26 de novembre del 2008

Anna Algueró demana llegir al ple de Tortosa el manifest contra la violència de gènere

La regidora d'Acció Social, Anna Algueró, ha demanat llegir avui el manifest unitari de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) contra la violència de gènere, poc abans de començar formalment el ple extraordinari en què aquest migdia s'ha aprovat la nova ordenança de civisme. Com que ahir no s'havia convocat cap acte institucional per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, Algueró ha volgut llegir el manifest avui, davant de la resta de regidors i regidores de la corporació. Un gest que aquí tenim l'obligació de destacar, després que ahir vam lamentar que des del canvi de govern a Tortosa s'haja decidit suprimir els minuts de silenci de la litúrgia dels plens de l'Ajuntament, i que es feia durant l'etapa de Joan Sabaté si entre un ple ordinari i l'altre s'havia produït alguna víctima mortal de la violència masclista a l'Estat espanyol. Amb la lectura del manifest, Algueró ha volgut renovar el compromís quotidià de l'Ajuntament contra la violència de gènere, i mostrar la seua condemna contra totes les manifestacions de la violència masclista, "ja que es tracta d’un atemptat contra els drets humans i, com a tal, ha de ser considerat socialment intolerable". La primera tinent d'alcalde també ha llegit que "resulta essencial continuar generant estratègies educatives allunyades dels estereotips sexistes, treballar en la prevenció de la problemàtica, de manera especial amb la població jove, i potenciar el paper pedagògic dels mitjans de comunicació local". Finalment, Algueró ha dit que encoratgen a totes les dones que es troben en qualsevol situació de violència masclista a reclamar "tot l’ajut que necessitin", i ha demanat a tota la societat "tolerància zero" davant de qualsevol manifestació de la violència de gènere.

29 comentaris:

  1. Si m’ho permet el titular del blog, li demanaria que com periodista matisés que ha volgut dir amb “Un gest que aquí tenim l'obligació de destacar…”; dons a qualsevol professional de la informació se li suposa d’antuvi aquesta disposició.

    ResponElimina
  2. No t'entenc. Matisa'm tu què vols dir...

    ResponElimina
  3. Ja em perdonarà si no estic en lo cert; però es que les seves paraules es podien interpretar com una certa disculpa o justificació davant de no se qui...

    ResponElimina
  4. Ni molt menys. Quan m'he de disculpar o justificar, ho dic o ho escric amb totes les lletres.

    ResponElimina
  5. A mi ni em va ni em ve, però em sembla que està claríssim:

    "Un gest que aquí tenim l'obligació de destacar, després que ahir vam lamentar que des del canvi de govern a Tortosa s'haja decidit suprimir els minuts de silenci de la litúrgia dels plens de l'Ajuntament..."

    ResponElimina
  6. Com ja vaig comentar anteriorment, per mi fer un minut de silenci cada ple no te sentit, malauradament, la violencia masclista es tant habitual que era cada ple, fer-ho com una liturgia li treu tot el sentit.
    Un altra caso es llegir un manifest al conmemorar el dia de la violencia contra els dones. Bon detall.

    ResponElimina
  7. Jo estic convençuda de que el van llegir per que Gustau havia parlat del tema. I la lectura sense un aplaudiment final i presentada com u va fer el Sr. Bel, com dient es cosa de dones, em sembla penosa. El dia 25 quan es va fer l'acte a la Delegació del Govern, no va assistir cap representant del govern municipal.

    ResponElimina
  8. Respecte del tema de la violència de gènere, i donant per suposat que es una xacra social; ara em ve de gust ésser políticament incorrecte i plantejar la següent pregunta:
    Si segon la Constitució tots els espanyols som iguals davant la llei sense distinció de gènere raça i religió; com es que un home que dona una galtada a la dona va a la presó i ho perd tot i si es al reves es una falta administrativa amb una multa màxima de 300 € ?
    No serà que la mateixa llei provoca situacions cada cop mes tenses e indesitjables donat pel que es veu que el fenomen cada cop va a mes? (fraus apart, que també n’hi ha).
    Segur que es un tema que per penosa actualitat es bo de debatre..

    ResponElimina
  9. Sr. Mc Calan,
    ara s'ha passat quatre pobles!
    L'informo que a este pais de pandereta, l'home que pega una galtada a la dona no entra a la presó immediatament com vostè ha dit.
    Crec que vostè s'ha empassat la propaganda institucional que mos vol fer creure que el govern està actuant diligentment quan a l'hora de la veritat és un incompetent majúscul en este i en molts altres temes. Lo problema és que cada dia, los cementeris se van omplir de dones, en canvi d'home apallisat per la dona no en veig ingressar ni un al cementeri.

    ResponElimina
  10. Pos jo vaig a ser també políticament incorrecte, però amb tu: vols dir que no t'ha traït el subconscient quant al principi dius "donant per suposat que es una xacra social"?.
    No collons no ho has de donar per suposat, ho has de donar per fet!!!.
    Per altra part, aquí a la Marfanta te'ns acreditat i merescut un bon nivell de provocació que sovint no ve malament, però aquesta vegada, t'ho dic des del virtual col·legisme blocaire, "ta's pasao macho ta's pasao". Que vol dir aquesta pregunta retòrica que, implícitament confirmes, de "que la mateixa llei provoca situacions cada cop mes tenses e indesitjables", que intentes justificar o explicar alguna accio?.
    En una cosa estic d'acord, si es veritat que algun home a anat a la presó per una bufetada a la dona ( que no m'ho crec ) es injust, sempre hi quan no estesem parlant de reincidència, es clar.
    A veure si ara algú veurà en aquestes parules alguna justificació; des d'ara ja dic que vos estalvieu el comentari.

    ResponElimina
  11. Es evident que el govern de Bel i Accensi va a remolc de tot.

    Que li posen la cara roija, perquè promet un parquing i no el fa al mercat, pos inventem parquings a tort i a dret.

    Que el Gustau li posa la cara roija pel minut de silenci, "au vinga Anna que avui et necesito de paper protagonista, no cal que estigues amagadeta, vull que este escrit sigui fet públic avui durant el ple, oco no digues res que no posi a l'escrit i sigues bona minyona"

    (Si es que es lo que hay), un alcalde que fa i desfà segons bufa el vent.

    En quan a Mc Calan, un altre que queda retratat dia rera dia.

    ResponElimina
  12. Mc. Calan
    No és pot frivolitzar amb la violència de gènere. És un dels problemes més greus de la societat. Estem al segle XXI i la incorporació de la dona al món públic encara és molt costós, a la qual cosa hem de col·laborar els homes també. No és qüestió de ser políticament correcte o incorrecte, sinó d'actuar com cal. Cada dona que mor és una tragèdia personal, i també una tragèdia col·lectiva, ja que tots sortim perdent d'aquesta lacara social.
    Gustau ha fet un post excel·lent, apuntant envers un tema molt preocupant. Les institucions han de fer tota mena d'activitats per erradicar la violència de gènere, des d'un minut de silenci a unes xerrades pedagògiques i infinitat de coses més. Aquesta era la idea de Gustau, i la que compartim molts i moltes.

    ResponElimina
  13. Sr. McCalan, Any 2008: Dones 57 Homes 0 Li sona?

    ResponElimina
  14. Urpa, com es nota que coneixes poc o gens a Anna Algueró, ja que crec que no es la classe de persona que fa les coses per quedar be o que necessiti que algu li digui el que s'ha de fer.
    D'un altra banda sense treure gens de merit a aquest blog, dubto que influeixi en el govern de Bel, per tant penso que no va ser reacció a res el llegir el manifest, sino que va ser al primer ple després del dia que tocava.
    Pel que fa a la discusió del tema de la violencia, si que hi ha alguns temes que s'haurien de discutir, però que la situació actual de dones mortes dia si, dia també, malauradament no ho permet.

    ResponElimina
  15. Veiem Ximo; asserenemos....Naturalment que es un fet !! Ningú discuteix això. La meva intervenció estava segur que portaria polseguera. El que jo he pretès en la meva entrada es qüestionar la llei tal com esta concebuda avui en dia, sinó perquè la vicepresidenta del govern anuncia que en breu la mol modificar..? Dons molt senzill : Perquè no s’han obtingut els resultats desitjats...
    Matisant el que he dit, la realitat es que hi ha molt assassins de dones (perquè son assassins) que tal com esta la llei deuen pensar “jo ho perdre tot i aniré a la presó , però tu aniràs a l’altre barri...” Aquests son els efectes indesitjats ! I es precisament això el que la llei ha de evitar.
    I de frau també n’hi ha, a pesar del que es digui per quedar be. No son pocs el casos en processos de separació o divorci que han optat per aquesta via per obtenir avantatges .
    I en resposta a la Nuria nomes volia dir-li que si un home , com diu ella, no entra a la presó per donar-li una galtada a la dona ; deuria entrar ! Perquè una galtada es el preludi de moltes coses mes.

    ResponElimina
  16. El comentari de Josep Maria sobre que no es pot parlar del tema per que estan morint dones tots els dies em preocupa molt. Quan n'hem de parlar? Quan siguin els homes els que morin? Si la cosa fos al inrevés, ja estaria arreglat.

    ResponElimina
  17. Kinsey no has entes el meu comentari, jo no parlava que no hem de parlar del tema de la violencia masclista, sinó que hi ha uns temes dins la mateixa llei, com dins la societat que s'haurien de parlar però que no es fa, temes com per exemple que ser masclista no ha de voler dir ser un maltractador, no creus?

    ResponElimina
  18. Ser masclista no vol dir ser maltractador, però si vol dir menystenir a altres persones pe qüestió de sexe i això es una cosa que no deuríem de tolerar. Els homes i les dones som diferents però en necessitem i sobretot necessitem col·laborar en un mateix pla. Això encara estem molt lluny d'aconseguir-ho, (sous 30% més baixos per la mateixa feina, feines de la llar no compartides, dificultats per ascendir professionalment, etc.) També vull aclarir que jo penso que el masclisme no es solament cosa d'homes, esta tan extens, que moltes dones inculquen als seus fills petits idees masclistes que quan ja son grans son mol difícils de corregir. I el que també tinc molt clar es que el masclisme no aporta res positiu a ningú.

    ResponElimina
  19. Asserenado estoy, mc calan, i amb la serenor et dic que des de la meva ignorància sobre els profunds ( i superficials) comportaments de l'especia humana, vull pensar que no crec que hi hagin assassins que maten en funció de la pena que els caurà, tant es així, que ni ha molts que després s'entreguen o es suïciden. La solució crec que passa mes per la educació, prevenció i denuncia d'afectades directes i societat, que no de penes, que també han d'existir, òbviament, i importa'ns. Jo, continuo pensant que una galtada no ha de fer anar a la presó ningú, ( de demagògia en aquest cas , la mínima) el primer que ha de fer la dona es no acceptar-ho, si conve tornar-si i si cal denunciar-ho, això si.

    ResponElimina
  20. Quantes vegades em sentit el truculent relat de “ la apuñaló 60 veces y después se suicidó”?
    Estic segur que molt de nosaltres hem pensat : Collons! Haguessis començat pel final! Però dissortadament no sempre es així.
    Un assassí d’aquest tipus no actua normalment amb premeditació, sinó per revenja i quasi sempre a cop calent.
    Si analitzem el comportament de una dona assassina (que també ni han hagut) el modus operandi es mes sibil•lí i recorre al enverinament sistemàtic. No vull donar idees
    Efectivament no maten en funció de la pena que els caurà sinó en funció del que ells creuen que guanyaran o deixaran de perdre i en l’home especialment per un sentit erroni de propietat i del “honor”.
    Reitero que aquesta llei va nàixer coixa, com altres lleis, d’aquí que tinguem que lamentar la poca efectivitat de la seva aplicació i els seus pèssims resultats.
    Es per això i nomes per això que volia denunciar aquí els seus efectes secundaris; que com esta demostrat en té; i a la vegada disculpar-me si algú ha trobat frívola la meva intervenció, que jo penso que he estat prou realista.

    ResponElimina
  21. Els comentaris de McCalan d'avui són repugnants, tot i algun mínim propòsit d'esmenao matís. Tanmateix, aquest darrer sobre els modus operandi a l'hora d'assassinar d'homes i dones, em fa pensar si aquest "senyor" no estarà sota els efectes del producte amb que es posa nom.

    ResponElimina
  22. Senyor Gallardo, lo repugnant no son els comentaris sinó els fets

    ResponElimina
  23. Senyor McCalan, no li quedi cap dubte que algunes coses que ha dit avui també són repugnants.

    ResponElimina
  24. Ho son ; es clar que si ! En tot cas no es repugnant tot el que esta passant ? No admetre la crua realitat es un exercici de hipocresia que la nostra societat no es pot permetre .

    ResponElimina
  25. Senyor McCalan,

    Es pensa que parla amb gent tonta? O és que es veu amb cor de dir les rucades que diu perquè no dóna la cara?

    Negar la realitat? Jo no pas. No obstant, vosté fa una cosa molt pitjor. Disculpar-la.

    Ah, i fer gracietes sobre els mètodes d'assassinar.

    En fi, si vosté vol donar cobertura a certes coses, faci-ho i a cara descoberta. O com a mínim, no vulgui donar lliçons o dir que els cecs som els altres.

    ResponElimina
  26. Senyor Gallardo; no ho féssim mes llarg si us plau. En el cas de sentir-se ofès per la meva intervenció , ja he donat les meves disculpes per qui l’hagi considerat frívola. Ara bé; quan precisament denuncio que aquesta llei no funciona no veig que disculpi res, mes aviat el contrari. No li sembla ? Jo ja deixo el tema aquí.

    ResponElimina
  27. Love to read it,Waiting For More new Update and I Already Read your Recent Post its Great Thanks.
    game online terbaik
    game online terbaru

    ResponElimina
  28. This is very interesting content! I have thoroughly enjoyed reading your points and have come to the conclusion that you are right about many of them. You are great.
    hasil bola
    berita olahraga
    dunia sport
    berita trending
    trens berita

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta