18 de desembre del 2007

Sabaté i Bel s'enfronten pel discurs en la inauguració del monument de la PDE

El PSC va abandonar diumenge la inauguració del monument d'homenatge a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), just quan l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, iniciava el seu discurs. Segons un comunicat, el boicot del PSC pretenia «recordar el suport de CiU al transvasament de l'Ebre», per «dignitat» i «per justícia històrica». L'exalcalde i president del PSC ebrenc, Joan Sabaté, va remarcar ahir que va ser intolerable que es convidés a fer un discurs «un dels polítics que no es van oposar al transvasament, que no va donar suport al poble en la lluita, i que avui apareix com si res hagués passat». A més, Sabaté va recordar que el suport econòmic al monument es va aprovar durant el seu mandat. «Nosaltres no volem que CiU pagui monuments per rentar els seus pecats, sinó que deixi clara quina és la seua posició respecte al transvasament i que no continuï atacant el moviment ciutadà», va dir. Com a resposta, Bel va demanar a Sabaté «respecte institucional a l'Ajuntament» i a la figura de l'alcalde, i va acusar-lo de tenir un comportament «inapropiat» durant la inauguració del monument, i també de voler deslluir un acte de la societat civil per intentar recuperar el protagonisme perdut. A més, Bel va reclamar al PSC que deixi de fer «política espectacle», i que comenci a treballar «seriosament» per Tortosa. Finalment, l'alcalde va instar Sabaté a acceptar la seua derrota electoral.

El Punt (18-Desembre-2007)

30 comentaris:

  1. Sempre he tingut un tracte humà infinitament més bo amb Ferran Bel que amb l'exalcalde del PSOE, malgrat diferències ideològiques. Per suposat que discrepo totalment del posicionament de CiU quant al PHN. Tot i això, el PSOE tortosí va aprovar un camp de golf, que és una infraestructura totalment contrària a la nova cultura de l'aigua, al costat de CiU i PP. No entenc doncs la protesta de diumenge, ja que quan inaugurin el camp de golf estaran tots juntets, i el Canal 9 (bon amic de l'Ebre!) ho explotarà 365 dies a l'any. L'exalcalde no ha paït la seua derrota sense pal·liatius, a causa principalment de la seua arrogància i d'algun "hooligan" que té al costat, que li va fer perdre tota credibilitat. A la banqueta està molt bé!
    D'altra banda, ahir l'alcalde de l'Ampolla va redactar un post al bloc Ebrediputats totalment barroer i de retorn als anys de la lluita antitransvasista més dura. Déu n'hi do quina gent!

    ResponElimina
  2. Jo tb crec que Sabaté encara no ha paït la derrota.
    Estan actuant com uns destralers. I gràcies a Déu que no han guanyat, perquè només de pensar amb el personatge de Jose Martin... UFFFFFFFFFFFFf

    ResponElimina
  3. Lo que diem sempre això esta ple de gent de CIU.
    No comparteixo les idees de Sabate ni del PSC o PSOE que es el mateix, però no acabo d'entendre que hi pinta CIU fent un discurs en l'inauguració d'un monument, que precisament simbolitza la lluita contra el PHN de tot un territori i ells hi estaven a favor, així ho van votar. No se quins interesos deu tenir algú per a deixar que CIU hagi fet aquest discurs, es subrealista.

    Això es vergonyos cada cop que vegi el monument pensaré amb que avui en dia tothom està en venta fins i tot qui menys t'ho esperaves.

    VISCA LA TERRA LLIURE I LES PERSONES DIGNES (N'HI HAN?).

    ResponElimina
  4. Respecte? son els de CIU els més indicats per demanar-lo?
    institucional? algú recorda com Pataqueta va pasar de l'Ajuntament de Tortosa per entra a la repartidora del CPIDE? o com ignoraven tot el que podien a la figura de l'Alcalde de Tortosa.
    De fet el respecte CIU el va perdre el dia que per estrategia política va decidir junt amb el PP vendre el NOSTRE TERRITORI .

    ResponElimina
  5. M'agafen ganes de contestar a l'Emigidi i d'altres però, per respecte callo. Ells sols es retraten.

    ResponElimina
  6. Sabaté no et presentes mai més! Bel fes-ho bé, ja que Tortosa està molt cremada.. si no más de lo mismo.

    Aqui n'hi ha per a tots!

    ResponElimina
  7. Qui perd les formes, perd la raó...

    ResponElimina
  8. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Per la missa de la Cinta ja va perdre els papers...

    ResponElimina
  10. Qui perd la memòria perd la seva identitat. Realment a ningú no se li va encongir la panxa de veure com inaugurava aquest nus Convergència i Unió amb Bel al capdavant? En sèrio que no es mereix un anàlisi aquest fet? De veritat creieu que no calia aixecar la veu contra aquest acte hipòcrita? Es pot oblidar tant ràpidament el que va fer CiU, aprovant el transvasament a les Corts Generals? No ho puc entendre.

    ResponElimina
  11. Qui ha acceptat el protagonisme de CiU per inaugurar el monument a la lluita de l'Ebre avui es veuen obligats a buscar mil i una excuses per rentar les seves consciències. Però segur que quan estan sols i ho analitzen veuen la incoherència d'aquest fet. No es pot oblidar tant ràpidament. Sort que al final alguns van ser valents i van xiular Bel.

    ResponElimina
  12. Què trist. No sé jo si al PSC li costa pair la derrota o a CiU el fet que l'alcalde Sabaté continuï ferm en el seu treball per Tortosa i el territori. Crec que tenen més ràbia perquè Sabaté continua al capdavant del PSC i no se n'hagi anat cap a casa, que alegria per ser ells els qui ara governen Tortosa. Pos, toca pair-ho. Perquè tenen set regidors, més de 4.000 electors, un dels partits més forts del territori, i un projecte de ciutat, amb el que s'ha trobat ara el nou govern, que pensen defensar. Saben estar a les madures i a les verdes, treballar en època de vaques grasses i de flaques. I faran oposició, perquè tenen ara aquesta nova responsabilitat. Així que, a qui li faci ràbia que Sabaté continuï al capdavant del projecte socialista, que es prengui una til·la. Caldrà que s'esperin assentats si es pensen que Sabaté tirarà la tovallola. Des d'aquí ànims per a Sabaté i els companys del PSC i felicitats per haver aixecat la veu contra els transvasistes.

    ResponElimina
  13. Quan de piloteta hi ha solt. Compte, que les pilotetes de carn faran cap a la sopa de Nadal. De moment carrers arreglats, polícies de barri, molts més pilons, arranjament ràpid d'incidències a la via urbana. Això és el que s'espera d'un Ajuntament. Sabaté i el seu equip eren totalment incompetents per resoldre aquestes qüestions.

    ResponElimina
  14. Emigdi.... he anat a ebrediputats i no he trobat cap post totalment barroer, ha vist arguments , alguns bé , altres discrepo però arguments, per cert moltes ccosesd que diu ja fa temps que es deurien de discutir ,però tenim la pell molt fina i si no mos donen la rao són barroers o feixistes. Els insults els trobo a alres blocs i no parlem de lo de Traidors, venuts i altres ... aixó no és barroer, en fi Emigdi té rao el Bloc una mica de tolerancia i altura de mires , coincideixó enuna cosa quina responsabilityat assumim , on volem anar??. A la VEgas? ells i natros ON??

    ResponElimina
  15. Anonim de la 1:46 al de Fevi venen unes ginolleres que t'anirien molt bé, quina ensabonada.

    Es vergonyos i encara hem quedo curt si digués tot lo que penso sobre que CIU inauguri aquest monument, però d'aquí a que Sabaté sigui deu tot poderós......

    ResponElimina
  16. bnEs veritat el dia de la Cinta el Sr. Bel ja va perdre los papers quan no va respectar el lloc que li tocava al Sr. Sabaté

    ResponElimina
  17. Anònim de les 3.02.
    No crec que hagi dit feixista als Ebrediputats en cap ocasió. Tampoc els vaig dir traïdors ni en el període més actiu del transvasament, per aquí no em pots agafar. Solc ser molt contundent amb els meus arguments, però trobaràs ben pocs insults. Jo no vull anar a Las Vegas com tu dius, ni necessito jugar a golf, que ens faci a tots opulents. He fet esment del post d'ebrediputats perquè el vaig considerar molt nefast. A més, curiosament, es deixava el NO més important, el del transvasament. Per què se'l deixava en tota l'enumeració? No cal ser gaire llest per esbrinar-ho. Tot i que puguis discrepar de mi, jo al menys, anònim, signo amb el nom.

    ResponElimina
  18. si que recordem el qu va fer Ciu i el PHN, igual que recordem PSC/PSOE i el Pla Borrell.

    ResponElimina
  19. Quan una persona o un colecctiu perd la dignitat li és molt dificil de recuperar-la i CIU vaja els seus dirigents la van perdre quan van vendre el nostre territori.
    Duran i Lleida(CIU) esta per pactar a Madrid amb el PP i també fer-ho a Catalunya.
    Mas per altra part fa volar coloms per si lo de Duran no surt be i fa l'ullet a ERC i es vist de "lagarterana" sobiranista.
    I per molt que ens foti es ZP-Sabaté i la Narbona... son els que van foragitar el més gran dels mals que mai havia amanaçat el nostre territori, el PHN.
    Es a dir, fa molt poc que CIU+PP(esperança de Duran ell vol ser ministre)eren enemics del nostre territori, i serà que jo ja tinc un futur, o serà el fastic que despren la indignitat però jo no oblido.
    l'amenaça no es com diu Tomás, el Xerta-Senia el projecte dels Monegros...la verdadera amenaça per al nostre territori es que tornen a governar els qui al seu dia van deixar la dignitat i van vendre el territori(almenys ho van probar).
    I es el poble de l'Ebre que lliure de cadenes va sortir al carrer, ara sembla que aquestes cadenes hi tornen a ser, però les tallarem que ara ja sabem que es ser lluiures.
    Visca la llibertat ,fora els cacics del territori.

    ResponElimina
  20. Ja ho vaig dir i ho segueixo dient. No vaig entendre que hi feien “alguns” a la inauguració. Però tal com la plataforma es va anar allunyant del PSC es va apropant a ERC. I a Tortosa ERC i CiU governen plegats, o no? I dintre de ERC hi ha qui està més còmode amb aquest pacte que quan Martin Santos va pactar amb Sabaté. I això que un dels lemes del moviment era: “mai més un govern transvasista!” Però al poc temps la gent perd la memòria i s’obliden de moltes coses, per exemple qui va derogar el PHN. Hi ha gent que l’odi no els deixa veure més lluny del seu propi nas!

    ResponElimina
  21. Emigdi , ja se que tu no dius feixistes i que no sols emprar insults , ara bé Els partits polítics no van estar –se de qualificar a Sancho, Roig etc. Etc. i CiU , no val perdre la memòria , no he volgut dir-te que tu vulguis anar a la Vegas . He preguntat on volem anar i he nomenat las Vegas com podia haver nomenat Marina D’or, com podia haver nomenat el Golf que reivindica Gervasi Aspa o el que defensaven a l’Aldea . Governs d’ERC, es veu que quan es governa pica el “desarollismo”. Per això hem sembla bé que ens provoquin per reclamar responsabilitat i preguntin on ens volen portar
    Per cert tampoc ebrediputats empra insults, cert que diu lo de “es la economia estupido” frase que ja es una icona de lliberals i terceres vies que ningú considera un insult, passa com el que te calles del rei, esdevé frase feta . M’has de perdonar que em dirigeixi a tu , et tinc una certa admiració, que es perd quan fas tant de militant i perds la independència de criteri que en tantes coses tens. Per cert la tesis del carlisme em sembla molt interessant, ja se que no es collita de Sancho ni de CiU que s’apodera de tesis d’intel•lectuals d’esquerres i li dona la volta. També em sembla interessant al pregunta en torn al paper del sud i l’efecte secundari de sofrir les conseqüències del desenvolupament del nord i la necessitat de ser potents econòmica i políticament o per poder decidir. No deprecieu a l’adversari i menys a gent en tanta historia i bagatge com Sancho o Roig. Sabíeu que Sancho va ser dirigent a Universitat del PSUC, i que va venir a La Ràpita a muntar-lo allí amb Franco molt viu, pregunteu als psuqueros Rapitencs o a J. Guillot. Permet-me l’anonimat, de les raons que puc tenir et sorprendries.

    ResponElimina
  22. Benvolgut company,
    Gràcies per l'aclariment anterior. Reialment has demostrat que es pot discutir moltes coses, molts ideals, d'una manera cortès i digna. T'agraeixo que em diguis que em tens certa admiració, prova que segueixes la meua tasca literària, la política la baso exclusivament a Campredó. Només una cosa: jo no sóc gens fanàtic de partit. De fet, fa molt poc que he tornat a ERC. A més, avui dia les dos persones amb les quals tinc més relació política, un és d'ICV i l'altra de CDC. Tot i això, em mostro contundent amb el tema del transvàs, perquè jo crec amb un altre model de desenvolupament, i aquí em situo a la banda totalment contrària de la que proposa l'alcalde de l'Ampolla. Quant a Joan M. Roig, treballo a Amposta des de fa 17 anys, i hem tingut una relació excel·lent. Sempre em va recolzar la meua tasca cultural a la ciutat, i vàrem col·laborar molts cops. I ho faig públic, jo no m'he d'amagar mai de res. Una cosa diferent són els seus ideals i el seu posicionament quant al PHN.
    I com he dit abans, amb Ferran Bel també ens tenim apreci mutu, malgrat diferències ideològiques.
    salut i bones festes.

    ResponElimina
  23. Sabaté continua sense pair que va perdre les eleccions. Ara ja comença a fer pena ...

    ResponElimina
  24. Els que fan pena son els de CIU+ERC barallan-se per la bossa i els caramels.
    Vinga que feu pena.
    Pel carrer se sent "correu que ja venen".
    Bla bla bla i res de res be si figues a la gorra.

    ResponElimina
  25. Puc veure molt de sociata al atur amb molt de temps per escriure molt. Be no crec que abans la feina fora molta pero ara es nota que no entenen genys. Be a continuar

    ResponElimina
  26. POLITICS QUIN FASTIC,

    lo monument es de tothom que ha deixat el seu esforç en defensa el territori, l'unic color es el color blau de l'aigua

    i els diners que van donar els ajuntaments de tortosa i roquetes i altres administracions, son dels ciutadans que paguem els nostres impostos, no dels politics que els administren

    susanna abella

    ResponElimina
  27. Si Zapatero és el salvador de l'Ebre com és que no fa res per a impedir que es puguin fer transvassaments en un futur? L'unic que ha fet és derrogar el transvassament del PP perque era una promesa electoral, però la porta està oberta per als transvassaments. Si guanya el PP es tornarà a intentar un transavasament, i si el guanyador és el PSOE segurament també.

    ResponElimina
  28. Susanna Abella, Aixo no vol dir que tinguesim el dret a que se'ns tornen de la manera que natros vulguem. No?. Vull dir: se'ens poden retornar amb forma de monument o no, i pot ser igual de legitim i democratic.
    O es que ara tambe volem treurel·li el merit al que ho va aprovar?

    ResponElimina
  29. Estic d'acord amb el que va dir Wifedro Miró a la Ser dimecres passat.
    " a la PDE ara sols hi queden els antisocialistes" i " contra el PP la gent de la PDE actual vivia millor"

    ResponElimina
  30. Este és lo mateix Wifredo Miró que volia entrar al CPIDE?ar

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta