14 de maig del 2011

Sabaté afirma que Bel ha estat 'l'alcalde de l'atur'


El candidat del PSC canvia d'estratègia a la meitat de la campanya i endureix el discurs contra CiU recordant que Tortosa té ara més de 3.000 desocupats · Geli critica l'ajornament de l'hospital ·

“Ferran Bel ha estat l'alcalde de l'atur: durant el seu mandat s'ha disparat i ja hi ha més de 3.000 persones sense feina”, va afirmar ahir al vespre Joan Sabaté. Segons l'exalcalde, el govern de CiU han estat “quatre anys de màrqueting barat i de copets a l'esquena; però Bel s'ha preocupat molt poc de les persones, de tota la gent que ho passava malament a causa de la crisi”. En canvi, Sabaté va presentar el PSC com a garantia de les polítiques de cohesió social i de creació d'ocupació, i va recordar que CiU està retallant en serveis públics com la sanitat o l'educació: “Ells no fan polítiques socials perquè no les necessiten; de tant en tant, només fan caritat”.

El candidat del PSC va aprofitar l'acte central de la seua campanya, una festa míting a la cèntrica plaça de Barcelona, per endurir el seu discurs cap al govern de CiU. Si fins ara la campanya havia estat més o més plàcida, centrada en les propostes de futur i amb pocs atacs directes a l'adversari, Sabaté va decidir que havia arribat el moment de canviar d'estratègia, i els seus seguidors ho van celebrar. El candidat socialista va acusar Bel d'haver governat Tortosa “com si fos una finca de la seua propietat”; de permetre “malifetes urbanístiques” com les obres d'un magatzem a Bítem, i d'haver “abusat” de l'Ajuntament i dels mitjans públics. Segons Sabaté, Bel ha fet actes “pagant tots, però en benefici de CiU”, i ha intentat “exercir un control preocupant sobre el teixit associatiu”. “Amb Bel, la ciutat s'assembla més a la Tortosa de l'alcalde Fabra, durant el franquisme”, va sentenciar.

El programa de CiU, “un grapat d'estampetes” · El públic que ahir omplia la plaça de Barcelona va aplaudir cadascun dels arguments més durs de Joan Sabaté cap a l'alcalde i candidat de CiU, Ferran Bel. Per exemple, quan Sabaté va comparar el programa del PSC, amb gairebé 100 planes, amb el “grapat d'estampetes de disseny” que, segons el candidat socialista, és el programa de CiU en forma de carta de colors. També va ser molt aplaudit el discurs de Marina Geli. L'exconsellera de Salut, que es va declarar una “enamorada de les Terres de l'Ebre [hi va fer 44 visites oficials], va criticar el govern d'Artur Mas per haver frenat la vegueria i el nou hospital de Tortosa, i per la retallada en sanitat i educació.

Publicat a El Punt

8 comentaris:

  1. Amb tot, el que trobo més patètic de Bel i els seus, és el que Sabaté va denunciar. Els entrebancs i la prohibició que Marina Geli, exconsellera de sanitat i impulsara -entre molts altres- de la implantació de la unitat de radioteràpia a l'Hospital de Jesús, va sofrir davant la petició de fer una reunió amb la lliga contra el càncer en aquestes dependències de l'hospital. Ridícul, descortès i innecessàriament feridor. Atès que amb la trobada la rendibilitat i repercussió electoral hagués estat més aviat minsa, la reacció encara es més inversemblant.
    Efectivament, molt copets a l'esquena però si cal i convé ( o pensen que convé ) als interessos propis, aquests copets es converteixen en cops de puny sense cap problema. Sense complexes.
    Tot això simultàniament a l'aparició de Bel a la tele anunciant la instal·lació de Decathlon i els seus corresponents llocs de treball.

    ResponElimina
  2. "Bel ha estat l'alcalde de l'atur", sembla que Sabaté s'apunta a la moda de Rajoy i intereconomia amb el ZParo, que potser si hagués estat ell l'alcalde haguessen marxat menys empreses? tots parlen de "mesures per disminuir l'atur" i en tots els casos són paraules buides.

    ResponElimina
  3. Ximo, em perdonarás pero no he entés gaire cosa del que exposes. Suposo que estarem d'acord en que la unitat de radioteràpia al Hospital de Jesús fa una funció de proximitat molt util i necesaria per la gent del territori.

    ResponElimina
  4. Bel i Sabaté se barallen, ERC fa propostes!

    ResponElimina
  5. Evidentment que la fa i, mira bé el que et dic, desitjo que la continuï fent, i les retallades no arribin també a l'hospital.
    Saps perfectament el que he dit, i la teva ironia no té cap sentit, atès que jo, en cap moment he donat a entendre res del que tu ara insinues. Tot just al contrari.
    Si no saps encara de que parlo, ho preguntes a Bel i Panisello que t'ho explicaran.

    ResponElimina
  6. Perdoneu, per si no queda clar, que no ho he dit, el comentari va destinat a Mc Calan.

    ResponElimina
  7. Ximo; jo he dit el que he dit , i segueixo sense entendre les teves suspicàcies a unes inexistents insinuacions meves.
    Puc assegurar-te que tots som potencials usuaris d’aquestes instal•lacions. Uns mes que altres…

    ResponElimina
  8. Francament Mc Calan, no veig que pretens dient-me que no m'has entès, per la teva contrastada capacitat és impossible. Has entès perfectament el que he dit, diré més, inclús el que he dit entre línies.
    De totes maneres, com la teva capacitat jo la supleixo amb memòria, recordo perfectament un comentari que em vas fer fa més de dos anys al meu bloc. Allí ja et demostrava que la ultima frase teva la tinc molt present, no ho dubtes.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta