17 de març del 2009

Indisciplina viària al barri del Temple

Un lector ens envia una fotografia per denunciar la indisciplina viària que diàriament es produeix al barri tortosí del Temple, en què desenes de conductors incívics aparquen els seus vehicles al damunt de les voreres. No importa que a pocs metres puga haver-hi carrers amb places disponibles, ja que els cotxes es passen hores i hores aparcats incorrectament damunt de les zones destinades als vianants. De fet, no només hi ha vehicles damunt de les voreres i dels passejos centrals de la zona de Vora Parc, sinó també als passos de vianants. La situació és especialment greu en vials com el carrer Mossèn Manyà o el passeig Joan Moreira, i les queixes dels veïns són constants. Així, aquesta zona del barri del Temple té voreres amples i prou noves, que s'estan començant a malmetre per culpa dels cotxes mal aparcats. En aquest sentit, cal destacar que molts dels vehicles estacionats incorrectament a Vora Parc són tot terrenys i cotxes de grans dimensions, els conductors dels quals no tenen cap mirament a l'hora d'estacionar dalt d'un passeig, entre els bancs i els arbres, o bé damunt d'una zona de vianants, davant d'un conegut restaurant. "Si els empresaris han de tenir plaça reservada quan van a dinar, que els pinten els aparcaments al terra i cap problema", diu aquest veí del Temple. De fet, el mateix lector explica que quan Ferran Bel va guanyar les eleccions va demanar oficialment una solució al tema, i recorda que es van començar a posar uns pilons per evitar els estacionaments incorrectes. Però la meitat dels pilons ja han desaparegut o no s'han arribat a posar mai.

*Podeu fer-nos arribar les vostres imatges de denúncia a marfanta@marfanta.com.

33 comentaris:

  1. Gustau, no t'esveris. Mira del passeig te'ns tota la raó. Com bé diu el seu nom és un espai per passejar a peu. Però les voreres de vora parc es van fer amples precisament per permetre l'aparcament i el transit peatonal. Només cal aparcar deixant el pas. Pensa que l'incivisme té altres vessants com la merda dels gossos, els xiquets en bicileta o amb pilota, la brossa llençada abans de les 22,00h, la TV a tot volum, etc....

    ResponElimina
  2. Ostres, esta sí que és bona. Unes voreres amples per poder aparcar. Des de quan les voreres són amples per poder estacionar? En quin manual d'autoescola o en quin reglament de trànsit ho has vist, això? No sé si ets prou conscient de la bestiesa que acabes de dir.

    ResponElimina
  3. Això no sabia (es pot confirmar?), que les voreres de Vora parc estan dissenyades per poder-hi aparcar ... de totes formes, si es aixi, s'hauria de senyalar adequadament i fer rampes per poder accedir sense fer-les mal bé.
    Tampoc m'acaba d'agradar l'idea (si es aixi).

    El que si que es cert és que hi ha conductors que habitualment aparquen on els doni la gana (baix la excusa de que no hi ha aparcaments) i si que molesten. No sé com la policia tolera alguns dels habits que veiem cada dia .......
    .... i ho torno a dir, per xx cop, a veure si algu esta escoltant; per exemple, la gent que aparca damunt dels passos de vianants ("nomes son 2 minuts") a les entrades del CEIP Temple a 20 metres del nas del urbano.

    ResponElimina
  4. A veure, anem a pams.... Posarem un exemple: Estic jugant amb el meu nen petit baix al carrer i aquest va amb bicicleta (petiteta, d'aquestes de dues rodes). Al nen li he dit que no baixi de la vorera perquè, per la carretera, passen cotxes. És una vorera gran i ampla, de les modernes, que ajuden a tenir una millor qualitat de vida als ciutadans...
    De sobte, puja un totterreny a sobre la vorera i li fot una pitada estrident al meu fill per a que s'aparti, doncs el senyor vol aparcar el seu flamant cotxàs a sobre de la vorera on el meu nen està jugant.
    Resultat: el nen, tot hi estar a la vorera (que era molt ampla i ara a dures penes pot jugar amb la bici) s'ha hagut de quedar sense joc per culpa d'un senyor que no ha tingut la paciència d'anar a aparcar allà on li tocava..
    PATÈTIC!!

    ResponElimina
  5. Nois, tranquis. Efectivament, aquestes voreres tenen una rampa per l'accés de vehicles, (per aparcar no per circular) just detras del lloc on s'ha fet la foto. Aquestes voreres funcionen com els carrers peatonals, on els vehicles autoritzat poden circular amb precaució i sempre donant prioritat als vianants. I pel que fa a la bici del crio, si un conductor i fot una pitada és un estupid però la iaia que va amb bastó tampoc ha d'anar esquivant o parant cada cop que un xiquet CIRCULA per les voreres. Us imagineu a tothom CIRCULANT per les voreres.

    ResponElimina
  6. Irreverent, ets tu qui no ho acabes d'entendre. A les voreres no es pot aparcar mai. Si hi ha rampes d'accés, és perquè hi puguen accedir els cotxes que han de travessar la vorera per entrar als pàrquings privats dels edificis. Tu mateix ho has dit: poden circular per damunt de la vorera amb molta precaució. Però no estacionar-hi. I si l'Ajuntament no posa multes perquè pensa que és un bon lloc per aparcar, aleshores ho hauria de senyalitzar.

    ResponElimina
  7. Gustau, aserenat. A la vorera que has fotografiat hi ha, naturalment, la rampa d'accés als parking i enfront de l'entrada d'una botiga d'electricitat hi ha la rampa d'accés a la vorera. Ah, i no poden circular per la vorera, excepte la rampa dels parking, aparcar temporalment SI.

    ResponElimina
  8. I el que està fent malbé la vorera són les arrels dels arbres que aixequen el formigó, no els cotxe. A vegades la indignació subjectiva no ens deixa veure més enllà de la nostra postura individula.
    Jo he aparcat alguna vegada a aquesta vorera i mai he perjudicat el transit dels vianants.
    Parlarem de l'estacionament de les motos a la vorera en altra ocasió, oi?

    ResponElimina
  9. Doncs tú, Irreverent, podries ser perfectament el personatge del totterreny que he narrat anteriorment.
    Ah! i en referència al problema dels nens amb bici i les iaies amb bastó és més vell que el "cagar ajupit".
    És ben famós que els avis, que busquen la tranquilitat i la pau, els molesta tot el que fa el jovent... i si, desafortunadament, hi hagués un accident, el nen no ho faria amb TOTA LA INTENCIÓ com ho fan un que aparca al damunt de la vorera.
    A més, tant la iaia com el nen estan en el seu dret d'estar a sobre d'aquella vorera, l'un passejant tranquilament i l'altre, jugant.

    ResponElimina
  10. I au, ja t'he dit que el que fot pitada al crio és un estupid. No em facis repetir-ho. Ara bé, no és el mateix jugar que CIRCULAR per la vorera i en aquest cas el xiquets no tenen el mateix dret que la iaia. Però com veig que mostres poc respecte per la nostra gent gran et recomanaré de fer com fan els pares cívics que es portar els xiquets als parcs i evitar que CIRCULIN per les voreres.

    ResponElimina
  11. Ja veig que amb tú no hi ha sortida possible. Realment fas honor al nick que t'has posat....
    Tú segueix a la teva, tranquil.

    ResponElimina
  12. Irreverent, no et preocupes que estic molt tranquil. No m'he d'asserenar per res. Ja em semblava a mi que tu series dels que aparques damunt de la vorera pensant-se que pots aparcar on te surt del nas. Això de poder aparcar "temporalment" en una vorera no sé de quin manual t'ho has tret. A vore si hauràs d'apuntar-te una altra vegada a l'autoescola.

    ResponElimina
  13. ja que m'heu picat la curiositat he aprofitat per passar per alli ja que baixava igualment al metropolis ...... es cert que hi ha una rampa de "access" a la vorera davant de la botiga de llums, pero als altres 4 trams de vorera, o sigui ni davant de Domench maquinaria, ni davant de no-se-que-assegurances, ni del tram de cases que arriba fins el riu, no hi ha de rampes - llevats els que van al parkings.

    Aixo si, si dius que la rampa de la botiga llums esta dissenyada per poder accedir a la vorera i aparcar-hi, pos, no serveix de gaire, ja que no hi ha lloc per voltar a la vorera un cop un parell de cotxes estan aparcats, i per tant, estic segur que el 90& dels cotxes que hi estaven ara mateix, han pujat directament del carrer.

    Davant de Domenech, i una mica mes avall, hi ha un senyal de No Aparcar, pero no tinc clar ara si aixo es refereix nomes al carrer , si tu dius que si que esta permes aparcar a la vorera ¿?¿? - cosa que es pot veure que "es tolera", pero no queda clar que esta "permes". No hi ha ningu mirant la marfanta que sap la situacio precisa, si l'ajuntament ha dissenyat estes voreres amb esta intencio - i si es aixi, perque no ho senyalen?

    Tens rao en que algunes de les manisses trencades es per culpa dels arbres, pero tambe estic segur que poc a poc els cotxes tambe fan mal be les voreres.

    Va, un altra pregunta, ja que estem; al costat del HIFE, C/rosa molas, hi ha una vorera super-ample - també esta dissenyada per aparcar-hi?

    Per cert, el pas de vianants davant de Alqueza, li falta una ma, o 2 , de pintura ;)

    ResponElimina
  14. Vinga, senyors, aprofitin la oferta!!
    Gran rebaixa del preu de matriculació ara que estem de crisi!!
    Inscriures a l'Autoscola "DE PAS" és un xollo. Amb quatre nocions bàsiques de cultura viària els hi donarem el carnet.... jajaja

    ResponElimina
  15. Gustau, deixa't de manual de circulació i pensa en les normes urbanístiques. Quina pista t'acabo de donar ;-).
    Segur que tu mai has infringit una norma???? "Vamos tio que no te van a dar la medalla del ciudadano ejemplar."

    ResponElimina
  16. I au!, ara ja pixes fora de test. Descansa.

    ResponElimina
  17. No, Irreverent. Jo sóc dels tontos que prefereix anar als llocs a peu, o bé pegar 50.000 voltes amb el cotxe fins trobar una plaça lliure de pàrquing, abans de deixar el cotxe de qualsevol manera. Mai he infringit una norma de trànsit conscientment, i per tant puc denunciar aquest tipus de situacions amb la cara ben alta.
    D'altra banda, no sé quin tipus de normes urbanístiques coneixes tu. De totes maneres, a Tortosa durant molt de temps s'han fet voreres molt amples en certs llocs en què es volia vendre la imatge de ciutat jardí, per després permetre els estacionaments a les voreres o al damunt de les places públiques impunement.

    ResponElimina
  18. Jo descanso quan em sento cansat, no quan m'ho demanen, okis?

    ResponElimina
  19. La vorera del carrer mossèn Manyà no té cap rampa perquè els cotxes pugen i estacionen en aquest espai, reservat per vianants. Us asseguro que quan em vaig comprar el pis en aquesta zona ningú em va dir que no calia que em comprés una plaça de pàrquing perquè podria estacionar en la vorera tant ampla que es construiria. Irreverent de pas la vorera és per als vianants i no pels cotxes que aparquen només cinc minuts o tot lo dia (i la nit) com fan la majoria. I una pregunta Irreverent, també pensa que el carrer Joan Miró se va fer tant ample perque la gent pogués aparcar? De moment allí encara no s'atreveixen...

    ResponElimina
  20. No sé quin es el carrer Joan miró. Si et refereixes la plaça que hi ha enfront del restaurant la massada també t'informo que es va dissenyar com a PLAÇA, i ja he dit, i ho torno a repetir que a les places i als passejos entenc que no hi aparqui ningú.
    I llegeix-te el coment. de Brian si hi ha o no rampa.

    ResponElimina
  21. Això és l'últim que podia sentir, o millor dit, llegir: que les voreres són amples per poder passejar i aparcar... I una altra: que xiquets amb bicicleta és igual a acte incívic. Realment ets un irreverent de pas, ja ho diu el teu seudònim. Amb gent així, la ciutat va com va.
    I Gustau, una altra pista per a denunciar: "l'aparcament" del Parc municipal Teodor Gonzàlez, darrera la Nau, a la part del Passeig Moreira. A la nit és una passada la quantitat de cotxes que hi aparquen. Ai, perdó, que el parc també es devia fer ample per poder-hi compaginar passejades i aparcament de vehicles....
    Tolerància zero als conductors/es incívics

    ResponElimina
  22. Algú esta confonent civisme amb reglamentació....Resultat : Intolerància...

    ResponElimina
  23. Home jo diria que si es diu carrer no és una plaça, les places són aquelles vies on conflueixen distints carrers i no és el cas que parlem. Efectivament el Joan Miró és el que hi ha davant de la Masada. No vull ser pesada però no hi ha rampa per accés de vehicles, més enllà de la del pàrquing i les rampes per pujar i baixar de la vorera la gent amb dificultat de mobilitat. Està clar però que a Tortosa hi ha molta gent que pensa com Irreverent i aparca allí on li va bé perquè fins ara no els han multat per fer-ho

    ResponElimina
  24. N'hi ha peatons que creuen fóra dels pasos de vianants. Hi ha peatons que creuen amb el semàfor vermell. N'hi ha ciutadans que tiren la basura fóra de les hores reglamentàries. N'hi ha ciutadans que tiren brossa al carrer. N'hi ha ciutadans que no recullen les caces del seu gos. N'hi ha ciutadans que deixen els carrets del supermercat al mig del passadís. N'hi ha bicicletaires que no porten casc. N'hi ha conductors que porten els pneumàtics amb poca pressió. N'hi ha conductors que porten els pneumàtics desgastats antireglamentàriament. N'hi ha conductors que porten la música forta i les finestretes baixades. N'hi ha ciutadans que no es renten i fan pudor. N'hi ha ciutadans que van desjectes i malendresats.

    N'hi ha ciutadans que no tenen feina i vigilen el que fan els altres ciutadans.

    ResponElimina
  25. Gustau, saps que et respecto i fins i t'admiro per moltes coses que has fet en el món de les web 2.0, però que tot just tú, titlles la meva intervenció de demagògica...

    ResponElimina
  26. Emili es refereix a un comentari que he posat en un altre apunt, en què ell ha repetit la seua reflexió de més amunt.
    Amic Emili, jo només he dit que em sembla un "pèl demagògica", la teua intervenció, i com pots suposar ho feia des de l'apreci personal, que crec que és mutu. Per això em sorprèn tant la teua reacció i sobretot la teua insinuació. Sembla que m'estigues dient que per demagògic, jo. Si aquesta és la teua opinió sobre mi i la meua feina, l'acceptaré. Però t'agrairia que parlesses clar. Ho podré superar.

    ResponElimina
  27. Gustau. Podem estar disconformes en les opinions dels altres. Un dels motius de disconformitat pot ser la de dir que l'opinió de l'altre és un pel demagògica. Mai m'ha agradat aquesta refutació dialèctica, perquè tots en menys o més entitat fem demagògia.

    Demagògia és una estratègia política que apela a emocions per ganar recolzament popular. És per això, que aquest tècnica és utilitzada per polítics i opinadors i editorials del món periodístic.

    Demagògia, seria dir quan hi ha una onada de robatoris, utilitzar la por de les persones per al benefici d'un polític que promet ma dura.

    La meva intervenció, crec, no era demagògica.

    Hi ha una cosa que se'n diu pensament lateral. De vegades es bona utilitzar-la quan en un debat hi ha una confrontació entre dos postures enfrontades,com era el cas. El pensament lateral pretén fer veure les coses d'un altra manera.
    Vinga, no foto més la tabarra.

    ResponElimina
  28. Quan un/a vol enamorar no apel·la també a les emocions per guanyar atracció o recolzament?. No trobo que sigue intrínsecament dolent.
    Jo diria que s'entén com a demagògic quan es diu alguna cosa que el poble, la gent etc. vol sentir, ( regalar-li les orelles ) independentment de que un ho pense fermament.
    En definitiva emili, com tu mateix dius, tots efectivament en fem una mica de demagògia, d'un tipus o altre.

    ResponElimina
  29. Es nota que Irreverent de pas es dels que aparca al lloc en qüestió, no tinc res a dir sol que no em sembla bé que alguns tinguin uns privilegis en alguns llocs de la ciutat i altres no, si li sembla bé als nostres policíes locals, com que no posen multes a segons quí, a partir d'ara podriem aparcar a tot el parc o dins la plaça d'alfons, l'ajuntament...Llàstima que quasi sempre vaig a peu...

    ResponElimina
  30. Joaquim, els primers que tenen els privilegis són algunes autoritats que tenen espais reservats per als seus vehicles particulars.

    Potser també ens hi haurem de ficar amb això i no amb el veí, que al final, deixa el vehicle on pot.

    ResponElimina
  31. I aquells que SISTEMATICAMENT aparquen pel darrera de l'Ajuntament, a la zona blava, amb una targeta que diu: "Vehicle de Servei". Aquests que son? polítics?, funcionaris classe A?,
    agregats?, o vivales? . Perque clar, tots els dies i als mateixos llocs.... de servei als demés poc.

    ResponElimina
  32. Ximo, desconec la realitat de que em parles. Però sí és així, doncs també caldria evitar-ho.

    Voler que es respecten per tothom les regles del joc, reclama primer el "fair" play.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta