4 de desembre del 2006

La rotonda de Quatre Camins

Tinc moltes ganes de veure com resol Carreteres la nova ordenació de la plaça Corona d'Aragó, també coneguda popularment a Tortosa com Quatre Camins. El responsable de Carreteres a l'Ebre, Lluís Lacruz, va dir-nos a un grup de periodistes que segurament és un dels pocs casos d'Europa en què els conductors que circulen per dins de la rotonda han de cedir el pas, de vegades, als altres vehicles. Crec que la solució que volen adoptar és ajustar millor i mirar de coordinar els temps dels diferents semàfors. De moment, ja han pintat unes ratlles grogues al nou paviment de la rotonda, crec que a una altura diferent que les anteriors. L'altre dia vaig fer la rotonda amb un trànsit força dens, i la impressió que vaig emportar-me va ser prou bona. Entenc que la cosa ha de ser molt difícil, i que també ha de ser molt complicat deixar la plaça Corona d'Aragó sense semàfors, per veure què passa, i comprovar si el trànsit es regula tot solet...

11 comentaris:

  1. Pot passar com a la rotonda del pont del Mil·lenari, que a les hores de màxima afluència de vehicles, els que vénen d'Amposta són els més perjudicats i els que vénen de Roquetes els més beneficiats. I acaben formant-se cues impressionants. Jo fa dues setmanes que he decidit anar per l'Aldea al matí, i tot i fer més quilòmetres, trigo el mateix o menys per entrar a Tortosa.

    ResponElimina
  2. Pos si per a natros que coneixem la rotonda és xungo, los manyos que van a Penyíscola o els valencians que van a esquiar se monten uns cacaus que al·lucines!
    A tot això li hem de sumar que la benzinera de 4 camins és una de les de més afluència de gent (sobretot en cap de setmana) i se foten unes cues de mil dimonis (hehe com jo...) i sortir d'allí en lo cotxe és kamikaze: Acceleres a tope i BANZAI !!!
    Que faigen lo puto desdoblament d'una vegada... si l'ajuntament no s'hagues embutxacat la pasta de la urbanització de 4 camins ja faria anys que el tindriem (de fet està projectat des de fa més de 15 anys...)

    ResponElimina
  3. Com a habitant del barri de Quatre Camins puc assegurar que el tema de la rotonda és demencial. Si vols creuar el pas de peatons entre la benzinera i l'hotel t'has de jugar la vida, ja que si bé el pas per als que aniem a peu està en verd, et venen cotxes follats que et miren amb mala cara quan el creues.
    D'altra banda, intentar sortir del barri a les hores punta (sobretot a les 9 del matí) és una odissea, perquè vaigues per on vaigues (Eix de l'Ebre o carretera de Roquetes et trobes amb cues inacabables) i has de trobar una germaneta de la caritat que et cedeixi el pas, o fer de kamikaze i sortir de males maneres, sense fotre un bony al cotxe.
    Per últim, s'hauria de solucionar el tema dels que venen d'Amposta i es troben el cacau de la rotonda del Pont nou. ¿Tant costaria fer un carril diferenciat per accedir al pont nou venint d'Amposta i elsq ue van en línia recta?

    ResponElimina
  4. Si manel és més ràpid, o almenys més fluid anar per l'autovia.

    ResponElimina
  5. dixeus estar que d'on no n'hi ha no en pot rajar.
    i facen lo que facen en quatre dies embossat tot de nou.
    una ciutat com tortosa no està ni estarà mai preparada per a tant de cotxe.
    I les cues de quatre camins o del bimil·lenari son increïbles tant com les de l'accés a remolins per la vora del riu en los dos sentits, al pont de l'estat de ferreries a tortosa, la rotondissima de l'estació i el carrer despuig,
    etc.
    o cambiem lo xip o mai hi hauran prous carreteres
    arabé, que no vol dir moro exactament, la rotonda de 4 camins és un espectacle increïble jo la conservaria tal qual com a element distintiu de la ciutat, d'una ciutat patètica gracies a qui tots i totes sabem.

    ResponElimina
  6. Atencio, pregunta: Perque quan el semafor que et trobes a la "susodicha" rotonda venin de la rambla Catalunya anan en direccio Roquetes esta verd, el que va cap a Jesus esta roig? ¡¡ si els que van a Jesus no interrompeixen a ningu !!.
    Una altra: Algu sap, quan no funcionen els semafors, quina es la norma que s'aplica? ... dreta ocupada, respecta la rotonda com a tal, respecta les senyals horitzontals que hi han ó campi qui pugue?

    ResponElimina
  7. No es pot carregar la culpa a la benzinera (es va fer a l' any 1932),ni als manyos,bascos... és
    una quüestió de mala costum de poble : anar amb cotxe per no caminar deu minuts o no utilitzar el transport públic.

    ResponElimina
  8. La benzinera no té cap culpa però, els conductors no poden aturar-se enmig de la rotonda per entrar a la benzinera. Hauria d'haver un únic punt d'entrada a la benzinera, per evitar interompre el trànsit i crear perill d'accidents.

    ResponElimina
  9. Soc tortosina i amb molt d´orgull, però el meu marit no,i vivim fora ...Quan anem a Tortosa,dormim a Ferreries, i clar creuem el pont mil cops(com molta gent...)Bueno, pues com jo sol explico maravilles de Tortosa,ell sol juga a un joc que a mi em dona molta rabia...desde que sortim de casa fins que arrivem al mercat conta les persones de Tortosa q ens hem creuat,contra les forenees...i de veritat...me cau la cara de vergonya...la culpa no es de la ciutat es dels tortosins i els seus costums..sembla que mos fasse vergonya anar a peu..clar,ja se sap...deu ser el que diran...

    ResponElimina
  10. joaquin dijo...

    Una altra: Algu sap, quan no funcionen els semafors, quina es la norma que s'aplica? ... dreta ocupada, respecta la rotonda com a tal, respecta les senyals horitzontals que hi han ó campi qui pugue?

    7:15 PM


    Xato, repassa el codi de circulació ¬¬" Se respecta la rotonda i punt, això està clar si saps les normes de conducció ¬¬"

    ResponElimina
  11. He estat recentment al País Basc i em vaig trobar una rotonda en què també havies de cedir el pas mentre hi vas per dins. És a Barakaldo, just al davant del Bilbao Exhibition Center. Totes les rotondes en centenars de quilòmetres a la rodona d'aquesta, són com han de ser. És més, cinquanta metres abans i cinquanta metres desprès hi ha dos o tres rotondes seguides i també són "normals".

    Al menys ens queda el consol de què la raresa sigui compartida.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta