20 de juny del 2007

El PP obre un expedient a la regidora de Roquetes, tot i haver-se donat de baixa

Gas culpa el PSC de la situació i diu que ara Bosch no rebrà pressions per haver pactat amb ERC

El president del PP de Catalunya, Josep Piqué, va donar instruccions ahir perquè el partit obri un expedient a la regidora que s'havia presentat com a cap de llista a Roquetes, Pepita Bosch. El motiu és haver tancat un acord de govern que cedeix l'alcaldia a ERC, en detriment de la llista més votada, el PSC. Amb tot, la realitat és que Bosch s'hauria donat de baixa del PP divendres al matí, poc abans de signar el pacte que va permetre que el republicà Francesc Gas fos investit alcalde. Gas va recordar ahir que Bosch ja s'havia donat de baixa del PP, i va celebrar que el seu govern rebrà menys pressions amb una regidora independent.

El nou alcalde de Roquetes, Francesc Gas, va remarcar ahir que desconeixia les condicions que han portat el PP a tolerar el pacte amb ERC a la Galera, lloc on els dos partits es repartiran l'alcaldia. «Potser s'han limitat a fer balanç del mandat anterior, i han vist que no passa res per pactar amb ERC», va valorar. En la mateixa línia, Gas va lamentar les pressions al més alt nivell que el PSC hauria exercit a la cúpula del PP català, per evitar el pacte de Roquetes. «Volien obligar el PP de Roquetes a rectificar una decisió que ja havia pres, i això ens va forçar a reiniciar les negociacions per al pacte», va lamentar. L'alcalde roquetenc també va ironitzar sobre l'expedient obert pel PP, i va recordar que la regidora Pepita Bosch ja s'havia dona de baixa divendres al matí. Des del punt de vista personal, Gas va afirmar que serà igual governar amb una regidora del PP que amb una regidora no adscrita, «perquè la bona relació personal va més enllà de les sigles dels partits». Amb tot, Gas va admetre que el nou escenari els evitarà altres «discrepàncies i problemes» que haurien pogut tenir en el futur.

> ERC té 37 alcaldies

Francesc Gas va acompanyar ahir el president de la federació d'ERC a l'Ebre i alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, en la compareixença per valorar la política de pactes dels republicans. Aspa va recordar que ERC s'havia marcat l'objectiu d'aconseguir deu alcaldies a les Terres de l'Ebre i que, després de segellar els diferents acords de govern, ha començat el mandat amb catorze alcaldes, i governant una població de més de 53.000 persones. A més, Aspa va dir que al final del mandat hi haurà disset municipis que tindran alcaldes d'Esquerra. «Podem estar satisfets pels resultats obtinguts, ja que hem estat capaços d'entendre'ns amb totes les forces polítiques a les diferents poblacions», va valorar Aspa. D'altra banda, en el conjunt de la demarcació de Tarragona, ERC va recordar ahir que té un total de 37 alcaldies, que governaran sobre el 60,6% de la població del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. De fet, ERC té catorze alcaldies més que en el mandat anterior, un 60,8% més.

El Punt (20-Juny-2007)

15 comentaris:

  1. Veig que ERC comença a fer-se major d'edat. Ja era hora! Les regles són iguals per a tothom: no podem caure -per què ens lleva força- en la pseudoargumentació del PSOE i del PP que només ells poden pactar amb qui vulguin.

    ResponElimina
  2. Per fi veig que ERC esta a España, desde esta nova visio potser le anira millor, despres de renunciar Paco Gas a la dedicacio exclusiva a Roquetes, aixi es dona exemple. Donant-li a Javier Alegret per compensar-li dels vots que perdra al agafar l'area d'Urbanisme de Roquetes.
    Carretero de futur.

    ResponElimina
  3. Este pacte durara meins que un caramelo a la porta de un col.legi,
    vivir para ver.

    ResponElimina
  4. Esta noia ha actuat amb seny i pensant amb els interessos del poble. No ha obeït cegament al PP, per tant, portada i a reveure.

    ResponElimina
  5. Los d'esquerra ja no son tant d'esquerra, potser s'haurien de canviar el nom. A Tortosa ERC+CiU i ha Roquetes ERC+PP,mareta meua!!!

    I que diu ara la incompeten i xalada de la comedianta???

    ResponElimina
  6. PSAM =(ERC)= PACO GAS, PERA QUE MOS ENTENGUESEM, COM SE POT MENJAR UN PACTE AMB .......PP,CIU,PIM I ERC...........POBLE DE ROQUETES OS DESITJO EL MILLOR PER ATOTS , PERO ESTE GOBER TE EL FRACAS A LA PORTA DE ENTRADA DE ROQUETES........I SI NO REFLEXIONEU I MIREU QUI US GOBERNARA.

    ResponElimina
  7. Això és trasfuguisme ?

    ResponElimina
  8. N'hi ha un simpàtic que és la segona vegada que escriu tot amb maiúscules. Para de cridar bramador!

    ResponElimina
  9. esquerra independentista de l'Ebre, Justificant l'injustificable, ara, això si, el PSC es PSOE per als puristes d'ERC, en camvi la Sra. Bosh, era -segons Paco Gas en el seu discurs "d'investidura"- del " partit popular de Roquetes". Si aixo es fer-se major, jo vull ser un crio.

    ResponElimina
  10. Necessito immediatament l'ajut d'algun savi sociòleg que em guie i m'informe, i sobre tot que m'ho explique:
    Tortosa-Roquetes-Jesus, un triangle format per ciutadans si mes no similars amb caràcter, inquietuds, idiosincràsia en definitiva, i com s'expliquen els respectius resultats electorals?, que, fent una mica de caricatura son:
    Roquetes: (psc7, erc4, ciu1, etc.)
    presencia testomonial de CIU.
    Jesus EMD:( ciu7,psc2 )
    presencia testimonial del PSC i inexistència d'ERC
    Tortosa: ( ciu10, psc7, erc2 etc.)
    presencia testimonial d'ERC(a pesar del govern).
    No entenc els vaivens dels electors
    tot i considerant les especificitats locals de cada lloc

    ResponElimina
  11. A l'anònim anterior i respecte els resultats electorals de les municipals i les diferències que trobem dir-te que influeix el següent:

    1) A les eleccions municipals la tradicció històrica d'un partit en els seus resultats, comportaments i actituds. és molt important.
    2) El cap de llista, grau de coneixement i valoració.
    3) Estar en el govern o ser una alternativa real al govern.
    4) Agrupacions locals ben avingudes, amb capacitat de treball i fent xarxa a la seva ciutat.

    Queda aquest apunt.

    ResponElimina
  12. S'agafa més prompte a un embustero (Gas), que a un coix. No havíem quedat que el pacte no estava fet d'abans. Així, com és possible que el tinguessin que refer després de les supossades presions de la cupula del PSC?. Si parlem de validesa de pactes després de balanç de l'anterior legislatura, com a La Galera, perquè no serveix també el cas de Roquetes amb C i U?. He sentit dir i fin s i tot he llegit declaracions de l'anterior regidor de C i U a Roquetes, Ramon Ribes, que la valoració del treball de l'anterior legislatura havia estat magnífic, tant pel que fa a realitzacions per a la ciutat com des del punt de vista de relació política i personal amb els socis del PSC.
    En definítiva el pacte de Roquetes és una camama, en mentides constants d'uns, i silencis clamorossos dels altres.
    Els ciutadans van parlar, i els socialistes van guanyar. De qui son els vots del PP a Roquetes, de Pepita Bosch, exclusivament, o de gent que confiava en les sigles per les que s'havia presentat. I Convergència, de qui son els vots, de la bona gestió al govern de Ramon Ribes la legislatura anterior, de Gerardo Gas, o de Ferran Bel, que sembla que ha tingut un paper estelar en decidir qui seria l'alcalde de Roquetes.
    Prou de xanxullos, per favor. A Roquetes, en un resultat identic en proporció que a Tortosa, cinc partits polítics, el guanyador, que no ha perdut cap regidor en relació a les anteriors eleccions i s'ha quedat a un de la majoria veu com tots los altres ERC, CiU, PP, Alegret, pacten contra ell. S'entendria això a Tortosa?, Tots contra Bel, tots contra el guanyador. I el poble que?. Escolteu úna bella cançó de La Trinca (Càlifa), allí està la resposta.

    ResponElimina
  13. company, dóncs no serà perque el j sabaté no ho hagi intentat. Això de dir embustero a paco gas, perquè no mira l'IDECE???

    ResponElimina
  14. Votant molt emprenyat, tens tota la raó, jo vaig votar el PP, i si abans de les eleccions me diuen que el meu vot seria per fer alcalde a n'este "sujeto" de Catalunya Lliure, que tants espectacles i tardes de glòria ha donat a Roquetes, o regidor d'urbanisme a Alegret, vos u juro, no voto.
    Pepita s'hagués tingut que votar a ella mateixa, i que els socialistes en minoria, haguessin tirat endavant pactant en uns o altres les coses a fer.
    Pepita, Salanguero, m'hau estafat, torneu-me el vot, lladres.

    ResponElimina
  15. A l'anònim de les 11,46, si vols mirar l'IDCE, mira'l. I si vols que mirem atres coses fem-ho. Però jo parlo de Roquetes. I democràticament parlant, lo pacte a l'ajuntament no te perdó de Deu. Com dia el comentari del votant del PP, a un poble com el nostre tots mos conèixem, i cada u te la historia que te. Per cert, saps les històries de Paquito Gas, quan va ser tinent d'alcalde en los socialistes? Vinga home, no me vengues gat per bestia grosa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta