14 de maig del 2011

Amics dels Castells reobre la seu convertida en una cafeteria i centre cultural



La inauguració del local posa punt i final als actes del 15è aniversari de l'entitat · Inclou una sala de conferències i una biblioteca sobre patrimoni ·

L'associació Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa va inaugurar ahir al vespre, amb una festa, la renovació i ampliació de la seua seu social, al carrer Portal del Romeu. En realitat, després de les obres, el local d'Amics dels Castells ha passat a tenir l'accés principal pel carrer de la Mercè. Però el més important és que, amb la reforma, la seu d'Amics dels Castells ha esdevingut un centre cultural que ha incorporat una cafeteria, amb l'objectiu de dinamitzar aquest sector del nucli històric.

El president de l'entitat, Jordi Jordan, va recordar que la inauguració de la nova seu posa el punt i final a un any d'actes per commemorar el 15è aniversari d'Amics dels Castells i del Nucli Antic. “Vam començar ara fa un any, amb aquella memorable caminada amb mil torxes a les muralles de Tortosa, i després de mesos de treball ja podem inaugurar aquesta nova seu”, va assenyalar. Segons Jordan, l'associació vol que el nou equipament siga un centre cultural de referència al nucli històric de Tortosa, amb una sala d'exposicions i una sala de lectura, a més dels despatxos de l'entitat. “També proposem que siga un punt d'informació turística, després d'un conveni que voldríem signar amb l'Ajuntament”, va afegir-hi, tot explicant que són molts els visitants que entren a la seu d'Amics dels Castells per sol·licitar informació sobre el nucli antic i el patrimoni de Tortosa. “A més, també serà una cafeteria que dinamitzarà la vida al barri històric”, va concloure Jordan.

D'altra banda, el president d'Amics dels Castells va explicar que l'entitat ha hagut de fer una inversió força important per rehabilitar el local. En aquest sentit, les obres han estat possibles gràcies a una subvenció de la secretaria de Joventut de la Generalitat i a la inversió privada de l'empresa que gestionarà la cafeteria. “Fem una crida a tots els veïns de Tortosa perquè disfruten d'aquesta seu; hem volgut donar exemple i demostrar que, si aprofitem tot el que tenim al nucli antic, la nostra ciutat té molt de futur”, va concloure.

Amanides amb noms de fortins · Un edifici que fa uns mesos estava parcialment en ruïna i abandonat, ja és un dels espais de referència al nucli antic de Tortosa. La cafeteria la regentarà l'empresari local David Jarque, que havia presentat l'oferta més atractiva. A banda de cafès i esmorzars, Jarque ha previst oferir menús freds per dinar, amb una carta de sis amanides i torrades que tindran els noms dels diversos castells i recintes fortificats, així com d'altres edificis o monuments del patrimoni local. Amb les obres, a més d'instal·lar-hi una barra, també han construït una tarima de fusta per fer-hi conferències, petits concerts o projeccions. Al pati interior, han recuperat un antic pou amb un safareig de pedra. A més, a la cafeteria també hi haurà una carta de revistes i llibres sobre història local i patrimoni.

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta