17 de novembre del 2011

Els 'indignats' de l'Ebre organitzen una sèrie d'actes a Tortosa abans del 20-N

El moviment 15-M de les Terres de l'Ebre ha convocat una jornada de doble jornada de mobilització per als dies 18 i 19 de novembre, tot coincidint amb l'últim dia de la campanya electoral i amb la jornada de reflexió per a les eleccions del 20 de novembre. En primer lloc, per aquest divendres, 18 de novembre, els 'indignats' de Tortosa han organitzat una xerrada sobre el sistema electoral, que tindrà lloc a la plaça d'Alfons XII a partir de les 19.30 hores. En aquesta xerrada informativa s'explicarà l'actual llei electoral, el sistema D'Hondt i què signifiquen les diferents opcions de vot, sense oblidar l'abstenció, el vot nul o el vot en blanc. Si pogués, l'acte es traslladaria al local del Casal Popular Panxampla, al carrer Gil de Frederich.

D'altra banda, per al 19 de novembre, dissabte i jornada de reflexió, el moviment 15-M ha fet una crida a les diverses assemblees de pobles de les Terres de l'Ebre i del Maestrat. A les 12.00 hores del migdia es farà una assemblea a la plaça d'Alfons XII de Tortosa. Una hora i mitja després, es farà un dinar popular en què cada persona haurà de portar-se el menjar de casa.


LA PREGUNTA DEL DIA

29 comentaris:

  1. Provablement, lo més interessant de llarg, de l'últim mes.

    ResponElimina
  2. És increible que cada cop que hi ha eleccions no expliquin per la televisió en horari de màxima audiència pública tot això... bueno, pensant-ho bé no és tan increible... desgraciadament.

    ResponElimina
  3. He estudiat força i crec conèixer prou bé el sistema electoral espanyol. Molts demanen el seu canvi, des dels indignats fins Falange Espanyola de les JONS.

    Espero que avui també hagin explicat que l’actual sistema electoral premia la concentració territorial del vot, fent que uns pocs vots, obtinguts en una sola província, tinguin molt més valor que molts vots obtinguts en el conjunt de la nació...

    ResponElimina
  4. Ets un ignorant Gutijaume.
    Lo que tu estudies és el que jo, i molts, hem viscut.
    Tu mateix.
    Estàs a anys llum. Mai més ben dit.

    ResponElimina
  5. No em vinguis en històries, el sistema electoral, així com la barrera electora, com la llei d’Hondt...tot, és teòric, i tot el que avui han explicat (i el que no, perquè no els interessa) jo ho he estudiat, així que la ignorància te la guardes per a casa teva.

    ResponElimina
  6. El que premia és el bipartidisme... Les circumscripcions provincials sonen a cosa de la transició... El congrés no és una càmara de representació "provincial"... És un absurd més, perpetuat per l'interés del PPSOE.
    No cal fer cap gran estudi del sistema, Gutijaume, és molt senzill...
    Premia als majoritaris (PP i PSOE), castiga als minoritaris d'àmbit estatal (IU i la gran majoria...) i ni una cosa ni l'altra amb els partits nacionalistes (CiU, PNV, ERC, CC).

    ResponElimina
  7. El PP també demana de tant en tant la reforma de la llei electoral. Sobre tot, clar, per a castigar als nacionalistes ( perifèrics, diuen ). Si això acabes afavorint també a IU, com seria just i lògic, per al PP seria un mal menor ( en la mesura que es beneficiaria un "partido de ambito nacional" ) Del que no parlen es del sistema que regeix al Senat i que fa que quasi sempre els afavoreix. Independentment de la correlació al Congres, al senat la majoria solt correspondre al PP. La raó es prou evident: cada província té assignat quatre senadors independentment de la seva població. Vol dir que Soria i Teruel tenen els mateixos que Barcelona o Madrid. La qual cosa, per cert, fa que allò de "una persona un vot" quedi una mica en entredit. Tot i acceptant que ha de haure sempre un mecanisme corrector que contempli la territorialitat en front la població. Però tant ?

    ResponElimina
  8. Plastik m’agradaria saber quina és la visió dels indignats respecte al sistema electoral, quins canvis us agradarien? Hi ha algun lloc on pugui trobar la informació?

    ResponElimina
  9. A Google?
    O potser a Bing?

    ResponElimina
  10. El moviment dels indignats només fa patent el sentiment d'orfandat existent entre molts ciutadans respecte a la classe governant i política, per tant almenys es mereixen ser escoltats per aquesta. No ens enganyem, estem cansats de sentir parlar de retallades, escandols financers, corrupció, malbaratament de diners, veiem que la gent perd la faena però ells continuen disfrutant de sous i prebendes...lo lògic és que aixó pete i es faci algo. Un consell Guti, si vols saber lo que diuen, baixa de la gavina, parla amb ells cara a cara i escolta`ls...llavors si que hauràs fet un acte que t'honraria com a polític.

    ResponElimina
  11. Saberut crec que ja he repetit en més d’una ocasió, que he sigut present en alguna assemblea a Plaça Catalunya i que també vaig estar a la massiva manifestació pels carrers de Barcelona, no perquè comparteixi les seves idees (que hi ha algunes que sí) sinó perquè com a futur politòleg el no ser-hi de cos present, era un luxe que no em podia permetre. És més, ja he parlat cara a cara amb gent del moviment d’aquí Tortosa.

    ResponElimina
  12. Juas!
    Tenim Gutijaume per a anys! Dos estius més a la FAES i directament a Europa.

    ResponElimina
  13. Gutijaume, si el que vols trobar és un programa electoral dels indignats on digui clarament quina reforma concreta en la llei electoral s'ha de fer, no ho trobaràs. Hi ha molt de debat en internet, només cal buscar.
    Ara bé, hi ha alguns punts que són els més de consens: llistes obertes i un sistema més proporcional, i aquí hi ha opinions de tots els tipus, des de el d'una persona un vot (circumscripció única) fins a un sistema de circumscripció per autonomies o un de mixte, amb una part per circumscripcions autonòmiques i un bosa d'escons global amb els vots sobrants. Qualsevol (per mi) és millor i més raonable que l'actual.
    Però a banda d'això hi ha moltes altres coses, com el tractament informatiu de les campanyes, la financiació d'aquestes i inclús el reduir o augmentar el número de diputats, eliminar o reduir el senat, que el vot nul i el vot blanc tinguin representació, etc.
    Com ja t'he dit alguna vegada, el 15M no és un partit polític, o sigui no se li pot demanar una posició unitaria o un programa electoral.
    De totes maneres hi ha uns mínims de propostes amb els que la majoria d'assemblees de pobles i barris estan d'acord, les pots consultar aquí: http://www.democraciarealya.es/documento-transversal/

    ResponElimina
  14. Ok, Gutijaume, prenc nota...has fet els deures, t'ho reconec.

    ResponElimina
  15. Fantàstic Plastik, era la resposta que buscava. Totes aquestes propostes haurien de ser estudiades amb força, amb pros i contres. Esta clar que ara el partit que guanyi, té coses més importants que fer (crear treball i riquesa), però en un futur són idees que és podrien estudiar la seva implementació a mig termini.

    ResponElimina
  16. plastik, per tenir representació el vot nul que s'hauria de fer, posar el diputat/s amb una mascara, anar amb el vestit esgarrat, amb una taca a la falda ?
    I el representant/s dels blancs, anar amb l'equipatge del R. Madrid ? deixar l'escó buit ?
    I a més, qui representa aquest vots ? Ara mateix, per acabar de complicar-ho, hi ha una gent que es presenten amb el nom d'"escons en blanc" amb la proposta explicita de no ocupar l'escó en cas de treure representació; amb la qual cosa, no es pot dir amb rigor que es vota en blanc ( s'està votant a una candidatura ). El vot en blanc -que és vàlid-, és aquell que, o bé no hi ha cap papereta al sobre de la votació o hi ha un paper en blanc. llavors, inferir dels vots en blanc o nuls, una determinada raó i homogeneïtat seria també arriscat. Se suposa que hi han tantes motivacions com votants, des del que s'equivoca al no posar la papereta, el que en posa dos de diferent candidatura fins al que, per error fa alguna marca o senyal. Sense descartar el que vota perquè es pensa que li trauran la pensió sinó ho fa, i li es igual fer-ho en blanc o en nul, i per tant no estaria bé comptar-lo entre, poso per cas, els indignats.

    ResponElimina
  17. He preguntado a mis amigos y me han dicho que Gutijaume es un destacado miembro del PP de Tortosa.

    No me lo acabo de creer, vistas sus declaraciones.

    Le aconsejo, si quiere tener un peso específico en este partido, que aglutina la derecha más rancia de toda Europa, que siga más los dictados de los Sres. Pons, Cospedal, Mato, etc., y no haga caso de nuestros indignados, que somos una pandilla de "perroflautas", según su docta definición.

    ResponElimina
  18. Jotabe, quan deia que el vot nul i en blanc (i l'abstenció) tinguin representació, volia dir (segurament mal expressat) que els escons corresponents no siguin ocupats. Res més que el que veiem per la tele quan surt el Congrés, només que ara estan buits la meitat dels seients per l'absentisme dels diputats.

    ResponElimina
  19. Guerrero, gracias por sus esfuerzos por aconsejarme a pesar de desconocer por completo la dinámica de mi partido, un partido liberal. No le sepa mal que no se los tenga en cuenta.

    Primero porqué no me considero un destacado miembro del PP de Tortosa, segundo porqué nunca nadie me ha dicho lo que tengo que decir o hacer (repito lo del espíritu liberal de mi partido) i tercero porqué si gobernamos lo haremos para todos (indignados, trabajadores, funcionarios, obreros, empresarios, autónomos…).

    Creo que el movimiento del 15M se puede dividir en dos facciones, una está formada por gente inteligente, con algunas ideas buenas (otras no tanto) y hay una segunda facción, los que se quedaron a acampar, los “perroflautas”, sí, los mismos que revientan las celebraciones del Barça, los que acabaron con la paciencia de las autoridades en las manifestaciones contra el Plan Bolonia, una facción que no le hace ningún favor al movimiento 15M, sino lo contrario, lo desprestigia.

    ResponElimina
  20. Neo-liberal-ultra-conservador. Sigués més precís.
    Encara que no se com s'aguanten juntes les tendències. +Bush que Obama, per entendre'ns

    ResponElimina
  21. Gutijaume, no saps de que parles... la gent que se queda a acampar reventa les celebracions del Barça? Però de que parles? La paciència de les autoritats? I la paciència enorme que tenim el poble amb les nostres "autoritats"? Desprestigiats? Home, no es pot caure en gràcia a tothom, però demostres que estàs algo verdet en tot el referent al 15M.

    ResponElimina
  22. Ai mare... que me penso que no t’has estat molt tu per Plaça Catalunya quan estava ocupada (o menteixes). No ens enganyem, la gent que estava a les assemblees, desprès plegava i se’n anava a casa perquè a l’endemà tenia que anar a treballar o a estudiar. Aquells que en dos matalassos i dos palets se feien casetes als arbres, o que a la font instal•laven un hort en quatre tomates pansides, o amb plàstics i fustes muntaven una cabanya, no eren gent treballadora com tu o com jo: radicals, okupes, gent sense sostre...que poc o res tenien que veure amb un moviment ideològic, més bé s’aprofitaven de la situació per crispar els ànims (com a totes les manifestacions i celebracions) i en favor dels seus interessos, no del conjunt de la societat (volen casa gratis, llum gratis, menjar gratis i sense treballar...).

    On està tota aquella gent? Ocupant algun edifici fins que puguin aprofitar-se un altre cop de les reivindicacions de gent bona i amb dos dits de front com tu.

    ResponElimina
  23. De paciència amb l’autoritat t’asseguro que ne tingut molta...sobretot amb aquest cos policial de pandereta que tenim a Catalunya.

    ResponElimina
  24. Gutijaume, jo no he estat mai a plaça Catalunya quan estava ocupada per la gent indignada, no et puc mentir perquè tampoc mai ho he dit. ja veig que la teva estratègia en aquest bloc és anar ficant paranys, no fassis carrera política tan ràpid, home.
    I a banda d'estar a plaça Catalunya, vas parlar amb la gent? O els miraves des de fora i treies les teves conclusions basades en els teus prejudicis? L'altre dia al canal ebretv vaig veure una tertulia, sortia un senyor que deia el mateix que tú, que si estos "perroflautes" que el que passa és que són uns dropos, que no volen treballar, que jo a la meva època no estava en una plaça sino treballant, etc.

    Pues escolta bé el que et diré: jo he conegut molta gent des del 15M. De molts de pobles, he anat a Brusel.les el 15O, he vist el que se fa i he sentit el que diuen. Estic amb la gent indignada aquí a Tortosa. Amb la gent d'altres pobles de les Terres de l'Ebre, d'Amposta, de Ulldecona, de Deltebre, amb gent de Vinaròs i de Benicarló i també de Tarragona.

    Saps qui són els que van a les assemblees? Gent normal. Aturats, autònoms, petits empresaris, estudiants, jubiliats, asalariats, funcionaris, professors, gent de la sanitat, gent MOLT implicada amb altres històries, he conegut PERSONES que són voluntaris a la biblioteca, gent que va a centreàmerica a fer de voluntari, gent que està en altres associacions contra el maltracte masclista, pel comerç just o per la inclusió dels immigrants en la vida tortosina, etc.

    Me diràs, que tú parlaves dels que acampen, perquè dis-ho clar, això per tú no és correcte. Pues molta d'aquesta gent que te dic, estaven sopesant seriosament acampar a plaça Alfons aquest cap de setmana electoral. Evidentment la pluja els va fer canviar de idea.

    Ojalà hi haguessin més "perroflautas".

    ResponElimina
  25. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  26. Ojalá hi haguessin més perroflautes? Sí com els que han atemptat contra la democràcia atacant les seus dels partits ebrencs? Un moviment pacífic? Ara que guanya el PP democràticament, ja podeu començar a crispar a la gent, un moviment que en alguns punts he defensat però que desprès d’aquests fets mai més tornaré a fer.

    Sí he parlat amb aquesta gent del moviment, ja ho he dit, però et recomano que miris fotos de la gent que havia acampada a Pl.Catalunya, de bibliotecaris, professionals de la salut i funcionaris pocs hi havien.

    I sí tots fóssim perroflautes arreglats aniríem...

    ResponElimina
  27. I qui ets tú per vincular el que ha passat a les seus dels partits amb el 15M? Una conclusió interessada la teva no creus?
    Que miri fotos dius... jutges a les persones per l'apariència? molt propi del teu partit. Ah, enhorabona per la victòria.

    ResponElimina
  28. M’estàs negant que algú del moviment hagi atacat les seus? Rebuig cap a les eleccions, a la llei de partits, manca de democràcia real, dictadura dels mercats, un col•lectiu que es diu “Volem Polítics Dignes”....fa pudor a 15M no?

    No jutjo les aparences, més quan no responc a l’estereotip d’un pepero, porto cabell llarg, arracades, vesteixo com vull etc. A mi no m’importa, si vatros esteu d’acord en que tota aquesta colla de vividors s’aprofiti de les vostres bones intencions allà vosaltres, l’únic que aconseguireu és desprestigiar el moviment, una llàstima.

    ResponElimina
  29. Perdona, aquí qui te que demostrar les acusacions que fa, ets tú en tot cas no? Els indignats de Tortosa, són els que estem a la plaça d'Alfons... aquests que és diuen "Volem Polítics Dignes" no sé qui són... Jo no ho sé qui ha fet això, i només puc respondre per mi, però te torno a dir, si t'ho ho tens tan clar, fica una denúncia.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta