29 de juliol del 2011

La central nuclear d'Ascó podrà operar fins al 2021


El bon funcionament de les dues unitats de la instal·lació i el manteniment del nivell adequat de seguretat han portat el Consell de Seguretat Nucelar a aprovar la sol·licitud de renovació ·

El ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha aprovat aquest divendres, per unanimitat, un informe favorable a la sol·licitud de renovació de l'autorització d'explotació de les dues unitats de la central per al període 2011-2021. Segons el CSN, la decisió favorable s'explica pel bon funcionament de les dues unitats de la instal·lació i pel manteniment del nivell adequat de seguretat, així com a les modificacions introduïdes per donar resposta als requisits mormatius de major exigència. L'Agència Catalana de Notícies ha informat aquest vespre que l'informe ja ha estat enviat al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. Els resultats de l'avaluació, inclosos en un conjunt de 39 informes tècnics especialitzats, així com els requisits exigibles pel Reglament d'instal·lacions Nuclears i Radioactives, han portat el CSN a aprovar l'explotació de la central d'Ascó durant 10 anys més. Així mateix, també s'ha contemplat el compliment dels requisits de l'autorització concedida l'any 2001 i la informació de les 324 inspeccions realitzada a la central durant la vigència de l'actual autorització, així com els resultats de la supervisió contínua del funcionament de la instal·lació mitjançant el Sistema Integrat de Supervisió de Centrals (SISC).

+Informació: Comunicat oficial al web del CSN 
+ MEMORIA RESUMEN DEL INFORME RELATIVO A LAS SOLICITUDES DE RENOVACIÓN DE LAS AUTORIZACIONES DE EXPLOTACIÓN D...

Imatge Desenchufados

31 comentaris:

  1. I si tot està tant revisat, avaluat i de conformitat, els incidents/accidents que hi ha hagut per què han estat?

    D'aquí a dos díes com els japonesos!

    ResponElimina
  2. Bravo!! aixi parlan al inreves!! Mès anys aguantant acabarem tots ben malaltets.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. A “Primavera de Praga” li preguntaria quin preu estaria disposat a pagar pel Kwxh, tenint en compte que el que esta pagant ara no es de lluny el que costa en origen.
    Si fins i tot “Primavera de Praga” no esta disposat a pagar mes pel Kwxh li preguntaria a quin grau de confort elèctric estaria disposat a renunciar a casa seva...

    ResponElimina
  5. A McCalan li preguntaria quant estaria disposat a pagar per no tenir el cos ple de tumors.
    Tanmateix li podria preguntar com és que este risc només l'hem de córrer una part dels catalans.

    ResponElimina
  6. Krups; els tumors dels que parles son produïts per camps electromagnètics, per radiacions diverses, pels conservants, per l’estrès?
    Quan no hi havia res de tot això t’asseguro que l’esperança de vida era de 40 anys i a sobre l’home i la dona eren vells en fase terminal.
    Tu vols viure mes que Matusalén ? A mi no em cal.

    ResponElimina
  7. Tots sabem les malalties q comporten les centrals nuclears per molt que ens ho vulguen, ja que per no varia hi ha molts de millons pel mig i si no Mc Calan vine a viure al sud de Catalunya tot l'any. pq recordo que per la capital i voltants no hi han de nuclears i altres me... varies

    ResponElimina
  8. Algú ha fet algun estudi seriós sobre la prevalença de tumors a les nostres terres?o hi ha por de saber els resultats?I l'electricitat, és la que va a les nostres cases o va cap a un altre lloc?les nuclears tenen els seus pros i contres, però no creieu que és una ruleta russa tenir-les en tan poc territori, i just en un lloc molt oblidat per les administracions...a més, paguem el kilowat més barat que a altres llocs?moltes preguntes i ningú hi dona una resposta convincent...si ho posem a la balança crec que m és inconvenients que avantatges i més allargant la vida de les nuclears a risc de quedar-se obsoletes i per tant menys segures (perquè de diners no crec que se'n gasten gaire reformant-les):

    ResponElimina
  9. Si paguem "barata" la llum és perquè el cost dels residus nuclears els pagaran els fills i successors. I sense tenir present els riscos sanitaris. Mc calan, qui paga la factura de fukushima o txernòbil?

    ResponElimina
  10. La radioactivitat provoca càncer. Això se sap com a mínim des de temps de Marie Curie.
    No he d'afegir res més.

    ResponElimina
  11. Com sempre “Primavera de Praga” respon a les meves preguntes amb noves preguntes, dons en cap moment he parlat de costos de residus radioactius ni dels accidents que malauradament han estat una realitat inqüestionable.
    La meva pregunta era mes simple: Estaria disposat “Primavera de Praga” a suportar estoicament restriccions periòdiques d’electricitat, i a pagar per aquest servei el preu real de cost mes el marge comercial que pertoqui amb tot el que això implica ?
    En resposta a Krupp nomes volia dir-li que efectivament una exposició continuada a determinats valors de radiació pot produir càncer, de la mateixa manera que determinats hàbits alimentaris, o un sedentarisme pot desencadenar cardiopaties cròniques i agudes. D’aquí la responsabilitat de l’Administració en aplicar campanyes i protocols preventius adients.
    Quan la existència de estudis que avalin la tesi d’una major incidència de determinats tipus de càncer a la zona, no tinc dades per les quals pugui afirmar o negar la teva hipòtesi, encara que sempre es pot escoltar al sisè sentit de cadascú. Jo ho faig.

    ResponElimina
  12. Comparar els irradiats d'Ucraïna i el Japó amb les persones amb mals hàbits alimentaris o sedentaris (majoritaris en el món modern occidental) me sembla una broma de molt mal gust.

    ResponElimina
  13. Mc Calan, el que no has respòs és quant t'han dit que no vius entre natros.
    I una altra, per què no li preguntes a Angela Merkel ( presumeixo no molt lluny dels teus idearis polítics ) tota aquesta demagògia que li planteges a la primavera de Praga ?
    Al menys, a hores d'ara, ja ningú discuteix que les centrals ni son tant segures com ens deien, no tant inofensives per la salut.
    Llegint ràpidament els teus comentaris, encara podriem interpretar que si l'esperança de vida és més llarga que fa 50 anys és gracies a les nuclears....

    ResponElimina
  14. obvi: on dic "NO tant inofensives", vull dir NI

    ResponElimina
  15. Krupp no es cap broma la comparació dels mals hàbits alimentaris i del sedentarisme dons esta demostrat que mor mes gent d’aquestos que de les radiacions que tu esmentes. Si mes no , tampoc no voldria que es desprengui del meu comentari cap defensa de res que no estigui dintre d’uns paràmetres de seguretat contrastada.
    Per altra part, jo sempre me he alineat amb el progrés científic, del qual vosaltres esteu gaudint a conveniència, i normalment els vostres “discursos progressistes” mai han estat d’acord amb el progrés ni en la vostra actitud diària ni en les vostres costums, dons hi gaudiu mal us pese.
    Tot es millorable? Per suposat. Però el fer fàstics sistemàticament al progrés científic quan teniu cotxe, microones, aigua sanitària calenta, rentadora, ascensor etc etc, es una actitud que te un nom: hipòcrita.
    Jotabe; son publiques les teves opinions vers les elèctriques, sigui en l’àmbit econòmic com en el tècnic…No mes et demano que siguis conseqüent amb les teves idees, i com tu, els qui tanquen els ulls quan demanen un whisky amb gel o un sorbete de llima…
    Quan la Angela Merkel no li facis cas, dons en període pre electoral ha de quedar be amb els vers. O et penses que a la Angela li agradarà demanar connexió elèctrica amb França ?

    ResponElimina
  16. Mc Calan, ets gran ( amb les dos -mínimes- accepcions ). L'ultim whisky amb gel potser el vaig demanar precisament al "WHISKY" ( una edat ), i de sorbet de llimona nomes n'he provat quan m'he l'han tret a alguna que altra boda. Ara els treuen de maçana o meló. Diuen que és per la transició d'uns plat a altres.

    ResponElimina
  17. En la teua estratosfèrica escalada demagògico-sofística, McCalan, hi manca certa precisió en l'ús de la segona persona del plural. No sé qui som "vosaltres" ni quins són els "vostres" discursos progressistes. Només encerto a entendre que estos "nosaltres" som uns hipòcrites (pos moltes gràcies, home). Només un petit, però en la meua opinió significatiu, apunt: els mals hàbits i el sedentarisme no ocasionen la creació de zones mortes de desenes de quilòmetres de radi.
    En quant als "paràmetres de seguretat contrastada" que esmentes només puc dir que dubto que tant el govern soviètic de 1986 com el japonés de 2011 siguin menys eficaços en la gestió i prevenció de riscos nuclears que el que mos ha tocat a natros. A aquest respecte
    també m'agradaria recordar que no va caldre cap tsunami per a trobar bones raons per al desballestament de Vandellòs I.
    Finalment, me costa de creure que el progrés científic amb el qual dius que t'alinees culmini en l'energia nuclear. Potser als anys cinquanta això era un discurs vàlid...

    ResponElimina
  18. Molta rao krupp i Mc Calan, segueixes sense respondre a la pregunta del millon pq despres de repetir-la varies vegades no l'has contestat, i creq que voste no estar acostumbrat a viure a les nostres terres!! unes terres que ho tenim tot, petroquimiques,nuclears,hidroelectriques,"vertederos" i lo riu q tan volen a la capital de Catalunya i rodalies

    ResponElimina
  19. Kaesar; no acostumo a respondre a preguntes tan cares sense cobrar-les.

    ResponElimina
  20. Imagina't si et preguntessin la formula de la Coca-Cola......
    No et facis tant l'interessant, home, que ja sabem on vius i on treballes.

    ResponElimina
  21. A mi el que em crida l'atenció és que la pròrroga sigui en raó al "bon funcionament" i al "nivell adequat de seguretat".

    ResponElimina
  22. Això de que "no estem pagant lo que val l'energia en orige" em sembla una llegenda urbana que m'agradaria que algú en demostres, en un sentit o un altre. ç

    Personalment em costa molt d'entendre que Gasnatural amb les seves termiques, Endesa, Iberdrola, Unión Fenosa i demés companyies que interven en el mercat de l'electricitat, siguin tan generoses i ens facin l'energia a preu de saldo i mes tenim en compte que una instal.lació d'energies renovables te periodes d'amortització molt asumibles i que any rera any ens dien que guanyen diners i molts diners.

    Ja se que algú em dirà que part de l'energia esta subvencionada (primes de les renovables), però i les instal.lacions que ja porten decàdes amortitzades com les hidroelèctriques? aquestes que? o les nuclears que les pagem tots amb els nostre rebut des de fa dècades?

    Aquí venent-mos la moto de que los ciutadans no paguem per lo que val l'energia, quan avui l'energia és un dels punts d'especulació del mercat un cop lo tabot ha fet figa.

    Així que si algú m'ho sap explicar que m'ho explique, però de manera que els tontos mortals ho poguem entendre.

    os deixo algun linck per si teniu pena de les hidroelectriques i volen fer algun donatiu (si es que os sabra algún euret després d'ajudar a gutijaume a finançar la seva carrera a les noves generacions del PP, jajajja)

    http://www.larioja.com/rc/20100511/economia/endesa-triplica-beneficios-primer-201005110847.html

    ResponElimina
  23. "jopetes" si faig de bon samarita m'arruinare xeic's entre pagar preguntes a Mc Calan(ni que fossa l'Esteban tu),fer donatius a les electriques i damunt financia a gutijaume no em podre ni comprar xupa xups!(p.d. no em fan gens de pena les hidroelectriques) i si Asco li diuen bon funcionament a fukishima com ho dirien?

    ResponElimina
  24. Susana; los tontos mortals dubto que puguin entendre que el benefici de les elèctriques cau perquè baixen els atípics i a mes a mes els ingressos del sistema son insuficients per cobrir les despeses de producció, transport i distribució. D’aquí la titulació del dèficit tarifari.

    ResponElimina
  25. Mc Calan, els darrers mesos he estat llegint bastant sobre el tema nuclear i al final he arribat a una conclusió, els que ens acusen de voler deixar a les fosques mitja humanitat per voler tancar les centrals: no en tenen ni idea.

    Ni a nivell econòmic ni a nivell tecnològic. Fins i tot hi ha estudis recents del MIT on es desmenteix la pretesa baratura de l'energia nuclear en comparació a altres fonts. Però no només si comptem un kWh avui ens surt cara, també ens surt si tenim en compte tot el cicle nuclear (fins i tot obviant més que possibles accidents), l'energia nuclear surt barata per a les empreses propietàries de les centrals, però cara per a la sicietat (com a contribuents) i per als consumidors.

    Fins i tot els sectors més ultra neocon dels EUA s'hi estan oposant perquè consideren inacceptable que hagi de ser "apadrinada" per l'estat.

    Així que, fins i tot per als negacionistes dels perills de l'energia nuclear... aquesta indústria hauria de ser un perill. Ah, i potser que comencem a plantejar en posar data de jubilació, si més no per allò de saber quan haurem de tenir un sistema alternatiu al 100%.

    ResponElimina
  26. Josep Manel; si em rellegeixes, veuràs que en cap moment me he pronunciat com partidari incondicional de la energia nuclear, mes aviat he exposat les meves reserves tant d’origen tècnic com econòmic. Penso que per enfrontar el tema es ne necessari saber de manera clara on som ara, les necessitats reals i els interessos que intervenen, que son molts (de origen econòmic per suposat, però també d’ordre polític i social ).
    Es obvi que la comoditat que entranya el donar-li al interruptor i que s’encengui la bombeta o el motor, te mol de recorregut i molta despesa fins arribar al consumidor, i com sector estratègic i de primera necessitat que es, de moment te un preu regulat.
    No vull entrar si el preu final es barat o car pel consumidor final, però hem de reconèixer que la península Ibérica es una illa energètica, sense recursos naturals ni matèria prima de mínima rendibilitat que cremar i no es pot parlar d’un cost com si es tractés d’una fabrica de llonganisses, repercutint la despesa per unitat, dons la electricitat en origen te costos molt diferents en funció de com es produeix, i naturalment del preu fluctuant (normalment sempre al alça) de la matèria prima.
    Ho deixo aquí dons seria massa llarg. Ah! I no us cregueu la política de desmantellament sostingut de les Centrals Nuclears que patrocina Angela Merkel. Una neteja si que la farà, dons hi han Centrals molt antigues pel seu disseny i que probablement no superaria una inspecció. Però la resta encara tenen vida útil per uns 15-20 anys.
    Les energies renovables encara que tampoc son la solució definitiva, dons estan sotmeses al mercadeig, subvencions, i concebudes com negoci (marges tarifaris), de vegades poden ajudar una demanda creixent que conjuntament amb una millor eficiència energètica, poden representar un salt qualitatiu, sempre a l’espera de noves fonts ara en investigació (ITER, superconductors etc..).

    ResponElimina
  27. Qualsevol tipus de central elèctrica només és una fàbrica que ven un producte i obté uns beneficis.
    Si en aquest país que tenim tant de sol no ha avançat l'energia solar és perquè no interessa a aquestes grans productores d'electricitat.

    ResponElimina
  28. Iter. Es un misteri car de fabricació de petits estels confinats magnèticament. Tenim tecnologia suficient, no. Diem-li pel seu nom "Utopia"

    ResponElimina
  29. Sí, parlar de futures generacions d'energia nuclear o d'ITER és somniar molt... les previsions més optimistes és que potser d'aquí a 100 anys (si déu vol i no continuen disminuint les inversions...) algú pot consumir el primer kWh...

    Jo crec que en poc temps es vorà com els tecnooptimistes (uns per ingenus i els altres per interessats) ens han portat a un atzucac. I si "tornem a les cavernes" no serà per reduir i adaptar-se quan ho deien els ecologistes, si no per tirar avant de manera iresponsable.

    temps al temps ;-)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta