3 de març del 2011
Mercadona comença les obres d'un hipermercat a Tortosa
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va anunciar ahir, unes hores abans de la inauguració del Carrefour d'Amposta, l'inici de les obres del nou hipermercat de Mercadona en uns terrenys del pla parcial Portal de Ciutat Centre, al costat de l'autovia de l'Aldea (C-42). El projecte suposa una inversió de 2 milions d'euros i la creació, en un primer moment, de trenta llocs de treball. Les obres van començar la setmana passada, un cop acabada la urbanització del sector.
El nou Mercadona quedarà situat entre el nou centre d'acollida turística (CAT) i el nou pavelló del Temple. L'empresa té previst obrir l'hipermercat al setembre, en una parcel·la de 10.007 metres quadrats, amb una superfície de venda de 1.600 metres quadrats i un pàrquing amb 200 places. Mercadona mantindrà i millorarà el supermercat urbà que ja té al barri tortosí de Ferreries, i el nou hipermercat serà un centre comercial que seguirà un model innovador que ha estat batejat com a “botiga per ambients”. Es tracta d'un nou concepte d'hipermercat que permet optimitzar l'acte de compra gràcies a una millor distribució de l'espai i al disseny exclusiu de les seccions. A més, l'edifici inclourà una sèrie de mesures mediambientals per reduir un 20% el consum energètic.
Al desembre, la Generalitat va aprovar l'ampliació de la trama urbana consolidada de Tortosa en l'àmbit dels dos portals de Ciutat, un tràmit que ha possibilitat l'arribada de Mercadona i Decathlon. En aquest sentit, la multinacional de roba esportiva ja té la llicència d'obres per aixecar una nau a Tortosa, i podria obrir per Nadal.
+Carrefour obre al públic l'hipermercat més gran de les Terres de l'Ebre (El Punt)
Publicat a El Punt
20 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Ah!Avui no es 28 de desembre.Aixi allo que vas dir este dia,era veritat?
ResponEliminame n'alegro... ja tocava esbair el rebombori que s'havia fet entre una broma, un rumor, un "pique" entre ciutats o que... me n'alegro... espero que el que gasto a Tarragona o Castelló ara pugue fer-ho a casa, i gastant menys gasoil xDDD
ResponEliminaavorem esta nova forma de fer de mercadona, encara que no crec que sigue molt diferent a un hiper de caire francès de les afores com auchan o carrefour... avorem com sorprenen.
Veurem quantes botigues petites pleguen!
ResponEliminaO grans.
Una cosa porta l'altra.
Tortosa ja comença a semblar una ciutat rabassada. Un munt de reixes baixades!
Alegrem-nos, lamentem-nos. Al final és passional.
Al preu de la gasolina... no se, no se.
Tortosa,sembla com si ningu ho vulgue asumir,a estat de sempre una ciutat ficticia,grabeulo vivim a MATRIX!!!!!
ResponEliminaAl territori li fa falta mes competencia de negosis,sempre ham manat los mateixos,i jo,i molts com jo ja estem farts d'este monopoli que hi ha montat desde fa molts anys,a Tortosa en espesial.
ResponEliminaAixò serà com instal·lar una fàbrica de parats.
ResponEliminaLlocs de treball de baixa qualificació i els beneficis per a un milionari de València, no sé si ens surt a compte. Però els preus seran + baixos, i en temps de crisi és el que la gent demana.
ResponEliminaPer contra, la competència que suposarà redundarà en un menor marge de benefici per a la resta de comerços, quan no el tancament dels propis establiments. Personalment sóc molt crític amb la instal·lació d'aquests megacomerços: no aporten cap riquesa al territori, destrueixen la competència local, i constitueixen una pressió constant a la baixa de les condicions laborals del lloc on s'instal·len.
ResponEliminaI empreses de veritat, per a quan? Generadores de valor afegit i llocs de treball estables.
ResponEliminaNo sembla que mani una dreta clàssica, i local, potenciant els emprenedors del territori.
Més aviat és una globalització subsidiària que no dona una altra alternativa que el consum i el proveïment extern. Més mal que bé.
Per a quan més llocs de treball no "volàtils"?
Mes a mes, som menys de tot.
Venc "l'slogan". Aviam si munto el "xiringuito". ;-)
En lo de les empreses de veritat estic molt d'acort,pero en lo tema dels comerços no estic d'acort o almenys en alguns.Ja te dic, pero es un monopoli que hi ha montat que nomes mos perjudica a tots los Tortosins i pobles veins. Si no ve lo decathlon,jo continuare fent viatgets de 200 km quant me fase falta anar-hi.
ResponEliminaPer alguna cosa sera que per les gavarres,sempre me trovo a molts ebrencs que fan lo mateix que jo, me sap mal donar negosi fora,pero molts comerços seu mereixen.
Lluis, Maverick és una empresa radicada a Ulldecona que fabrica productes de neteja i higiene personal per a Mercadona. Hi treballen al voltants de 300 persones. Com ho veus ?
ResponEliminaKrupp, no estic d'acord, dius...."constitueixen una pressió constant a la baixa de les condicions laborals del lloc on s'instal·len" Si parlem del mateix sector ( comerç ) l'afirmació no s'aguanta per cap lloc. D'entrada, Mercadona en fa bandera que tot el personal esta en contracte fix i altres condicions que poden tindre no crec que afecti negativament. Cap dependent/a de Tortosa, cap empleat de qualssevol supermercat de proximitat ni cap de botiga de roba o sabateria crec que ha de sortir-ne perjudicat, a no ser indirectament per hipotètic tancament, ans al contrari. O creieu que cap jove del petit comerç ( a no ser una persona gran a punt de jubilar-se amb 15 triennis ) esta més ben pagat que ho estaria a qualsevol hipermercat? Ja no parlo de vacances, hores extra etc. D'entrada, al petit comerç, ja no tenen ni representants sindicals.
Respecte a la bondat o no de les grans superfícies, estem en el de sempre, per al consumidor, en general, no té per que ser negatiu. Per al comerç local i menut, a pesar del que se li solt vendre, el contrari: no té perquè ser positiu necessàriament.
Tot això sense tindre en compte aquella dita tant antiga i tant liberal que diu que " quan surt el sol surt per a tots ". Que passa ? que per a tots menys per a aquells que ens fan la competència ?
Si parlem de donar vida a les zones urbanes o treure'n, això és una altre tema.
Estic plenament d'acord en quant a la crítica del petit comerç de la ciutat, i jo mateix me n'he queixat en alguna ocasió per aquí. També és veritat que els dependents del petit comerç no es fan rics precísament, i moltes vegades han de suportar situacions abusives.
ResponEliminaPerò vejam: la gent no es gastarà més diners en lo Metadona que los que se gasta ara en lo comerç local. Simplement substituiran un comerç per un altre. Això afecta plenament al petit comerç de la ciutat per constituir una competència directa. No cal recordar que el petit comerç de Tortosa és la columna transversal de la classe mitjana de la ciutat, això és, petits propietaris i petits empresaris, que te poden caure millor o pitjor, però que vist de manera global eviten que la ciutat tingue un aspecte de barri d'extrarradi.
Estes grans superfícies són una pressió a la baixa de les condicions laborals de la zona on s'instal·len perquè els seus competidors han de reduir costos per tal de poder subsistir, en lo que los salaris també baixen.
En quant als contractes indefinits del Metadona, això durarà mentres los números siguen positius. Quan dixen de ser-ho ja en parlarem. A mi això me recorda a Nueva Rumasa "Comprometidos con el empleo". De tota manera jo me pregunto quants anys de sou són necessaris per a pagar la hipoteca d'un pis d'estos que se faran al Portal Sud si tens un salari de caixer del Metadona, o si ets mosso de magatzem..., un treballador del Mercadona no pot cobrar més que un enginyer industrial o que un dentista. Si no, la política de preus baixos en que se recolzen estes grans superfícies se'n va a fer punyetes.
Ja fa un cert temps que a n'este poble nostre se celebra a bombo y platillo l'obriment de determinats establiments, com si això fos motiu per a penjar-se medalles, que suposadament han de contribuir a redreçar la mala situació econòmica que estem passant: Viena, McDonalds, Mercadona... Ser mileurista acabarà sent un luxe. Si això és lo màxim que podem aspirar aquí, millor emigrar a Alemanya.
ResponEliminaNo ho voldria fer més llarg però deixa'm dir que estem caient amb els mals de sempre si acceptem que els baixos salaris es la clau de volta per a ser competitius en preu. A més, no crec que hi hagin gaires empresaris del petits comerç què estiguin en disposició de poder retallar més ( legalment ) cap salari, encara que es vegi obligat a reduir costos que, per altra banda, mai podrà competir amb els grans. Nomes podrà aspirar a fer-ho amb qualitat, servei i atenció, dificilment amb preu, i si aquest ha de sortir de rebaixar 50 €/mes al dependent, no sembla productiu.
ResponEliminaLa realitat és la que és i després de tancar Lear i Samo, res més d'important ha vingut, llavors, si mentre arriben els enginyers i dentistes el que hi ha és feina a una gran superfície pos benvinguda sigui. Per altra part, parlant d'aquesta manera lleugerament despectiva ( sempre que es parla de feines amb poca categoria surt la de caixera de supermercat ) no se que farem quan parlem d'anar a collir olive o taronges.....
No cal dir què l'ideal seria un comerç de proximitat potent i competitiu que dones vida i caliu a les ciutats, però sobre tot amb una potencial clientela de 2.000 € de salari mensual mig, però de moment això no passa. No son poques les persones que han passat de comprar al Caprabo, al Mercadona i d'aquest al Lidl. I la reflexió sobre la necessària potenciació del comerç local i la seva classe mitja què manté els centres enllumenats i atractius, no se la fa massa.
El que fa mal al comerç tortosí i a la economia espanyola en general són les desenes de locals i botigues xineses que hi tenim a Tortosa, però ningú en diu res d’això. Perquè tots ens comprarem la disfressa de carnavals a l’Àsia en lloc de al Cid o Gascó, quan sens fon una bombeta anem al basar xinès de sota de casa en lloc de a la ferreteria, si ens volem comprar roba o calçat ens passem per les dues botigues que hi han al baixar el pont i arreglats, a tallar-nos els cabells ens anem a la perruqueria xinesa que ha obert al costat del Telepizza enlloc de al nostre barber de tota la vida i per més inri anirem al Capdeball a fer el cafè i a la "muralla feliz" a sopar.
ResponEliminaTots sabem que els diners que mouen aquests locals tenen un destí molt clar, la Xina. És com una economia submergida dins de la pròpia economia espanyola, però no, el que ens preocupa és que s’instal•li un Mercadona perquè els diners se’n vagin a València...colla de peperos!
Tota pedra fa paret, i si no espavilem esta gent mos ho fotrà tot, que en ganes de treballar i intel•ligència mos superen de llarg.
Per cert Gutijaume, si algú no sabia on fer tot el que dius, ara ja ho sap, gracies a la teua detallada informació i publicitat. Peró bé.
ResponEliminaSi tu mateix dius que en "ganes de treballar i intel•ligència mos superen de llarg", que proposes, quartar la llibertat dels compradors ?. Torno a insistir en allò de la sortida del sol per a tots. Segur que tu ets més partidari que jo de deixar-ho tot a les mans del mercat ( aquell que tot ho regula etc ) i no intervenir en res. Me conto entre els sorpresos de com els xinesos es fan amb tants de locals i tant grans, però davant d'això, un cop assegurats que complisquen amb totes les normatives com tothom, a banda de lamentar-nos, nomes podem una cosa, aguantar i, els que en siguin ferms partidaris, recorri a allò de l'economia lliure de mercat, què, per altra banda, potser és la menys dolenta de totes.
Ah, lo de "La muralla feliz", té algo que veure amb el "final feliç "
Jotabe, no parlo de cap manera lleugerament despectiva de les caixeres de supermercat. És una realitat que no es tracta d'una ocupació que requereixi d'un elevat grau de preparació prèvia, com també és veritat que no poden cobrar salaris massa alts si l'empresa vol ser competitiva. Res més al respecte.
ResponEliminaSi un petit comerciant no pot competir amb les grans superfícies, què farà? Pos tancar, en lo qual les suposades virtuts de les grans superfícies en quant a la creació de llocs de treball queden més que en entredit. La visible i creixent desertització de llocs com lo carrer de Carbó no farà més que augmentar.
"Pan para hoy, hambre para mañana". Això és lo Mercadona.
Si, ara aniran a la perruqueria xinesa perquè gutijaume ho ha escrit a un blog. La veritat és que sempre he creat tendència....però no sé fins a quin punt.
ResponEliminaNo proposo quartar cap tipus de llibertat, per això ja està Zetaparo i el PSOE que ho saben fer molt bé. El que proposo es remar tots en la mateixa direcció, que bé un Mercadona a Tortosa? Doncs fantàstic!
Krupp quan rondéssim el 2020-2030 i tota Europa estigui sumida en una crisis demogràfica ens barallarem per aconseguir treballadors no qualificats, vinguin d’on vinguin, aquestes feines no es fan soles i et recordo que aquí a Espanya un paleta cobrava més que un empleat de caixa amb dos titulacions i un màster.
La competència xinesa és important. Producte de baix preu, i relativa qualitat. Paguen aranzels, no son comunitaris. També tenen una cultura del treball que nosaltres hem perdut. Jo no conec tants xinesos, però, quan vaig a dinar, o sopar els preus no son tant allunyats dels de la gent d'aquí. M'encanta el menjar xinés, però no per cada dia. És excepcional.
ResponEliminaUna altra cosa que hauríem de saber és la quantitat de deute de l'estat que ens compren, amb el qual sobrevivim a "l'explosió del "tocho" que tan ens ha afectat. Paregut passa amb els àrabs, en canvi lloguem la seva ma d'obra, ja que és a baix preu.
L'empresariat ha vist com li anava bé llogar "estrangers" per fer més negoci, o perquè no tenia més remei per sobreviure, depèn de quins. En canvi ens sorprèn de que ens comprin empreses o s'instal·len al nostre país fent d'empresaris. Per cert, amb establiments on també treballen empleats del territori.
I tornem a la globalització neo-liberal. Al model d'economia i al creixement com a única estratègia, sigue des de la dreta o des de l'"esquerra, amb una socialdemocràcia cada cop menys social. Algú més ens ha governat?
També les nostres grans empreses els veuen com a mercat i allí anem a treure beneficis consumistes, industrials, o, com el Barça, comercials.
Com resistir a n'esta globalització impertèrrita i que centra els guanys en unes minories, cada cop més minoritàries? Com sobreviure a la estressant economia del petroli? Als grans beneficis de la banca? Dels inversors en mercats de futur i subjacents?
Aaaa... tantes injustícies mundials!
Tu, que llarg!
He tingut la "paxorra" de revisar els comentaris. A cap, excepte el teu, Gutijaume, ha sortit cap polític ni cap partit. Ets l'Isabel Durán de La Marfanta.
ResponEliminaI nomes un apunt quant a les caixers/es. Voldria veure a més d'un empleat de banca, d'aquells que t'atenen a la finestreta, i que no els pots dir dos coses a l'hora, que la major part de feina que fan son ingressos i reintegraments, de caixers a una gran superfície: saludar, atendre, demanar ( quant no oferir ) la targeta client, cobrar, ( amb efectiu o targeta ) tornar canvi ( sense equivocar-se ) no deixa de cobrar res i, sobretot, evitar que t'ho manguin. Conec infinitat de feines amb moltíssima menys preparació. Ah, tampoc conec cap caixera ( de supermercat ) que estigui protegida amb vidres de seguretat per evitar atracaments.