16 de maig del 2009

El CEIP La Mercè de Tortosa vol evitar l'ús de 90.000 bosses de plàstic amb la confecció de 250 bosses de roba per al pa

El CEIP La Mercè de Tortosa, que fa uns mesos va aconseguir la certificació Escola Verda, ha posat en marxa un projecte per evitar l'ús de bosses de plàstic entre els membres de la comunitat educativa. «Som conscients que fins ara les bosses de plàstic són un problema ambiental de difícil solució a curt termini, però hem decidit posar fil a l'agulla», va explicar la coordinadora del projecte, Glòria Biosca. Així, tota la comunitat educativa del centre ha participat en la confecció d'una bossa de roba per al pa, que utilitzarà cada família. Segons Biosca, per fer-ho han pogut disposar de la col·laboració d'una botiga, Corti-Art, que els va oferir la roba a partir de mostres de cortines i de vànoves. A les hores d'educació artística i plàstica, tots els alumnes han après a enfilar l'agulla i a cosir per fer les bosses, però també hi han col·laborat els mestres, les mares i els pares, i les monitores. Si al CEIP La Mercè són unes 250 famílies, cada dia que van a comprar el pa reben una bossa de plàstic. Segons els càlculs del centre, són 7.500 bosses mensuals que al cap de l'any esdevenen 90.000 bosses de plàstic, que ara podran estalviar-se. Biosca va recordar que el centre està molt sensibilitzat amb el reciclatge (fa la recollida selectiva), amb la reutilització (tenen un programa de reutilització de llibres de text), i amb l'estalvi d'aigua (el CEIP La Mercè té una cisterna pròpia que aprofita l'aigua de pluja).

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 16-05-2009 Pàgina 8

1 comentari:

  1. Tot plegat em sembla força interessant, i més encara fer-ho públic com una notícia

    Aquests tipus d'iniciatives per la salut del nostre planeta s’han de fer sentir arreu.

    Res és petit si la finalitat és GRAN !!!

    El video està molt bé, es veu que ha col•laborat tota la Comunitat Educativa, i la lectura dels textos per part dels alumnes li dóna un aire molt participatiu i amè, potser li falta una musiqueta de fons...

    El projecte, em sembla molt interessant i educatiu, tant per a petits com per a grans, tant per a dintre l’escola com per a més enllà d’aquesta.

    Interessant per portar-lo a terme, d'una manera molt didàctica i participativa
    i per tant poc avorrida per als nens i pares i mares...

    La finalitat de tot això és el que al final compta: que els nens i nenes entenguin bé la lliçó : per què ho fem? Per a què ho fem?

    Sembla que el missatge s'ha transmès en molt d'entusiasme durant tot el projecte, i ben segur que tothom l'ha captat i el posarà en pràctica.

    Però ara comença el vertader treball, la constància en les bones actituds,
    el dia a dia. Entre tots ho podem fer possible


    FELICITATS PEL PROJECTE !!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta