20 de juny del 2007

L'Estat publica les normes per frenar l'expansió del musclo zebrat a l'Ebre

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar ahir les normes de navegació a la conca de l'Ebre, amb l'objectiu de frenar l'expansió del musclo zebrat. Les mesures, que són les primeres d'aquest tipus que s'aproven a l'Estat, van ser acordades per la junta de govern de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) el 12 d'abril, i afectaran totes les embarcacions que naveguin en tots els rius i embassaments de la conca de l'Ebre. Les normes fan referència a la desinfecció i neteja de les embarcacions, la limitació dels accessos i el tancament d'alguns embassaments. Però en el cas del tram català del riu, les mesures no són diferents de les que ja van entrar en vigor el 2002, segons va aclarir la directora de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece), Genoveva Margalef. Així, al tram català només continuaran oberts cinc embarcadors, i les embarcacions que naveguin pels embassaments de Riba-roja d'Ebre i Flix hauran de tenir un permís especial, que no els permetrà tenir una altra autorització per navegar en un altre pantà simultàniament. A més, excepcionalment es permetrà la navegació de les embarcacions de motor entre Flix i Tortosa. Les mesures no afecten la navegació aigües avall de Tortosa i fins a la desembocadura, ja que no són competència de la CHE sinó de la direcció general de Costes.

El Punt (20-Juny-2007)

3 comentaris:

  1. Es de suposar que l'informació que dones es la bona...Puc estar equivocat, pero pensaba que la prohibició temporal a la navegació a motor, afectaba també desde el pont de la Cinta fins a la desembocadura...Quedaba exclós el tram de Flix al Pont.

    ResponElimina
  2. ES COPIA BOE :Desde ahora, queda suspendida temporalmente la navegación a motor en el río Ebro y en sus afluentes en el tramo comprendido desde el Delta hasta la localidad zaragozana de Escatrón. Sí se permite, en cambio, desde Flix (Tarragona) hasta el puente de la Cinta, en Tortosa.

    ResponElimina
  3. Si diu això al BOE, deu ser cert.
    A la nota de premsa del Ministeri diu el següent (transcric literalment):
    "La navegación a motor en el río Ebro y en sus afluentes queda temporalmente suspendida, desde su nacimiento hasta Escatrón. Se permite la navegación desde Flix hasta el puente de la Cinta en Tortosa".
    Cosa que seria totalment lògica per una sèrie de raons:
    -aigües avall de Tortosa es considera domini de Costes, i la CHE no té competències per fixar les seues mesures
    -més avall de Tortosa la salinitat de l'aigua ja dificulta la reproducció de la plaga
    -les barcasses del Delta i les golondrines turístiques van a motor, i seria una bestiesa suspendre la seua navegació

    Ah, per cert, t'has fixat que parla del pont de la Cinta? No sé quins mapes deuen usar a la CHE o al Ministeri, però crec que estan una mica anticuats...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta