5 de març del 2008

Ricomà reconeix a Tortosa que el PP no renuncia als transvasaments

El candidat diu que una part de l'aigua de l'Ebre potser s'està llençant al mar

El candidat del PP per Tarragona, Francesc Ricomà, va reconèixer ahir a Tortosa que el seu partit no descarta fer el transvasament de l'Ebre. Tot i que durant els últims dies havia evitat parlar tan clar, Ricomà va rendir-se davant de les declaracions de Mariano Rajoy durant el cara a cara amb Zapatero. Segons el tarragoní, el suport de Rajoy als transvasaments és «un acte de responsabilitat», ja que el futur govern de l'Estat hauria de resoldre el «desequilibri hídric» sense renunciar a les transferències.

«Rajoy i Ricomà mantenen la mateixa posició», va admetre ahir el candidat del PP per Tarragona. Ricomà va afirmar que el Plan Hidrológico Nacional (PHN) no està inclòs en el programa electoral del PP, tot i que va admetre que si Rajoy és president no descarten haver de transvasar aigua «de les conques excedentàries a les deficitàries». Segons Ricomà, la falta d'aigua podria ser un problema greu d'aquí a 25 anys, i cal posar-se «mans a l'obra» i convocar un gran pacte estatal per l'aigua, per recuperar «l'equilibri hidrològic». Amb tot, va negar que això representi la recuperació del PHN, tot i que Ricomà va confondre la modificació de la llei del pla hidrològic, encara en vigor, amb la derogació del transvasament de l'Ebre. «Els transvasaments no es poden enterrar ni deixar-se al calaix, perquè tothom n'ha fet i ningú és verge», va remarcar. Ricomà va destacar les bondats del minitransvasament de l'Ebre, «fet quan hi havia un alcalde socialista a Tarragona». A més, va dir que el canal de regadiu Xerta-Sénia és un transvasament, i va admetre que el PP el podria aprofitar per portar aigua cap al sud. I no va descartar aprofitar la interconnexió de xarxes per fer arribar l'aigua a Barcelona.
AGUIRRE A TARRAGONA Ahir va fer-se públic que Esperanza Aguirre i Daniel Sirera tenen previst participar demà en un acte electoral del PP a Tarragona.

> Recuperar els 600 milions en obres al Delta i el pla integral

Francesc Ricomà va advertir que, abans de fer cap transvasament, caldrà garantir les necessitats del territori i la seua sostenibilitat mediambiental.«No sóc tècnic, i no puc dir si tota l'aigua de l'Ebre que arriba al mar s'està llençant», va dir el candidat del PP per Tarragona. Així, Ricomà va matisar un dels arguments amb què la Generalitat Valenciana està reclamant el transvasament de l'Ebre. Amb tot, va recordar que «una part» de l'aigua del riu garanteix l'equilibri mediambiental del Delta, però va dir que potser hi ha una aigua «excedentària» que podria utilitzar-se en altres conques. A més, Ricomà es va comprometre a recuperar les obres de l'anterior pla integral del Delta, amb una inversió prevista d'uns 600 milions d'euros.

El Punt (5-Març-2008)

3 comentaris:

  1. ARa, DOn Antonio Faura ja pot cantar missa.

    ResponElimina
  2. ole sus huevos!!!!!!!!!!!!

    com tenen clar que per aqui ja no rasquen bola, pos a vore si la rasquen per altres llocs

    la part positiva es que parlen clar

    ResponElimina
  3. M'alleuja el convenciment personal de que el 10 de març no tindran potestat de fer més mal, nobstant crec que no ens mereixem l'estat de tensió trasvassista i d'atemptat mediambiental al que ens sotmeten aquesta gent cada cop que tenen l'oportunitat de pujar al poder!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta