6 de juliol del 2011

Tortosa retalla el festival Felip Pedrell i descarta recuperar l'Entrecultures


L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa ha hagut de retallar enguany a la meitat la programació del Festival de Música Felip Pedrell. L'entitat Joventuts Musicals no pot assumir la despesa d’organitzar l’stage internacional de músics que ara ja feia sis anys que se celebrava a Tortosa, i això ha acabat afectant la programació del festival. De fet, el festival Felip Pedrell i l'stage internacional se celebraven conjuntament des del 2008, cosa que permetia nodrir el cartell del festival amb els alumnes i professors del curs. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Joaquim del Pino, ha explicat que es tracta d’un simple fet conjuntural, i que confien que el 2012 l’stage es puga celebrar de nou. De fet, la reducció del nombre de concerts també ha significat una reducció del pressupost del festival, que enguany costarà només uns 10.000 euros. De la mateixa manera, Del Pino ha confirmat que el govern municipal ja ha descartat completament recuperar el festival internacional de teatre Entrecultures, que va deixar de celebrar-se el 2006. Així, el regidor ha recordat que el festival dirigit pel dramaturg tortosí Ricard Salvat va arribar a tenir un pressupost que s'acosta al pressupost que ara té l'àrea de Cultura per tot l'any.

A causa d'aquests imprevistos d'última hora, la programació del Festival de Música Felip Pedrell és diferent de la que apareix a l'agenda cultural de Tortosa, ja impresa i distribuïda. Finalment, el festival es concentrarà en un sol cap de setmana els concerts, tots gratuïts, que configuren el programa. El divendres 15 de juliol, a l'Espai Mossèn Sol, oferirà un concert la mezzo-soprano polonesa Monika Czalej, amb Tomas Jocz al piano, interpretant obres de Chopin, Schubert, Haëndel i Granados. L'endemà dissabte, a l'Espai Sant Domènec, serà el torn de l'Orquestra de Cambra de Tortosa (OCTO), formada per un sòlid grup de músics de Tortosa i les Terres de l'Ebre, que interpretarà obres de Cimarosa, Mendelssohn i Mozart. I, finalment, diumenge 17 de juliol, al teatre uditori Felip Pedrell, es farà el concert de Conjunt XXI, un grup de músics formats majoritàriament a l'escola Esmuc de Barcelona, que interpretaran obres de Mahler, coincidint amb la celebració de l'any d'aquest compositor, Gershwin i Albéniz. Els tres concerts es faran a les 20.30 hores.

Imatge: Canal 21 Ebre

36 comentaris:

  1. Entrecultures descartat definitivament!
    Justificació: el seu pressupost s'acostava al que té ara l'àrea de Cultura per a tot l'any.
    Comentaris:
    1r. Podria ajustar-se als nous temps de crisi, com el Felip pedrell i com la Festa del Renaixement i celebrar-se igualment.
    2n. M'agradaria conèixer l'actual pressupost destinat a Cultura; deu ser molt minso.
    3r. No interessen les altres cultures; som el centre de l'univers.
    4t. No cal que el nom d'un tortosí il·lustre sigui reconegut a la seva pròpia ciutat ni arreu.

    ResponElimina
  2. Retallarem salut, ensenyament, cultura .... i el canal, per dir-ho d'alguna manera, Xerta-Senia?????????????????????

    ResponElimina
  3. Bueno, no hi han diners per a un festival de la solera del Felip Pedrell (pobre, li tomben la casa i li retallen lo festival...nadie es profeta en su tierra!!) o per a l'EntreCultures (per a mi que era massa elevat per a les ments convergents i la Caballol people) però si per als "tradicionals" bous de Campredó i la creació d'un càrrec de confiança per a un dels "cadells" de Bel...en fin més Expedients X!!

    ResponElimina
  4. Al pas que anem en aquesta ciutat, prompte cultura s'escriurà amb K.

    ResponElimina
  5. Minoritzar el Felip Pedrell i enterrar l'Entrecultures és greu. Quant a les retallades, no cap victimitzar tant ja que seria possible reduir despeses en un munt d'àmbits, en els endolls polítics per començar... CiU i cultura mai no han anat de bracet, i ara posaran pal a les rodes a uns quants certàmens més. Senzillament, no hi ha dret.

    ResponElimina
  6. Senyors d'ERC, que anaveu de bracet amb CiU quan se van carregar l'Entrecultures!!o ja no von recordeu?i fins no fa molt lo sinyó Monclús encara esperava una trucada...

    ResponElimina
  7. Sr. Saberut, no allargui més aquesta tonteria, que repetida no la converteix en veritat, de que "Monclús esperava la trucada".

    Qualsevol persona ha dit en més d'una ocasió, "encara espero que em truqui", i normalment es sol dir, quan realment "no s'espera aquesta trucada".

    Qui truca per formar governs sempre és qui guanya les eleccions, o sigui, Ferran Bel. Per tant, quan Bel fa declaracions als mitjans de que oferirà a altres partits incorporar-se al govern, el normal si estàs representat a l'Ajuntament, si se't pregunta, que diguis "encara espero la trucada".

    Malgrat el Sr. Bel es va cansar de dir durant la campanya que hi havia un pacte d'ERC amb PSC i Iniciativa, la gent d'ERC Tortosa sabiem perfectament que no existia aquest pacte i que si es pactava amb Bel, en funció dels resultats, seria molt difícil perquè no ficaríem un xec en blanc, sinó condicions, la primera, la defensa dels serveis públics a la ciutat.

    Espero Saberut, que sapigues escoltar i entendre les explicacions que se't donen.

    ResponElimina
  8. Senyor Saberut, l'Entrecultures va ser parit per ERC, no sé si se'n recorda vostè. I senyor Saberut, de nou, la gent d'ERC-Campredó no destruiríem mai un festival d'aquesta mena. I senyor Saberut, de nou, nosaltres a Campredó no esperàvem cap trucada, i si l'esperaven a Tortosa (no ho sé) tenien dret que en política tothom aspira a estar a equips de govern. Senyor Saberut, altre cop, si ERC estigués a l'equip de govern tortosí i s'hagués fet el harakiri al Felip Pedrell i enterrat l'Entrecultures, nosaltres igualment ho denunciaríem, perquè senzillament no hi ha dret.

    ResponElimina
  9. Aquesta ambivalència d'esquerra ja cansa. O sigui, vareu parir l'Entrecultures amb un govern amb el PSC a l'alcaldia ( suposo que alguna cosa devien tindre a veure ) i quatre anys després, amb un govern amb CIU a l'alcaldia i ERC continuant governant, s'elimina el festival, i Esquerra nomes té "culpa" del naixement. Sensacional. Deu ser l'avantatja de canviar de candidats cada mandat.....( Martín Santos, Fores i Monclus ) i no precisament amb bones cares.

    ResponElimina
  10. Entre-cultures, tenia que ser la substitució del "perseguit" "Festival de Teatre". Cara substitució.
    Que ni se, ni vull saber, per no odiar amigablement, els responsables de la iniquitat del "finiquito" de l'esmentat Festival de Teatre.
    Proba de la "virguera" societat tontosina que, en plata, "Ni jode ni deja joder!"

    ResponElimina
  11. Bueno, visca la unitat!!ERC de Campredó se renta les mans del que fa ERC de Tortosa, i quan diuen dijo diuen diego en lo de la trucada. Les núvies o nuvis ofesos també diuen no si ja sabia que no me trucarien...mentre tenen l'orella a l'aguait per si el seu estimat/ada fa sonar el telefon...és trist que un partit amb tanta història, herència i solera quedi reduit a una comparsa d'altres tot per una engruna de poder. "mejor honra sin barcos que barcos sin honra"!!mentre nem perdent llençols a cada bugada...entre l'EntreCultures i l'exili del Roberto Olivan a Deltebre nem fins!!

    ResponElimina
  12. Saberut, no se exactament on viu el Roberto, si que no para.
    Lo de Deltebre era un curset que donava.
    Una de les seves darreres obres:
    http://vimeo.com/7841763

    ResponElimina
  13. Saberut, en relació al teu alias, no es pot dir cap altra cosa que la que diuen els castellans: "dime de que presumes y te diré de que careces".

    ResponElimina
  14. Senyor Saberut, som de Campredó, i ens creiem el nostre poble, amb la qual cosa som sobirans en tot allò que ens envolta. Segur que vostè amb el savi que és ens entendrà... A més, benvolgut senyor, no seria bonic que qualsevol formació política o persona vinculada políticament defensès sempre allò que pensès, i si calgués oposar-se a una decisió que creus errònia del partit propi, fer-ho? Potser la contradicció és la seua demanant-nos obediència per una suposada "unitat"? En cap moment en aquest comentari ens desmarcàvem dels companys de Tortosa, només fèiem la hipòtesi que amb el tarannà dels de Campredó no ens hauria agradat veure com es destruïa un certamen. Quant al tema nòvies, veient l'expert que és vostè i l'interès que té a remarcar aquest "noviatge", que la família no sabíem (natros som part de la família ERC), què li he de dir... que potser vostè és part de l'altra família? A més, l'altre partit té gustos molt ambivalents, i festeja en catalanitat i espanyolitat depèn del dia, ara es veu que el festeig té més regust espanyol almenys en qüestió de diners s'entenen amb uns altres, potser això a vostè el fa content, amb el savi que és.

    ResponElimina
  15. Ei Jotabe, si ve tens raó que l'Entrecultures es va fer amb un regidor de cultura d'ERC i un alcalde socialista, sap vostè, i ho sap, que la relació entre tots dos va anar molt malament. I una de les grans disputes era precisament l'Entrecultures, que es va gestar de la mà de l'amic Martin Santos, i amb poca complicitat des d'alcaldia (hi hauria per escriure una novel·la de terror al respecte).
    I també sap que als pactes de govern cadascú mana de la seua àrea, encara que ens venguin altres motos. És a dir, que en la desaparició de l'Entrecultures ERC estava al govern, però ja sap qui ho anuncià i també la correlació de forces a Tortosa en aquell moment, 10-2, amb un alcalde totpoderós, poc podien haver fet els regidors d'ERC i amb la regidoria de cultura i la de finances en altres mans!!!
    Tot i això, sí que ERC estava al govern i, des d'ERC de Campredó ens hauria agradat que s'hagués lluitat pel festival.

    ResponElimina
  16. Ei ERC Campredo, pos home, és el que dic: Quan va nàixer, tots els mèrits d'ERC i Martín Santos i quan va morir demèrit de CiU i Bel. Ho voleu més clar ?
    Ara bé, aquesta dèria ( potser més personal que altra cosa ) de mirar encara avui l'alcaldia de Joan Sabaté de Tortosa abans que la presidència de l'EMD de Campredo, que és ha qui us tocava fotre "palo"........
    I sí, efectivament, "als pactes de govern cadascú mana de la seua àrea" per això vareu contribuir decididament arruïnar el tripartit.

    ResponElimina
  17. Com diria Martin Santos King “ I have a dream...”

    ResponElimina
  18. Mc Calan,amb tu podriem adaptar la famosa frase de Martin Luter King: "I have a drink..."

    ResponElimina
  19. Eik Jotabé, l'emd l'ha guanyada els nostres adversaris polítics legítimament, i palo no se li ha de fotre, s'ha de fer l'oposició que calgui, i segur que la farem, però l'expressió que tu uses no és la més adequada. Quant a l'exalcaldia que esmentes, jo només parlo de l'Entrecultures i de la mala relació amb el regidor d'ERC i amic meu, res més ( i la relació era greu i és conegut de tothom). Quant a arruinar el tripartit, no sé ho dius per mala relació entre partits (la qual cosa no depèn de nosaltres els de Campredó), o tema econòmic. Si és aquest darrer, home, que el partit amb més poder ja saps quin era, i la gestió de cada àrea doncs caldria veure qui va gastar més i altres coses. I quant a l'Entrecultures, va ser gestat per Martin Santos (si li vols dir mèrit o com vulguis) i no diria demèrit, la situació econòmica és la que és, però a qui no li ha interessat és als d'ara. Si es podia salvar, jo ho hauria volgut, si era viable o no econòmicament, se m'escapa. Passa que no m'agrada que desapareguin certàmens, i això no crec que sigui criticable. Salut...

    ResponElimina
  20. Eik ERC Campredo, efectivament, salut i, amb els temps que corren, força al canut, què com a home de lletres que ets, ja saps el que vol dir.
    Ah, ja m'he guardat prou d'escriure palo entre cometes, no nomes pel castellanisme, sinó per la utilització de l'expressió sense el seu ple significat. Dis-li canya, crítica etc. Ara sí ?
    I si dic arruïnar la coalició de govern en comptes de tripartit, s'entén millor ?. Doncs això....no parlava de diners. Parlava de la permanent obsessió de marcar paquet ( o perfil propi ) i pensar més en capitalitzar lo propi que lo del conjunt.

    ResponElimina
  21. Jotabé,
    L'oposició nostra serà crítica, no la farem "cutre", compartim criteri llavors. Quant al canut, esperem mantenir-lo amb força, de moment ho aconsegueixo (espero que tu igual, segur). Quant a l'apreciació sobre ERC al tripartit, jo opino el contrari justament, no vam aconseguir diferenciar-nos del govern i és una de les raons perquè ens ha anat tan malament, tot i que als altres no els ha anat gaire millor, excepte ICV. El projecte dels partits era diferent lògicament, i les bases ens teníem molt poca simpatia. Però aquí les "culpes" són dels qui manaven, no de les bases. A més, quant a apreciacions polítiques, i estaràs d'acord amb mi, sempre ens guiem pels partits que ens agraden, llavors tu i jo discrepem en aquest tema per qüestió d'afinitat ideològica o simpatia política.
    Salut sobretot, i el canut amb força igual de sobretot.

    ResponElimina
  22. Pos veus, ara no se que dir. No estic segur que tots dos donem la mateixa interpretació a lo del canut

    ResponElimina
  23. jo faig la interpretació més col·loquial, rural com jo sóc... Salut i força al que sigui (interpretacions a banda)

    ResponElimina
  24. ERC Campredó: amb aquest nick vols donar a entendre que qui escriu els teus comentaris és tota l'ERC de Campredó"?
    No ho crec!
    No feu reunions tan sovint.
    I si només ets una persona, a que aquest nick?
    Independentment de que pugui estar, o no, d'acord amb criteris dels que dones.
    S'està posant de moda això que una persona use nicks col·lectius.
    Homens, si fos "Los amigos de Ginés", encara ho entendria.
    Ho sento, és la meva opinió, i no sobre el tema.

    ResponElimina
  25. Ei, jo habitualment signo amb el meu nom. Com he penjat recentment algun article al bloc de Soldevila, fa uns dies que em surt al blogger el nom ERC Campredó, només és això. Veig que estàs informat sobre nosaltres... Ja el canviaré quan tingui un moment. Crec que el que he escrit, els meus companys i les meues companyes ho ratificarien. Tu mateix signes amb un anònim, jo no, igualment se m'identifica amb el nom del partit a Campredó. Salut

    ResponElimina
  26. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  27. Aquí volia anar a parar. Et feia coneixedor de l'origen real ( no la interpretació ) de l'expressió " Salut i força al canut ".
    Canut era allò que els pagesos portaven a la faixa per tal de guardar els diners, principalment les monedes, així, el desig d'un canut amb força volia dir ben ple de diners. Això no vol dir que majoritàriament s'ha entès per canut una part del cos ( normalment cilíndrica i més o menys llarga ( va a persones -homes- ), la qual, també es convenient que tingui força. Clar que sí.
    I tornant al tema, l'excusa del nick es prou, prou gratuïta. Podies donar la mateixa opinió , amb el teu nom perfectament. La diferencia de una a l'altra manera és de 5 segons.

    ResponElimina
  28. Jotabe, gràcies per l'explicació ja que la desconeixia. Ara bé, això d'excusa gratuïta la del nick és prou curiós que ho diguis tu, quan no uses el teu nom!!! Jo gairebé sempre ho faig. I, fins i tot quan no ho faig com en aquesta ocasió, se sap qui sóc!!! Tens raó que són cinc segons canviar-ho, doncs aquest cop no ho fet, què vols que et digui!!! T'asseguro que al primer comentari no me'n vaig ni adonar, fins després.

    ResponElimina
  29. El debat sobre nom real i nick ja esta prou fet.
    I, existeix amplitud de mires a tota la premsa, literatura, fòrums, etc.
    Una altra cosa és l'us de noms de col.lectius en un fòrum o espais de comentaris. Jo penso que quan s'usa un nom de col·lectiu és per enviar un missatge de tot el col·lectiu. Però, a partir d'aquí, la persona que ha fet la comunicació per la xarxa, si vol fer valoracions personals sobre el comunicat del col·lectiu ha de ser amb nom o nick, per des-identificar el col·lectiu de lo individual.
    Tranquil, no es retret, però, si es va repetint al llarg de l'entrada, ja és descuit o oblit. Com en el teu cas.
    Gràcies.

    ResponElimina
  30. Home, després de tants comentaris ja seria inútil canviar el nick!!! Crec!!! El primer cop, t'asseguro, que no me n'havia adonat. Salut i nicks!!!

    ResponElimina
  31. A veure si ens aclarim, mai he recriminat ni criticat ningú per utilitzar un nick, sempre que no es faci servir per amagar-se darrera per a insultar etc. ara, estic completament d'acord amb Abulafia per la utilització d'un nom que correspon a un col·lectiu, però allà tu i els teus companys... Si dic lo de excusa gratuïta no és per negar-te el dret, és perquè has dit que si no l'havies canviat era perquè "Ja el canviaré quan tingui un moment". I si t'he dit d'usar el teu nom és perquè sé perfectament que tens un compte amb ell i que l'utilitzes sovint. Ara, tenir que entrar en tant de detalls.....deu ser la calor i el cap de setmana.
    I et diré més, hi ha que hi som, si jo utilitzes involuntàriament un nick col·lectiu per fer un comentari particular, a la que me'n dones compte, l'esborro automàticament, i si em convé, el torno a escriure amb el meu nick.

    ResponElimina
  32. Jotabé, ets més anònim tu amb el teu nick que jo amb el D'ERC-Campredó, que he usat accidentalment, i no he canviat ja que ja jugava dintre del joc, o no? I als meus companys els preocupen altres coses, i els meus comentaris els firmarien segur... Salut i nicks

    ResponElimina
  33. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  34. Me dedicaré a l'estudi, que veig que no en sé prou amb algunes de les eminències que tenim aquí...cosa que no em sorprèn vist com es tracta a la cultura en este poble...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta