5 de març del 2008

Domingo Tomàs serà el nou director de la Festa del Renaixement de Tortosa

El cap de la Colla Jove de Dolçainers està vinculat a l'organització de la festa des dels seus inicis

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ja ha decidit que el nou director de la Festa del Renaixement sigui Domingo Tomàs. El president de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, vinculat a la festa des dels seus inicis, ja està treballant en la renovació de l'estructura organitzativa de la Festa del Renaixement, que enguany serà del 24 al 27 de juliol. Tomàs, que en les últimes edicions havia tingut un paper destacat amb la creació del grup de portabanderes de la Colla Jove i amb la direcció d'algun acte inaugural, ja va rebre l'encàrrec de coordinar l'última cavalcada de Reis. Amb tot, encara no s'ha decidit si Tomàs dirigirà també les festes de la Cinta.

La Festa del Renaixement no tenia director tècnic des del 2005, any en què la marxa d'Enric Roig va fer que l'anterior regidor de Presidència, Jordi Bonilla, assumís tot el control, tot i que la tècnica Eva Ortega va coordinar les últimes dues edicions. Bel va anunciar la seua decisió dissabte, durant el sopar anual de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, en què hi havia un centenar de persones. Amb tot, el nomenament de Tomàs com a nou director de la Festa del Renaixement és una decisió que s'ha forjat en els últims mesos, a partir de l'èxit de l'última cavalcada de Reis. Així ho va confirmar l'alcalde dilluns al vespre a El Punt, una versió que també va ser ratificada ahir per Tomàs. «El tema s'ha portat amb prudència i serenor», va admetre Tomàs, que també va assenyalar que la cavalcada de Reis va ser una prova de foc. «L'organització de la cavalcada va ser una prova del canvi que volíem fer, tot i que només va ser una nit i començàvem a treballar a partir d'una celebració amb una imatge molt deteriorada», va afegir-hi.
De moment, Tomàs només ha rebut l'encàrrec de dirigir la Festa del Renaixement i no les altres festes que organitza l'Ajuntament, ja que la regidoria de Festes, dirigida per Jordi Folqué, encara està debatent quin ha de ser el nou model de festes per a les festes de la Cinta. Per això, el nou director s'està centrant exclusivament a «actualitzar» l'estructura organitzativa de la Festa del Renaixement, que encara funciona com quan estava sota les ordres de l'anterior director, Enric Roig. Tomàs va precisar que no necessàriament s'ha de buscar una professionalització de l'organització, i que prefereix confiar en gent «amb criteri, seriositat, responsabilitat i rigor», encara que quan acabin la seua feina no facturin uns diners a l'Ajuntament. En aquest sentit, Tomàs va afegir-hi que està seguint les directrius marcades per Bel i pel regidor de Festes, i que treballa amb el personal contractat per l'Ajuntament en les edicions anteriors. «Ja anirem incorporant més gent a l'equip de producció, durant les properes setmanes, per saber com funciona el nou comitè organitzador», va concloure Tomàs. A més, el nou director va remarcar que encara estan definint els objectius generals de la XIII Festa del Renaixement. Tomàs sí que va avançar que un dels reptes és aconseguir que tota la feina que Tortosa fa per només quatre dies de festa «tinga continuïtat la resta de l'any», sobretot a partir del treball de les entitats, però també implicant-hi la resta de la societat.

> Un activista de la cultura popular i tradicional

Domingo Tomàs és des de fa uns anys una de les cares més conegudes de la Festa del Renaixement de Tortosa. Tomàs ha coordinat algun dels actes propis, però sobretot és un dels responsables de l'èxit del grup de portabanderes de la Colla Jove, una de les entitats de la ciutat que ha exportat la Festa del Renaixement a altres festes de recreació històrica d'arreu d'Europa. De fet, és l'únic grup de portabanderes de l'Estat espanyol, i està format per una seixantena de persones. Altres seccions de la Colla Jove de Dolçainers, que enguany celebrarà els seus 15 anys, són la seua rondalla i la seua colla gegantera, però l'entitat també participa en altres celebracions tradicionals com la Setmana Santa. A més, la Colla Jove organitza el festival Cucafera Folk des de fa cinc anys.

El Punt (5-Març-2008)

Avui també en parla:
-Domingo Tomàs, nou director de la Festa del Renaixement (Ebredigital)

26 comentaris:

  1. Enhorabona Domingo. Estic convençut que faràs una bona tasca.

    ResponElimina
  2. felicitats Domingo, t'ho mereixes

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats Domingo. Ànims

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats, ho faras molt bé.

    ResponElimina
  5. Felicitats Domingo, des de La Ràpita. Segur que amb tu, la festa serà un èxit per a totes les Terres de l'Ebre. Molta sort.

    ResponElimina
  6. Un altre com el d'esports que està cobrant el preu de preparar la campnya als fem-ho bé.

    ResponElimina
  7. no dubtem de la capacitat de Domingo, cal reconeixer també la importància d'un equip que son el seu principal soport i que permeten que cada cop els esdeveniments a les seves mans siguin cada cop més importants i exitosos. Ànims Domingo i a tots els teus col·laboradors també!
    que ve que els frens hagin desaparegut ja!

    ResponElimina
  8. Escolta Gustau que la noticia d'avui és que fa Vennnnnnnntttttt!!

    ResponElimina
  9. Una cosa està clara; de ganes de treballar, empenta i entusiasme, a Domingo no li'n falten.
    Enhorabona pel nomenament i felicitats per tota la tasca que està fent.

    ResponElimina
  10. Que la meva enhorabona vagi també als anteriors directors, Eva Ortega, Enric Roig, i a tota la gent que al seu costat han fet una tasca extraordinària per a la ciutat de Tortosa

    ResponElimina
  11. Perquè tot l'esforç té un fruit, i aquí està el teu Domingo.
    T'ho mereixes més que ningú.

    algu de la colla...*

    ResponElimina
  12. Que a Tortosa face vent no és cap notícia! ;-)

    ResponElimina
  13. Segur que ara triumfaras i no com a polític d'ERC, que són tots uns patates.

    ResponElimina
  14. Moltes felicitats Domingo. La cavalcada me la vaig perdre perquè el meu xiquet estava malalt, però me van dir que va ser una passada!
    Ja tinc ganes de vore lo que fas al Renaixement.

    ResponElimina
  15. Endavant Domingo, tot el meu suport !

    ResponElimina
  16. Enhorabona Domingo. Sort en té Tortosa de gent com tu.

    ResponElimina
  17. Un poble creix d'aquesta manera.
    Gent com Domingo, fent ciutat i treballan per ella, no com molts. Que cobrén DELS impostos dels Tortosins.
    HI HA GENT QUE NO ES GUANYA NI L'AIGUA QUE ES BEU.

    Endavant Domingo, la gent com tu, valent, emprenedor, i molt treballador és el que necessita la nostra ciutat.

    Felicitaaaaaaaaaaaaaats.

    ResponElimina
  18. felicitats domingo, el que la persigue, la consigue, ara nomes falta que gustau entri al gabinet de premsa monisipal

    ResponElimina
  19. Després del que ha escrit avui, ho dubto molt.
    Tranquil, Gustau. I hi ha gent que no sap de què va la pinícula.

    ResponElimina
  20. quan cobrara?

    ResponElimina
  21. Molts Anims i continua superante!!
    Moltes felicitats,
    Desde aquí tambè el meu suport
    Domingo Tomas ;)

    Anonim Secret a Ristotil

    ResponElimina
  22. Anònim ha dit...
    quan cobrara?

    6:46 PM

    RESPOSTA: potser, per la feina que fara molt menys que algun altre que estara a la foto i no fotra res..
    Si al ajuntament hi hages gent com ell en cinc anys la caixa de poble en superavit.

    ResponElimina
  23. domingo es un pofesional, jo hu sé perque l'hai vist treballantse el tema, i si surt barato i no cobra millor pal señó Bel i la butxaca de l'ajuntament, que lo que mos fa falta son siñorets rodejats de gent que treballigue per amor a l'arte. Com tota la vida. Una a dalt i una altres a baix, a callar i a agrair.
    Malpensats.SI en governa la farina...

    ResponElimina
  24. Felicitats des de la Fatarella, a veure si vens un dia a organitzar l'entrada de les tropes feixistes. La colla pepera i ciuera també, que els posarem de figurants.

    ResponElimina
  25. Enhorabona Domingo. Un altre exit, segur.

    ResponElimina
  26. Per si Domingo no te temps, m'ofereixo per dirigir la desfilada de les tropes feixistes al seu poble, ja que senyor,per fer un espectacle d'aquest tipus, s'ha d'entendre d'estètica, de posta en escena i de moure gent, terminologia que segurament vostè no enten, i la política la deixem a casa. I m'agradaria molt tenir a la Colla de figurants, però segurament estaran actuant arreu de Catalunya o més enllà, mentre vostè es queda a casa rascant-se la pantxa o tocant la guitarra.Si vol contractar-me pregunti per Danet.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta