19 de juny del 2007

La gestió del Delta s'estudiarà en un nou màster sobre aigua i sostenibilitat

El delta de l'Ebre s'estudiarà com a cas pràctic en un nou màster sobre gestió fluvial sostenible i gestió integral d'aigües, que ha programat la Universitat de Saragossa amb la col·laboració del Ministeri de Medi Ambient, la Fundació Nova Cultura de l'Aigua i la unitat d'ecosistemes aquàtics de l'IRTA, entre altres universitats estatals i organismes d'investigació. El màster, que la Universitat de Saragossa ha previst amb motiu de l'exposició internacional del 2008, està destinat als actuals i futurs responsables públics en gestió d'ecosistemes i serveis d'aigües, en coherència amb la nova directiva marc de l'aigua. A més, amb el màster es pretén emmarcar la gestió hídrica en els escenaris d'incertesa que es deriven de les dinàmiques de la globalització i l'actual procés de canvi climàtic. El programa del màster té 60 crèdits, distribuïts en set blocs teòrics i set blocs pràctics. Un dels casos pràctics fa referència a la gestió dels ecosistemes aquàtics al delta de l'Ebre. De fet, els estudiants al màster, que té una quota de preinscripció de 150 euros i un cost de matrícula de 7.800 euros, es desplaçaran al Delta per poder fer les classes pràctiques, entre el 12 i 16 de maig de l'any vinent. Altres casos pràctics que s'estudiaran seran la gestió de les aigües al Matarranya, a la conca del Segura, a l'entorn de Doñana, als espais urbans i al transvasament Xúquer-Vinalopó, i el pla d'inundacions del Xúquer.

El Punt (19-Juny-2007)

5 comentaris:

  1. La gestió del Delta ja s'estudia en molts altres masters de molt més prestigi que aquest.
    A la UPC. I a la UB. I a les carreres universitaries.

    Prou propaganga gratuita de la Fundació Nova Cultura de l'Aigua. Son uns aprofitats, en poc rigor tècnic i en poca formació de física i geomorfologia.

    ResponElimina
  2. hi haura mes universitats amb mes prestigi, pero no es van mullar el culet per por a perdre les subvencions quan calia defensar cientificament el delta de l'ebre

    ResponElimina
  3. En este mundo traidor,
    nada es verdad ni mentira,
    todo es según el color,
    del cristal con que se mira.

    Els tècnics competents del ACA, estan fards de vore, com contractes millonaris van a parar a la FNCA,i com els afins a la Fundació els donen carrecs dins de l'ACA o en administracions creades per a ells,en uns sous astronomics.

    La FNCA pilla de Ministeri,Generalitat i per a colmo el nostre ajuntament li cedix un local emblematic per que continue fent negoci.

    ja veus, cadascú veu les coses d'una manera.

    ResponElimina
  4. me penso que no en trobaràs gaires de tècnics de la FNCA dins de l'ACA, però bueno allà vatros

    sembra merda que algo sempre queda

    ResponElimina
  5. Ho deia només per Narcis Prat.

    Si preguntes mes te posaré mes dades concretes, i no preguntes segons que, que encara surtira el teu nom i tot.

    Amic, ja saps que es veritat el que dic.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta