14 de juliol del 2007

Tortosa farà primer la piscina i cobrirà el velòdrom depenent del pressupost

El regidor d'Esports garanteix que formen part dels compromisos de govern per al nou mandat

El nou regidor d'Esports de Tortosa, Pere Panisello, va confirmar ahir que el govern municipal considera «prioritària» la reforma de les piscines i que la cobertura del velòdrom s'afrontarà en una fase posterior, depenent de les disponibilitats pressupostàries. Panisello, que va presentar el nou campus que la Federació Catalana de Ciclisme ha organitzat a Tortosa a partir del 22 de juliol, va remarcar que primer es cobrirà la piscina de 50 metres, tot i que l'Ajuntament també farà algunes millores i altres tasques de manteniment a la pista ciclista. El regidor d'Esports va afegir-hi que estan pendents d'una pròxima reunió amb la Generalitat.

Panisello va recordar ahir que la conservació i millora del velòdrom és un dels compromisos electorals de CiU. De fet, els dos grups que formen el nou govern de Tortosa (CiU i ERC) van donar suport públicament a la plataforma Salvem lo Velòdrom, quan la pista ciclista quedava amenaçada per la reforma de les instal·lacions de l'estadi municipal, que l'anterior govern de Joan Sabaté (PSC) pretenia tirar endavant. De fet, el govern estava tan dividit pel futur del velòdrom com els ciutadans de Tortosa, ja que només l'anterior regidor d'Esports, Sisco Lahosa (ICV), donava suport a l'enderrocament de la pista, mentre que l'altra regidora d'ICV i els dos regidors independents s'hi oposaven. La reforma implicava la construcció de les noves piscines als terrenys que ocupa el velòdrom actual, amb la construcció d'un nou complex ciclista a la pedania de Vinallop. «Nosaltres ens vam comprometre amb la continuïtat del velòdrom com a espai físic, però també potenciant la pràctica del ciclisme», va dir Panisello. Amb tot, el regidor d'Esports va precisar que la prioritat del nou govern de Ferran Bel és la millora de les dues piscines, amb la cobertura i climatització de la piscina de 50 metres. «En una fase posterior, depenent de les disponibilitats pressupostàries, podrem millorar i cobrir el velòdrom», va afegir-hi. Panisello va explicar que estan pendents de reunir-se amb la Generalitat, per saber com poden programar les diferents inversions. «Tenim al davant un calendari de quatre anys, i primer hem de veure de quin pressupost disposem, perquè no podem fer-ho tot durant el primer any», va afirmar Panisello.

> Segon campus ciclista a Tortosa

El regidor d'Esports, tot i haver posat condicions a la cobertura del velòdrom, va matisar que també han previst fer-hi obres de millora i manteniment, «perquè els ciclistes puguin entrenar-se i competir sense problemes». «Per fer ciclisme de base, el velòdrom de Tortosa és ideal, perquè té les mides perfectes per fer entrenaments i campus d'iniciació», va afegir-hi. Pere Panisello va afirmar que el que vol l'Ajuntament és que la gent faci exercici i salut per mitjà de tants esports com sigui possible, i va destacar l'enorme tradició ciclista de Tortosa. Per la seua banda, un dels responsables del campus de ciclisme, Gerard Ferraté, va explicar que les activitats estan obertes a xiquets i xiquetes d'arreu de Catalunya, i que esperen tenir una quinzena d'inscrits. A més de ciclisme en pista i BTT, els xiquets faran esports d'aventura, així com sortides per la via verda del Baix Ebre i al Delta o als Ports, i rebran xerrades de seguretat viària, mecànica de la bicicleta, lesions i nutrició.

El Punt (14-Juliol-2007)

8 comentaris:

  1. Suposo que el moderador del blog haurá notat la devallada en picat de la participació de la gent de quan es necesaria la identificació . Hi han blogs pitjors ( com el de Joan Sabaté ) que no inclou comentaris si no son de la seva corda...Amb aquests criteris, penso que el mon blocaire te els dies contats...Podriem dir alló de "Arrancada de cavall, parada de burro..." Gràcies

    ResponElimina
  2. Registar-se no costa res, és un moment. Serveix per ordenar el debat. Abans era un descontrol, la figura de l'anonimat no et permetia seguir bé el debat. Amb el registre, almenys, s'aconsegueix que la gent estigui mínimament controlada en quant a declaracions. El registrar-se permet a l'autor del bloc un mínim de "garantia legal" en cas d'acusacions greus i difamatòries.

    A mi em sembla molt correcte que es regule mínimament la participació. Torno a repetir, registrar-se són dos minuts.

    ResponElimina
  3. Com jo si que he perdut dos minuts en registrarme, vull dir fer un comentaria al voltant de la noticia.

    Trobo molt positiu que Bel i en conseqüencia el seu regidor Panisello, i també els seus socis de govern ERC comencin a pagar els deutes a aquells que els han portat a governar, m'explico:

    Trobo que el millor per a Tortosa es cobrir el velòdrom, que és una instal.lació vella, caduca, sense mides reglamentaries, amb molt perill per als que practiquen el ciclisme alli, que durant anys i panys els ciclistes de les nostres terres l'han ignorat per raons abans dites i que son obvies. Res això no importa el més important es ser populiste i no pendre decisions que puguin perjudicar a les urnes.

    Res de mirar el projecte qeu van deixar els Sociates que no s'enteren de res, "així els ha anat a les municipals", van presentar una proposta per tal de fer un espai de piscines noves, amb gimnas, spa i altres, tres pistes poliesportives noves allà on ara hi ha les piscines velles, amb pistes d'squash i tennis, una pista d'atletisme d'entrenament i un nou camp de gespa artificial, allà on sempre hi ha hagut un camp de terra, en castellà "un patatal". i que de retruc de tot això s'aconseguia un parking soterrat de més de 400 places i la remodelació integral de la plaça de l'estadi, i que a més van aconseguir un velòdrom nou a Vinallop amb mides reglamentaries i tot correcrte, res de res aquestos sociates no s'enteren de res.

    Espero que entengueu la ironia, així ens va anar als tortosins durant vint anys, a la cua de Catalunya, i per desgracia el temps acabarà donant-me la raó.

    ResponElimina
  4. tens tota la raó, todd anderson, ja cops que ets esclau de les teves paraules, i en aquest cas, sino cobreixen el velòdrom, serà la primera cosa que incompliran. ara ja parlen de veure si tindran pressupost i ja busquen excuses per culpar a la generalitat. durant la campanya no ficaven cap però a fer-ho. també és cert que la manera de vendre el projecte l'exalcalde i l'exregidor d'esports va deixar molt que desitjar.

    ResponElimina
  5. T'haig de dir que en aquest punt, CiU, ERC i la plataforma ho van fer bé, ja que els van plantejar-ho com a " velòdrom si o velòdrom no" i davant d'això el projecte es va quedar dil.luit, i per molts esforços que es van fer per explicar-ho jo no es va poder enmendar. Ja que com molt bé saps, de vegades qui més soroll fa no és qui te la raó, però acaba enportan-se el gat a l'aigua.

    I el problema ja saps quin és, no tenim piscines, no tenim parquing,.... i no em repeteixo, perquè ja ho he dit abans.

    ResponElimina
  6. mc calan, no entenc el teu comentari, ja que jo he accedit a
    joan-sabate.blogspot.com, i he vist diverses converses teves amb Joan Sabaté.

    Et recordo joan-sabate.blobspot.com

    per si ho has oblidat.

    ResponElimina
  7. Ara ho cobrirem tot. I jo em pregunto ... qúe farem amb el magnífic trampolí existent a la piscina gran? el cobrirem també? o deixarem un forat al sostre per encabir-lo? No sé, no sé, ..., tot plegat em sona a "xapuça".

    ResponElimina
  8. la meva solució al trampolí és arrancar-lo i traslladar-lo a l'altre costat, que així no tindrà el sol de cara, però en cap moment treure'l. el trampolí és patrimoni de tortosa igual que el velòdrom. NO A L'ENDERROCAMENT DEL TRAMPOLÍ!!!!!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta