La multinacional Decathlon ha inaugurat aquest dijous a tarda la seua nova botiga de Tortosa, amb més de 2.000 metres quadrats de superfície i la creació de 70 nous llocs de treball. L'arribada de Decathlon és una realitat després d'anys de treball des de l'Ajuntament de Tortosa, amb uns primers contactes que es remunten a l'època de Joan Sabaté (PSC), però amb unes gestions que s'han fet materialitzat durant els governs de Ferran Bel (CiU). L'aposta del municipi per la implantació d'aquest nou equipament comercial ha estat possible gràcies a la reordenació urbanística dels Portals de Ciutat, on durant els últims anys s'han instal·lat altres establiments tan importants com McDonald's o Mercadona. En aquest sentit, aquest diari va avançar el 9 de novembre del 2008 que Decathlon preparava la seua arribada a Tortosa, i que tant l'Ajuntament com la multinacional buscaven terrenys al municipi, amb el Portal de Ciutat Centre com a primera opció. Poc més de tres anys després, aquella notícia ja és una realitat, i el nou Decathlon de Tortosa obrirà les portes al públic aquest divendres, 18 de novembre.
Al desembre del 2010, Decahtlon ja tenia la llicència d'obres per construir una nau a Tortosa, i finalment les obres van començar al maig d'enguany, amb un anunci oficial que l'oposció de l'Ajuntament va titllar d'electoralista, per la proximitat de les eleccions municipals. L'acte d'inauguració d'aquest dijous ha comptat amb la presència de l'alcalde, Ferran Bel, i el director general de zona de Decathlon, Sergio Sanfelipe, a més d'altres directius de la multinacional. També hi eren la directora de serveis territorials d'Empresa i Ocupació, Mercè Miralles; la representant territorial de la Secretaria General de l'Esport, Cinta Espuny; el vicepresident de la Diputació i regidor tortosí d'Esports, Pere Panisello; la tinent d'alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, a més d'altres autoritats i tot el personal de la nova botiga.
L'alcalde ha volgut destacar la importància de la implantació de Decathlon a Tortosa en clau laboral i econòmica. "En uns moments tan complicats com els actuals, participar avui en aquest acte d'obertura és una gran satisfacció", ha afirmat Bel, qui tambe ha agraït l'aposta de Decathlon per la ciutat i ha recordat que tot el procés per a la seua implantació no ha estat fàcil: "L'important és que avui podem inagurar una botiga que beneficia a tothom."
Per la seua banda, el director de zona, Sergio Sanfelipe, ha explicat que els 70 treballadors de la botiga, d'acord amb la política de recursos humans de Decathlon, són persones vinculades al món de l'esport. Sanfelipe ha dit que Decathlon és, essencialment, una marca dedicada a la distribució, però també a la creació de producte. "La innovació és una part fonamental de la nostra empresa", ha conclòs. Finalment, el director de la botiga de Tortosa, Hector Bernat, ha destacat els actius del territori, amb dos parcs naturals i el riu Ebre, per a la pràctica de nombrosos esports, per als quals Decathlon fabrica i distribueix equipaments.
La botiga de Tortosa és la primera que Decathlon obre a les Terres de l'Ebre, la quarta de les comarques de Tarragona, la vintena de Catalunya, i la que fa 89 de tot l'Estat espanyol. A Catalunya tenen 3.000 treballadors. La planta compta amb vora 2.100 metres quadrats d'exposició i 224 places d'aparcament. Els clients hi trobaran material corresponent a més de 65 esports diferents, així com un taller de reparació propi.
Imatge Ajuntament de Tortosa
Lo més interessant de la noticia és que la Meritxell no va de negre. S'ha passat al gris.
ResponEliminaCoses de la propera alcaldia?
Jo avui començo el boicot a Decatlon.
Ahir vaig comprar unes sabates a un comerciant local. I seguiré fent-ho. Estos guiris que m'esperen sentats!
Finalment s'han acabat els caciquismes a Tortosa! El comerç local haurà de baixar preus o bé oferir un producte amb més qualitat! La empresa pot ser de fora, però ens trobem en 70 llocs de treballs per a joves, coses poc habituals en temps de crisi. Jo avui vaig a comprar a Decathlon!
ResponEliminaEncara no sabeu qui hi ha darrera de Decatlon? Pregunteu a Fevi i Adam i trobareu respostes. Sempre guanyen els mateixos, fins i tot quan mos volen fer creure de lo contrari.
ResponEliminaAnem prosperant, xeics! Primer el MCDonalds, després el Mercadona a Les Portes de tortosa i a ara el Decathlon! De petits negocis de ciutat menuda ens anem convertint en una ciutat amb negocis de capital...de vegueria? Potser algun dia...potser...qui sap?
ResponEliminaEm pregunto si el Decathlon enfonsarà els negocis humils de roba i calçat esportius de Tortosa, com pot vendre més barat perque és una gran superfície comercial...el remei serà pitjor que la malaltia, llavors! Es creen llocs de treball, sobretot per als estudiants de la UNED, on ja van anar a a buscar a buscar "currantes" amb estudis, però si les botigues tanquen per la comptetència d'aquest centre comercial es crearà més atur que llocs de treball...i més autònoms a al cua de l'INEM!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaNo voldria esser la veu discordant ni l’aiguafestes de torn, pero aquesta botiga del Decathlón que avui s’ha inaugurat no te el mateix material per les mateixes especialitats esportives que pot tenir el de Tarragona ( per exemple). Jo no mes preguntaria a la direcció pels motius.
ResponEliminaÉs normal que no tingui les mateixes especialitats, MCcalan, Tarragona no és Tortosa i els esports que es poden practicar no són els mateixos...per exemple, a Tarragona es pot navegar en vaixell perque hi ha mar, així cal incorporar equipaments que siguin relacionats, per exemple, amb l'esport de la vela, entre d'altres, mentre a Tortosa com no vagis amb el llagut, vas fi...per exemple.
ResponEliminaI a Tortosa és normal que hi hagin botes de muntanya perque el Port de Caro és un lloc on s'hi va a fer senderisme, entre d'altres...
Home, Mac Calan, no sé si vols veure quelcom amagat i obscur però com qualsevol gran empresa ( aquesta ho és encara que tingui diferents centres de treball i distribució ) cal suposar que l'estudi de mercat previ a la seva implantació els ha determinat l'oferta de productes, col·lecció, més incidència d'unes referències i families que altres etc. Sense comptar en que hagin considerat que, per determinats productes de baixa rotació ( en una població com la nostra ) calgui anar a Tarragona. Ja fa alguns anys que en comerç al detall es va implantar la gestió per categories, el que té rotació a una zona no la té a una altra, i és en funció daixò i de la rendibilitat individual de cada producte que es fan les implantacions.
ResponEliminaQuant al comentari d'Arjub, no sé, però que vols dir que el dos empresaris son accionistes o proveïdors de Decathlón ? Que eren els propietaris del solar ? No ho entenc.
Cristòfol, estic en tu. Ara, l'exemple del mar.....Si han de mantenir la botiga només amb la clientela de Tortosa, no anem bé. Perquè et recordo que, a banda que a Tortosa també hi ha gent que va al mar, tota la costa de l'Ebre han de ser client, potencials al menys, d'esta superfície comercial.
ResponEliminaPotser el meu comentari no fou prou afortunat, Ximo. Tens raó que depenent d'una petita ciutat, futura CAPITAL DE VEGUERIA algun dia, no es pot viure i necessita d'altres poblacions que complementin les seves vendes. Un negoci així seria ruinós per a qualsevol gran magatzem (si no mirem el Mercadona de ferreries. Abans d'obrir-se el nou Mercadona de les Portes de Tortosa i el d'Horta de Sant joan no es cabia a dins de tant compradors que hi havia i ara hi ha més treballadors que clients!)
ResponEliminaPerò, aquest gran magatzem enfonsarà tots els petits negocis de la ciutat! Per a l'ajuntament i l'empresa ha estat un gran negoci obrir a Tortosa però per a la gent que viu de les seves tendetes més menudes ha estat una gran desgràcia! I jo penso que ja han tancat massa, de botigues a Tortosa...que hi ha certs carrers gairebé buits de negocis, amb tots els locals tancats.
I espereu, que ara ve Zara! Tremoleu botigues de roba de Tortosa...
Hem de ser optimistes i celebrar la obertura del Decatlhon, i tant de bo, siguin moltes empreses les que vinguin al Territori! (Ja aniria bé un Zara o un Ikea.)
ResponEliminaJo no entenc d’economia ni tampoc de gestió empresarial. Crec que els comerços locals haurien de tenir uns preus adequats o/i bé oferir un producte de més qualitat per tal de ser competitius amb el Decatlhon.
Per cert Cristofol i la resta de gent...veig que teniu un negativisme i un esperit apocalíptic! Que hem fa temor! Què li ha passat algo a Tortosa, des que va vindre el Mc Donalds? Jo sóc mes amant del bocata de tota la vida. Sinó hagués estat per altra gent, aquest negoci hagués tancat a l'any d’obertura. No crec recordar que hagin tancat els restaurants i bars de sempre... i el mateix passarà amb els comerços locals semblants al Decatlhon... El bon empresari s’ha de reinventar! I Si un sap vendre, per moltes grans empreses que vinguin a Tortosa els comerciants locals poden sortir afavorits. Però amb aquest optimisme..Tortosa continuarà sent Tortosa.
Bé, Vidriola, sí que ha passat alguna cosa. Primer, que han aparegut bosses buides d'hamburgueses pels carrers amb el símbol de McdOnalds i que la gent, per això dels greixos saturats i del menjar ràpid menja una miqueta més malament però, amb honradesa, he d'admetre que no ha tancat cap restaurant. Pel contrari, fa poc va obrir el Taj Mahal a Ferreries, per exemple.
ResponEliminaFarà uns dies va arribar a casa la revista on se deia que i quan s'inaugurava i els preus dels productes que venien. Unes sabates de marca Nike valien igual que a qualsevol altra sabateria de la ciutat, per donar un exemple de preus d'aquesta gran superfície...si tenim en compte aquest factor, no suposaria cap perill per a les restants botigues de la ciutat però l'atractiu publicitari d'aquesta gran supefície i la fama que arrossega, tant a la televisió com de boca, és un factor de risc molt important, perque crea curiositat en la gent i l'atreu a comprar a aquell establiment...un factor que s'ha de tenir molt en compte.
Ja, Cristòfol tens raó quan dius que l'atractiu publicitari farà que vagi més gent al Decatlhon, és un factor a tenir en compte. Tot i que crec que aquest fet portarà més moviment a Tortosa.
ResponEliminaI sí, hem d'intentar conservar la dieta mediterrània i no fer un mal ús dels menjars ràpids. Ara bé, ara que Xina i EEUU ens compraran el deute d’Europa, a lo millor ens compren fins la dieta mediterrània! qui sap!
El que diu Arjub ami meu van contar fa mesos, però serà veritat? Pareix una mica raro, no?.
ResponEliminaPerò el que et van contar, ignorant ?
ResponEliminaDes que el McDonalds va obrir a Tortosa han obert, si no em deixo cap (que segur); dues pizzeries, dos bars-bocateria, un restaurant indi, un kebab i un parell o tres de cafeteries...
ResponEliminaEn quant al Decathlon, l’atractiu és la seva marca perquè surt molt econòmica, això sí jo les sabates me les continuaré comprant a la botiga d’esports on he anat tota la vida (pel tracte que rebo i la confiança), de totes maneres més temor em fan les botigues xineses que en tenim ja unes deu entre basars, sabateries i botigues de roba...
Molta temor, Gutijaume, i tot el que vulguis, sí, però hi ha algú que no hagi comprat mai res als "xinos" pel seu preu baix als productes encara que siguin de menys qualitat i durin menys? Si la gent no hi comprés no hi haurien basars noi botigues xineses aTortosa. Si els hi ha serà per alguna raó, suposo...com els Todo a Cien d'abans, que eren molt pareguts a aquests nous Todo a Cien asiàtics i exòtics...
ResponEliminaPer cert Guti, bona memòria amb els restaurants oberts a Tortosa de fa poc, veig que m'havia deixat uns quants pel camí.
Contestant a Ximo,lo que me van contar és que FEVI té accions. De Adam no me van dir res, però tractant-se de Tortosa, qualsevol cosa és possible.
ResponEliminaSi algú sap la veritat, podria contar-mos-la.
L’únic que vull retraure-li al Decathlon (potser perquè era el primer dia), és la despesa en llum. Ahir tornava de Jesús i Maria a la 1’00h de la matinada i estaven tots els llums encesos (pàrquing, cartell, interior...). Hem d’aprendre a reduir els costos energètics.
ResponEliminaUna part del desenvolupament, transformació, existència ebrenca pot tenir una inversió de fora que s'emporte els beneficis empresarials fora del territori, com no, o quin remei. El que passa és senzillament això, una mena d'evasió constant dels recursos territorials. L'exemple més evident te nom propi reconeut: Endesa-Enel que ho fa amb nuclears, hidroelectriques, o eóliques, altres, com Iberdrola, van també pel sector energètic, altres estan al comerç, l'agricultura, industria, etc.
ResponEliminaTot això fa que els recursos propis del territori siguen principalment aprofitats per accionistes de tot arreu, mundials.
A natros, com si diguéssem, ens paguen uns lloguers i para de contar, ja que amb les subcontrates les "colles" que hi treballen, son també foranies, deixant poc lloc als treballadors locals.
També passa això amb les poques infraestructures que s'hi fan. Pocs treballadors locals.
Clar que, molts cops, ho fan important-lis un rave la sostenibilitat ambiental o les economies locals.
Els capitals del territori també han optat per recórrer a les financeres o jugar directament en borsa oblidant del tot el territori.
No em digueu que no a que, mentrestant, els habitant del territori ens anem empobrint i ens tocs emigrar. Cas greu aquest ja que una bona part d'aquesta emigració esta formada per persones amb formacions de qualitat, des de mestres e infermers a metges, enginyers i altres carreres, com no.
Tots hem patit els efectes salvatges de la deslocalització, cas de Lear i altres.
Així tornen a ser els minsos recursos territorials els que han de suportar tal mena de pràctiques i sostenir la crisi humana que comporta.
Per això que no veig bé que les empreses no es comprometin amb el territori i que siguen llocs de treball que poden desaparèixer d'una volada.
Crec, i comprendreu tots, que així podem sobreviure, però no viure. I els únics llocs de treball que ens ofereixen son els de baixa qualitat i baixos sous. Dependents bàsicament.
També opino que des dels llocs de govern han d'apostar fortament, i sense embussos, en el desenvolupament de l'economia en base local, on els beneficis puguen també quedar-se aquí i ser reinvertits en projectes curosos amb el territori i la seua gent.
I no em presento per cap partit... per tant no us demanaré el vot, us el podeu quedar a la butxaca i fer el que vulgueu en ell. Fins ara ens han aprofitat poc. Vosaltres mateixos. Sou prou grans.
Cristòfol això dels basars te una altra explicació possible, que siguen grans rentadores de diner B. En vaig tenir un baix de casa (barri de Gràcia) que va estar dos o 3 anys mig buit, ara fan sushi i continua buit, això si no plega ni que el maten. No té cap lògica econòmica! No dic que els de Tortosa siguen sospitosos, però tampoc m'extranyaria gens.
ResponEliminaHi ha moltes màfies xineses que operen des de les perruqueries i fan el que es denomina "final feliç", el que vol dir que practiquen la prostitució de noietes joves xineses enganyades per la màfia o les triades (Los Juncos Unidos, etc.) allà a la Xina...en això tens raó, Lluis, que no ho havia pensat, se m'havia oblidat, però sempre és bo creure que els comerciants són honrats...si no aniríem fins, sospitant sempre els uns dels altres...
ResponEliminaI sí que té lògica. Pensa-ho bé, lluis. Tenen els seus propis magatzems als ports de les grans ciutats (diguem Tarragona o Barcelona, per exemple) on compren els seus productes més barats i molts d'ells, com les fuguretes dracs i éssers mitològics xinesos que es venen als seus basars no són més que souvenirs que es venen a la Ciutat Prohibida de Pekín, barats de fer i més barats a l'hora de vendre'ls a les seves botigues...
Després posem en clar que els materials amb que estan fetes les joguines són, com ho diria, no gaire legals ni reglamentats per la UE. De fet, cap de les seves joguines passa cap control europeu (o són tòxiques per als xiquets o es desfan depressa i són perilloses si estraguen alguna peça, etc.) i es diu que el stris de cuina que vénen són fets de materials no gaire bons per la salut del qui prepara el menjar amb ells, que són tòxics.
Després paguen pocs o no cap impost per ficar les tendes i els xinesos són coneguts per no fer vacances, o molt poques. Els encanta treballar i això fa que treballen de grat moltes més hores que els espanyols...
Però bé, són barats i la gent va "en tromba" a comprar-hi productes. Jo, per exemple, fa trs anys vaig comprar un maletí d'oficinista que em va costar 18 euros. Els més barats a altres botigues eren de pell i em valien de mínima 60 euros! Per sort el producte és debona qualitat i ja fa tres anys l'uso per a dur papers...i com aquest suposo que n'hi ha més.
Suma-ho tot i potser tindras una idea aproximada per que els xinesos prosperen als seus negocis. Veja'm, que són uns "linces" per als negocis, vaja!
Per a mi que flipes en lo del "final feliç" Cristòfol, o ho dius de primera ma?
ResponEliminaNo crec que a Ferreries t'ho facin això. Un massatget si, però, i gràcies!
Els xinesos han entrat per la part baixa dels negocis, la qual cosa no diu res, d'entrada, que siguen delinqüents.
Suposo jo que tenim prou delinqüents en vestit a les nostres terres com per a menysprear una raça. Que, a més, ens compra el deute que emitim.
De genolls, potser, hauríem d'anar a les seues botigues i restaurants.
Molt hem d'aprendre encara de la cultura xinesa.
Però no, no en tenim ganes.
No t'erris M.d.A.! Jo no dic res per insultar els xinesos, ni intenció, M.d.A, si per alguna cosa em distingeixo és per no ser del bándol del PxC, precisament...podria dir que sóc de tot el contrari que dels amics d'Anglada. No t'ho podria dir, t'ho asseguro!
ResponEliminaLes dades que uso les he vistes als telenotícies per Barcelona o per altres grans ciutats, el que no vol dir que siguin neutrals, ja que es sap que certs telenotícies de certs canals estan influenciats per ideologies polítiques, sobretot quan són privats...
I, si em permets, podria dir-te que la paraula raça, tant a la lleugera usada, s'usa per a dir dels animals, no dels humans. Seria més aconsellable dir étnia, que és més correcte i no és racista, encara que per error moltíssima gent l'usa sense saber que vol dir en realitat el seu ús...s'ha de tenir compte en això...
I el que no m'agrada és que em diguis que no conec la cultura xinesa. Bé, no la conec com la coneixeria un autòcton del pais, és cert...sempre queden punts foscos per saber d'una cosa...però considero que no sóc un illetrat en això. Aquest estat ha estat molt savi durant la seva llarga història i, com tots els estats també ha fet coses dolentes...tots els estats del món tenen els seus moments de llum i ombra, i l'estat espanyol no hi és absent en aquestes coses (la conquesta d'amèrica, per exemple, entre altres coses).
Les triades són reals, com els Yakuza al Japó i la màfia a Itàlia i la zona albano-kossovar i russa. Per què, abans de dir-me que sóc antixinés i poc menys que racista, no estudies una mica sobre aquesta màfia? Una minoria fa molt de mal si sap com fer-ho i aquesta màfia ho sap fer perque taca tots els nacionals de la Xina, encara que no tinguin molts d'ells res a veure amb aquests grups criminals, que, per exemple, domina de dalt a baix tota Chinatown, per donar-te'n només un exemple.
No dic, ni penso, ni de molt que tots els xinesos siguin criminals, ni ho intentis ni de lluny d'insinuar això! Només repeteixo el que diuen els telenotícies, ni més ni menys que això...això seria un pensament que només se li ocorreria als del PxC, uns personatges que sincerament detesto!!!
Lo de les perruqueries amb final feliç a Tortosa potser no però a BCN se'n van tancar unes quantes. Es més hi havia forums d'internet on els clients explicaven on anar, quina noia agafar etc. llegit amb els meus propis ulls. I un basar de tot a 1 euro a un carrer on es lloguen locals per 3000/mes (Asturies, metro Fontana) i que normalment esta buit, fa olor a "chamusquina".
ResponEliminaOstres, un que diu que tinc raó! Gràcies Lluis! I ho reitero, ben remarcat, per qui ho vulgui llegir: NO SÓC RACISTA NI ANTIXINÈS, QUE QUEDI BEN CLAR, NOMÉS PARLO DEL QUE HE SENTIT A LA TELEVISIÓ I HE LLEGIT!!!
ResponEliminaPer cert, si algú vol llegir sobre les Tríades que llegeixi el Muy Historia número 37. I després que em digui si alguna que he escrit és mentida...
Bla, bla, bla.
ResponEliminaJa he vist prou pel·lícules de Van Damm i jackie Chan! I masses per saber distingir fantasia i realitat.
Es veritat, els negocis/tapadera per blanquejar diners no existeixen, això només passa a les pelicules!
ResponEliminaDéu, M.d.A, sigues realista!
ResponEliminaTú llegeix-te el número 37 de Muy Historia i després dis-me el que te sembli convenient...però abans de dir-mo llegeix-te la maleïda revista d'història i obre els ulls, caram, home! I després diuen que jo sóc innocent...
Bé, d'acord, deixem als xinesos i passem als italians de la màfia, si et sembla, que tens un cap una mica duret i no sé si no vols entendre les coses o no t'interessa fer-ho. D'on et penses que surten els calers per a muntar els cassinos de Las Vegas? De la beneficència o del govern de Washington D.C.? Dels blanquejos de diner negre home, dels balnquejos de diner negre!
Pero vatros de que parleu de Shangai, Barcelona O Sicilia, o de les Terres de l'Ebre. Aqui les màfies son del territori i estan controlant-ho tot. No cal anar a buscar xinesos ni italians.
ResponEliminaO és que ja ens hem passat a la internacionalitat així com analistes de la Noria?
Disculpeu-me.
No dubto que les màfies siguin del teritori...viuen aquí! Però per desgràcia per aquest territori hi ha molta màfia russa (i amb això no vull dir els turistes russos ni la massa de pobres desgraciats morts de gana que venen buscant una millor vida, sino grans empresaris, teòricament honorables, que són mafiosos i és compren grans xalets i viuen a lo gran a les localitats turístiques anant a restaurants de luxe i coses així) i d'altres nacionalitats (que taquen desgraciadament tots els seus compatriotes amb l'odi que aquests desgraciats desprenen pels crims que fan, tot i que són una minoria entre la majoria de gent honrada del seu mateix origen), sense comptar els anglesos que fugen del seu pais de la policia per violació i altres crims (no em refereixo a tots els anglesos, és clar, que viuen a les terres de l'ebre, que són inofensius tota la resta) i per acabar els "malajes" de tota la vida d'étnia espanyola de naixement i família, que també n'hi ha, i no pocs!!!
ResponEliminaPos si Cristofol, esta revista, que només he trobat a la xarxa Pirata. És una creació de la revista històrica Muy Interesante, que he vist nàixer. Si em pots donar referències més serioses t'ho agrairia. Algun llibre, per exemple.
ResponEliminaAlgo així com "Las triadas chinas en Tortosa"
Per a que tots puguen veure la portada, i l'estil d'aquesta revisteta, us poso un enllaç a la PORTADA 37
Si això us ha pinta de serietat ja m'ho direu. No és la literatura que solc gastar jo. Defecte meu, clar
Jo l'hauria anat a buscar a la biblioteca de Tortosa, que també hi és...però bé, cadascú busca on vol...
ResponEliminaAquesta revista l'escriuen professionals seriosos dels diversos camps que toca cada edició de la revista, entre ells catedràtics d'universitat i en aquest cas d'aquesta edició criminòlegs distingits i molt respecats. Si aquesta gent no és seriosa, M.d.A., ja em diras qui ho és...
Dis-me qui ha escrit l'article i t'ho podré dir.
ResponEliminaPer cert:
"De l’estudi de les dades del Padró Municipal d’Habitants de
Tortosa, es desprèn que el mes de novembre de 2005 hi havia un total de 36.203 persones empadronades, dels quals 7.088 provenen d’altres països del món, cosa que suposa un percentatge del 19,6% sobre la població total
empadronada al municipi. Cal destacar que el grup d’ immigrants amb més incidència al padró és el de marroquins, amb 2.071 persones, seguit pel de paquistanesos, amb 1.042 persones, el de romanesos 817 i el d’equatorians 580. La llista podria seguir fins un total de 87 nacionalitats de persones inscrites en el Padró Municipal d’Habitants de Tortosa."
...
Pla Municipal d’Atenció a la Diversitat Cultural. Tortosa 2006 – 2007
______________________________________________
http://www.tortosa.cat/webajt/divcul/plalocalt.pdf
Entens ara el que es una dada fiable?
Molt bé, M.d.A. apunta: qui va escriure l'article és la Janire Ràmila, criminòloga, periodista i autora de tres llibres (depredadores humanos, la ciencia contra el crimen i la maldición de Whitechapel). Content? Si vol saber més sobre ella la pots trobar a Intenet si teclejes el seu nom al Google.
ResponEliminaI sí, he de reconéixer que les teves dades són fiables, molt fiables però jo també crec que les meves són prou fiables (govern Britànic, Comitè de la lluita contra el Crim o John L. Reynolds. Temas de Hoy. Breve Historia de las sociedades secretas) encara que no a escala de Tortosa, sí a escala mundial.
Jo considero que les meves són tan fiables com les teves.
I parlen de la mafia russa i xinesa a les terres de l'Ebre?
ResponEliminaVaja, pel que he mirat, per no fer-te un lleig, el darrer llibre parla de en que es van equivocar en el cas de Jack el Destripador.
Si a tu t'agrada el tema, pos vale.
A mi el criminalisme no m'agrada. Prefereixo el pacifisme. Per la meua part, tancat el tema, ja s'ha tocat massa.
Sobre Jack l'esbudellador hi ha moltes teories, una d'elles narrada magistralment per Alan Moore aqui:
ResponEliminaFrom Hell
De Decathlon a Jack, quines coses!
D'acord M.d.A., assumpte tancat. Enterrem la destral de guerra i canviem de tema que ara ens toquen les eleccions generals del 2011, o sigui, les d'ahir a la nit!
ResponEliminaTens raó lluis, quina deriva de tema, tú! És com començar a parlar de cotxes i acabar parlant de futbol!
A tot això, la gent que no tingue ganes de fer un consum irresponsable, no hauria de comprar al Decathlon, no hauria de comprar la marca Quechua per tot el que comporta. Si pot oferir productes tan econòmics és perquè hi ha gent que està treballant per misèries i en unes condicions poc dignes, per no parlar d'infants al 'tercer món'... Jo no ho sabia fins fa poc, podeu buscar informació i fer com jo, no comprar més esta marca. Si tanquem els ulls, mai s'acabaran les injustícies!!!
ResponEliminaI t'has deixat les sabatilles Nike i d'altres marques Fadeta, que totes les grans marques de roba fan el mateix...
ResponEliminaExploten tot el que poden als treballadors del tercer món que els hi fan els productes, els fan treballar hores abusives a tallers il.legals, permesos per les autoritats d'aquests mateixos països, a canvi de comprar la seva voluntat amb diners...
És un exemple terrible de neocolonialisme patrocinat per occident i sofert per la resta del món que no és tan ric com ell.
Això sí que és ser uns criminals de debò...gràcies per tornar al tema principal de l'article, Fadeta.
M'han dit que Pics Mont Caro ha plegat, llastima perquè el servei era molt bo, però en els temps que corren entenc que la gent s'estime més Decathlon.
ResponEliminaLluis, no sé si es veritat - a mi m'havien dit que senzillament es trasladaven a un altre lloc, i que la teoria és que les botigues especialistes tenen un mercat en concret i es poden conviure junts amb el Decathlon ... a vore qua ha passat, tampoc ho puc assegurar.
ResponEliminaFadeta i Cristòfol, heu donat al clau, cadascú de nosaltres hauríem de començar (qui encara no ho sigui) a ser responsables de les nostres accions i mirar la procedència d'allò que consumim, per aquí es comença a canviar la realitat, per un mateix.
ResponEliminaSempre amb el mateix rosari: Al final a pagar-ho la gran massa, que és qui paga els impostos, qui compra massiva-ment i qui consumeix ( si pot ) moltes vegades per impuls quan no compulsiva-ment.
ResponEliminaLes sabatilles esportives que tinc ( les úniques per altra banda ) son de la marca pròpia de Decathlon. Preu 10 €. No em pregunteu el que cobro cada més.
Són les autoritats laborals, fiscals, de consum etc qui han de vetllar per el compliment de totes les normes del mercat i del comerç. I al final, final, encara que no consumim productes fabricats ( QUE ÉS CERT ) per treballadors explotats de manera canalla, la consciencia individual de cadascú sempre tendra motius per sentir-se inquieta. Sempre. O és que ho arreglarem passat demà el problema evident de que la riquesa ( encara que darrerament posada en entredit ) del primer mon es gracies a la misèria ( mort ) del tercer ?. POs això, quan acabem amb la compra de sabatilles de 10 € comencem a redistribuir, de veritat, la riquesa mundial. Això sí, les sabatilles, llavors, si les podem comprar, potser seran de 5 €.
Una altra cosa, aquí prop de casa també n'hi ha d'empreses que ratllen l'explotació amb salaris i jornades als seus treballadors. Per cert, el 80 % immigrants. I el treball, temporal. Suposo que no cal donar més detalls
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaNo cal, Cucafera, donar detalls, sobre les empreses que exploten els seus treballadors gairebé com una plantació d'esclaus. Hi ha més d'una que són al poligon de Campredó, i no vull dir noms de quina és una d'elles...
ResponEliminaEl cas és que moltes empreses abandonen Espanya per a implantar-se en països de l'Àfrica i a la façana septentrional de la Xina, on creixen les ciutats més actives econòmicament. I tothom sap perque ho fan, suposo...
Ho heu encertat! Salaris baixos, exempcions fiscals diverses i una política medioambiental poc més que inexistent que converteix aquests països en procès de desenvolupament o en creixement econòmic galopant en autèntics cubells d'escombriaries a gran escala, insalubres, contaminants, etcètera...
Com a exemple es pot dir que els rius més bruts i contaminats són els d'Àfrica, sense comptar d'altres com el Riu Groc a la Xina i l'Amazones a Amèrica del Sud, per exemple...i tot per culpa dels seus governs.
I després ens queixem del govern espanyol...
Voleu un exemple de final feliç ?
ResponEliminaPer cert, ja sé que no és políticament correcte, que la innocència no s'ha de demostrar, que el que s'ha de demostrar és la culpabilitat. Ara bé, M.d.A., com saps que a Tortosa no hi locals on es practica el final feliç ? de fet, és més difícil demostrar que no es fa que no pas que es fa. O no ?. Jo, de primera mà, no juraria ni una cosa ni l'altra. L'únic que puc dir és que m'ho ha dit més d'una persona. I l'interès per demostrar que no és veritat, tampoc l'entenc. Mentre tot sigui voluntari.......
Per altra part, quant a que a Tortosa no poden haver màfies etc. home, crec que alguna vegada s'ha fet alguna detenció per terrorisme islamista i altres acusacions semblants.
Cucafera, el teu final feliç
ResponEliminahttp://www.ara.cat/politica/Mas-anuncia-retallada-empleats-publics_0_595740557.html
Au, posat en los que t'has de posar i deixa'm estar
Tengo una duda...
ResponElimina¿ En esta tienda podré comprar una nueva espada cuando la que tengo se rompa o se haga vieja ?
No sé, no sé, pero yo la utilizo con fines deportivos ...
M.d.A., Uiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
ResponEliminaEstem petant la xarrada no, aquí ?
O no se't pot portar la contraria ?
Però clar, ja ho entenc......tu no polemitzes ni et poses mai amb ningú.
Però el vídeo l'has vist o què ?
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaHo sento Cucafera. Disculpa'm per la meua "passada de voltes". No tinc el dia, estic cabrejat en tant de moc i mal de cap que tinc.
ResponEliminaUn altre cop ho sento per la meva resposta.
Me'n vaig a covar sense final feliç.
M.d A.,
ResponElimina"Pelillos a la mar"
Bo, lo video! Gracies Cucafera ;)
ResponElimina