17 de novembre del 2011

Joan Bertomeu (PP): 'El transvasament de l'Ebre no es farà perquè l'aigua la necessitem aquí'



El número 2 del PP per Tarragona, el deltebrenc Joan Bertomeu, ha negat categòricament que els conservadors vulguen recuperar el transvasament de l'Ebre. En una entrevista al programa Primera Columna, del Canal 21 Ebre, Bertomeu ha defensat que cal fer els embassaments previstos al Plan Hidrológico Nacional (PHN) i les obres del pla integral de protecció del Delta, que els socialistes han incomplert. De fet, Bertomeu també ha acusat el PSOE d'haver preparat el transvasament de l'Ebre a través del canal de regadiu Xerta-Sénia. Quant a la demanda d'aigua de l'Ebre que ha fet el PP de Castelló, Bertomeu ha afirmat que és "lògic" que els seus companys de partits reclamen el transvasament, però ha reiterat que "no es farà perquè l'aigua la necessitem" a les Terres de l'Ebre.

Bertomeu ha negat categòricament que Mariano Rajoy vulga recuperar el transvasament de l'Ebre, si arriba la presidència del govern de l’Estat. L’endemà que Rajoy prometés a Múrcia “aigua per a tots”, Bertomeu ha aprofitat el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna per remarcar que el PP no ha inclòs el transvasament en el seu programa electoral. El candidat ha afirmat que el programa del PP només parla de fer les obres del Plan Hidrológico Nacional (PHN), és a dir, els embassaments previstos i les obres del pla integral de protecció del Delta que els socialistes han incomplert.

En la mateixa línia, Bertomeu també ha acusat els socialistes d'haver preparat el transvasament de l'Ebre a través del canal de regadiu Xerta-Sénia. Segons el candidat del PP, els canvis introduïts pels socialistes en el projecte, com el punt de captació o la propietat del canal, que pertany al govern de l’Estat i no a la Generalitat, facilitarien la transferència d’aigua al nord del País Valencià.

De fet, quant a la demanda d'aigua de l'Ebre que ha fet el PP de Castelló, Bertomeu ha afirmat que és "lògic" que els seus companys de partits reclamen el transvasament, però ha reiterat que "no es farà perquè l'aigua la necessitem" a les Terres de l'Ebre. Segons Bertomeu, la seua obligació com a diputat del territori serà defensar que es facen les obres previstes en el PHN, en benefici del Delta i de la resta les Terres de l’Ebre.

Joan Bertomeu també ha sentenciat que la nova cultura de l’aigua ha estat un fracàs, i que el tripartit, amb els socialistes al capdavant, han arruïnat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Finalment, el candidat ebrenc del PP ha conclòs que espera que el magatzem de residus nuclears no acabe venint al territori.

30 comentaris:

  1. Si senyor!
    A enfrontar-se amb la Rudi, Valcarcel i Fabra, sense oblidarse de la Cospedal i el Rajoy.
    Encara aniràs a les properes eleccions si aconsegueixes la vertadera Vegueria autogestionada.
    Tant de delegat i tanta hòstia!
    La 53!

    ResponElimina
  2. EL problema no és ( que també ) que ho demanin de Múrcia, València i Castelló. El problema es que, qui ho ha de beneir o no ( Rajoy ), o calla o els dona la raó amb la frase " agua para todos " , que no deixa de ser l'eslògan dels que volen el transvasament. És com si vingués aquí i digues " el riu és vida, no al transvasament" , que pensarien al sud, creurien que està a favor de portar-los aigua de l'Ebre ? Pos això, Bertomeu, qui no se'n entera és perquè no vol.

    ResponElimina
  3. El proper futur per a Rajoy. Ho te molt magre per a intentar fer res. Suposo que Rubalcaba quasi igual.
    Deixeu-me ser fatalista, que ningú pense en mesures apocalíptiques. Estem tan afonats que ja podem treure el rastrell i fer horts als balcons, o menjarem el paper de les parets.
    Espanya està en fallida. I estes eleccions no milloraran res, per molt que parlen o que mane la dreta.
    Voteu el que vulgueu, estem al CCC, el que vol dir la merda.

    ResponElimina
  4. M.d.A; aquí a Espanya la gent no vol sentir parlar d’esforços ni d’arrimar l’ombro, ho volem tot fàcil i al moment, l’exemple més clar, és la possibilitat de passar de curs havent suspès assignatures pel camí. Però no podem seguir així, hem de tornar a fer nostres aquells valors com l’esforç, la perseverança, la determinació, la lluita...

    Citaré ara un article escrit a La Vanguardia per Xavier Sala i Martín:“Un govern de dos anys”, diu així: “Les reformes poden ser doloroses i comportaran malestar social, malestar accentuat per un partit socialista que, ja sense responsabilitat de govern, s’envoltarà en la bandera demagògic-populistoide dels indignats. Protestarà totes i cada una de les decisions que prengui el PP i acusarà constantment al Govern d’estar al servei dels rics. Si ja ho ha fet durant la campanya electoral, imagini que no farà quan estigui a l’oposició.

    Però no miris el futur de forma catastrofista, per a això ja tenim el passat, i el passat és “un govern que desprès de negar la crisis durant anys i d’equivocar-se en el diagnòstic, ha generat una devastació econòmica tan còsmica que ningú vol que segueixi governant”, i continuo citant l’article esmentat.

    El PP demostrarà que amb bones mesures, i ben aplicades, es pot sortir de la crisis, això sí, no en sortirem si no anem tots plegats de la mà. Pensar que no existeix el fracàs, excepte quan ens deixem d’esforçar.

    ResponElimina
  5. A Espanya no se que deu passar perquè hi passo pocs ratos, però aquí la gent arribem l'hombro tot lo que cal i mes !!!

    M'alegra sentir a Bertomeu dir que l'aigua fa falta aquí perquè fa deu anys anava de la maneta de Fabreta, Joel Bonet i Macià a vendre l'aigua del riu.
    Es veu que ha evolucionat!!!

    En lo tema dels embassaments per ser que és cavero, no es deu veure amenaçat per la retenció de sediments ni del nivell del mar.
    Igual és perquè te alguna iot o similar.

    Guti, no se si les mesures de Rajoy si seran millors o pitjors que les de Rubalcaba o de Zp, però lo que esta clar és que l'home valent no ho és gaire, perquè a hores d'ara encara no sap ningú quin és el seu programa electoral.
    Fins i tot no se quin diari anglosaxo ha relacionat amb l'augment de la prima de risc d'Espanya en la indefinició del programa de Rajoy.

    Posdata: realment ni me crec al diari anglosaxo, ni la presa de pel de la prima de risc.

    ResponElimina
  6. A l'UE ja saben que l'endemà de les eleccions Espanya serà un trull de manifestacions i protestes, i es això l'únic que els fa por, la seva credibilitat i que els brokers ens reventin i ells se queden en l'euro a l'aire.
    Avui Grècia, Itàlia i Espanya han estat amb els carrers plens d'estudiants, el que obliga als governs a augmentar la repressió policial, amb lo que els inversors fugen per desestabilització de la societat.
    Estem en fallida Gutijaume, no se si ho saps.
    Com podrà pagar Rajoy els interessos del deute?
    Amb acomiadaments i augmentant l'atur?
    Mal te veo tadeo!
    I un consell novençà, no li remogues los fetges a un home, o una dona, que no pot alimentar la familia! Una quarta part de la societat. No veieu que la cosa està que peta per les cagades continues dels governants?
    Continueu els polítics vivint en un mon de ficció i "tot val".
    Tots.

    ResponElimina
  7. Sí Gutijaume, Sala Martin i Josef Afram, entre els dos, ens trauran de la crisi. Sala inclús pot demanar ajut al seu amic Laporta. Que no han estat les polítiques ultra-lliberals que han deixat fer als mercats, les que ens han portat on estem ?
    Quant a l'actitud dels socialistes en cas de perdre les eleccions, home, d'entrada, a pesar de no embolcallar-se amb la bandera del patrioterisme, l'actitud del PSOE quant a responsabilitzar-se i capacitat d'assumir determinades mesures pel bé comú en ocasions d'emergència, està fora de tot dubte i el PP no aguanta cap comparació mínimament rigorosa. Recordes la proposta del pacte de "les llibertats i contra el terrorisme", qualificat per Rajoy de " Un conejo de la Chistera" ?. Coneixes algun gest important del PP que evidencies les ganes de recolzar el govern en la greu situació actual ?. Per tant, és possible que amb el PSOE a l'oposició hi hagi més comprensió de la que ha hagut fins ara, i en cas de que es recolzessin determinades accions de protesta al carrer, el PP també ho ha fet, o no?

    ResponElimina
  8. Susanna qui no sap el programa del PP és perquè no vol, si et vols informar pots visitar la web on hi són totes per blocs temàtics. De totes maneres, és difícil, ja que si guanya el PP haurem de veure quantes factures per pagar queden al calaix i quina és la situació real de la economia. Ja ha passat en totes les CCAA (inclosa Catalunya) on havia governat el PSOE, que a l’accedir els nous governs s’han trobat forats molts grans.

    ResponElimina
  9. Gutijaume: mira d'explicar-nos això sense fer lo pena: "Sabemos qué es lo que hay que hacer y lo vamos a hacer. Y por eso hacemos lo que hemos dicho que íbamos a hacer y por eso seguiremos haciendo aquello que nos toca hacer a pesar de que alguno no se crea que vamos a hacer lo que hemos dicho que íbamos a hacer"
    http://ecodiario.eleconomista.es/elecciones-2011-20N/noticias/3527049/11/11/Video-Jose-Ramon-Bauza-y-el-discurso-mas-vacio-de-la-campana-del-PP.html

    És lo discurs de Bauzá sobre el que farà lo PP. Per a pegar-se un tiro.

    ResponElimina
  10. Si potser millor votar al PSOE per tres raons de pes: les pensions, les ajudes per a l’atur i...em...eeee....atur, pensions i....em....ara te ho dic...sanitat..ah no no no...

    http://www.publico.es/espana/407095/el-socialista-oscar-lopez-se-queda-en-blanco-durante-una-intervencion-elecciones-generales-2011

    És lo discurs del socialista Óscar López, líder de Castella i Lleó. Per pegar-se dos trets.

    ResponElimina
  11. Ja he sentit que la esquerra radical no acatarà els resultats de les eleccions, però poques vegades l’esquerra ha tolerat una victòria de la dreta -i aquests fets es remunten ja a la II República-.
    Es cert que alguns s’han manifestat –a Barcelona eren quatre gats els que van tallar mitja Diagonal-, també es cert que als instituts tortosins ja existeix el copagament educatiu, la educació aquests últims anys ha estat maltractada, s’ha permès passar de curs amb assignatures suspeses, s’han donat beques amb les que desprès s’han comprat cotxes, s’ha estat donant ajudes a gent que ni tan sols ha acabat la carrera universitària, s’ha desprestigiat la FP en favor de les universitats, però les protestes en educació és algo que tots els anys hem d’afrontar.

    Sé que estem en fallida, també sé que no tenim un deute públic del 123% com Itàlia, sé també que el nostre govern futur serà escollit democràticament per tots els espanyols i espanyoles, no com a Grècia i Itàlia. Si la cosa esta que peta, és gràcies a una mala i tardana gestió de govern, això sí, no estem aquí per a lamentar-nos i ofegar-nos en un got d’aigua, se li ha de donar esperança (als mercats) però sobretot a aquesta gent que ho està passant malament, si no creiem en avançar i millorar mai ho aconseguirem.

    ResponElimina
  12. Guti ets un paranoic...ni PP,ni PSOE poden donar un programa amb cap i peus perquè no tenen el veritable poder, només creure el que digui el Banc Europeu, França i Alemanya i el FMI, dir "si amo" i continuar en lo cul apegat a la cadira. Tots los xanxullos que contes també estaven quan governava lo teu estimat José Maria, lo que passa que com hi havia pasta pos llavors no eren escandalosos. Dixa esta dicotomia que de poques vergonyes n'hi han de blaus i de rojos, total, us assembleu més los uns als altres del que voleu reconeixer

    ResponElimina
  13. Jotabe saps tan bé com jo, que aquesta situació que hem viscut, sobretot aquests darrers 4 anys, amb un govern del PP, hagués sigut socialment insostenible.
    Amb un govern del PP les mobilitzacions i vagues promogudes per sindicats i organitzacions d’esquerra haguessin sigut una constant. Així que no parlem de recolzaments, perquè aquells sindicats que defensen a capa i espasa les negociacions col•lectives, herència del franquisme, han sigut el seu millor soci de partit, fins que no han pogut amagar més la veritat i han tingut que tornar a defensar a qui més oblidats tenien, els treballadors i treballadores com tu i com jo.

    ResponElimina
  14. Gutijaume treu-te la gallina i la gavina dels ulls que no et deixen veure res. Com se diu "Cenizo" en català?
    Cendrós?
    Pos això!
    Ni podeu fer res ni podeu arreglar res.
    I menys amb Bertomeu!
    Au! La resta ja la sabeu!
    Si no sabeu que fer, més que el que digue l'FMI i la Merkel, ni us presenteu home.
    Ja seria hora que ens deixeu tranquils i amb el deute, que mani Europa, volia dir Alemanya!
    Ven-li a un altre la moto!
    Es més te'n venc jo una que et farà deixar de plorar. En serio.

    ResponElimina
  15. I quina és la teua gran solució? Abandonar l’euro? Deixar de ser Europa? La independència de Catalunya? Convertir-nos en un Länd alemany? Qui pot arreglar això?

    Sempre parles molt, però poques vegades dius algo.

    ResponElimina
  16. Gutijaume, et veig lleugerament nerviós, tant, que sembla que vagis a perdre les eleccions. No serà que us està agafant una mica de cagarel·la ? . No son poques les veus que ja s'estan posant la bena abans de la ferida i ho demostren demanant ajut a la presumpta oposició malgrat la previsió de majoria absolutíssima. Suposo que el mateix que heu anat oferint ( sense remuntar-nos a la II república ) al llarg de tota la legislatura anterior. En relació als sindicats, a veure si aclarim les idees. Estic fart d'escoltar com des de sectors que van des de la dreta extrema d'Intereconomia i del PP com Esperanza Aguirre, Aznar etc. fins la no tant extrema de sectors del teu partit PP, s'ha recriminat i criticat als sindicats que no hagin defensat els aturats ( no sé com ), que no haguessin sortir al carrer amb permanent manifestacions contra Zapatero etc. Això és rigorosament cert; demagògic, canalla, sectari, però cert. Llavors, si les condicions, a partir del dilluns, segueixen si fa o no fa, aquestes veus, gens allunyades del PP ( algunes al cor del mateix partit ) suposo que continuaran reclamant la actuació decidida dels sindicats. HIPÒCRITES.
    I una puntualitza-cio, dius que "el nostre govern futur serà escollit democràticament per tots els espanyols i espanyoles", repassa les lliçons de política que això no es exactament així, els que elegim son els diputats, ni tant sols el president s'elegeix. Els diputats elegeixen el President del govern, i aquest als seus ministres. Per tant, tecnòcrates o no, polítics o no, llicenciats o no, obrers o no, la elecció dels ministres serà igual de democràtica. Això, a banda del que a mi m'agrade per a un govern, que no es altra cosa que polítics amb suficient formació i sensibilitat. Els tècnics a assessorar. I si pot ser, bé.

    ResponElimina
  17. No, nerviós no ho estic, suposo que els que es dediquen a escriure “faxes” a les banderoles del PP ho estan una mica més, suposo també que no han tingut una suficient preparació en català escrit...

    El sentiment de orfandat respecte als sindicats fou prou patent en la última i única vaga general promoguda per aquests sindicats de pandereta que tenim. Que amb el desastre econòmic propiciat per un govern nefast i uns ministres incompetents no hagi hagut més pressió social, és algo que ha sorprès als propis sindicalistes, però amb dirigents de carnet i amb les suculentes i generoses xifres que arribaven això era difícil...
    Les mesures que ha de implementar el PP (si guanya les eleccions) no tindran un efecte immediat, una vaga general als sis mesos de la pressa de poder seria força injust i poc recomanable.

    Pot ser no és exactament així, però si és cert que escollirem als nostres representants polítics a les Corts Generals democràticament mitjançant unes eleccions lliures, algo que, repeteixo, no ha passat a Grècia ni a Itàlia...

    ResponElimina
  18. Això de les arques plenes i buides és un argument molt pobre.
    Quan hi ha traspàs de carteres tan en el govern de Madrid com en qualsevol autonomia, sempre es troben les arques buides.
    El PP se les va trobar del PSOE, el PSOE del PP, el tripartit de CIU i CIU del tripartit. Als ajuntaments passa també el mateix.
    Si per casualitat algú entra a la generalitat valenciana, segur que no troba ni cinc de calaix.

    Si en èpoques de bonança econòmica, amb subvencions de la UE a tutipleni, amb l'especulació urbanística a tot drap, les arques estaven buides.
    Com cony han d'estar ara???????

    Miracles a Lourdes per als que són creients, els que som ateos no ens queda ni aquest consol.

    ResponElimina
  19. Jo no soc analista polític ni res similar. Tampoc perdo el meu temps lliure en llegir un programa electoral de cap partit.
    Paso fins i tot de llegir les noticies associades a les eleccions. De fet los periodistes estan queixosos de que els mitings electorals estan tots manipulats que ni poden agafar imatges i tot els ho donen preparat des dels partits.
    Tampoc poden fer preguntes, en una demostració de "transparència", es veu que algun candidat va començar la campanya dient que no es podien fer preguntes.
    Els debats electorals no els miro i per lo vist, de debats no en tenen res. La pregunta mes espontanea va ser "que les ha parecido el debate?". La resta pactades.

    En tot aquest panorama, no soc la mes apropiada per dir res, tanmateix hi ha diaris que destinen periodistes amb carrera a analitzar i parlar d'aquestes coses.

    Aquest són els que diuen que el programa del PP es buit de contingut pràctic.
    Tranquils que de la resta de partits també en diuen les miseries, no és una qüestió d'anar contra el PP.

    ResponElimina
  20. És lògic que en temps en que es retallen pilars de l'estat del benestar com la sanitat i l'educació, sense veure que es vegin afectats d'altres estaments com el polític o l'econòmic, quan es veu de que es malbaraten diners publics en grans infraestructures que no serveixen per a res, quan es veu que els culpables d'aquest no són castigats si no que molts continuen gaudint de càrrecs públics i parlamentaris...quan els diners públics se perden en un mar d'organismes de dubtosa eficàcia, quan les administracions es culpen unes a les altres de la mala situació econòmica enlloc d'unir esforços, quan es demanen sacrificis al ciutadà sense que ells facin cap mena de gest per corretgir la situació, és quan es plantegen aquests canvis en el sistema...la crisi no és tan sols econòmica, també tenim crisi política, ja no hi han liders, només un sistema que utilitza els diners publics per afavorir uns interessos de classe, per afavorir maniobres d'especul.lació en profit d'entitats privades...és llavors quan la ciutadania demana canvis, tenim una crisi sistèmica, tant a nivell econòmic, social i polític.

    ResponElimina
  21. Gutijaume, parlant d'insuficient preparació de català escrit. l'altre dia vas escriure "ombro", volies dir muscle, potser ? O Hombro ?
    Més seriosament. Si m'estàs insistint en que l'actitud dels sindicats al llarg dels darrers mesos no ha estat la que tocava, implícitament, m'estàs acceptant que si en 6 mesos no es veuen millores, la reacció d'aquests haurà de ser la que reclamàveu fa un any. És de "perogrullo".
    I deixam-ho dir, que no ho veus que la gent -en general- està cagada i, al marge de protestes més tímides que menys, accepta el que faci falta de retallades, baixades de sou etc. Que et pensis quina força tenen els sindicats sinó és la que els dona els seguiments massius de vagues i manifestacions ? A prou penes la tenen els governs, la força.....
    Ah, el que no sabia és que a Itàlia i Grècia han canviat els representats a les Cambres legislatives. Quan ha sigut això ?
    Per cert, vull veure les promeses de treure les subvencions als sindicats com es materialitzen el primer mes de legislatura. A veure si hi ha el que ha de haure...però clar, com l'altre argument de la caverna es dir que els sindicats han estat domesticats pel que han rebut del govern, ara, que el que rebran serà si fa o no fa, no us cal patir, continuaran domesticats. I sinó continuen, serà perquè consideren que han d'actuar i punto. Només faltaria que a més de la quimera de que " el diner i la confiança aflora més amb la dreta " també us atribuïu la bandera de major pau social i major sintonia amb els representants dels treballadors.

    ResponElimina
  22. Saberut estic d’acord amb el que dius, però no ha sigut el PP qui ha retallat aquests pilars que esmentes, ha sigut CiU. I efectivament, abans que tot això s’haguessin pogut retallar empreses públiques ineficients i anacròniques, alts càrrecs, cotxes oficials...( a l’estil de la Cospedal), però CiU ha optat per retallar en l’àmbit de la sanitat i l’educació, en fi, és un model diferent al del PP.

    ResponElimina
  23. Jotabe, crec que en això del català poc se’m pot retraure, tots caiem en alguna xarnegada (com aquesta mateixa). Tu en aquest mateix comentari escrius “deixam-ho dir” quan hauries de ficar “deixa’m dir-ho”, i no sé si saps que “hombro” és en castellà (en català pareix ser que és espatlla, tot i que jo sempre dic hombro). Estem parlant d’un text de mil paraules, amb una errada, front una única paraula i damunt mal escrita, no m’intentes fer caure de la banqueta amb una tonteria d’aquest estil...

    Ja he explicat que si als 6 mesos els sindicats surten al carrer, quan han esperat tres anys i haver arribat a una xifra de 5 milions de parats per mobilitzar-se, seria de traca i mocador.
    Te ho repeteixo un cop més, a Espanya elegirem democràticament als nostres representats per mitjà d’unes eleccions lliures i democràtiques, lo qual, no podem dir el mateix d’Itàlia i Grècia desprès de les dimissions de Papandreau i Berlusconi.

    I torno també a repetir-te, que durant aquests anys poc han fet els sindicats pels treballadors, tret de defensar un sistema de negociació col•lectiva herència del franquisme que sols ha aconseguit servir de pal per la roda, els polítics s’han allunyat de la realitat, però no més enllà de lo que ho han fet aquests sindicats arcaics.

    ResponElimina
  24. GUtiiiiiiiiiiiiiiiii, que vas escriure "ombro" sense "h". Però fillet, si t'ho he dit és pel que havies retret tu abans:
    ".....els que es dediquen a escriure “faxes” a les banderoles del PP ....... suposo també que no han tingut una suficient preparació en català escrit "
    Jo mai retrec cap falta d'ortografia a ningú si no és com ara, perquè tu ho has fet abans.
    Per cert vols dir que "deixa'm-ho dir" no es correcte ? ( faltava l'apòstrof, això sí )
    I ara lo seriós:
    M'he pots dir que ha passat a Itàlia i Grècia que atempti ( formalment ) contra la democràcia ?.
    Que tu, Gutijaume, representant d'un partit que té com a president honorífic M. Fraga, em digui com argument de legitimació, que una cosa és intrínsecament nefasta perquè bé del franquisme, té pebrots. La negociació col·lectiva, per a que ho sàpigues no deixa de ser un instrument que a) obliga a totes les empreses d'un determinat sector i territori; b) estableix uns mínims; c) garanteix la NO competència deslleial; d) Empara a aquells treballadors d'empreses petites i mitjanes que sense aquesta negociació estarien absolutament en mans de l'amo.
    Han de ser uns altres els mecanismes que permetin que una empresa pugui, conjunturalment o no, despenjar-se de l'obligatorietat per raons de crisi, insolvència etc. No de forma unilateral utilitzant la força en relació als treballadors.
    Una cosa és que cada empresa, en funció de les seves necessitats, consums, capacitat o habilitat, negociï individualment els cost de l'aigua, l'electricitat o el gasoil que consumeix, collant als proveïdors, l'altra és collar al personal, i més si aquest té nul·la capacitat de resposta i protesta ( com las "lentejas", vaja ). Tu saps que si no existissin els convenis col·lectius fruit de la negociació col·lectiva, hi hauria molta gent que cobraria el Salari Mínim Interptofesional ? ( 641.40 € )
    Tornant a les mobilitzacions, per què no em dius en quin moment, els sindicats, estaran legitimats per sortir al carrer en un govern del PP ? És per aclarir-me, saps ? perquè no acabo de comprendre com fa sis mesos ( per posar una data ) hi havien motius fonamentats per protestar enèrgicament i d'aquí sis mesos ( amb un panorama semblant ) no n'hi hauran. No ho entenc.
    Em pots contestar perfectament: Si no van sortir fa sis mesos tampoc haurien de sortir d'aquí sis. Només una matisació però, el que demanàveu, al sindicalisme, fa sis mesos, està negre sobre blanc, el que passarà d'aquí sis, si les circumstancies son les mateixes, s'ha de veure.

    ResponElimina
  25. CiU i PP són la mateixa marca amb diferentes franquicies...per molt que no ho volguen reconeixer. Fica una barra a la bandera i un pepero serà un convergent, potser és una comparació una mica generalista però veient algunes de les animalades que solta el Duran ultimament pos no sé que pensar....

    ResponElimina
  26. Jotabe no t’assabentes de la pel•lícula: hombro en català no va ni en “h” ni sense perquè no existeix!! Com ja et vaig dir, crec que “deixa’m-ho dir” no és correcte (igual que deixar-te l’accent a l’”és” o escriure interprofessional amb una sola “s”) ;)

    No he dit que atempta contra la democràcia, simplement he dit que desprès de les dimissions dels seus primers ministres no han pogut concórrer en unes eleccions, no li has de pegar moltes més voltes.

    ResponElimina
  27. Parlem de sindicats:

    Quan dic que la negociació col•lectiva és herència del franquisme, (en realitat de Mussolini), és per a què entenguis que tenim el mateix sistema des fa més de 30 anys, que impedeix avançar en matèria laboral a Espanya (per això ha fracassat el “decretazo” laboral de ZP). Tots els analistes nacionals i internacionals concreten que és algo que hem de revisar.

    I és que aquest sistema a contribuït a la destrucció de llocs de treball:

    a) Genera la “ultraactivitat” dels convenis, que fa que s’allargui en el temps el que s’havia pactat en un moment determinat fins que no es produeixi un nou acord. Això provoca que el període mig de vigència dels convenis a Espanya sigui dels més alts d’Europa, lo que implica una falta d’adequació dels convenis a la realitat econòmica de cada moment. És a dir que generen una rigidesa única en tota Europa.

    b) Eficàcia general automàtica. Tot conveni d’àmbit superior al d’empresa deu aplicar-se a totes les empreses i treballadors de l’àmbit geogràfic i sectorial corresponent, amb independència de si han participat o no en la seva negociació, així ens trobem fàcilment amb empreses que fabriquen xips per a portàtils i tenen un conveni d’empresa del sector químic.

    c) Prevalença dels contractes. La no prevalença dels convenis d’empresa per damunt d’altres àmbits converteix la negociació en un sistema anquilosat i amb enormes dificultats d’adaptar-se ràpidament a la canviant conjuntura econòmica.

    ResponElimina
  28. No soc més tonto perquè no m'entreno. De contestar-te vull dir. Però bé, en aquest cas, et contestaràs tu mateix:

    "a Espanya elegirem democràticament als nostres representats per mitjà d’unes eleccions lliures i democràtiques, lo qual, no podem dir el mateix d’Itàlia i Grècia". Això no és atemptar contra la democràcia ?
    Quant al maleit "OMBRO" ja et vaig dir que segurament volies dir Hombro, però et vas deixar la "h", que hi farem...També et vaig dir: "vas escriure "ombro", volies dir muscle, potser ? O Hombro ?. Per tant, sembla prou clar que t'estic dient que en català ni existeix hombro ni ombro i simplement vas fer us d'un castellanisme prou comú entre natros, cert, però sense la "h". Ara ves i cascau.....

    Respecte al llast que representa per tu els convenis, només et diré que des de fa anys, lamentablement, els treballadors, en convenis de durada de més d'un any, s'han de conformar exclusivament amb la revisió salarial que compensi -aparentment- l'IPC. Com si es partís de situacions absolutament justes.
    Que no hi hagi creixement econòmic i destrucció d'ocupació no ha de ser culpa necessàriament de la rigidesa del mercat laboral. Tu ves collant als treballadors ( consumidors a la vegada ) i veuràs qui et comprarà.... El que no és de rebut és que s'incentivi els acomiadaments en compte de les contractacions. O no és un incentiu -a més d'una facilitat- l'abaratiment de l'acomiadament ?. I si és gratuït, encara millor que millor. Dic abaratiment i gratuïtat i no llibertat perquè aquesta ja existeix per acomiadar. Perquè si la sentencia es de readmissió......pagant, al carrer i s'ha acabat el plet.
    Per altra banda, saps quants convenis ( lleis ) signats amb tots els requisits legals s'han passat pel forro les empreses amb l'excusa de la crisi ? Saps quants, inclús sense crisi, també se'ls passen ? ( incloc l'administració )

    Dius que hi han empreses fabricants de components electrònics i que tenen un conveni d'empresa del sector químic. No ho entenc, si és d'empresa, no es del que es coneix com sector. És d'empresa i punt. Una altra cosa seria que de comú acord, les parts, decideixin acollir-se a un conveni determinat de superior o igual àmbit territorial. En qualsevol cas, existeix la possibilitat legal de des-penjament d'un conveni sobre tot per a qüestions com horaris, regim intern, organització etc.
    Per altra banda, els convenis d'empresa solen ser sempre per millorar el d'àmbit superior, llavors....té poc sentit segons que diem, Guti.
    Actualment a Espanya hi han uns 6.000 convenis, dels quals uns 4.500 son d'empresa i la resta d'un altre àmbit d'aplicació. Això demostra que l'acolliment als convenis de superior àmbit no es ben bé com dius tu.
    I finalment una cosa, per què creus que tu ets de dretes i jo no ? . Pos això.

    ResponElimina
  29. Jotabe crec que han quedat clares ambdós postures. Sol recorda que “sóc” porta accent quan prové del verb ser, que “maleït” porta dièresi, i que cascau no s’escriu tal com sona, sinó casca-ho.

    ResponElimina
  30. maleit porta dièresi si vols. Però en qualsevol cas, agraeixo molt el teu interès i rectificacions. Ara, DEIXAM DIR-TE que tu, si t'entrenes, també ho aconseguiràs.
    Però si tot el que et bé al cap és corregir-me unes faltes d'ortografia, ja anem bé.
    Recorda però que tot ha començat perquè criticaves, tu que escrius "ombro" , a algú que escrivia "faxa".
    I ara sí per acabar, sempre estaran més justificades 100 faltes meves -sense haver estudiat català- que 10 de teves que si que l'has estudiat.
    Aquí tens uns quants signes ortogràfics per si fan falta, els vas distribuint tu mateix:
    . , . , ¨ ´ ¨ ' ' .^ `. ; ; : . :

    Per cert, heu robat el partit al València. Penal a l'últim segon.....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta