3 de maig del 2006

Roquetes impulsa la reurbanització dels terrenys de l’antiga Imssa-Tamsa

L’Ajuntament desbloqueja el projecte per millorar els serveis de les naus industrials i construir pisos

El ple de l’Ajuntament de Roquetes va aprovar divendres al vespre el projecte reformat per reurbanitzar els terrenys de l’antiga fàbrica de fustes Imssa-Tamsa, un sector de més de 44.500 metres quadrats que està enclavat al bell mig del nucli urbà del Raval de Crist. Fa cinc anys, l’empresa Yebenes Treinta SL va adquirir els terrenys, però la promotora va fer fallida i el seu projecte de reurbanització va quedar encallat. Ara, l’Ajuntament vol desbloquejar la situació i assumir les obres pendents. De fet, té un aval bancari i intentarà assolir un acord urbanístic amb una nova empresa que preveu construir pisos al sector edificable.

«Quan l’antiga empresa de fustes dels germans Sabaté va plegar, vam tenir molts especuladors», va recordar el regidor d’Urbanisme de Roquetes, Miquel Castelló. «Però volíem evitar qualsevol moviment especulatiu, i a l’Ajuntament ens va agradar la proposta que va fer-nos l’empresa Yebenes Treinta SL, que planificava la recuperació del sector amb la convivència mixta de petites naus industrials i habitatges», va afegir Castelló. Amb tot, el regidor d’Urbanisme va remarcar que l’Ajuntament va establir una sèrie de garanties, fins i tot més enllà del que fixava la llei, perquè qualsevol problema de la promotora no deixés aquesta zona del raval de Crist a les mans dels especuladors. A més, el consistori també valorava la vinculació de l’empresa amb la companyia Nexo, que projectava fer-hi una residència de luxe per a la gent gran.
Però l’Ajuntament de Roquetes es va veure obligat a intervenir ara fa un any, quan Yebenes Treinta SL també va entrar en fallida, i va incomplir el conveni urbanístic que havia subscrit amb el consistori. «A més, l’empresa va deixar una part dels terrenys per urbanitzar, però això ens ha permès disposar d’un aval bancari de 600.000 euros, amb els quals l’Ajuntament podrà assumir una part molt important dels costos de la reurbanització pendent», va explicar el regidor. Castelló va precisar que hi ha alguns carrers sense asfaltar o sense els serveis bàsics, però que algunes naus industrials ja tenen garantit el subministrament elèctric, després d’un acord entre l’Ajuntament i Fecsa-Endesa, per valor de 232.000 euros.
En aquest sentit, l’Ajuntament també podrà descomptar de la factura final de la reurbanització els diners de l’acord amb Fecsa-Endesa. De fet, Castelló va avançar que el govern de Roquetes encara espera que l’operació siga menys costosa per a l’Ajuntament, ja que tenen gairebé tancat un conveni amb la constructora que va quedar-se la part edificable dels terrenys que havia revenut Yebenes Treinta SL. La millor fórmula seria que la nova empresa, una promotora immobiliària de Barcelona, acceptés assumir la resta del finançament de la reurbanització, que, segons els càlculs de l’Ajuntament, podria superar el milió d’euros. «En el seu dia també van enganyar-los, perquè els van dir que els terrenys estaven lliures de càrregues», va dir Castelló. «Ara la constructora també es troba en una situació complicada, ja que si els terrenys no estan urbanitzats no poden construir els pisos», va concloure. Actualment, al sector de l’antiga fàbrica d’Imssa-Tamsa hi ha una desena de petites empreses que abans treballaven al centre de la població, però en una situació de certa irregularitat que l’Ajuntament no vol agreujar. En realitat, les empreses no tenen la preceptiva llicència d’activitat perquè els terrenys encara no estan totalment urbanitzats. «La nostra voluntat és que les empreses estiguin en una situació completament regularitzada, amb tots els serveis», va reiterar Castelló.

> Millora de les principals connexions viàries

El regidor d’Urbanisme, Miquel Castelló, va aclarir els motius de l’última modificació del pla d’ordenació urbanística municipal, que té l’objectiu d’ajustar alguns paràmetres del projecte de millora de la carretera entre Roquetes i Jesús, com ja ha fet Tortosa en la revisió del seu planejament. Castelló va recordar que la mancomunitat de Tortosa i Roquetes farà enguany les expropiacions necessàries, i que les obres podran executar-se durant el 2007, com ja preveia el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). A més, Castelló va detallar que en els pròxims mesos es desbloquejaran les millores de les principals connexions viàries de Roquetes: la carretera de Tortosa i les carreteres que uneixen el raval de Crist amb Roquetes i Tortosa.

El Punt (03-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta