27 de juny del 2011

Rahola diu 'bàrbar' a l'alcalde de Campredó i s'enfronta amb Bel en directe


La periodista Pilar Rahola ha polemitzat aquest dilluns al voltant de l'autorització del bou embolat de Campredó per Sant Joan, una de les primeres festes taurines que el govern català ha aprovat a les Terres de l'Ebre de manera excepcional segons la nova llei que regula les festes tradicionals amb bous. Primer, Rahola ha participat en la tertúlia del programa 'El Món a Rac1', que presenta Jordi Basté, i ha arribat a titllar el president de l'EMD de Campredó, Joan Sanahuja, de "bàrbar". Segons Rahola, "els animals tenen dret a què un bàrbar no es diverteixi torturant-los, perquè no cal". La periodista ha afegit que "a Campredó i a les Terres de l'Ebre" es poden divertir de moltes maneres, sense haver de torturar "salvatgement" cap animal. Tot seguit, Rahola s'ha anat escalfant i ha instat Basté a portar al programa "aquest bàrbar, que li diré a la cara", en referència a l'alcalde de Campredó. El director d''El Món a Rac1' s'ha compromès a parlar dilluns que ve amb Sanahuja. [Podeu escoltar l'àudio del programa clicant aquí, a partir del minut 47 aproximadament.]

De la mateixa manera, dues hores més tard, Rahola també ha aparegut en el programa 'Els Matins' que Josep Cuní presenta a TV3. Rahola ha tornat a carregar en contra dels correbous i ha utilitzat una fotografia publicada aquest dilluns pel diari El País, en què es veu un dels emboladors estirant la cua del bou. Tot seguit, la periodista no ha dubtat en enfrontar-se en directe amb l'alcalde de Tortosa, Ferrna Bel. "No puc entendre racionalment que vostès disfrutin amb això, senyor Bel", li ha etzibat Rahola, que fins i tot ha qüestionat si els correbous donen més vots, a més d'una imatge dolenta i "tètrica" de Catalunya. "Tot és una qüestió de vots i d'audiència", ha replicat l'alcalde de Tortosa, una frase en què molts han intuït una referència de Bel a les aparicions televisives de Rahola en programes com 'La Noria' de Telecinco. L'alcalde tortosí també ha assenyalat que tant l'Ajuntament com l'EMD han complit la normativa. L'EMD de Campredó va aconseguir l'autorització al·legant que els correbous eren tradicionals a la població per Sant Joan fins a la dècada dels cinquanta del segle passat. A més, la sol·licitud estava avalada per tots els grups de l'Ajuntament de Tortosa i de l'EMD de Campredó, que van estar d'acord en celebrar correbous per Sant Joan.




Imatge: TV3

53 comentaris:

  1. Tradicions, normatives ... danys colaterals, ...paraules inoques per no parlar clar. A vore, pensem que és bo i positiu i del segle 21 fer patir animals per a no-res-mateix? L'alcalde i tothom es poden defensar com vulguen, amagant detras de les normatives que cumplen - pero hi ha algu que pensa que cal avançar o hem d'anar sempre un pas endavant, dos passos atras?
    Indignat amb tothom (i la Rahola inclosa perque tampoc em cau bé!!).

    ResponElimina
  2. Tant a canviar, i tan poques ganes de fer-ho!
    De mal en pitjor!

    ResponElimina
  3. Així mos tenen los del coll de balaguer cap amunt, com a incivilitzats, los de la reserva.

    "Un país, una civilización se puede juzgar por la forma en que trata a sus animales."

    Mahatma Gandhi

    ResponElimina
  4. A mi el bou embolat en qüestió no m'agrada...però no puc amb la Rahola.

    ResponElimina
  5. Segons entenc de la "conversa" Bel-Rahola l'unic punt en que estan d'acord és que tot és questió de vots - com el meu, que ja no sé a qui votar!?

    I s'amaguen ben amaguets conillets detras de la llei - pos, si ells mateixos (els partits ebrencs) van aprovar la llei, que és una m**da, pos , lo normal és que la seva "aplicació" també sigui una m**da.

    En fi, estic en Ghandi en aquesta qüestió.

    I l'afirmació de Ferran Bel de que una referendum clarament donaria una majoria aclapadora a favor de les festes-amb-bous, em sona a aquella que deia que no hi havia cap debat a Tortosa sobre el monument - l'altre tema pel qual hem sortit a les noticies.

    ResponElimina
  6. Esta dona és pitjor que un hicha de river!!

    ResponElimina
  7. Home Brian tu ho has vist, la dona que ha picat de Campredo no veia el bou embolat, però si el cap-llaçat. Ara per ara no es guanyaria un referèndum així.

    ResponElimina
  8. Brian, tant en lo referendum pel monument del riu com d'un hipotètic sobre el bous.
    Si tant segurs estàn de guanyar, perquè no el fan, pot ser tenen temor de que surtigue allò que no volen

    ResponElimina
  9. Mira, en aquests punts estem d'acord, ni correbous, ni bous capllaçats, ni pseudopolítiquesperiodístes.

    ResponElimina
  10. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. La Yuca ho ha fit tot. Ja està bé de fer patir animals indefens en aquest sentit, pot ser sí que tindríem que embolar algú i no precisament a la Rahola sinó a tots aquests que els hi agrada el bou embolat, en fi i festes taurines, així veurien que els animals pateixen.

    A mi la Rahola no em cau gens bé, però he d'apuntar que aquí té la raó, que per divertir-nos no fa falta maltractar cap animal

    ResponElimina
  12. crec que el de tornar a fer el bou capllaçat a Campredo es fer marxa enrere amb tot el que s'havia avançat.
    No cal llevar tampoc si feen bous l'any passat pero fer-ne mes no cal.
    lo del referendum popular no el fan per que a Tortosa "city" fa anys que no sen fan i ningu na demanat tampoc i per aixo no els conve.
    I afegiria mes la llei dels bous es un exemple mes de les politiques de fer i desfer.

    ResponElimina
  13. Un aclariment: el ple municipal ni avala ni aprova la celebració dels correbous. La única cosa que fa és traslladar la sol·licitud de Campredó o de qui sigui a la Generalitat, que és la que autoritza o no. Vull recordar, també, que ICV va votar contra la llei.

    ResponElimina
  14. Per tant estem parlant que el Sr.Bel ha mentit?
    Això pareix i em sembla una vergonya.
    Els bous donen mala imatge a les Terres de l'Ebre i són tortures animalistes.

    ResponElimina
  15. Gracies Jaume. Ja no torno a tragar el video del "debat" i aixi no sé exactament quines paraules va dir l'alcalde pero si que va donar a entendre (a mi) que tots els partits estaven a favor de la sol·licitud.
    Si que es veritat que ICV no va voler aquest llei de Bones Practiques, pero sembla que ERC ho havia de fer per questions de vots - o aixo s'intueix (jo almenys).
    De totes formes, passar simplement la sol·licitud des de Tortosa a la Generalitat està bé, bé per passar la pilota baixa l'estricta legalitat, pero m'agradaria que els partits que no esten d'acord amb aquestes activitats ho fassen saber clarament .

    ResponElimina
  16. Bel torero! anda que la Rahola no és una bona vaqueta!...jo crec que en este assunto, és cada poble qui ho ha de decidir. Crec que molta gent és antitaurina de boquilla (començant per CiU) i que lo bitxo los hi fot tres pepinos però com és "moderno" pos quedem bé en la galeria. Curiós que el verb prohibir estigui tant de moda entre gent que s'anomena "tolerant", prohibint els bous, i si fos per algun se prohibirien les pubilles i tot!!Me pregunto que passaria si los bous fossen una costum de tota la vida de la Catalunya que hi ha més enllà del coll de Balaguer tipo la sardana, los castells o les caramelles...si es prohibissin en aquest cas seria una atemptat contra la identitat nacional?

    ResponElimina
  17. Los de les festes en bous sempre m'han semblat una salvatjada. Ara, si la Rahola també hi està en contra és que algo bo deuen tenir...

    ResponElimina
  18. La Rahola és una hipocrita, quan Israel es va carregar als turcs de la flota de la llibertat l'any passat no va mostrar cap simpatia pels morts, ben al contrari. Fàstic de dona!

    ResponElimina
  19. Au Saberut! Que comparar les caramelles, los castells i les sardanes amb los bous embolats...és de poc saberut. I si tu dius "modernos" a alguns, a tu te poden titllar de cavernícola? És una pregunta, eh!
    A mi, la Rahola, tampoc m'agrada però en això, i salvant alguns matisos que sempre l'acompanyen, li ha clavat un parell de bones preguntes però com que la perden les formes...
    M'encanta a més a més la mentida de la unanimitat de tots els partits amb representació a Tortosa. Bel ja patina i no poc i encara li queden 4 anys!!!

    ResponElimina
  20. Quan parlem de les "Terres de l'Ebre" com si fossen unanims a favor de les activitats amb bous, pensem que a la Ribera i a la Terra Alta (2 comarques de 4), es poden contar en els dits d'un dit els pobles que en fan. I si sumem que al Capital (je ej) Tortosa, no s'en fan, i que també hi ha un "silent majority" (normalment tan mimat per Convergencia), pos, que fassen el referendum, que ho fassen. Em jugo una pinta que "l'aclam popular "no serà tan "unanim" com diuen alguns.

    ResponElimina
  21. A l'Ametlla de Mar tampoc se'n fan, per exemple.

    ResponElimina
  22. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  23. Potser es menys animalista tenir husky siberià Barcelona,o una iguana o serps ,o monos tancats a Camarles en gàbies ben petites per fer experiments en ells,8 gallines ponedores en 50cm2 a 40ºetc... Tenim un crisis dels collons per un embolat que el dia 24 juliol en faran més,i lo mateix dia en feien Sant Jaume,aqui la pilar demana un refendum!!No sóc gens Torero però crec guanyarien els bous al carrer...
    Los de la reseva han de donar aigua quan no plou intercomunicacions,no teni fibra òptica ,plantar mil ventiladors per totes les serres,tenir una merda d'estació a aldea m'han trencat lo vidre només dos cops... un canal de reg sense preses de reg...,mosca negra,donem una millonada a la seat i a la lear merda...Potser si mos farem Indios anirem atacar a Barceloni rostre pàlid!

    ResponElimina
  24. Brian, quan dius Tortosa suposo que no vols dir Jesús, Campredó o el Els Reguers. Ah, i a Roquetes ( què en aquest cas no hi ha dubte que no és Tortosa ) a 10 metros dels límits de Tortosa, també se'n fan.
    Parlant de correbous, sempre diferenciaria els capllaçats i l'embolat dels bous a la plaça o al carrer. I sense ser fonamentalista amb la defensa de l'animal ni arribar a qualificar de bestia al qui estirava de la cua a l'embolat de Campredó, sí que és cert que de gracia, gracia, aquesta modalitat, a l'animal no n'hi deu fer cap. Altra tema és que la Rahola, posi tanta vehemència i energia en criticar i rebutjar aquestes pràctiques com quan critica altres practiques salvatges de lapidacions, tortures humanes etc. Ja se que també hi està en contra, però, fer servir la mateixa indignació ? Em fa rabia.

    ResponElimina
  25. Una dada: TE: 52 pobles. Pobles de les TE amb bous: 26. De quina unanimitat estem parlant?
    I als de: "Sense bous no hi ha festa!". Què passa que a la meitat de les TE mos fotem de fàstic o què? Hi ha massa tonteria i massa testosterona amb tot això dels bous. Que algú pregunte a un ajuntament què valen els bous i què balen les orquestres i no us espanteu, és veritat. Los Bous valen una porrada!!!

    ResponElimina
  26. Bous al natural, pacífics!
    Temorics també, s'amaguen quan et veuen.
    Van solts, s'han alliberat dels tancats de l'amo humà!
    Tot l'any! Sobre tot entre setmana quan no treballen sotmesos al escarni pels pobles!
    Lliure, gratuït, un encís de la natura en un medi que podria ser natural, però és privat i sotmès a explotació ramadera.
    Raó:
    Barranc de Lloret!

    ResponElimina
  27. Enmig d'aquesta privacitat, jo, en tinc un tros, si vols un dia t'invito. Ara, t'aconsello que t'amagues tu i no esperis que s'amaguen ells.

    Arjub, és obvi que d'unanimitat no n'hi ha, ara 26 pobles de 52 tampoc vol dir la meitat de la gent, nomes el 50% dels pobles.

    ResponElimina
  28. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  29. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  30. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  31. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  32. A Remolins abans també s'hi feien bous, em sembla. Tot i que no els vaig veure mai. I quan anavem al centre era anar a "dins Tortosa".

    Abulafia=perplex?

    ResponElimina
  33. Un que va llegir Maimònides...

    ResponElimina
  34. Com que sota l'església hi han les restes de la plaça de bous. Allí on feia els mitins Marcel·li Domingo!

    ResponElimina
  35. Que curiosa aquesta ciutat. Damunt de la plaça de bous, una església.Damunt de les restes d'un pont, un monument feixista...

    ResponElimina
  36. Destruïm, prohibim, tombem, eliminem, canviem...

    ResponElimina
  37. No tots els "toreros" són ebrencs ...http://www.lamalla.cat/infolocal/area_barcelona/article?id=472237

    ResponElimina
  38. I los 10000 que hi van tots es tiren a la plaça?
    Com en una festa de l'escuma?
    Los bous de que fan?
    De servei de neteja?
    Jo vull la parada de bocates.... 10000x3 eurus.... molts eurussss
    Nunyesssss a mitges?
    Bib, bib, terra a mart, terra a mart, bous a Badalona... bib, bib....
    Grunys, grunys,.... aquí mart, aquí mart,... prepareu aterratge en venim 5000 més enguany.... grunys, grunys....

    ResponElimina
  39. Ens diuen bàrbars i salvatges per les nostres festes tradicionals que inclouen celebracions taurines (un cop l'any), en canvi, com bé diu Bel, no som nosaltres (els del sud) els que exposem animals tancats en gàbies petites, en condicions insalubres com si fossen quadres els 365 dies de l'any durant les 24 hores del dia en parcs zoològics.

    ResponElimina
  40. Dime de qué presumes y te diré de qué careces.

    ResponElimina
  41. Veig que no us han dit mai que no és cap argument substancial "ah si?, pos tu més". Tant em fot si allà al nort tenen zoos (que no tindriem aqui si puguessem?) o si menjen McDonalds, no ve a conte. Dels politics és nromal que vagin per les branques, però no te res a vor amb el debat aquest dels bous.
    És raonable, bàrbar, normal, o salvatge fer servir el patiment dels animals només per diversió humana?

    ResponElimina
  42. No sé vatros, però jo ja estic cansat que des de la metròpoli ens diguin que a les Terres de l'Ebre som uns bàrbars, si vosaltres aplaudiu aquestes veus em pareix molt bé, jo no les accepto.

    ResponElimina
  43. Al nort tenen altres temes al cap ...
    http://www.eldebat.cat/cat/notices/2011/06/la_presidenta_del_pp_de_sant_just_diu_que_va_ser_exclosa_de_les_llistes_per_negar_favors_sexuals_87720.php

    ResponElimina
  44. Ams...això si que ve a conte.

    ResponElimina
  45. Ils micos de Camarles?
    I els humans sense feina que venen lo cos prostituintse a baix preu?

    ResponElimina
  46. A neste Camps....

    ResponElimina
  47. Ja estem amb les generalitzacions absurdes (no ensenyen lògica a Politiques?) que un verdulera com la Rahola digue que som uns barbars no implica que tots els barcelonins ho pensen.

    ResponElimina
  48. La majoria, gran majoria, ni saben on posar-nos en el mapa.
    De fet ni saben que existim.
    També hem d'entendre que aquest es el comportament inconscient des de Ramon Berenguer iV. Som conquerits i no tenim rang, a més ex-moros. Us sona. I ja sabeu lo dels inconscients col·lectius "gota a gota..."
    En canvi ells son de noble bressol i creuats. Com posa a l'escut del Comtat dominant. Sant Jordi contra la Cinta, algú dona més?

    ResponElimina
  49. Prou centralismes! Estic fart que ens cataloguin com a uns bàrbars, prou Rahola prou!! Jo respecto els castells, perquè és una tradició catalana pues que a mi em respectin els correbous. Després es pot debatre si els bous embolats, comporten un trastorn psicològic al bou...però si això ho comparem a una persona...per exemple una anxaneta d'un castell no creieu que es una salvatjada, tot i portant casc que pugi allí dalt? es prou madura per saber el risc que corre, si cau!? jo crec que no.

    ResponElimina
  50. El que em fot molt és que darrera d'aquest debat hi han molts interessos polítics i d'audiència, quasi l'últim en que pensa genteta com la Rahola, Cuní i companyia és amb el sofriment animal. Busquen atiar un debat d'un nacionalisme català de barretina i sardana envers un territori maltractat i abandonat per les administracions catalanes, de sobra és coneguda la seva animadversió per les nostres terres. Que ens deixin viure tranquils, amb bous o sense!!sense tenir en compte que som un dels territoris on el català és més viu i s'utilitza més, i sense inmersions i subvencions!!

    ResponElimina
  51. Totalment d'acord amb tu Saberut!

    ResponElimina
  52. amun campredó, pero que no tots som bárbars

    ResponElimina
  53. i lo ciutada que li astira la cua es de ampostaa, que son los emboladors....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta