14 de maig del 2011

Bel fa entrar el Decathlon en campanya


L'Ajuntament de Tortosa ven una de les cinc finques que ocuparà el centre comercial dedicat a la venda de roba esportiva · Iniciativa critica un anunci que també tindrà efectes a Amposta ·

En plena campanya electoral, a poc més d'una setmana de les eleccions municipals, l'Ajuntament de Tortosa va confirmar ahir oficialment la instal·lació d'una botiga de la multinacional francesa Decathlon a la ciutat. Ho va fer a través d'un comunicat, a les vuit del matí, amb declaracions de l'alcalde i candidat de CiU a la reelecció, Ferran Bel. En realitat, però, Decathlon ja feia mesos que tenia la llicència d'obres per aixecar una nau a Tortosa, com va publicar aquest diari el 28 de desembre passat. No era cap innocentada. Tot i que també s'havia especulat amb la possible instal·lació d'un Decathlon a Amposta, feia més de dos anys que l'Ajuntament tortosí i l'empresa buscaven uns terrenys en el pla parcial Portal de Ciutat Centre. Però, al desembre, Bel no va voler confirmar la notícia, si bé la previsió municipal ja era que Decathlon podria obrir les portes a Tortosa el Nadal del 2011.

Aquesta és, de fet, la data que ara dóna l'Ajuntament, amb la promesa que Decathlon crearà fins a 60 llocs de treball directes i una desena d'indirectes. De fet, un cartell de Decathlon ja anima la gent a penjar el seu currículum en el web de l'empresa, que ocuparà una parcel·la de 12.880 metres quadrats. La finca ha estat adquirida a cinc propietaris, un dels quals és l'Ajuntament. La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va viatjar dijous a Madrid per signar la venda de la parcel·la municipal. Segons el consistori, les obres començaran en breu. En aquest sentit, els terrenys ja han estat netejats, i queden entre l'autovia de l'Aldea i el nou passeig del Canal, i entre el nou Centre d'Acollida Turística (CAT) i el nou hipermercat que Mercadona ja està construint. “La implantació de Decathlon és molt important perquè complementa les inversions que han fet a la mateixa zona empreses com ara McDonald's i Mercadona, o les que s'anunciaran d'aquí a poques setmanes”, va argumentar Bel. El candidat d'Iniciativa, Jaume Forcadell, ha celebrat la implantació d'una altra empresa a la ciutat, però en canvi va ser el primer a criticar durament “l'electoralisme” de l'anunci fet ahir pel candidat de CiU. El Decathlon ha entrat en campanya electoral, tant a Tortosa com a Amposta.

Publicat a El Punt

20 comentaris:

  1. Primer que res, felicitar-nos tots plegats de l'arribada d'una nova empresa. Sigui comercial, industrial o migpensionista.

    Dit això, anunciar-ho a una setmana de les votacions, grinyola una mica. I fer-se'n excessiu ressò mediàtic, també.
    Es curiós, a la Veu de l'Ebre, aquesta setmana la publicitat pagada del PSC és de 2 1/2 pàgines, en el cas de CiU és d'una. Per a que cal pagar-ne més sí, subliminalment, a la portada ens en fan gratuïtament. Ara, a la curta o a la llarga tot es cobra, o paga.

    ResponElimina
  2. R.I.P.
    I suposo que estareu d'acord en mi en que quan neix un monstre s'emporta pel davant uns quants comerços petits, tots amb empresaris, dependents i administratius, etc, de la ciutat.
    Si fos una indústria, no com la dels corrugats, que dones un valor afegit a productes propis, jo també estaria content. Però, és una multinacional a la que només puc augurar un "petit desastre" comercial. Sabent com van acabant totes les de caire paregut, traspassant-se i reduint plantilles.
    Tortosa turística esportiva, o Tortosa la de les multinacionals esportives?
    Sabeu els beneficis on faran cap?
    A Tortosa no. O som tan ingenus?

    ResponElimina
  3. Potser no té lo suficient mercat? és possible, però discrepo amb Out Of The Time, a l'únic comerç que farà competència serà a Fevi, que ja els hi val després d'anys de monopoli i preus abusis.

    ResponElimina
  4. En quant a la manera d'anunciar-ho, sí, completament electoralista i criticable, però tots els governs siguen del color que siguen fan coses d'estes.

    ResponElimina
  5. Com tots ho fan.....Vet aquí el mal del mon.

    Out of the time, del perjudici/benefici de la gran superfície, ja n'hem parlat sovint. En qualsevol cas no crec que el saldo de creació/destrucció de llocs de treball, sigui negatiu.
    Quan dius que nomes pots augurar un petit desastre, vols dir això, o que ho desitges ?. Es obvi que l'empresa haurà fet els seus estudis de mercat i per això han decidit la implantació. El que és cert, és que a Tortosa hi ha molta activitat esportiva en tots els camps i pel que observo n'hi ha molts que porten material esportiu i de lleure de la marca propia de Decathlon que lògicament ara compren a Tarragona, Reus, o Castelló.
    En tot cas, vull pensar que aquesta botiga no en farà tancar cap de les zones més depauperades comercialment de Tortosa.

    ResponElimina
  6. Home, està bé que vingui, però si l'atur no és culpa de CiU tampoc ho deu ser l'ocupació!

    La culpa es muy fea!

    ResponElimina
  7. Ximo, no desitjo cap desastre, mai, prou desastrat soc jo com per sortir a buscar-ne. Però, també veig moltes botigues tancades o buides.
    Lo meu auguri és una impressió individual i subjectiva totalment, fruit, potser, de les circumstàncies actuals del poder adquisitiu. També sabem que sol passar a la nostra ciutat. Moltes "arrancades de cavall i aturades de macho".
    No entenc tants de lloc de treball directes. Però, dies tenen els anys.
    També me'n alegro pels que aconsegueix treball en tota la fleuma aquesta.
    No està la subsidiarietat ni l'oportunisme dintre dels meus valors.
    Sempre apostaré per les "bones indústries" i comerços que siguen de la zona i no malmetin res. Millor també si els beneficis es queden aquí.
    Qualitat, sempre. I preus assequibles i també cars si escau pel seu nivell, ni que no els pugue adquirir mai.
    No soc dels del "regne de la quantitat".

    ResponElimina
  8. Perquè el Nodo de la Plaça d'Espanya (Quan li canviaran el nom) no informa que al carrer Sant Blai s'ha obert una agència de viatges on s'han pogut ocupar dos extreballadores de Dertotravel, antiga agència de viatges d'un regidor de CiU de Tortosa?

    ResponElimina
  9. Estic d'acort en Carles i dire mes,per mi FEVI pot plegar que de pena no men fa cap.

    ResponElimina
  10. Carles e ignorant, no soc consumidor de material esportiu. Llavors, si vosaltres si, puc entendre que penseu amb FEVI especialment i no estigueu d'acord amb quelcom seu.
    Però, si bé és la més gran, no és la única. I altres més petites, que les hi han, i de molt petites, patiran.
    Els meus comentaris son genèrics, apostant pels valors del territori i la seua gent.
    Em sap mal, això si, que el diner local, possible inversor en el territori, fugi cap a mercats borsaris i financers, oblidant la seva terra. Com em consta que fa, i no des de fa poc. Per a ells ja és un joc habitual. Ludopatia financera.
    Igualment que l'esforç laboral dels que no tenen res més res més per subsistir que els seus treballs, i el minso rèdit que els hi produeix, donen beneficis a algú que només cerca beneficis per a inversors que ni tenen res del territori ni pensen en res més que la butxaca.
    Dit lo dit, se de les necessitats dels ciutadans, i l'angunia de la precarietat i el no tenir d'on treure les garrofes.
    Si podeu comprar a Fevi, sou dels afortunats. No ho oblideu.

    ResponElimina
  11. Out of the time,dir-te que primer per mi son los comerços de Tortosa,personalment soc client de l'esplai ciclista i sportwell,pero tambe soc client de decathlon,l'unica diferencia es que per anar al decathlon quan estigue a Tortosa,es que m'ahorrare 200 km.
    A decathlon compro un altre tipo de genero i per part megua no dixare de compra a les botigues de sempre,a no ser que se doniguen de prepotencia com ara FEVI i cia,que tambe fan mal al petit comerç Tortosi,ells tenen lo monopoli i crec que en decathlon i cia començaran a cambia una mica les coses.
    Si estos tipos de comerços no venen al territori,la gent de l'Ebre continuara fent quilometros per anar a estes grans superficies,la prova esta que quant jo vaig a Tarragona no paro de saludar a ebrencs que conec.

    ResponElimina
  12. Un detall, ignorant. Efectivament, ebrencs, inclosos algun que altre comerciant tortosí ( que jo he vist ), el qual, com qualsevol altra persona consumidora es gasta el quartos ( en aquest cas aquells que aconsegueix del seu calaix ) on vol i sense parar-se massa a pensar si els deixa a "casa" o no.
    Lo de sempre, o és què el comerços no compren als proveïdors que volen independentment de la seva "patria" i d'on deixen rendir els seus beneficis ?
    Per cert, la pega que hi poso a aquestes instal·lacions fora del casc urbà, és precisament la de la desertització dels carres. Òbviament el que, des d'una veïna població, va a una superfície instal·lada a les afores, dificilment pararà a un bar o una altra botiga que si que podria fer si hagués anat a una del centre de la ciutat.

    ResponElimina
  13. Out of the Time, el material que venen no és fabricat a l'Ebre, l'importen de fora, per tant los diners se'n aniran a fora de totes maneres, l'únic diner que se queda aquí és lo que guanye l'amo de la botiga (cas completament diferent és lo de grans superfícies que porten aliments collits lluny d'aquí quan aquí ne tenim). I com a consumidor perquè he de ser solidari amb aquest comerciant (que importa de fora i també va a buscar lo preu més barat) i no pensar en la meua butxaca si "los de fora" m'ho fan més barato? Coincideixo amb ximo en que el lloc més idoni per situar el Decathlon hagués estat al centre de la ciutat i no als afores.

    ResponElimina
  14. Carles, tens raó amb això de qui produeix aquest productes. Sembla evident si més no. Ens hauríem de preguntar perquè no en produïm algun d'ells a les nostres terres. Perquè els nens xinesos, o les dones de Singapur els fan més econòmics?
    També la farina del pa de cada dia és de l'Aragó, o moltes de les verdures dels súpers de Almeria o Múrcia, etc, etc.
    No soc "globalitzador" com pots notar. Ja has llegit potser els meus arguments i crítiques als inversors del territori que he batejat de "ludòpates financers i borsaris", i no he anat més lluny, que podria, tot i sabent de la "missa" ben just "l'amen".
    Si del que tu pagues per unes "Nike", el 30-40% per cent es queda aquí, que?
    En Decatlon passarà? O només es quedaran quatre mísers sous?
    Com fer 200Km, i passats, per afegir 15-25€ per als "pobres" emirs i accionistes russos que? Per unflar el planeta de CO2 i altres que?
    Per pagar l'amortització del cotxe als alemanys, que? Per jugar-te la vida a la carretera que? Per fer que a la teva amiga dependenta l'acomiaden que?
    I tinc la llista més llarga que una altra cosa, coses del temps que no perdona i et fa entendre coses.
    I disculpeu-me, on aparcarien els clients del Macro si el posen al centre?????????????
    Al parking okupa del Parc?
    Mon pare em deia "lo barat és car".
    El que estem condemnats pels financers globals a viure com vivim. En la misèria, sobre tot ideològica.

    ResponElimina
  15. Aquest cant a lo car em sona -si més no- a sibarita. Com a principi general potser estaríem d'acord en que "lo barat sempre és car" però dis-li al vuit-centseurista ( per a molts s'ha acabat lo de mileurista ) que comprar-se unes bambes per 15 € li resultarà car, sense entrar a valorar que, a banda de no portar cap símbol ni logo conegut, potser els tres parells que podrà adquirir en el mateix cost que les del logo, li duraran més que el parell de marca.
    Quant a lo de la gran superfície al centre, no és això el que jo volia dir. Lògicament la capacitat i gratuïtat d'aparcament que és té a les afores no és té al centre. El que volia dir és que fent-ho d'aquesta manera perjudica a la vida del centre, però, lògicament, no és això el que més els preocupa als que s'instal·len a les afores.

    Per cert, de botes de futbol Adidas i Nike fetes malbé amb 3 partits us en podria parlar amb coneixement de causa.

    ResponElimina
  16. Ximo, potser sibarita, o potser necessitat. Saps el que costen unes sabates ortopèdiques fetes a mida per a uns peus amb problemes?
    Suposo que t'ho imagines.
    Afegint un disseny kutre que t'esvera de portar-les?
    Jo penso que una botiga del centre, a la llarga haurà de ser especialitzada, i/o amb un producte de qualitat. Les baratures ja les venen als súpers, amb les verdures sense gust i els clons de tantes coses.
    Però, al pas que anem, és molt més econòmica de baixos la part vella, centre, que la nova.
    Això si els especuladors ho permeten.
    Que segons la cara pagues.

    ResponElimina
  17. Si,al centre de Tortosa i la gent no anira, perque llavors no tindra lloc on dixa lo cotxe.
    S'ha de pensar en futur i fer nous carrers prou amplis per a les bici vianants i cotxes i lo centre de Tortosa no es lo puesto mes oportu per aixo.

    ResponElimina
  18. Parlar del Decathlon a una setmana de les votacions és una cortina de fum del senyor Ferran Bel per evitar parlar d'altres temes més delicats, com ara les antenes de telefonia mòbil, de les quals no farà res (bueno si, vol camuflar-les al·legant impacte visual quan camuflar-les només empitjorarà la situació). Hauran famílies en nens petits que tindran una antena de telefonia ubicada a pocs metres del seu domicili i no sabran que la tenen perquè estarà amagada i camuflada i la seva salut és veurà seriosament afectada. És impresentable!! Vosaltres decidiu: que fem? Traem la merda de casa nostra o ens limitem a posar la merda baix l'alfombra per a que no es vegi??? El senyor Bel aplicarà la segona opció. Tortosa no mereix un alcalde que actue així. Volem polítics amb sentit comú!! + info a la web: www.tortosanetadantenes.jimdo.com

    ResponElimina
  19. El centre de la ciutat no disposa de locals amb la superfície adequada per aquests establiments.
    O no us heu adonat de lo menudes que són les botigues del carrer sant Blai, per posar un exemple?

    A mí també m'agrada el comerç petit i especialitzat en que el tracte al client és personalitzat, o ho hauría de ser, però penso amb les persones que hi trobaran faena, tant aquí com a l'altre establiment que ja s'està fent al mateix lloc i me n'alegro per ells i els seus.

    ResponElimina
  20. Todo consiste a darle muy buen savor, a la mierda que vas a tragar.
    Les antenes,es un exemple de molts que podriem dir,pero lo del decathlon ja fa dies que ho saviem,pero aixo de impresemtable me sona d'algo.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta