6 de desembre del 2007

Tortosa encén el Nadal (al segon intent)

La reina de les festes de la Cinta, Sílvia Alarcón, va ser ahir al vespre l'encarregada d'encendre el tradicional enllumenat nadalenc, amb què Tortosa va donar el tret de sortida a la campanya de Nadal. En total, l'Ajuntament ha instal·lat 246 punts de llum amb bombetes de baix consum en el conjunt del nucli urbà i les pedanies, i ha intentat renovar la decoració amb 20 dissenys diferents. Amb tot, l'encesa dels llums de Nadal va ser una mica accidentada, ja que el retard d'uns minuts de l'alcalde va provocar que alguns grups de llums s'encenguessin abans d'hora. Això és perquè l'activació de l'enllumenat nadalenc d'alguns carrers estava programada de forma automàtica, a partir de les 18.30 hores, que era quan estava previst que la reina i la pubilleta infantil de la Cinta 2007 pitgessin el botó. Així, quan a la plaça de l'Ajuntament encara no s'havia fet l'acte oficial d'encesa dels llums de Nadal, la decoració nadalenca del carrer Pescadors ja estava il·luminada. En canvi, quan ja va arribar l'alcalde i les pubilles van activar el mecanisme, els llums no es van encendre a la primera, i va ser necessari avisar el responsable de l'empresa instal·ladora, que per sort no era gaire lluny. En el segon intent, un cop solucionats els problemes, els llums de la plaça de l'Ajuntament sí es van encendre. Amb l'encesa de llums es dóna el tret de sortida a la campanya nadalenca que comptarà, entre d'altres coses, amb el parc infantil Nadal Jove (que enguany canvia d'ubicació i es trasllada al pavelló firal); la fira de la Solidaritat del programa Jove Elements, les animacions de carrer i l’espectacle Músiques de Nadal, que enguany inclou l'espectacle Brindem pels 15 anys de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries; i l’organització del campament reial i la cavalcada de Reis. En total, l'Ajuntament de Tortosa haurà invertit enguany més de 250.000 euros en les festes de Nadal.

Foto de la dreta: Ajuntament de Tortosa

16 comentaris:

  1. Les llums del barri de Santa Clara, fa gairebé un més que funcionen, des de el dia que les van col•locar. Les llums del barri de Santa Clara, hem penso que van connectades directament als fanals.

    ResponElimina
  2. Al barri de la Simpàtica sol hi han dos carcases de llum (des de fa 4 anys), l'iluminació de la carretera simpatica es va fer (anys 60) pels veins, sols arriba fins l'alçada del restaurant Julivert i l'Ajuntament sols paga (quan es fonen)les bombetes.Al Barri de la Simpàtica no tenim clavegueram(peró paguem servei de basures) están dintre de l'ilegalitat més ilegal existent, ni transport públic, pagem contribució urbana peró l'aigua es la més cara de tota la ciutat(per cert quina vergonya per a una ciutat que, a la vora, te "el rio más caudalosos de la península". Al Barri de la Simpàtica encara no tenim municipal de barri.
    Tindrem, aixó si, Nadals, Cap d'Any i Reis. ¡¡ Bones Festes i no xarreu tant, barruts !!
    L'admirador del sapo roig

    ResponElimina
  3. costa el mateix les festes de Nadal que les festes de la Cinta?
    N'estas segur Gustau, que són 250.000€ (42Milions de les antigues pessetes).
    No se realment el que costa i el que costava els altres anys, però crec que són molts diners!
    A veure si fan una bona cavalcada!

    ResponElimina
  4. Qui no estigue content de viure a la Simpatica, que s'hen vaige al rastre o Remolins, que tindra policia de proximitat, llum, clavegueres, transport public, l'aigua mes barata i com a summum, multiculturalitat. I no ho dic amb rin tin tin.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Visca el canvi climatic, no volem que s'emportin el riu pero consum d'energia a bats i barrals.
    Tambe ens tindriem que preguntar perque han canviat el nom a la festa de la solidaritat. l'any pasat era la festa de la solidaritat i del comerç just, seria molt interesant la resposta.
    Si pots Gustau pregunteu.

    ResponElimina
  7. això és una altra prova.

    ResponElimina
  8. A veure, si ho entenc, com pot ser que arribe tard el senyor Bel, si sempre esta a l'ajuntament?
    Gustau, informat bé ja que algú menteix o tu o el senyor Bel.

    ResponElimina
  9. Als de la simpatica, parleu amb el senyor Folque, regidor de no se que, que quan era president de una AA.VV. bon fart de dir falsetats que es va fotre sobretot de la rotonda de l'hostpital. Que per cert a veure quan els dona la gana de posar en marxa els contenidors soterrats de l'esplanada, que això ho fa Sabaté i el crucifixeu.

    ResponElimina
  10. A mi el que em meravella es que paguéssem la despesa de llums de nadal. Abans de l'electoralisme "todo vale" los comerciants, màxims beneficiaris de l'il·luminació nadalenca, eren els que pagaven la despesa i l'ajuntament només una part.
    Però algú ve veure patir la seva cadira i va anar augmentant la participació de l'ajuntament fins que els botiguers ja no paguen res.
    Per mi, que les apaguen totes, aviam si per culpa de Jesucrist pagarem tots, se'n beneficiaran quatre i al damunt augmentem la quota de CO2.
    Bon negoci lo Nadal.
    Per als botiguers!
    Per a la resta, més misèria!
    I tot això al marge del significat real de la festa.

    ResponElimina
  11. Estimat anònim de les 11.53 AM
    L'explicació al retard de Bel la tens a la notícia anterior (la de la visita de Follia al Canalet).

    ResponElimina
  12. Amic Gustau, però ens pots deixar una mica de joc a la demagògia, o no?

    ResponElimina
  13. pos a mi els llum del nadal d'enguany em semblen: repetitives, vulgars, carrinclones i sense color.

    ResponElimina
  14. Jope el que reivindica des del "barri" de la Simpatica, es fort, no diguis qui ets o no t'invitaran a cap "guateque" dels que es solen montar al teu barri. I lo dit vine a Remolins i alucinaras de lo feliços que som ara amb el poli de barri invisible i tota la pesca demagogica.

    ResponElimina
  15. Comentari a aquesta entrada a http://www.danielgarciaperis.cat/2007/12/17/quan-arriba-el-nadal/

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta