29 de juliol del 2011

Núria Ventura i cinc alcaldes ebrencs signen un manifest per la renovació 'profunda' del PSC


La diputada d'Ulldecona i cinc alcaldes socialistes de l'Ebre subscriuen el manifest d’Units pel Canvi, per un partit amb identitat pròpia, obert, progressista i arrelat al territori · Aposten per una Espanya "federal" que accepte "sense reserves i sense complexos Catalunya com a nació" ·

Cinc alcaldes socialistes de les Terres de l’Ebre han signat el manifest del moviment Units pel Canvi, la carta oberta que un grup de militants del PSC han fet pública aquesta setmana davant la convocatòria del dotzè Congrés del Partit dels Socialistes de Catalunya. Els cinc alcaldes signants són Josep Maria Domènech, de Ginestar; Moisès Fabra, de Xerta; Josep Maria Lleixà, del Mas de Barberans; Lluís Melich, del Pinell de Brai, i Marc Mur, de Flix. A més a més, la carta oberta d’Units pel Canvi també està subscrita per la diputada i regidora d’Ulldecona, Núria Ventura; pel primer tinent d’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Pitarch; pel secretari de política municipal del PSC de les Terres de l’Ebre, el tortosí Manel de la Vega, i pel primer secretari del PSC d’Ulldecona, Joan Poy.

A grans trets, el manifest d’Units pel Canvi propugna la necessitat d’un “profund procés de canvi” en el PSC. De fet, la carta està adreçada a la ciutadania progressista i d’esquerres de Catalunya, als simpatitzants, i a la militància del partit, per contribuir a un procés de debat “participatiu, obert i regenerador”. Tanmateix, el més destacat del manifest és el compromís de convertir el PSC en un partit “que actuï amb personalitat pròpia i amb coherència tant en la política catalana com en l’espanyola”. En aquesta línia, la carta no parla obertament de crear un grup propi dels socialistes catalans al Congrés dels Diputats, però sí d’un PSC que hauria de liderar “l’aposta federal en una Espanya que accepti sense reserves i sense complexos Catalunya com a nació”. Per aconseguir-ho, es comprometen a plantejar una agenda concreta de “transformacions” en els diferents sistemes parlamentaris i institucionals.

D’altra banda, Units pel Canvi proposa un PSC “més obert, més transparent i permeable”, a més d’un partit “mes plural i integrador”. També volen un PSC “més arrelat a tot el territori”, perquè puga representar “totes les sensibilitats i totes les visions territorials” del país. La carta oberta del moviment renovador Units pel Canvi també defensa el reformisme d’esquerres davant de les mesures conservadores i neoliberals. Els cinc alcaldes socialistes de les Terres de l’Ebre es troben entre els signants inicials del manifest, que també ha estat subscrit pel diputat a Madrid per Tarragona, Francesc Vallès, o per la portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet.

Imatge Socialistes de l'Ebre

21 comentaris:

  1. el PSC sempre servirà per ofrenar noves glòries a Espanya, per votar en contra la llengua catalana sigue oficial a Europa, per avalar l'espoli fiscal, ... i per a riure les gràcies dels seus germans espanyols, de fet excepte en alguna mesura com els drets dels homosexuals, avortament, etc...poc més es diferencien del PP.

    ResponElimina
  2. Efectivament, els que es diferencien del PP son els de CIU, amb Duràn i Lleida al cap davant. A veure si el fan ministre d'una punyetera vegada ja.

    Adam, no cal que em diguis que tu no ets de CIU, com la majoria d'aquells que van anar a la manifestació de fa un any del milió pel dret a decidir que tots volien la independència, ningú volia oferir noves glories a Espanya, però co****s a l'hora de votar.....a Durán ( ministrable espanyol ). O a Mas, que és el mateix.

    ResponElimina
  3. Un dels oferiments mes notables de la passada convocatòria d’eleccions, fou la davallada d’ERC i la posterior desbandada general d’aquesta formació política.
    La diputada socialista per Ulldecona novament incorre en contrasentits, topics i manifestos propis dels qui ja no els hi queda res per dir i quasi tot per fer, (la incapacitat d’acabar la legislatura es un exemple molt clar). Ens veiem el 20 N !

    ResponElimina
  4. Mc Calan, "para este viaje, no hacia falta alforjas" . "incapacitat d’acabar la legislatura" una diputada del PSC del Parlament ?
    Diputada per Ulldecona ?. Has tingut dies més brillants, en el fons i en la forma. Per això, no calia que sortissis de l'amagatall.

    ResponElimina
  5. Jotabe, no sóc convergent. sóc independentista, i el principal obstacle sou tots els que viviu en la inòpia que és possible una espanya federal. que per cert, encara va sent hora que feu alguna aportació al congrés espanyol, per aconseguir-ho.

    ResponElimina
  6. L'independentisme català fa plorar...Els sobiranistes de CiU canviant les estelades per la camisa blava per anar a Madrid (compartiran sastre amb Camps?)a fer la pilota al PP. I pensar que Mas fa uns anys davant notari deia que no pactaria amb el PP!. ERC que quan mana prefereix xupar de la mamella abans que engegar un procés independentista seriós (que han fet per l'independentisme estos vuit anys?RES!!) i Laporta fent de Berlusconi de tercera divisió (si no mireu que ha fet al congrés i a Barcelona). Un que semblava una mica seriós com Carretero van i se'l carreguen políticament!Així que no sé qui viu més en la inopia si els federalistes (que a Madrid ja no se'n recorden de la C de PSC) o els "suposats" independentistes...

    ResponElimina
  7. Si es pugues posar a una balança, tinc grans dubtes que el plateret de la inòpia de la independència estes a un nivell molt diferent del de la inòpia del federalisme. De fet, en el sistema de descentralització que tenim, igual d'una utopia com de l'altra, estem igual de lluny com prop, i crec que per bastants anys. Això si no treuen competències a les autonomies...

    ResponElimina
  8. Jotabe, en qui vols fer lo "federalisme"? per a federar-se han d'haver més d'un que se vulgue federar, t'has de federar en una espanya que ja ha dit ben clar que no vol passar de ser una unitària on tots ben igualets menos alhora de pagar? los vostres amiguets de partit d'andalusia i madrid també lo volen lo federalisme? Lo federalisme és lo nou leitmotiv dels sociates per a intentar mantenir una espanya unida coste lo que coste.

    ResponElimina
  9. Ximo, pot ser en la meva descripció no he arribat al nivell de detall que tu et mereixes, però vull que sàpigues que sempre me he estat referint al PSOE en totes les seves vessants ideològiques i territorials, independentment de que a Catalunya tenim Parlament per estona.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Ui, ui, ui, què em sembla que sé qui són l'Adam i el Carles... (Sense comentaris)

    ResponElimina
  11. jo no coneixo cap sapo roig... i menos del psoe :(

    ResponElimina
  12. Carles, i els teus enimiguets de Madrid i Andalucia la volen la independencia de Catalunya ?
    Lo del manual ja m'ho sé: "No han de ser ells qui ho vulguen" . De moment, em temo que sí, entre d'altres.

    ResponElimina
  13. com diu Isabel Clara-Simó els federalistes catalans, sou com aquelles dones maltractades que pensa que l'home-maltractador pot canviar. Ara ja no us pega, però el tracte personal i la tortura psicològica continua.

    ResponElimina
  14. adeosdad, quan vegis a Isabel Clasa-Simó li dius que a les Terres de l'Ebre ( molt prop del seu país ) des del 78 fins fa uns anys ens vam veure maltractats sovint i, al menys jo, vaig continuar sent català. De passada també li recordes que al seu país, en té molta de feina per decantar la balança on, no solament accepten el tracte de fora sinó l'interior i, on el maltracte cap a la llengua i la cultura pròpies son manifestament millorable.( que cal suposar deu ser del que més l'interessa a l'escriptora valenciana )

    ResponElimina
  15. qui realment maltracta és Espanya, les mentides dels espanyols del pp-psoe a estes terres, qui no vol defenir un cabal ecològic per al riu és lo PSOE, qui fa parades d'AVE a pobles tan grans com Amposta, i nega la parada del euromed és lo PSOE, qui inverteix en un areoport i aves a la gran castella, i ignora ampliar el port de la ràpita per a usos industrials és lo PSOE, i això que lo psoe d'estes terres té una ampostina al congrés espanyol a la comissió de foment. de què serviu els del PSOE per a estes terres?

    ResponElimina
  16. Això de "de què serviu els del PSOE per a estes terres? suposo que els ho dius als del PSOE. Jo no ho soc.
    Sé que en un independentista i de partit extraparlamentari, tinc poc a rascar. Ara, del que has dit has encertat aproximadament el 50 %. I t'has deixat altres aeroports que estan més prop.

    ResponElimina
  17. Saberut, segons tu Carretero és seriós pero em sonen campanes d'unes declaracions seves de to xenòfob o populista. Jo no vull un independentisme de camises negres tipus Estat Català, gràcies.

    ResponElimina
  18. No conec aquestes declaracions, Lluís, a veure si les trobo, l'home una mica mesiànic e il.luminat si que m'ho semblava. En resum, l'independentisme català no té cap figura mínimament coherent, va desde el folklore a la caradura, basant-se en fer de "planyidera" dels mals de Catalunya culpant a Madrid, quan el PSOE ha estat recolzat en importants votacions com els pressupostos per un suposat partit "independentista" com ERC. ERC va ser silenciós còmplice de quan el tristpartit corria a expoliar l'aigua de l'Ebre a Barcelona. I un partit que va de soberanista per la vida com CiU el primer que fa és pactar amb el PP!sense contar les connexions familiars de Laporta amb certes fundacions d'extrema dreta espanyola!! en fin...neu criticant als federalistes, neu...

    ResponElimina
  19. Jo sóc més de Quim Monzó que de la Clara-Simó...que s'ha borrat l'ADN valencià per fer-se gironina!!i mentre la cultura en valencià s'està perdent...

    ResponElimina
  20. Jo de Ferran Torrent i Botifarra....

    ResponElimina
  21. Ben fet ximo, a vore si salvem la cultura dels veïns de baix!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta