18 de desembre del 2007

Tortosa projecta la reforma total del carrer Llarg de Sant Vicent

La rehabilitació del mercat de Ferreries inclou la reurbanització de la plaça Monclús

El govern de Tortosa ha planificat la reforma total del carrer Llarg de Sant Vicent i ho farà en tres fases, segons va confirmar l'alcalde a l'associació de veïns de Ferreries. De fet, la millora del carrer Llarg és una de les reivindicacions més antigues de l'entitat veïnal, que també ha demanat un pla integral per al barri de Sant Vicent, per evitar que es reprodueixi la situació del nucli antic. De la mateixa manera, l'Ajuntament aprofitarà la reforma del mercat de Ferreries per reurbanitzar la plaça Monclús.

La redacció del projecte de millora del carrer Llarg de Sant Vicent costarà uns 40.000 euros, segons el pressupost de l'empresa municipal de gestió urbanística (Gumtsa) pel 2008. Amb tot, l'Ajuntament encara no sap quan costaran les obres, ja que el compromís del govern amb l'associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent és que la renovació serà total, des del clavegueram fins a l'enllumenat públic. El projecte es dividirà en tres fases, i l'obra s'executarà en diversos exercicis, tenint en compte la importància del carrer Llarg de Sant Vicent i el mal estat del paviment i les voreres.
Fa uns dies, l'alcalde de Tortosa ja va anunciar que la inversió «serà molt alta». En la mateixa línia, el president de l'associació de veïns de Ferreries, Manolo Gamundi, va afegir-hi que les obres del carrer Llarg de Sant Vicent no s'iniciaran fins a finals del 2008 o començaments del 2009. Gamundi, però, va dir que de moment l'Ajuntament s'ha compromès a reparar els carrers adjacents, dintre del pla de xoc de millora de la via pública. «Som conscients de les moltes necessitats que tenen els altres barris de Tortosa, però la reforma del carrer Llarg de Sant Vicent és prioritària, i ja està bé que es faci, encara que siga per fases», va remarcar. A més, Gamundi va destacar que la rehabilitació de l'antic mercat de Ferreries, on s'instal·larà un centre cívic i cultural, podria començar al juny. El projecte té un pressupost de 840.000 euros i inclourà la reurbanització de la plaça Mestre Monclús

> Millora del ferm de tres carrers

L'àrea de Serveis de l'Ajuntament tortosí va iniciar ahir la millora de tres carrers del nucli urbà. Així, al matí van començar les obres al carrer Hospitalet, al barri de Remolins, des del carrer Jaume Tió fins a la plaça de Sant Jaume. El regidor de Serveis, Joan Sanahuja, va dir que és un carrer d'uns 600 metres de longitud que es trobava força deteriorat, i que han volgut condicionar-lo i deixar-lo en un estat òptim amb vista a les festes de Nadal, amb una nova capa de pavimentació asfàltica amb aglomerat calent. Sanahuja va afegir-hi que l'actuació és l'inici de la millora del paviment de molts carrers, que s'aniran condicionant perquè presentin un millor estat del ferm. De la mateixa manera, ahir a la tarda havia de començar també la millora del carrer Rosa Maria Molas, al barri del Temple. En concret, al tram comprès entre l'avinguda de la Generalitat i el carrer Sebastià Juan Arbó, d'uns 870 metres. També ha de millorar-se el carrer Rosselló, però només en el tram entre el passeig Moreira i el passeig de Ribera, davant de l'auditori Felip Pedrell.

El Punt (18-Desembre-2007)

2 comentaris:

  1. Per què el carrer Rosselló, només s'arreglara el tram entre el passeig Moreira i el passeig de Ribera? per què no l'arreglen asta l'avinguda generalitat!

    ResponElimina
  2. Crec que ja era hora que miressin lo barri de Ferreries en carinyo.És un barri on fa anys es feien moltes activitats al carrer, des de plantar l'arbre de nadal a la plaça de l'Av. Colón fins els reis, que ara ni s'assomen per ferreries! què passa que tot s'ha centralitzat a dins Tortosa? Em sembla que el barri s'acabarà convertint en carreronets deixats i aïllats,una pena.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta