6 de març del 2008

Tortosa reprèn l'enderrocament de les cases en ruïna del carrer Sant Felip Neri

L'Ajuntament de Tortosa va iniciar ahir al matí els treballs d'enderrocament de les cases en estat de ruïna del carrer Sant Felip Neri, al nucli antic de la ciutat. La mesura, que també implica la neteja del solar del carrer de la Mercè en què s'ha de construir el nou edifici judicial, és el primer pas per fer una rehabilitació integral del barri del Castell. De fet, les obres van obligar ahir a tallar el carrer de la Mercè, ja que els operaris havien d'acumular runa al solar perquè la màquina pogués treballar més fàcilment. En concret, els treballs consisteixen en la demolició de l'immoble situat al número 7 del carrer Sant Felip Neri, que està executant l'empresa Macla amb un pressupost de poc més de 65.500 euros. En realitat, l'adjudicació dels treballs va fer-se al setembre del 2007, per decret d'alcaldia i pel procediment d'emergència, després que els informes tècnics determinessin l'estat de ruïna imminent de l'immoble, afectat per l'ensorrament de la nit de Nadal del 2005. Després de notificar la situació als propietaris dels pisos, l'Ajuntament ha actuat subsidiàriament, ja que alguns veïns no podrien assumir el cost de la demolició. Fins ara, només s'enderrocarà el número 7, ja que els tècnics calculen que el número 5, que ja és propietat municipal, també podria ensorrar-se a causa d'un efecte dominó. L'Ajuntament ja va fer, l'octubre del 2006, un primer enderrocament dels números 9 i 11, però va aturar els treballs al març del 2007 per una afectació en un edifici proper i perquè Patrimoni exigia la conservació dels elements arquitectònics d'interès.

El Punt (6-Març-2008)

4 comentaris:

  1. Welcome to the jungle!

    ResponElimina
  2. Welcome to the jungle
    we got fun and games
    we got everything you want
    honey,we know the names
    we are the people that can find
    whatever you may need
    if you got the money,honey
    we got your desease

    In the jungle
    welcome to the jungle
    watch in bring you to your knees,knees
    i wanna watch you bleed

    And don’t stop de music, marfanteros!!;-)

    ResponElimina
  3. Algú podria gravar-ho amb vídeo i posar la cançó dels Guns'n Roses que proposa l’anònim. A veure com queda l’experiment! (t’animes Gustau?)

    Sobre la notícia, confio que patrimoni estigui a sobre d’aquestes actuacions tant necessàries.

    Salut!

    ResponElimina
  4. Jo tenia previst penjar un vídeo, però avui al matí You Tube tenia problemes tècnics i no he pogut. Miraré d'afegir-li la cançó demà, Jordi.
    salut!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta