16 de juliol del 2007

Tortosa ha arrodonit a l'alça les retribucions econòmiques dels regidors

La indemnització per assistir al ple, de 500 euros, multiplica per deu el mateix concepte al Perelló

L'Ajuntament de Tortosa va aprovar fa uns deu dies, amb una polèmica relativa, el nou règim de dedicacions i indemnitzacions de l'alcalde i els regidors. En línies generals, els regidors de la nova corporació cobraran més que els del mandat anterior per assistir als plens, a les juntes de portaveus i a les comissions informatives, ja que el consistori ha aprovat un arrodoniment a l'alça d'algunes retribucions. L'assistència al ple es compensarà amb 500 euros per regidor, una xifra que multiplica per deu el mateix concepte al Perelló, i que també és molt superior als 175 euros de Flix o els 150 de Cambrils, població amb 30.000 habitants.

Els membres de la nova corporació de Tortosa, tant els regidors de l'oposició com els membres del govern sense dedicació exclusiva ni parcial, cobraran una indemnització de 500 euros al mes per assistir als plens. La quantitat és superior als 461,16 euros que cobraven els regidors del mandat anterior. En canvi, baixa en 95,25 euros la retribució per assistir a les juntes de govern local, i els regidors ara cobraran un màxim de dues comissions de govern al mes, a 300 euros cadascuna. Però els membres del govern tindran una altra retribució, d'un màxim de 400 euros, per assistir a les reunions de la nova junta de coordinació de govern als barris, que ha estat criticada pel PSC i ICV.
D'altra banda, també puja la retribució per assistència a comissions informatives, patronats, consells assessors d'alcaldia i consells d'administracions de societats municipals, que abans era de 197,64 euros. Així, aquest concepte ara es compensarà amb 215 euros, i els regidors podran cobrar-ne un màxim de dos al mes o sis al trimestre. De la mateixa manera, també puja fins a 250 euros l'assistència a la junta de portaveus, que abans es pagava a 230,58 euros. En el cas de Cambrils, una població de 30.000 habitants que més d'un cop s'ha utilitzat per comparar el pressupost municipal i els sous de l'Ajuntament de Tortosa, les retribucions són lleugerament inferiors. Així, l'assistència al ple es paga a 150 euros; les juntes de govern local i les juntes deliberatives, a 175 euros; les comissions informatives, a 42 euros, i les juntes de portaveus, a 150 euros. Però les xifres tortosines encara criden més l'atenció si es comparen amb les retribucions que es paguen als regidors en altres ajuntaments del territori, com Flix o el Perelló. L'assistència al ple es compensa amb 50 euros al Perelló i amb 175 a Flix; la junta de govern local, amb 100 euros al Perelló i amb 120 a Flix, i les comissions informatives, amb 30 euros al Perelló i amb 100 a Flix.
El nou règim de dedicacions i indemnitzacions per assistències dels membres del consistori tortosí va aprovar-se en el ple extraordinari del 4 de juliol, amb el vot a favor de tots els grups municipals i sense gaire polèmica. Només el PSC va criticar la retribució de l'alcalde, amb un 75% de dedicació parcial i un sou brut anual de 63.750 euros. A més, el grup socialista va demanar votar per separat el punt de l'acord que feia referència a les retribucions per assistir a la nova junta de coordinació de l'acció de govern als barris, per poder votar-hi en contra. L'assignació fixa per als grups municipals és de 320 euros al mes, mentre que l'assignació per regidor és de 160 euros al mes.
A Tortosa hi ha dos regidors amb dedicació exclusiva, la convergent Meritxell Roigé i el republicà Ricard Forés, que tenen una retribució bruta anual de 57.000 euros. A Cambrils, un regidor amb dedicació total cobra 48.500 euros, i l'alcalde, també amb dedicació exclusiva, 60.000 euros a l'any. Així, els sous tortosins són dels més alts del país, si tenim en compte que una dedicació exclusiva de l'alcalde a Girona costa 60.923 euros, i la d'un tinent d'alcalde, 50.132 euros a l'any. A Lleida els sous també són força elevats –80.836 euros l'alcalde i 52.948 euros els tinents d'alcalde–.

> Els regidors de barri

L'Ajuntament de Tortosa té ara un nou òrgan per coordinar l'acció de govern als barris, format per l'alcalde Ferran Bel i un màxim de 10 regidors del govern municipal. Aquest aspecte va ser denunciat pel PSC, perquè considera que exclou l'oposició d'un òrgan col·legiat. Per la seua banda, els regidors de barri seran els responsables de canalitzar l'actuació del govern municipal al barri que tinguin assignat, i es reuniran amb l'associació de veïns i les entitats per vehicular les demandes dels ciutadans. Els regidors cobraran un màxim de 400 euros mensuals per assistir a les sessions de la nova junta, que es reunirà un mínim de dues vegades al mes.

El Punt (16-Juliol-2007)

34 comentaris:

  1. Arriba un punt que aquestes noticies ja no interessen a ningú, se’ls veu tan el "plumero", que no te sentit ni discutir el tema.
    Cada quatre anys el mateix. I desprès no saben per que la gent no va a votar!!!!

    ResponElimina
  2. És veritat, no hi ha gaire a discutir. De totes formes, gracies per les comparisons Gustau, realment queda clar el assumpte - és una pena que la primera "actuació" sempre és "arrodonir" els sous. Una mica de vista, per favor ! podrien "arrodonir" a la baixa, el primer any almenys, i ja veries com a la gent ens donarien una petita alegria. Encara que els sous son només una part dels gastos i deutes de l'ajuntament, i segurament que un sou ben guanyat tampoc podem discutir, pero son les politiques més visibles al moment de decidir "pos, ja no voto més".

    ResponElimina
  3. Ja, per a posar-se a fer política avui en dia cal tenir la cara més dura que el diamant.
    Segur que tots els dels partits ho troben bé això.
    És que!
    En poques paraules, no hi ha vergonya!
    Per cert, ja donen el 0,7% famós per callar la seua consciencia de caritat cristiana? O encara no?
    Me'n alegro de no tenir la sang freda de votar a gent com esta.
    Voleu dir que això te alguna justificació justa?

    Per cert, ara los dels partits callaran ... jejejeje.
    Salsarosa si, rascar butxaca noooo.

    Pos francament,permetre que et governen uns que només arribar s'apujen el sou al nivell dels més alts de tots només te una definició possible:
    "Som gilipolles!"

    ResponElimina
  4. La veritat és que crec que en essència aquell responsable de que la meva ciutat sigui un millor lloc on viure, que aquells qui s'han de preocupar per a que Tortosa vaigue endavant, que aquells que tenen la dificil missió de ser carn de canó de desafortunats "comentaristes" que gosen criticar abans de veure la gestió que duran a terme al capdavant de la més alta institució de la meva ciutat amb prejudicis i critiques fàcils, crec que aquestes persones realment es mereixen estar "ben pagades", ara bé, ja tindrem temps de valorar d'aqui 4 anys si ens han sortit cars o no.
    D'entrada penso que si són capaços dur a terme els projectes que s'han proposat seran els euros més ben invertits possibles, crec que si per pagar 200 eur. més a un regidor/a aquesta fa bé la seva tasca, estic segur de que Tortosa ho agrairà.
    Per tant donem un bot de confiança i valorem amb els fets si compensa o no.

    ResponElimina
  5. En part, jo aquest matí pensava el tema i també feia la reflexió que ha fet l'Àngel. Si la feina està ben feta, els diners estan ben invertits. Però també hem de pensar que això no trau que els sous potser siguin massa elevats. Una barra de pa costa més o menys el mateix a Tortosa i al Perelló, i un diari, exactament igual. I després hi ha un altre tema, el de l'eficiència: si el regidor no ha fet bé la seua feina, tornarà els diners a l'Ajuntament d'aquí a quatre anys? Si tira endavant algun nyap urbanístic que cal reparar (com la plaça Agustí Querol, la rotonda de la Simpàtica o les rampes d'accés a l'Ajuntament), ho pagarà de la seua butxaca? El tema és més complicat del que sembla...

    ResponElimina
  6. De complicat ho és i molt, aquesta és la gràcia d'un bloc com este, el poder tindre molts punts de vista diferents per a que cadacú en tregue les seves pròpies conclusions.
    És clar que si un regidor fà un nyap no tornarà els diners, però és aqui on hem de tornar a confiar amb la ciutadania de Tortosa que ha demsotrat que quan les coses no es fan bé els fan tornar la cadira!

    ResponElimina
  7. 500 € per assistir a un ple!
    I tan urgent era arredonir el sou?
    Què potser Tortosa no te coses més urgents?
    No ho se, no ho entenc.
    Ah, Mario, de lo del 0'7 res de res, sinó ja te'n jauries enterat! Ho haguessen publicat a bombo i platillo i no com ara que ho han fet amb la boca xocoteta i per la porta falsa.
    Quan penso que molts de jubilats guanyen molt menys en un mes, m'esborrono.
    Deu ser menys urgent traure d'una mort segura per fam a milions de xiquets del tercer món! Ells no deuen ser tan eficients!

    ResponElimina
  8. Si, és veritat com ha dit Angel, que de vegades pagar 1000 a un incompetent que no fa la seva feina és més car que pagar 10.000 a algu que ha fasi.
    El que passa és que hi ha poques feines on tu entres i 15 dies despres tu mateix decideixes pujar-te el sou!!
    També és vertitat que és molt facil criticar i que ells ho han d'aguantar, pero, bueno, crec que aixo ens passa a tots d'alguna manera -que a casi tots natros ens critiquen i rebem hosties a la feina, encara que intentem fer-ho lo millor possible i no per aixo deixem de ser "mil-euristes".
    En resumen, tan comparant-los en els treballadors "normals" com en els altres llocs dels quals s'han publicat els detalls, penso, en serio, que estan massa "ben pagats".

    ResponElimina
  9. Al meu blog (tonigallardo.blogspot.com) hi tinc penjat un post dedicat als sous dels polítics. Es titula "Navidul a preu de Jabugo?".

    Intento explicar la qüestió des de diferents punts de vista. Un d'ells és que un sou alt mai serà ben vist, per bo que sigui el resultat.

    També s'expliquen els orígens històrics dels sous polítics. Hi descobrireu una paradoxa de les que impacten: el pare intel·lectual de la idea es va posar en política per deutes.

    El que són les coses

    ResponElimina
  10. Angel, què n'es de divertida la vida. Has estat un dels que vau massacrar als anteriors regidors d'ERC, als bars, al carrer, etc... per la seva dedicació i ara t'has convertit amb lo defensor nº1 dels sueldassos que cobra lo teu cap de llista per tenir 3 regidorietes. Quien te ha visto i quien te ve. Només fas que reproduir lo discurs oficial. Què t'hauran promés???

    ResponElimina
  11. La qüestió es: tanta crítica i tant descarnada als sous que cobraven els d'abans i ara van i se'l pujen. I de quina manera!!! Aixó es fer-ho bé. De moment fer-ho bé per ells mateixos. Dels altres ja en parlarem.

    ResponElimina
  12. Benvolgut Angel Altés, entenc que la seva bonhomia el porte a donar un vot(que no bot, diu la seva tieta)de confiança, als que es posen un sou molt per sobre del màxim recomanat per la FMC i l'ACM, per a edils de ciutats de més de 75000 h. El que no entenc es que si quan les coses no es fan bé, cal tornar la cadira, com es pot interpretar que la seva formació política, amb un resultat de partida molt insignificant de dos regidors i perdent un bon grapat de vots, continuen essent-hi, ells i la cadira.

    ResponElimina
  13. Sr. Joan Sabate, ( es curios, si ens dirigim a algun anonim, tots ho fem de tu, pero si es a algu que s'identifica amb nom i cognoms..... ens costa)
    Primer que res, em congratulo de tindrel de contertulia, i es aquesta circumstancia que en porta a preguntar-li:
    Fins ara no se l'hi havia ocurrit contestar als insults e improperis que per aquest bloc se l'hi han dedicat?. Aixo, quasi per una questio de dignitat personal. I per una altra part, mes politica, es evident que no tenia cap obligacio de fer-ho, pero no creu que, se'n concient com sembla que ho era ( el contrari no m'ho crec) de l'existencia dels comentaris d'aquest bloc, no hagues estat correcte, saludable, democratic, just, proper etc. el sortir a la "palestra" en algun moment?
    O es que llavons no ho necessitava i ara si?. O es que per a un alcalde aixo es rebaixar-se?.
    No he entes mai com a algu se li pot fer la pell tant dura com per a que no salte davant del que podem considerar injusticies, difamacions o simplement informacions erronies.
    Lamentablement sembla que no es el mateix donar explicacions que demanar-les....ja ho se, d'aqui la diferencia important entre el govern i la oposicio.
    Salut i treball.

    ResponElimina
  14. Al primer dels Joans:
    Em sap molt greu i de veres, MOLT GREU que utilitzi acusacions personals sense fonament i totalment falses alhora de respondre els meus arguments, aquells qui em coneixen mai podran dir que he criticat (i menys massacrat)als anteriors regidors i companys de partit, per tant agrairia que als bars on diu escoltar tal falsetats inentes extreure conclusions abans de 5è "carajillo".
    A Joan-Sabaté fer-li saber que espero i desitjo que durant el present mandat es convenci i acabe desassociant el concepte "insignificant" del nombre de 2 regidors, estic convençut que faran molt per la ciutat i que "es sabran guanyar el sou" per "escandalosament" alt que aquest siga encara que assoleixi nivells per sobre dels recomanats, tot i que no sigui una pràctica nova... Aprofito la benentesa per recordar-li que els nostres regidors ja havien deixat "la cadira" abans de finalitzar l'anterior mandat i que amb algunes de les obres com les que ha descrit en un anterior comentari Gustau, es podrien pagar sous d'aquesta mena durant uns quants anys...!
    per finalitzar....un bot....pos també!

    ResponElimina
  15. Per cert, gracies Ximo per recordar-me'ho!
    les critiques expressades per la resta de "contertulians" a les que des de la seva intervenció dona suport ja sigui directa o indirectament, crec que no es limiten a la situació salarial de l'ajuntament dels últims 2 mesos.....

    ResponElimina
  16. Ja ho vaig fer en una altra entrada, i ara em permeto tornar a transcriure les paraules de F.Sancho, alcalde de l'Ampolla i diputat, a la SER:
    " Els pactes ( als ajuntaments) la major part de vegades es fan en funcio de les cadires i els sous" .
    Voleu dir que ell no ho sap millor que natros?, (al menys que jo).
    I en quan a la meua propia opinio,
    per supost que es totalment licit que, qui dedica un temps i uns coneixements a qualsevol activitat, aquesta sigue remunerada convenienment, no obstant, es precisament en el grau de la coveniencia on entren en joc les discrepancies mes profundes.
    Penso que en la major part dels regidors no fa falta cap preparacio especialment tecnica, profesional etc. per a ejercir el carrec, i si ho comparem amb l'empresa privada e inclus publica, un regidor/a a quina categoria o qualificacio profesional es podria equiparar?...... Gerent d'una mitjana empresa, alt comandament, intermig, professor, mestre, metge etc.
    Be, doncs ara anem i comparem dedicacions exclusives (i parcials al 75 %) amb els sous de les profesions avans esmentades i veurem que en el millor ( o pitjor) dels casos, dupliquen aquestes ultimes.

    ResponElimina
  17. lo dels sous d'aquests pajaros de ciu i cia es l'ostia ja que veure que qui s'els va creure deu estar ja molt desensisat, però crec que en veurem de més grosses.

    ResponElimina
  18. Lo més divertit del cas és que tots voten a favor de pujar els sous.
    Tontos tontos no son, no?
    Les justificacions després... segons la traça del polític.
    Però, la marca del coto-en-pel no enganya.
    I com a primeres resolucions, que haurien de determinar les línies prioritàries del govern, pos de reeixida res de res.
    Segons el missatge subliminar (o no tant) pos ve a ser com si el consistori en plé digués: "Primer natros".
    I la veritat, fa feo, feo (lleig,lleig).
    Però, és "pecata minuta", lo gros, gros ve després, quan entren les excavadores i el ciment corre a dojo!

    Apreteus lo cinturó!
    Polítics en acció!


    Lo sistema és així!

    ResponElimina
  19. precisament perque et coneixo sé que has estat partícep de la campanya de 4 anys per carregar-vos als dos anteriors regidors. Tanmateix los resultats ja els teniu ahi, un 17% menys de vots. Pel que fa la que dius o deixes de dir. T'asseguro que puc nomenar-te varies persones a les quals has dit barabitats dels anteriors regidors. Però tranquil home, fes un bot de confiança que tot arribarà.

    ResponElimina
  20. Sr. Angel Altés, lamento haver-lo molestat amb els meus comentaris, potser ha estat un abús imperdonable, en la meva condició d'ex-professor seu. Els votants d'ERC i els seus regidors, em mereixen tot el respecte, malgrat no compartir el criteri de donar suport a un dels governs municipals, més conservadors que ha tingut Tortosa, en l'actual periòde democràtic. Emprar el terme insignificant, ha estat una petita provocació, per fer-li veure la contradicció de valorar com un fracàs el mantenir 7 regidors i al voltant del 30%dels vots, i entendre com un èxit el mantenir 2 regidors amb el 7,6, tot i haver perdut el 17% dels vots absoluts.
    Cordialment.

    ResponElimina
  21. Sr. Ximo, li agraeixo la seva entrada. Aprofito per dir-li que si que m'havien arrivat la quantitat d'insults i d'improperis,que en aquest bloc es publicaven sobre mi. Amb tot puc assegurar-li que soc el mateix de sempre i la meva pell te el mateix gruix, el que correspon a un professor nascut a Remolins, fill i net de pagesos. Tanmateix vull dir-li que, no sols no em cauen els anells per donar explicacions de la meva activitat pública, si no que estic a la seva disposició i a la de tots i totes els tortosins, per donar totes les que calguin. Ara bé contestar totes les barbaritats, que es deia sobre la meua vida pública i privada en aquest bloc i en bars i tabernes d'aquesta la nostra Tortosa, era molt dificilment compatible amb la dura jornada d'Alcalde. Sempre vaig creure que les barbaritats i les difamacions gratuites, caurien pel seu propi pes. Amb tot he pogut comprovar que la ignorància i la mala fe, combinades, poden fer molt de mal
    i que l'aplicació de la doctrina Goebbels (repetir mil vegades una falsetat, la converteix en una certesa),pot ajudar a guanyar unes eleccions. Estarem molt atents i treballant fort, com sempre.
    Cordialment.

    ResponElimina
  22. Estic d'acord amb lo Sr. Joan Sabaté (perquè jo també ho he patit) en no contestar als insults i a les difamacions anònimes que moltes vegades amb la més dolenta de les intencionalitats, s'han produït en este bloc.
    Celebro que finalment, tots estos anònims tinguen de donar la cara ans de dir consevol disbarat.

    ResponElimina
  23. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  24. Atra vegada al primer/a dels joans: em sembla una calumnia imperdonable les acusacions que ha fet, no entraré en el joc brut al que juga, crec que vostè mateix/a ja es desacredita suficientment en els diversos missatges que va deixant per n'este bloc amagant-se en la cobardia de l'anonimat o d'un pseudònim.

    Al sr Joan Sabaté, dir-li que en absolut m'ha molestat el seu comentari, fins i tot m'ha fet certa gràcia l'afegit satíric de la tieta,(aprofitant per remarcar, com a nebot,que és una persona excel.lent) recordar-li com he fet en un comentari més amunt que crec que un bloc serveix per donar opinions i debatre sense desacreditacions personals no així com ha fet el seu "tocayo" de més amunt, sempre que es fagin des del respecte em seran, amb tota sinceritat, benvinguts.
    Com a condició d'ex alumne reiterar-li la meva admiració com a professor i persona.
    PD comparteixo gairebé al 100% l'ultim missatge de la Nuria

    ResponElimina
  25. A Àngel Altes: jo he estat una de les persones a la que has comentat en diverses ocasions coses del regidors d'ERC del mandat anterior. Recordo algunes de les coses que em vas dir -i em vaig creure- sobre Martín Santos, sobretot. No entenc perquè no tens la mateixa valentia pel darrera que al davant.
    Aquesta actitud diu molt sobre la teva persona.
    També es curiós que ara pensis això de les dedicacions exlusives quan una de les teves principals argumentacions contra Santos era la seva dedicació i com havia tractat a Caritat

    ResponElimina
  26. ah si?? i com et dius??? només per curiositat ja que potser hauré de plantejar-me que sóc sonàmbul o tinc doble pesonalitat....

    si a mi e falta tanta valentia i tu ets tant valent/a pq no poses qui ets???

    au vinga, tu mateix/a

    ResponElimina
  27. Àngel, no t'enfadis home. No diré qui sóc perquè tal i com les gasteu alguns d'ERC amb aquest doble raser que teniu podria passar-les magres.
    De tota manera no sóc a l'unica que li has fet aquests comentaris: Pel cap baix, en el meu entorn laboral i d'amistats en sé tres més de persones a les que vas fer els mateixos comentaris als que he al.ludit.
    Igualment podria parlar també del comentaris que han fet el teu pare i la teva mare en la mateixa direcció.
    En fi, ja veus que estic ben informada. Si vols continuo donant dades.

    ResponElimina
  28. Només 2 puntualitzacions per no donar més "canxa".

    1. compra't un diccionari de català, crec que confons les paraules "dades" i "informació" per les de "mentides" i "calumnies"

    2. me n'alegro de veres de que al teu entorn hi comptis amistats, veig que els milacres no només es donen a Lourdes.

    PD posar als meus pares pel mig ja m'ha semblat, si Gustau em permet, "la rehostia", crec que no pots caure més baix, tot i que intueixó que ho aconseguiras en el proper missatge!

    ResponElimina
  29. Àngel: no cal que et preocupis, no destaparé més les teves intimitats tot i que puc fer-ho. Crec que ja tens prou en mirar-te a l'espill cada matí.
    No et facis l'escandalitzat. Ja sabem com ets.
    Parlant de diccionaris, revisa el significat de les paraules amistat, coherència, sinceritat, fariseisme, ètica, falsedat, oportunisme, valentia, dignitat...

    ResponElimina
  30. Joan Sabate, els votants l'han ( ens han) possat a l'oposicio. Fem-ho be ( no Bel )i a vere si d'aqui quatre anys podem dir que les forçes de progres tornen a governar Tortosa, i lo del 1999/2007 no va ser una flor de maig, i mentre tant, es tant simple com possar en practica allo que ens explicaven al catecisme i a la vegada tan universal: examen de conciencia i proposit d'esmena, d'allo que s'agi fet malament, que alguna cosa hi ha.
    Per una altra part, l'hi puc dir -que no demostrar, perque ho feia anonimament- que si algu ha sortit en defensa de voste i d'altres que com voste eren atacats de manera furibunda en aquest bloc, he estat jo, ara be, no dubto que ja haura tingut gent al voltant que, de manera mes visible, l'hi ha respallat l'esquena i rigut les gracies sobradament.
    No se si tot plegat te molt a vere en el que ens ocupava.....pero, no es suficient rao el tindre ganes de dir-ho?

    ResponElimina
  31. Tornant als sous....

    no puc entendre com aquesta colla de -----, deixem-ho en "hombres de negro", cobrin les animalades que aquí es diuen: que si 63750 € per una dedicació del 75 % de la jornada, que si 57 mil euros per una regidoria, que si 70 mil euros per al noi que llegeix el diari i passa el parte (i de passo se n'encarrega de falsejar la realitat i les noticies que després tots nosaltres llegim als 2 setmanaris tortosins), etc, etc. Vaja, uns sous d'escàndol !!!
    Però es que a sobre cobren per les assistències aquí i allà: que si a les juntes de govern, que si als plenos, a les comissions informatives, a més a més ara a les reunions dels regidors de barri (aquestes que s'han inventat els de CIU), que si les juntes de portaveus, juntes de patronats, reunions dels consells assessors i més i més reunions que em deixo....
    Tenint en compte que de reunions d’aquestes se’n celebren, cada mes, de l’ordre de 2, 3 , 4 o més PER CADA UNA DE LES DIFERENTS MODALITATS (o sigui, en poden ser perfectament 20 o 30 al mes de reunions – o més- ), i a més a més s’han arrodonit a l’alça gairebé tots els preus d’assistència, algú podria dir-me quants calers EXTRES arriben a cobrar tot aquest personal al cap del mes? Jo no sóc capaç de fer números de tantes xifres (em superen), però n’estic segur que, de llarg, cobren molt més d’assistència als plenos i reunions varies que no pas de sou base (i ja em dit que de sou base tenen 57 i 63 mil euros /any, i fins a 70 mil i pico euros).
    Però el més esgarrifós de tot és el fet que hagin de cobrar per tots aquests conceptes, els quals desenvolupen dins la seva jornada laboral. Que vol dir això? Per quin concepte se suposa que cobren els sous base de 57000 i 63750 euros? Jo tenia el convenciment de que una persona, quan troba una faena i li diuen “cobraràs tant”, se suposa que el sou es per la faena que fa dins la seva jornada laboral. Però no, això sembla que dins l’ajuntament no funciona així. És com si diguéssim que jo, que sóc administratiu, només per anar a la faena cobraré 57000 euros l’any. Repeteixo: només per anar a la faena. Ara bé, si faig 1 carta cobraré a més a més 500 euros per cada carta; per cada cop que obro l’ordinador en cobraré 250; per cada trucada telefònica que atengui en cobraré 300 d’euros.... i així suma i sigue. Així és senyors com funcionen els polítics del nostre ajuntament.

    De debò penso que no hi ha vergonya ni la coneixen.

    (FB.- No tens perdó: tu ets el que s’omplia la boca criticant els sous dels anteriors dirigents polítics? T’hauries de mirar el melic abans de parlar).

    ResponElimina
  32. Disculpeu, els 70000 euros són per al nou gerent Cesar Saura (no pas per al noi de la premsa. Aquest passarà amb només 30 mil € i escaig, pobre!).
    Aquest és un càrrec, el de gerent, que fins ara no existia a l’Ajuntament i van i se l’inventen: un forat de 70 mil euros!!!!
    Qui era el que deia que faria fora a tots els càrrecs de confiança de Sabaté i no en crearia de nous? Us dono una pista: això ho proclamava FB (ja semblo als del Tomate)

    ResponElimina
  33. És cert que el càrrec de gerent com a tal pròpiament no exitia. El govern de Joan Sabaté (JS) va optar per una bicefàlia estranya entre Eduard Ena, des del seu carrec de cap de gabinet d'alcaldia, i el Director Tècnic de l'Ajuntament. El primer, quan deixava d'estar a un del bars de la plaça de l'Ajuntament i d'imitar a JS fumant puros, en els dos sentits de l'expressió, es dedicava a desfer -tothom a l'Ajuntament ho sabia- el que el Director Tècnic feia.
    Com a mínim, a no ser que el nou gerent tingui esquizofrènia aquestes situacions no es produiran. Alguna cosa hem guanyat.

    El tema del sou, vist des d'aquesta òptica, no representa un "gasto" excessiu.
    Per altra banda, si es deixen sense efecte alguns dels "regals" que JS va fer nomenant algunes "caps de servei" que es dediquen, sobretot una, a estar fumant a la porta de l'Ajuntament, o es deixa sense efecte el contracte que se li va fer a la germana d'aquesta -dos favors polítics de la familia victoriosa del PSC- segur que s'equilibren les balances pressupostàries.

    ResponElimina
  34. El director tècnic a l'Ajuntament encara existeix i sembla que per molt de temps. Sobre les discrepàncies entre el director tècnic i el nou gerent, temps al temps.
    Els caps de servei, ens agradi o no, siguin d'un color o d'un altre, existeixen i existiran.
    El forat de 70000 euros / any de sou del nou gerent mai no havia existit fins ara.
    De les assistencies a reunions.... ja veig que et fa vergonya parlar-ne. No és per a menys.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta