27 de juny del 2011

ICV acusa Bel d’haver 'simulat' l’inici de les obres de les piscines de Tortosa


L’accés principal a l’estadi municipal tancat, cap màquina a la vista i ningú treballant a les obres de les noves piscines de Tortosa. Per això, el portaveu d’Iniciativa, Jaume Forcadell, ha acusat el govern de Ferran Bel d’haver "simulat" l’inici de les obres per motius electorals. Forcadell ha fet aquesta afirmació després de comprovar que les obres del nou complex d’aigües a l’estadi municipal estan aturades des de fa alguns dies. Per la seua banda, l’Ajuntament de Tortosa ha justificat l’aturada temporal de les obres per motius tècnics d’afectació de serveis. Segons fonts municipals, els treballs del nou complex d’aigua es reprendran amb normalitat.

Les obres de les noves piscines, que també inclou l’edifici administratiu i el pàrquing de la plaça de Joaquim Bau, van començar el 4 d’abril passat. El projecte té un pressupost de 14,2 milions d’euros i va a càrrec de la constructora Quatuor, formada per cinc empreses catalanes. Segons Iniciativa, les característiques “faraòniques” del projecte i la fórmula per finançar les piscines, a través d’un dret de concessió, hipotecaran l’Ajuntament de Tortosa durant 25 anys. Forcadell ha insistit que, al cap dels anys, el cost final del projecte serà de 49 milions. A més, ha rebutjat que l'alcalde digués en una entrevista a Canal 21 Ebre que Iniciativa no vol unes piscines noves a Tortosa. D’altra banda, Forcadell ha volgut recordar quina era la seua alternativa perquè Tortosa tingués una piscina. Segons ha dit, la piscina que proposava Iniciativa hauria costat 8 milions d’euros, i s’hauria pogut amortitzar en 10 anys.

13 comentaris:

  1. Espereu que això només és el començament....

    ResponElimina
  2. Cosas veredes buen Sancho!
    (El Quijote, M. de Cervantes)
    En català:
    "Si en veurem de coses!"

    ResponElimina
  3. Però algú va poder seguir l'entrevista? Soporífera! Ho sento Gustau, li podríes haver donat una mica de ritme perquè l'entrevistat s'adormía parlant.
    Els comentaris cap a les oposicions, com sempre, ofenedors.

    ResponElimina
  4. Fer malbé el que tens per construir el que no tens és de pardills.

    ResponElimina
  5. Vull dir una cosa que m'acabo d'informar, i que m'ha dit el conserge del Estadi de Tortosa.

    Presumtament Si tu vols ocupar el camp de gespa o el cap d'atletisme per anar a corre o jugar a futbol amb els amics tens que pagar 20€ per hora (això sí amb dret a dutxa).
    S'exclouen les entitats que tindran una targeta la qual podran passar gratis.

    Per tant si jo vull fer un partit de futbol amb els amics tinc que pagar 20€ per una simple hora, ha i no l'he de pagar al moment sinó que et donen un número de compte per a què fassis un ingrés.
    Ara de moment sol son aquest dos camps, i tens únicament el camp de cement per a jugar, però quan s'acaben les piscines, dubto que ningú entre al recinte esportiu sinó paga.
    És així de trist!

    ResponElimina
  6. I esperat quan comenci la tan repetida pel President de la Generalitat, "col.laboració público-privada". Pentinat, si és que tens pèls.

    ResponElimina
  7. David, crec que fer pagar és el correcte, el que no era possible era que anessin tots els morets a jugar i a destrossar el camp. El manteniment d'aquests establiments esportius és car i la prevenció sempre és millor que la cura, l'anarquia regnant a l'estadi aquests últims anys ha suposat el desgast constant de les instal·lacions.


    I et surt a uns 2 o 3 € per cap si fas un partidet, no és car. Al gimnàs municipal es paga o és gratuït?

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Els que no som "morets" podem destrossar el camp?!
    Jo he anat i he jugat gratis una estona, i ho trobo perfecte que sigui gratis - i no hi ha un parell d'encarregats que poden vigilar - crec que fa falta més serveis gratis, no menys! Precisament la gent que va a fer esport, son alguns dels que menys problemes de convivencia aporten.

    ResponElimina
  10. Doncs jo no ho he vist a cap lloc això, excepte a Tortosa, per això el camp de futbol de Tortosa s'ha degradat més ràpid que qualsevol altre.

    ResponElimina
  11. Te invitaria al meu poble natal, Utopia, on podia jugar a pitch&putt, futbol, criket, rugby, o tenis gratis. Estudiants, jubilats, i gent al paro tenien entrada gratis a la piscina i pistes de squash/badminton/gimnas.
    I no es feia malbé res, bé, no res més que llocs on es paga. Si tractes a la gent amb intel·ligencia, responen ...

    ResponElimina
  12. Tu mateix ho has dit, no es feia malbé res. Aquí per desgràcia han passat molts anys deixant que les instal·lacions es degradessin per si soles i molts usuaris no n'han tingut la suficient cura.

    ResponElimina
  13. Pos si, pero no es tan simple que culpar als "morets" que juguen gratis.
    El pitjor que he vist son les piscines, i no son gratis ni de bon troç, i com que estan tancats i amb horari limitat , pensaries que seria lo mes facil vigilar i cuidar-les, no?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta