27 de maig del 2009

[La MarfantaTV] Les famílies de l'IES Joaquim Bau adverteixen Educació que es manifestaran cada dimarts "fins que se'ls escolte"

52 comentaris:

  1. Les coses clares i el xocolate espès.

    ResponElimina
  2. El próxim dia podeu portar tots els xiquets del BAU, per que coneguen la realitat del barrri del rastre, va de cami.

    Un altre que la seva germana traballa al BAU, el del HAMPA

    ResponElimina
  3. Per si no t'adones la H de HAMPA és intencionada

    ResponElimina
  4. Francesc,
    este senyor va deixar molt clar en les seues manifestacions que no volia cap enfrontament amb cap altre centre.
    Vostè en canvi, cada vegada que escriu, busca l'enfrontament.

    ResponElimina
  5. Si parlem de llocs de treball,

    ja s'ha dit moltes vegades per molt que s'intenti ignorar. On té la plaça la senyora Rojas? I el seu marit? A l'Ebre evidentment.

    Ja està tot dit francesc, que a la fi i al cap qui pren la decisió final amb un criteri completament arbitrari al meu entendre és la senyora Rojas.

    ResponElimina
  6. Francesc,ja que parles de que la seva germana treballa al BAU,
    On treballa el marit de la sra Marian Rojas? i ella? on te la plaça? si tenim que dir-ho ho diem tot ,no?.

    ResponElimina
  7. Que trballe ella i el seu marit no cal que ho digui per que ha estat un dels primers arguments en contra que s'han tret.

    El que vull demostrar la poca consistència que tenen aquests arguments personals.

    Clar es evident que quan no este cap altre conviencent, és lo més fàcil i aixi desacreditar uan decisió justa, i a més a més, justificar uan de més greu que es imposar un drets d'una majoria respecte als drets d'una minoria, i aquest AMPA és lo que demana, simplement patètic i intolerable

    Que tenen dret a manifestar-se, pos si.

    Però també us dic que hi ha molta més gent de la que vos penseu que troben la decisió justa, tot i que no es manifesten.

    respecte al no voler cap enfrontament, un professor del BAU, per la ser s'ha dedicat a fer argument personals sobre professors de l?ebre.

    ResponElimina
  8. A més a més, denoteu una falta d'informació brutal, ja que tinc antes que el marit es de Fp, i no te res a vuere en les places d'ESo.

    ke osada es la ignorancia

    ResponElimina
  9. Si demanar que pasen un grup d'un institut a un altre no és enfrontament, ja direu lo que és enfrontament.

    SENSe COMENTARIS

    ResponElimina
  10. Francesc, no confonguis al personal.
    La crítica que ha fet el professor anava dirigida a una persona en particular, que sembla que mani més que la directora.
    Ja ens entenem.
    Suposo que tú devies ser dels que han trucat a l'emissora demanan d'intervenir.

    ResponElimina
  11. Francesc,que no ho as escrit tu aixó?
    (un altre que treballa la seva germana al BAU),qui es el treu els arguments personals? perqué no en tens d'altres"tu si que no convences a ningú"tens algun fill implicat amb tot aixó? saps com se ho estan pasan de malament? l que volem es que ens escoltin i parlan la gent s'enten!!!!!! ,i no dien aqui mano jo!!!!!,sense poguer opinar i buscar una solucióque ens pugues anar be a tots.

    ResponElimina
  12. FRANCESC si demanar que pasen un grup de un institut a un altre no es enfrontament,ja direu lo que es enfrontament.
    Tu mateix ho estas dient Francesc....qui enfronta aquí? qui es que vol que els alumnes que volen anar al BAU els passin al EBRE? qui provoca el enfrontament? el BAU o el EBRE ?Els que volem anar al BAU ens volen fer anar obligats a l'EBRE!!!!! Qui enfronta aquí ,qui no ens deixa escollir,qui ets tu?? quin interes tindràs....que s'amaga detras d'estos escrits que poses....Dona a malpensar saps?segur que algun interes tens i de molt de pes!!!!!piensa mal y acertaras.

    ResponElimina
  13. He estat de "vacances" un parell de mesos pel Tíbet i l'Índia en plan "meditació" ( a més de practicar l'escalada), torno a Tortosa i em trobo amb la "greu" temàtica de que a uns 26 alumnes els envien a estudiar a 200 metres.

    Torno a llegir les entrades dels habituals, i em trobo com sempre,

    - Les pixades fora dels test de la comedianta...

    - Les intervencions desafortunades (per no dir una altra cosa) del "canyonero Krupp"...

    - Les mateixes intencions partidistes contra tot el que faci el govern tripartit, sobretot si la conselleria és socialista...

    - Una cosa m'ha sorprés.- Que aquesta vegada trobo molt encertades les opinions i raonaments del Sr. Mc Calan ...

    En fí, hauré de pensar en marxar uns mesos més, no sigui que les meues neurones comencin a trontollar ...

    ResponElimina
  14. alferza31,
    bon aterrament, sí senyor! Espero que al menys s'ho haigue passat bé i haigue pogut meditar una miqueta.

    ResponElimina
  15. Perdoneu la intromissió però m'agradaria donar la meua opinió com a ex-alumne del Bau i actual professor de l'Ebre (de cicles formatius, antiga FP).

    Crec que els pares tenen dret a queixar-se quan la causa suposa un gran perjudici per als seus fills, però en este cas, quina importància té anar a un o altre institut, quan la distància física que els separa és de com a màxim 500 m? O és que la gent de Tortosa després de casi 20 anys encara no sap que a l'Ebre també hi ha ESO i Batxillerat, a més d'una immensitat de cicles formatius (som el 2n centre més gran de Catalunya, tot un orgull per a una ciutat mitjana com la nostra)?

    Jo reconec que quan anava al Bau veia l'Escola com un lloc on només anaven els que no servien per a estudiar (que em perdonen els afectats) i per això en certa manera entenc per on van els "tiros", però ara que hi estic dins veig que és com qualsevol altre IES on he estat (i ja és el 4rt i espero que últim).

    Potser el problema que tenim aquí és que som de poble i les coses sembla que no canvien, però en realitat des de l'aparició de la reforma educativa les coses han canviat (per a bé i per a mal) i molt.

    Per tant, crec que estos pares tan enfadats haurien de reflexionar sobre la gravetat del seu problema i pensar... L'Ebre és més car? El meu fill es convertirà en un dropo o delinquent? No podrà estudiar el Batxillerat? No podrà accedir a la universitat? Haurà d'utilitzar un mitjà de transport diferent? Haurà de matinar? ....?

    La resposta a totes estes preguntes és que NO. Només cal dir que la nota de la selectivitat dels alumnes de l'IES de l'Ebre supera la mitjana catalana, i això ho diu tot del professorat. Per tant crec que hauríem de queixar-mos d'altres coses que realment si són importants i no complicar-mos la vida en idees que venen del passat.

    A no ser que els motius siguen uns altres....

    ResponElimina
  16. Salcubo,
    tens raó en que el professorat dels dos centres és magnífic, i en que l'alumnat dels dos centres també ( bé això no sé si ho has dit però ho dic jo)i que amb la implantació de l'ESO tots els centres es pareixen més, però fas una afirmació que és del tot incorrecta. Dius que fa quasi 20 anys que l'Ebre fa l'ESO i Batxillerat. Cal no exagerar: La reforma de l'ensenyament secundari es va implantar a Tortosa el curs 95-96, és a dir, ara fa 13 cursos.

    El problema potser va estar als inicis d'aquesta reforma. Un centre que era bo amb el que feia (Formació professional) potser va voler abarcar massa coses.

    Ara vol tornar a ser el que era i desfer-se dels alumnes de l'ESO enviant-los al tercer institut(segons ens ha fet saber a tots el Consell escolar d'aquest centre a través de la premsa).

    I tens raó també en que som un poble. Si un poble en el que ens coneixem tots!

    ResponElimina
  17. Senyor Salcubo, primer que res felicitar-lo perquè ha exposat el tema amb molta claredat i sense ofendre a ningú.
    Dit això, li he de dir que no estic gens d'acord en vostè en la base de la qüestió.
    Vostè es pregunta del per què de la decisió dels pares que volen portar els seus fills al Bau. I vostè mateix es contesta que esta decisió no es vàlida perquè troba que els dos centres són iguals de vàlids. Jo li respecto el seu pensament, però vostè compendrà que al món hi ha molta gent i que no tothom pensa igual. Què ha portat als pares ha triar el Bau? Pos no ho sé. Potser la pintura de fora o el tipus de finestres. La mateixa pregunta els hi podríem fer als pares que han triat l'Ebre (que també han sigut molts).
    La qüestió és que ha vingut una senyora de l'administració, i amb abús de poder i amb mala gaita, si me permet l'expresió, a fet de manera dictatorial que els pares veiguessen rebocada la seus decisió.
    Un altre tema és la pretesa equitat que ha esgrimit la senyora Rojas per a anar contra la decisió dels pares. Com vostè molt bé ha explicat, l'Ebre és el segon institut més gran de Catalunya. Allavons, la pretesa equitat i tot això no s'aguanta per cap lloc.
    La solució: Dos línees, i tots contents.

    ResponElimina
  18. No si ho acabarem això!!!!!. Peró be, i el rato que passem?.

    Menasanch, representes molt be a tots aquells pares que argumenten com a raó fonamental per a oposar-si, el dret quasi universal d'escollir centre; sobre el qual en algun moment has apel·lat recorrent a la Constitució -ara ja no- a la declaració universal dels drets humans etc., els pares i tu òbviament teniu tot dret a esgrimir l'argument que considereu, independentment de les raons objectives. Peró, per favor siguem una mica seriosos. Si tothom esta d'acord amb l'excel·lència de tots dos centres, si tothom sap de la proximitat d'un i altre si tos dos son públics, sinó no hi ha greuges com podria ser transport, menjador etc. d'un en relació a l'altre, llavors....es escandalós, dictatorial, intolerant i no se quantes coses més que des de la Delegació territorial es decideixi una determinada opció?. Una altra cosa es que es discuteixi la solució com a tal, però apel·lar a aquesta mena de dret suprem no ho trobo just. Es volgue acceptar o no, no es el mateix una solució com aquesta que no si estesem parlant d'enviar als xiquets a barracons, a un centre a una altra població etc. Clar que els pares tenen tot el dret a ser tant subjectius com el done la gana, però, repeteixo, a l'hora de decidir, tu no ho se, però jo, tendria molt en compte, en criteris objectius, que l'alumne ( l'únic important) no surti perjudicat.

    ResponElimina
  19. Cucafera,
    prenem la analogia de la sanitat: Per què el govern mos ha dit que podem triar metge i ho ha anunciat a bombo i platillo? No són tots els metges igualment vàlids per a curar-mos? O és que hi han uns metges que mos curaran millor que uns altres? No estan tots els metges a poca distància uns dels altres? Inclòs no tenen molts de metges un mateix horari per a atendre als pacients?
    En canvi podem triar metge, no?
    Pos també he de puguer triar el centre que volem per a la educació dels nostres fills.
    Solució: Dos línees.

    ResponElimina
  20. Jo no en se més, ho sento; ara, ets dureta però dureta, eh?. Va d'analogies, vinga pos:
    Et diuen que pots triar metge, però si per raons de força major, menor o pel que sigue et diuen que el que has triat no pot ser, pos s'acabat el plet....i no s'afona el mon. Que et torno a repetir ( valga'm Deu ) que no discuteixo el dret de triar, discuteixo el grau de l'escàndol si no et donen el que tries.

    ResponElimina
  21. CUCAFERA
    Estic d'acord que l'únic important es que cap alumne surti perjudicat no?dons a la clase de la meva filla nomes son ella i un altra les que envien a l'EBRE,tu saps com esta ,la meva filla?es pasa hores plorant ,perque la separen del reste de la clase,jo no se si tu en tens cap de fill,ni si ets perjudicat en res ,o simplement,escrius per embolicar la gen,però em penso que si no tens cap fill-a ,ja n'hi ha prou de fe creure a la gen coses que no son veritat.

    ResponElimina
  22. CUCAFERA
    I de llimpiesa a l'ies de l'EBRE en fa falta un bon rato.

    ResponElimina
  23. Victoria, com no pot ser d'altra manera, defenses la teva filla i davant d'això, poca cosa a dir. Ara, com sembla que em qüestiones el meu dret d'opinar sobre el tema, et diré que es casi mes suprem el dret que jo tinc de dir la meva, que no de que us accepten les sol·licituds de preinscripció, estigue perjudicat o no. Jo no embolico a ningú, a mes, no es dient que embolico com rebats el que dic.
    No vull entrar en casos particulars de si algú plora per una decisió concreta, nomes dir-te que a la vida escolar, laboral etc, hi han moltes vegades que un s'ha de separar d'altres, en el cas escolar, per exemple si es repeteix curs, si son els altres els que canvien de centre, si abandonen etc. Llavors?
    Si algú te el dret de decidir per un menor, evidentment son els pares, això ningú ho discuteix, però això no treu que, perquè el fill vagi a un institut en compte d'un altre ( de similars característiques, encara que ara hi afegim que l'Ebre esta brut) això, acabe perjudicant al fill.
    Perquè tant de mareja la perdiu ( jo el primer) que es una preinscripció, un contracte?

    ResponElimina
  24. CUCAFERA
    dons aqui es veu que els pares no hi pintem res de res !!!!!! la que decideix es ella,la sra Marian.
    I en lo que en un moment o altre de la vida es tindran que separar de la resta de companys ,estic d'acord,però el motiu d'aquesta vegada,quan ,si ella vol es pot arregla d'una manera o d'un altra,dons no ho trobo bé.
    Hi han moltes maneres d'arreglar les coses.
    Perque ,no s'asenten,com persones civilitzades que es suposa que som? i es busca una solució?,si no vol posar la línia al BAU ,que no la pose ,peró segur que hi haura alguna manera de puguer fer contents ,als xiquets que hi volen anar.(i per mi lo de la llimpiesa es prou motiu),en l'educació no hi tinc res a dir,el meu fill hi va estudiar allí,i no va fer una carrera perque ell no va voler.

    ResponElimina
  25. Voldria contestar a algunes de les respostes que s'han fet del meu comentari.
    Núria, jo no he volgut dir en cap moment que no comprenc perquè han decidit alguns pares portar als seus fills al Bau. Evidentment que no tothom pensa igual i cadascú tria allò que pensa que és millor per a sons fills. El que està clar és que en una educació pública, obligatòria i gratuïta és impossible que tots els alumnes vaiguen al centre que van escollir com a primera opció i en este cas han d'anar a un altre. El que no pot fer l'administració és deixar als xiquets sense escolarització però també és impossible que tothom vaigue allà on desitja. Tampoc crec que sigue possible crear 2 línies d'ESO perquè els alumnes excedents només n'omplen una. Respecte a l'equitat, suposo que la delegada es referia a l'etapa de l'ESO, ja que el BAU té 596 alumnes i l'Ebre 361. És el 2n centre de Catalunya però gràcies als 880 de cicles formatius.

    Yuca, perdona la meua desinformació respecte a l'any exacte en que va començar l'ESO a l'Ebre. Jo per aquells temps estava a l'universitat a Barna i d'aquí el meu error. De totes formes suposo que va començar més o menos al mateix temps al Bau que a l'Ebre, no? Respecte a l'afirmació de que és un error que els institus que només feien FP passessen a fer ESO i Batxillerat permitix-me que discrepe. Què l'ESO ha sigut un error A TOTA ARREU no t'ho nego, però crec que almenys la reforma ha tingut un efecte positiu sobre la FP ja que a l'ajuntar als instituts tots els ensenyaments s'ha pogut millorar la imatge que la societat tenia de l'FP. Això i el fet que avui en dia per cursar cicles formatius de grau superior es necessita haver superat el batxillerat. Però el fet de mesclar els ensenyaments no és un capritx de l'Ebre sinó que és comú a la majoria d'IES (el Bau té estudis de cicles formatius de cuina, o sigue formació professional). Respecte a que l'Ebre vol passar l'ESO en bloc al nou institut és una cosa que no acabo de compartir, però en qualsevol cas qui sortirà afectada serà la formació professional, no la resta d'etapes educatives.

    Victoria, entenc que no mos agrada que els nostres fills ploren (jo en tinc tres d'entre 3 i 9 anys) però en definitiva ells són menuts i com a tals incapaços de diferenciar les coses greus de les més libianes. En canvi els adults hauriem de sapiguer fer esta diferenciació. Que l'Ebre estigue "brut" no crec que sigue un argument per rebatre la decisió de l'administració. T'asseguro que està tan brut com qualsevol altre edifici públic on he treballat o estudiat (inclòs el Bau). Respecte a que estigue trista perquè la separaran dels seus companys et contaré una experiència personal: quan tenia 14 anys vaig decidir passar del Bisbe Moll al Bau junt en 20 companys meus de tota la bàsica i els per allavontes amics. El primer dia al Bau ens van portar al saló d'actes i ens van distribuïr en grups, uns 7 o 8 de 1r de BUP. Pos bé, quina creus que va ser la meua reacció quan d'entre els 30 i tants alumnes de 1rF només estava jo del Bisbe Moll? Tots els meus amics estaven a grups diferents i jo sol a un grup ple de ex-teresianes, ex-consolació i ex-josepets. Pos bé, avui en dia tots els meus amics són els del BAU, cap del Bisbe Moll (som coneguts i prou). No recordo si vaig arribar a plorar per la meua mala sort, però ara agraeixo que mons pares no féssen manifestacions, ni anéssen a parlar en l'AMPA, el director, o qui fos, per a que el seu xiquet anés en los seus companys del Bisbe Moll, i això que reconeixo que em tenien bastant "mimat". T'explico això per a fer-te vore que la vida a vegades mos presenta dificultats però que hem d'ensenyar als xiquets a superar-les ja que sinó quan ne tinguen alguna de greu allavontes encara serà pitjor. No creus que seria més educador parlar en ta filla i explicar-li que el món no s'acaba aquí, ajudar-la a superar l'entrebanc i fer-la així una mica més madura i responsable?

    ResponElimina
  26. SALCUBO
    La meva filla ,ja es bastan de madura,encara que no t'ho cregues,encara que jo la he anat mentalitzant desde el 1e dia que la vai apuntar.
    peró,no deixa de tenir els seus propis sentiments,i les seves propies opinions ,a més una de les raons que em va donar per triar el BAU com a opcio ,(com deus saber dels coles van a fer coses tan a l'ies de l'ebre com al bau)va ser que li agradaba mes la manera que tenien d'ensenyar,tan si te ho creus com si no!!!!!
    Abans no se com ho feien, peró ara ,normalment quan comencen l'eso el que solen fer o al menys intenten es no separar els xiquets dels seus amics,
    A mes jo amb la meva filla parlo en tot moment i li fai vore lo que hi ha ,i si no pot anar al bau,dons no hi nira.
    Li costara mes o menys ,pero en l'ajuda dels de casa ho superara,peró lo que si tinc clar que fare el imposible perqué no vaigue al EBRE.
    I ella de mimada no en te res de res.
    Deu fer molt de temps que no hi entres a cap dels dos centres,perque te'n donaries conte enseguida de lo de la llimpiesa,i no es broma,no te res que vere amb els estudis,peró si amb l'imatge del centre.
    I per últim continuo dient que no fa falta ,si no volen fer dos linies,que en facin una a l'ebre i despres ella la sra MARIAN si vol ja sap com pot arreglar perque ens puguesim quedar els 27 de la llista d'espera al bau,i tots contents,nomes cal sentarse i parlar,tot es posar-li ganes res mes,

    ResponElimina
  27. Salcubo, a mi em va passar com a tu, provenint del Bisbe Moll vaig fer cap al Bau i la majoria dels amics van seguir al seminari. Al Bau vaig trobar gent nova, i no em vaig traumatitzar.

    Victoria, no entenc com una xiqueta pot saber abans d'entrar-hi com ensenyen o deixen d'ensenyar al Bau i a l'IES. O és precog o una superdotada, o les dos coses. Si és aixi felicitats.

    ResponElimina
  28. Victoria, Perdoneu que m'hi pose, però, Salcubo en el seu comentari de les 6:19 ja ens diu que es professor de l'Ebre, amb la qual cosa si que hi deu anar algun que altre dia pel centre, el que no vaig soc jo, i per tant no se si esta brut o net.
    Per cert, el fet de ser professor d'un del centres, potser no li dona mes credibilitat, però -tot i que encara seria millor la plena identificació-, parla amb coneixement de causa. Jo aplaudeixo les seves intervencions pel fons i la forma.
    També seria bo que altres professors del Bau ( que no dubto gens ni mica que freqüenten La Marfanta) diguessin la seva.

    ResponElimina
  29. Victòria, jo no sé com vos va tractar la delegada però pel que veig no va diguer ser massa bé, ja que detecto que estàs una mica ressentida i per algo deu ser, no?

    Respecte a si fa temps que no passo pels IES de Tortosa, al Bau des de que vaig acabar el COU hauré passat 4 o 5 vegades per temes de "papeleo", l'última fa una mica més d'un any, però a l'Ebre hi vaig cada dia (lectiu) ja que hi treballo allí i t'asseguro que mai m'he embrutat la roba ni res per l'estil per la brutícia que dieu que hi ha.

    He sentit comentaris de que els afectats penseu en portar als vostres fills a Roquetes (o potser inclús a la concertada??) abans que a l'Ebre. La veritat és que això sí que no ho comprenc, penso que vos esteu tirant pedres a la vostra teulada i a la vegada, en este cas, si que esteu afectant als vostres fills, ja que entre el Bau i Roquetes sí que hi ha una certa distància que pot afectar els horaris, desplaçaments, etc... tan vostres com dels xiquets.

    Reflexioneu sobre les decisions del futur dels vostres fills, no ho fésseu a cop calent, sinó en lo cap. Jo no sóc professor de l'ESO ni Batxillerat sinó de cicles formatius, però vos asseguro que l'Ebre té molt bons professionals i que l'alumnat són xiquets de Tortosa com els vostres i que no hi ha res a temer.

    Ànim, respirem fondo i pensem en què és millor per als xiquets. No deixem que els polítics afecten la nostra vida més del que ja ho fan ;-).

    ResponElimina
  30. Salcubo, estic d'acord amb la defensa que fas de l'ensenyament públic a Tortosa. Tan un centre com un altre està ple de bons professionals.

    El que no entenc són els números que es barallen per aquí.

    Tú dius que no es poden fer dos línies noves, però jo sumo els 27 del Bau que no tenen plaça i els 8 o 9 de l'Ebre que tampoc en tenen i em surten 35 o 36 alumnes en total.

    El Departament diu que els vol encabir en una sola línia!

    Crec que la ratio d'aquesta línia supera la permesa.

    No serà que amb aquesta proposta el que vol la Directora és que alguns dels alumnes se'n vagin a la concertada?

    Crec que el conseller d'educació mira amb molt bos ulls aquest tipus de centres, com demostra el fet que part dels nostres impostos van a parar als centres que segreguen els alumnes per sexes (Opus Dei) i que imposen algun tipus d'ideologia.

    Aclariment: els estudis d'ESO es van començar a impartir als dos centres alhora. Van començar amb 1r i 3r. Al següent curs es van completar els quatre cursos de 'ESO amb els 2n i 4t. No va ser fins el curs 97-98 que es va començar amb el nou Batxillerat de dos anys. Es a dir només fa 11 cursos que l'Ebre imparteix aquests estudis (això està lluny dels vint que deies)

    ResponElimina
  31. Per anar a Roquetes s'ha d'estar empadronat alli, o ser d'un poble que no tingue institut. Be, tambe es pot cometre frau.

    ResponElimina
  32. Lluis, per anar a Roquetes potser amb ser de Jesus sigui suficient.

    També hi pots anar si els pares treballen a Roquetes o si al centre hi queden places.

    ResponElimina
  33. Sol un apunt Yuca, parles de que en certa mesura els concertats implanten una ideologia. Cal que et recordi la nova assignatura d'educació per a la ciutadania?
    En quant a la neteja de l’ institut i estes coses, os recordo que hi ha pares que han de portar als seus xiquets a instituts on encara estudien en barracons, lo que és realment vergonyós és que havent-hi a Espanya situacions com aquestes vosaltres vos queixeu tenint dos instituts públics a Tortosa (he fet l’ESO en un i el batxillerat en un altre) d’una gran qualitat, vergonyós també que havent nois que porten des dels 11 anys estudiant en barracons, ZP prefereixi gastar els diners en ordenadors portàtils per a tots ;)

    I recordo que jo no defenso a cap institut, simplement intento corregir les bajanades que diu la gent a crit valent.

    ResponElimina
  34. SALCUBO
    Dons si ,no sens va tractar Massa bé.
    Però no va ser sols al nostre collegi ,sinó a tots els que va anar.
    Respecte a lo de la llimpiesa ,no es fins a n'este grau que tu dius,però si que esta basta'n deixat,i ho tinc constatat,per gent gran que que ha estat per allí fa poc.
    En lo de portar els fills un altre lloc?Dons si!!!i ja ho diré per últim cop ,no es ni pe tipus d'estudis ni pels professors,ni per la diversitat de la gent!!!!Que es mereixen tots els nostres respectes i mai em posat em dubte.
    El que no ens agrada es tal com sens van dir les coses com les estan tergiversant algú interessadament pels blocs i pels mitjos d'informacfió
    I tu mateix ho estas dient tot això es poitica i l'estan anteposant devant dels nostres fills.

    ResponElimina
  35. LLUIS
    Hi ha una dita que diu!!!! se cree el ladron que todos son de su condicion. perdona que t'ho pose amb castella ,però no se l'equivalent.

    ResponElimina
  36. Els 8 que tenien preinscrits a l'ebre 1 ha pasat amb els 26 del bau,però ,i els altres?que s'han fet? on estan? an desaparegut?si algú ho sap que m'ho explique.gràcies.

    ResponElimina
  37. Gutijaume,
    si els nostres governants o administradors en sapiguèssin un mica d'"Educació per a la ciutadania" potser aniríem millor.

    Clar que tú deus ser dels que treien "sobresaliente" en "Formación del Espiritu Nacional"
    m'equivoco?

    ResponElimina
  38. Ho veeu com s'està menyspreant a l'IES de l'Ebre? Prefereixen portar-los a l'IES Roquetes o pagar per l'educació dels seus fills (podent-la tenir gratuïta) que no pas a un altre que està a 500 m de l'IES que havien escollit, on en els millors dels casos es poden trobar a la sortida amb els seus excompanys de col·legi! Ho trobo desproporcionat!He anat als dos centres i m'han aparegut els dos centres igual de bruts o néts!

    ResponElimina
  39. Laura, aquesta és la interpretació que fas tú, tant vàlida com qualsevol altra.
    Jo més aviat veig que el que s'està denunciant és un abús de poder d'una persona que està posada a dit a un lloc de l'administració( per a ser professor has de passar unes oposicions però per estar en el seu despatx nomès has de ser de confiança d'algú que encara mana més).
    I en tot cas el despreci el veig cap als pares i cap a l'altre centre, cada cop que se'ls hi diu que per qüestions d'equilibri han d'anar a l'altre.

    Jo, en tot cas, a qui veig que perd l'equilibri és a la Directora.Quan caurà?

    ResponElimina
  40. Que el fet d'esta posada a dit li treu legalitat, inclús legitimitat, per a dictar "una resolució" que esta emparada amb les normes vigents?. Pregunto!!
    Potser el bo d'estar anomenada a dit es que en qualsevol moment es pot treure del lloc on ha estat col·locada. Cosa que no passa amb els funcionaris que te'ls has de traga t'agradin o no. O es que el haver passat oposicions es garantia d'infal·libilitat i rectitud?
    Yuca, pot agradar o no la solució de la directora ( o dels serveis territorials ) però el que no es pot fer es qüestionar el procediment d'elecció en funció de si ens agrada o no la solució, perquè si un altre director/a tria una altra solució que t'agradi, el procediment per a la seva designació haurà estat la mateix.

    ResponElimina
  41. Cuca, tens raó, en qualsevol moment es pot cessar a la Directora.
    Però quan diu que portar els alumnes a l'IES de l'Ebre, es per evitar que professors d'aquest institut puguin perdre el seu lloc(que no vol dir que perdin la seva feina) no serà que el que vol és conservar la seva plaça al centre on la té, per a quan hagi de tornar?

    ResponElimina
  42. Victoria, gràcies per dir-me lladre però jo no t'havia insultat. Serà millor no parlar més del tema, ja em preocuparé quan mon nebot tingue l'edat, suposo que ja funcionarà el del Temple ! I espero que sigui tan bo o millor que el BAU i l'IES, i que no estigue brut, sobretot !

    ResponElimina
  43. Luis una apreciació si em permets, IES ho son els dos, un es el Bau i l'altre es el de l'Ebre.
    IES BAU-IES EBRE.
    Per altra part aquesta es una polemica que des del principi fot un tufo insoportable a classisme pur i dur que fa tremolar.Perdoneu peró es que lo de que un esta brut i l'altre es la pulcritut extrema es d'escandol, per favor.
    Aixó es difamar per difamar un centre i l'escola publica no esta bruta,ni aquest ni l'altre, pot ser el que tenen alguns brut es la ment.

    ResponElimina
  44. Per obrir es necessitem practicament 60 alumnes i que aquests siguen de Tortosa i no tinguen un centres assignat.

    per exemple si una linea de Jesus vulgues vindre a Tortosa, no obririen cap linia ja que el seu centre es Roquetes. Una altra cosa es si volen alguns alumnes i hi ha plaça ,llavors entrarien.

    Tanmateix, si un alumne, de Tortosa, vol anar a Roquetes entrara si hi ha plaça, si no, no entrara i anira a algun institut de Tortosa.

    Vulguessim o no, la planificacio no la fem el pares.

    Si la fem els pares l'unica faena de l'administració seria l'anant col·locant barracons, un any aqui, l'altre alli......

    Llavors es quexarien quina merda d'instal·lacions.

    ResponElimina
  45. L'únic problema, en tot aquest pollo, és "col·locar" sigui com sigui, el grup de la concertada, que ja va triar lliurement la concertada per fer la primaria.

    Pot ser si haguessin triat la pública a la primaria, ara disposariem del les dos linies a secundària.

    Aixo si, amb un grup menys a la secundaria concertada.

    ResponElimina
  46. LLUIS
    Jo no t'he dit lladre amb el sentit literal de la paraula,i tampoc ho he dit per ofendre't.
    Tu as dit que per entrar a Roquetes es pot cometre frau,.
    que tu series capaç de fer-ho????,perque sinó perquè ho as dit?

    ResponElimina
  47. FRANCESC
    L'unic problema que hi ha es el dret a la lliure elecció.
    I no em dit en cap moment res ni de que tingui mes baix nivell d'estudis,ni de que el seu professorat sigui dolent,!!! Que es mereixen tots els nostres respectes.
    Es tan simple com que defensem el dret de la lliure elecció de centre,este cop a sigut així,el mateix passaria si fos al reves.
    No se perquè busque-ho tres peus al gat?

    ResponElimina
  48. He de demanar visita a Barraquer, perquè jo "veig" molt bé que es facin 5 cursos al Bau i 4 a l'Ebre en lloc de 6 i 3.

    I no "veig" el problema per cap lloc, excepte si hi ha "interessos amagats".

    Em podeu explicar què significa "governar" ???.

    No vol dir predre decissions, encara que alguna o moltes no agradin a tothom ???.

    Què passaria si "tots els pares"
    fessin la inscripció a l'IES de l'EBRE ??? La conselleria hauria de "tancar" el BAU ???.

    Per cert, els pares de Paüls, Xerta, Aldover, Reguers i Alfara no "trien". Envien els seus fills a l'IES de Roquetes i punt.

    ResponElimina
  49. Per a anys vinents, potser el que caldria fer és no donar opció a triar un lloc o altre. Preinscripció a l'IES de Tortosa, el que toque per sorteig o per ordre d'arribada, aixi es desactivarien les polèmiques, siguen del tipus que siguen (partidistes, personalistes etc.)

    ResponElimina
  50. Dons si,lluis (partidistes,personalistes o RACISTES,)NO creus que es per aqui per on va tot el mal rotllo ?

    ResponElimina
  51. Parlant de "racisme" ...

    Han demanat més nouvinguts al "seu" insti els pares i professors del Bau ???

    Ah, i per cert, Sra. Victoria, jo vaig estudiar BUP al Bau, però el dia que tinguin que estudiar ESO les meves filles, estaré interessat en una educació de qualitat i a Tortosa, sigui on sigui, al Bau, a l'Ebre o al 3r. insti. I no cal que em digui com està de "neta" la seua casa, que espero que "brille como los chorros de oro", però penso que s'ha passat quatre o cinc pobles amb les seues "intervencions"...

    Respecte a enviar a la seua filla a Roquetes abans que a l'Ebre,
    "Por sus argumentos les conocereis" ... però hi té tot el dret, i tinc entés que l'IES de Roquetes funciona molt i molt bé, com el Bau i l'Ebre.

    Potser sí que qui sigui hauria d'escoltar la solució de LLUIS ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta