18 de desembre del 2007

Tortosa recupera el cos de guàrdia de les avançades de Sant Joan

Prop d'un centenar de persones van participar diumenge a Tortosa en una jornada que pretenia descobrir als ciutadans els treballs de recuperació del cos de guàrdia de les avançades de Sant Joan. També d'una sala coberta, a tocar del fossat, que separa la primera i la segona avançada, i que va destinar-se a polvorí, tot i que també va ser utilitzada com a habitatge durant la postguerra. A més, també s'ha condicionat el recinte fortificat del segle XVIII. Segons va dir la directora d'aquesta sisena i última escola taller, l'arqueòloga Cinta Montañés, el procés de recuperació ha culminat amb la millora d'aquest annex del castell de la Suda, després de 15 anys de treballs. A més, encara hi haurà un equip de manteniment que treballarà durant els propers sis mesos. Després, caldria dotar el monument amb alguna funcionalitat i programar-hi algun tipus de visita programada, incorporada a l'oferta cultural de la ciutat. En aquest sentit, coincideixo amb Amics dels Castells i del Nucli Antic, ja que tot aquest esforç no hauria de caure en sac trencat, sinó aprofitar la rehabilitació de les avançades i fer que la Tortosa emmurallada siga un nou revulsiu turístic, en la línia de la nova exposició permanent de la catedral. Demà al migdia es farà una visita municipal a les obres del conjunt fortificat de les avançades de Sant Joan, i a la una s'ha previst l'entrega oficial de diplomes als alumnes de l'escola taller El Cos de Guàrdia, al saló de plens de l'Ajuntament de Tortosa.

Foto: Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa

1 comentari:

  1. Ens cal felicitar l'arqueòloga ampostina Cinta Montañés, una molt bona amiga i col·laboradora, pel seu entusiasme i el seu gran treball a l'escola taller El Cos de Guàrdia. Esperem que pugui continuar la seua extraordinària feina, tan necessària per a la preservació del patrimoni històric. La jornada del diumenge va ser molt bonica, amb unes explicacions adequades i una reivindicació necessària d'aquell espai.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta