIU.

    Pujol podria haver decidit construir autovies, com van fer totes les altres autonomies qua no van tenir la calamitosa desgràcia d’estar governades per una màfia trabucaire, i finançar-les amb deute públic; o bé fent que els peatges anessin a parar a la generalitat i no a una empresa privada. Però no, Pujol va voler que els catalans paguéssim peatges.

    2.- Els peatges de les autopistes no van a Espanya, sinó a la butxaca de ABERTIS, una empresa propietat de La Caixa, i liderada per Salvador Alemany, assessor d’Artur Mas i principal publicitari del diari AVUI-EL PUNT

    Els peatges catalans estan en mans de l’empresa Abertis; i a la resta d’Espanya també. Aquesta multinacional gestiona directament més de 1.500 quilòmetres d’autopistes estatals, cobrint el 59% del total de vies de peatge. Abertis també participa de forma no majoritària en una sèrie de concessions amb un total de 200 quilòmetres: Autema i Ciralsa (Circumval·lació d’Alacant). També manté un paper actiu en Trados 45 (M-45 Tram II), Accesos de Madrid i Henarsa, concessionàries que gestionen diverses vies d’accés a la ciutat de Madrid.

    Abertis és un suport fonamental publicitari de l’AVUI-EL PUNT , diari ultranconvergent i fervorosament folklòric, caspós i barretinaire que, paradoxalment, ha enarborat la bandera en contra dels peatges, en un repugnant acte més de summa hipocresia.

    La Caixa, és l’accionista majoritària d’ABERTIS amb una propietat del 31% de les seves accions. Curiosament CIU té un deute amb La Caixa d’un crèdit de 21 milions d’euros (xifra de l’any 2010)

    Artur Mas va proposar a Salvador Alemany, President d’Abertis , ser Conseller d’Economia i actualment presideix el “Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica de Catalunya (CAREC)”, organisme escollit per CIU per tal d’assesorar al Govern en retallades neoliberals. Salvador Alemany, segons ha declarat recentment, se sent molt preocupat per la campanya de “No vull pagar” . No m’estranya! S’embutxaca milers de milions a l’any robant a ciutadans, per tal de finançar a un partit polític!

    3.- CIU va votar a favor de rescatar els peatges de Madrid amb diners públics.

    CiU va proposar i va votar a favor de rescatar i compensar econòmicament a les companyies concessionàries de les autopistes de de Madrid, que són completament deficitàries, proposant que les concessionàries ingressin la diferència entre la facturació real i el 80% de la prevista quan es va adjudicar la via. Cada cinc anys, l’Estat els paga de la nostre butxaca la compensació, amb interessos. Un acord econòmic que beneficia clarament a Abertis.

    4.- Els peatges estan amortitzats de sobres i es mantenen tan sols perqué beneficien a CIU-ABERTIS-LA CAIXA

    Segons l’anuari dels silencis mediàtics de l’any 2010, les recaptacions de les concessionàries per peatges multipliquen en alguns casos per 100 el cost de l’obra. Alguns exemples a continuació:

    TRAM COST CONSTRUCCIÓ INGRESSOS ESTIMATS
    Montgat-Mataró 21 682,2
    Mataró-Palafolls 285,5 363,3
    Barcelona-Montmeló 19,9 535,4
    Granollers-La Jonquera 68,5 3.033,7
    Molins de Rei-Martorell 14,6 1.168,7
    Martorell-Tarragona 42,2 2.170,3
    Així doncs queda clar que les autopistes de peatge son un invent de CIU per tal de beneficiar a empreses amigues que, al mateix temps financen al seu partit amb crèdits milionaris! Clar que, si voleu, podeu seguir pensant que tot és una conspiració de Madrid en contra de la nació catalana…

    ResponElimina
  2. Massa paciència ha tingut aquest guàrdia civil. Un altre xulet independentista buscant les pessigolles a l’autoritat. A tot li diem notícia últimament.... No estaria de més una mica de rigor periodístic a l’hora d’escollir les notícies Gustau.

    Veure a un individu amb una bandera independentista penjada al coll increpant a un guàrdia civil per no contestar-li en català, denunciar-ho i fer d’això una notícia és vergonyós i un insult a la intel•ligència humana. Me recorda a la meua professora de català que va denunciar a Port Aventura perquè un treballador la va contestar en castellà.... ¬¬

    ResponElimina
  3. "Rigor periodístic". Això és censura. I después diu que no és faxa. jajajajajaj.
    Pos de moment, la marfanta no tenia tants de comentaris, xaval. Últimament pareixia morta. Sort d'estos independentistes, que encara que no t'agrade, són notícia.

    ResponElimina
  4. On va a parar, el picoleto li hauria d'haver girat la cara d'una galtada, com als vells temps! Què s'han cregut aquests separatistes, que poden faltar-li al respecte a l'excelentissima Guardia Civil ? Si ets espanyol, parla espanyol.

    ResponElimina
  5. Cosa que los teus, són noticia per delinqüents i corruptes.

    ResponElimina
  6. Pos Lluís, ja sas que tens que fer

    ResponElimina
  7. També dir que estos independentistes són una mica faxes. Això no se fa. No pareixien portar-se malament estos guardiacivils. Jo almenys no me identifico en esta gent.

    ResponElimina
  8. No estic dient que el tema de #novullpagar no sigui notícia. El que estic dient és que aquesta mateixa notícia em pareix absurda. Si no publicar la tonteria esta és censura apanyats anem... No podem colar-ho tot com si d’una notícia fos, s’ha de filtrat la informació perquè sinó a qualsevol cosa li podem dir notícia.

    En serio us pareix seriós que un vídeo de 50 segons on sols es veu a una persona increpant a un agent de la seguretat és una notícia rigorosa i seriosa, digna d’un blog de la qualitat i importància de La Marfanta?

    ResponElimina
  9. Que anava de canto el que filmava ?.
    Més seriosament, es tractava de no pagar al peatge o de provocat a un Guardia Civil perquè no entenia el català ? Potser que comenceu amb els Mossos primer que res.

    Gutijaume, sense defensar ni uns ni altres perquè no estava allí i no se com a anat tot, però tu, no busques les pessigolles continuament als Mossos ?
    Per altra part, potser si que més que d'incident podria qualificar-se d'anècdota.

    Nicolas Emilio, quan un fa seu un text tant llarg com has fet tu copiant-lo, el mínim exigible és citar la font. O pretenies fer-nos creure que era collita teva ?

    ResponElimina
  10. Jotabe ¿Pretender hacer creer que es recolecta mía? Perdona que te corrija, no gracias. Lo que quiero es que la gente lea de primeras lo que realmente hay detrás del sistema de peajes. No tengo un ego tan desmesurado por lo que representa un simple nombre en la red. Copy past company.

    ResponElimina
  11. Nicolás si hi ha autopistes de pagament és perquè l'Estat espanyol no construeix autovies, i s'havien de construir vies ràpides d'alguna manera.
    El vídeo me l'han passat i hi havia gent de SI, d'ERC i gent sense cap vinculació a cap partit.
    L'estatut de la comunitat valenciana reconeix com oficial la llengua valenciana i no crec que el guardia civil trrobés massa diferència entre el valencià de vinaròs i el català de tortosa.
    Visca Catalunya Lliure (i de peatges)

    ResponElimina
  12. Buscar les pessigolles no. Jo critico obertament i sense pels a la llengua un cos policial que viu amb sous suissos i treballa a cos de rei. La culpa, com ja he dit, no és dels agents, la culpa màxima és dels Saura, Puig i companyia que són l’escòria política de la Catalunya mesquina dels últims anys... Per cert, la gran majoria de mossos de Barcelona, amb els quals tinc el gust de treballar al Nou Camp (bé, jo treballo i ells miren) parlen castellà.

    ResponElimina
  13. Sí, claro. Ser "recoje pelotas" és treballar.

    ResponElimina
  14. Millor recollir les pilotes que tocarse-les com altres ;)

    ResponElimina
  15. Ja, esque estos polítics no foten brot.

    ResponElimina
  16. Bueno Nicolas, potser algun dia li agafarem lo trankillo a això de les "bones practiques". Però l'important és que mos entenen.

    ResponElimina
  17. Per cert Ignorant, és gràcies als independentistes que hi hagi tants de comentaris o es que us bull la sang cada cop que em llegiu? ;)

    ResponElimina
  18. PD: abans que esta bobada, me pareix més notícia la Rahola insultant un cop més les nostres terres i tradicions.

    ResponElimina
  19. Pos jo me sumo a Rahola. I soc de Tortosa.

    ResponElimina
  20. L'incident ha estat lamentable. Gent d'Alcanar com jo mateix que sòc regidor d'Esquerra,i altres sense filiacions,hem estat tractats per la guàrdia civil com si forem delinqüents perilloss, se'ns demanava parlar en espanyol, se'ns ha identificat,multat i retingut per gairebé una hora.
    Els ciutadans però ens hem mantingut ferms en les nostres conviccions i en la nostra protesta cívica i pacífica

    ResponElimina
  21. demanar parlar en espanyol, ( sense exigència, això sí ) per part d'algú que, amb motius o sense, diu no entendre'l, no és cap afront.

    Gutijaume, vols dir que la feina dels Mossos a un camp de futbol, bàsicament, no és mirar ?.

    ResponElimina
  22. En una cosa estic amb Nicolas Emilio, i és que sovint mirem als lladres de fora (que són molt lladres!!) i no mirem als que tenim a casa...que mos foten la clatellada tant o més que els de fora (vease los sinyors de CiU) que van de defensar el territori quan no han mogut mai un dit per retirar els peatges, i si no recordo malament ERC quan estava en el trispartit va intentar suprimir-lo i tant los seus amiguets del PSC com los "defensors" de la patria de CiU los van fer callar i com a Rasquera, a acotxar lo cap i a mirar a un altre lloc...en fi, felicitar als amics independentistes per una iniciativa justa i necessària vingue d'on vingue sigue independentista o d'Intereconomia, si estàs d'acord Guti en pagar peatges abusius en comparació d'altres llocs de l'Estat me sembla bé, però ficar a parir la iniciativa només perquè la porten a terme els partits favorables a la independència me sembla absurd. No vull pagar!!

    ResponElimina
  23. Una cosa esta clara y es que nadie quiere pagar los peajes. Para los catalanes es un peso mas que soportar en estos tiempos de crisis y para la mayor parte de empresas españolas que se ven obligadas a pagar su pase por aquí. El error que veo es sencillo, si esta campaña no se hubiese politizado de esta manera ( lo de ''no vull pagar a España'' es una soberana tontería porque en realidad estas pagando a las 400 familias catalanas de siempre ) probablemente la participación seria mayor y sin duda contaría con muchos mas apoyos.

    ResponElimina
  24. Pero bueno, la política funciona así. Cada vez que el pueblo tiene una iniciativa ( puedas estar de acuerdo o no ) se lanzan como buitres para hacerla suya y ahorrarse en campañas publicitarias. Los veis allí sacando pecho para que luego se hable de ellos... pero os invito a llamarles por teléfono para explicarles que no tenéis dinero para llegar a fin de mes porque estáis en el paro. No os cogerán el teléfono... eso si, como llamen de Abertis o empresas similares les pondrán la alfombra roja.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta