25 de setembre del 2007

Sabaté critica "l'autoritarisme" i les "rebaixes" del govern de Bel

Joan Sabaté va criticar ahir "l'autoritarisme" i les "rebaixes programàtiques" del nou govern de Tortosa. L'exalcalde i portaveu del grup del PSC va demanar quines mesures s'han fet del pla de xoc que Ferran Bel (CiU) havia promès durant la campanya electoral i durant la signatura del pacte de govern amb ERC, i que havia de fer 10 actuacions en cada barri durant els primers 100 dies de govern. Sabaté, que va voler comparèixer davant la premsa per fer balanç dels primers 100 dies del govern de Bel, també va acusar l'alcalde d'actuar de forma autoritària en qüestions com la representativitat a la mancomunitat de Tortosa i Roquetes. El portaveu socialista va acusar CiU i ERC de no haver explicat en 100 dies quin és el seu model de ciutat, així com de desacreditar l'acció del govern anterior mentre s'han limitat a continuar o acabar projectes que ja estaven encetats. A més, Sabaté va lamentar que Bel haja decidit eliminar el festival de teatre Entrecultures, una mostra que l'anterior govern tortosí ja havia fet bianual. Finalment, el portaveu socialista va destacar el caràcter subsidiari d'ERC al govern, i va insistir en què Bel i la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, acaparen tot el protagonisme. Per avui al matí hi ha prevista una roda de premsa del grup municipal de CiU, pensada per contestar Sabaté.


Per saber més:
-100 dies de govern, 100 dies d'oposició (La Marfanta)
-El PSC diu que el govern tortosí encara no té un model de ciutat i critica l'«autoritarisme» de Bel (El Punt)

També pots llegir aquest article al bloc col·laboratiu Política Ebrenca.

35 comentaris:

  1. Parla d'autoritarisme "el lider mesiànic" del PSC a les Terres de l'Ebre?

    ResponElimina
  2. Es molt lògica la reacció del senyor Sabaté després de vuit anys al front del municipi tortosí. Quan els electors han definit un nou consistori, a ningú li agrada perdre protagonisme i influencia en l’acte de govern. I es clar, els protagonistes ara son uns altres com a resultat d’uns comicis democràtics. No vull entrar encara en la labor del nou equip de govern, que certament esta molt limitat pressupostàriament. Però si cal també penso fer-ho, i casi estic a punt de fer-ho en alguns temes que ja es veuran. Però deixi’m dir que aquesta penosa reacció diu molt sobre la actitud de qui encapçalà la política d’aquest municipi durant vuit anys.

    ResponElimina
  3. em sembla gustau que t'has equivocat, he sentit les declaracions fa una estona a cadena ser i parlaven dels sous no parlaven de res del que va dir sabate

    ResponElimina
  4. Es que ell era devot de J.A. Martin ; i ara ja se sap...

    ResponElimina
  5. Sr. McCalan, Quan el Sr. Bel feia les seves propostes electorals no sabia com anaven les finances de l’ajuntament? No es ell precisament un expert economista? No feia ja quatre anys que estava dins a l’ajuntament? Estic segur que son excuses de mal pagador. Lo cert es que no han portat a termini el seu pla de xoc i que s’han dedicat a anar de poble en poble i de festeta en festeta. D’això se’n diu populisme

    ResponElimina
  6. Senyor anònim; vaig a contestar-li amb molt de gust a la seva observació. Veurà; quan el senyor J.M Franquet i Bernis portava l’àrea d’hisenda d’aquest ajuntament; per cert, un gran tècnic; l’equip de govern li feia fer “tata i nana” i meravelles amb els pressupostos municipals. Tant es així que fins i tot amb la seva condició de gerent de la EMSP , única empresa paramunicipal amb guanys; va tenir que cedir a les pressions del equip de govern per traspassar una substanciosa quantitat per fer front al “magnífic” Pavelló Firal. De llavors la EMSP va tenir que congelar programes de millora i ampliació de la xarxa i tenir cura de mantenir les pressions a les conduccions del aigua potable d’aquest municipi. Recorda la campanya “gota a gota s’esgota”? Aquesta campanya no es que volgués conscienciar a la població de la escassetat d’un recurs com l’aigua NO. Es que les conduccions antiquades no permetien donar cabdals suficients a la xarxa pels motius que ja he esmentat. També deu saber els episodis freqüents de factures sense partides pressupostaries i que els mateixos mitjans locals van donar a conèixer. Algú tenia que posar fi a tal disbauxa, no li sembla? Perdoni que avui vagi d’anònim jo també . De vegades quan es diuen aquestes coses mes val així.

    ResponElimina
  7. i el d'icv, el progre vaya sou que tenia no?? ja els hi val! despres bla bla bla

    ResponElimina
  8. Sr. anonim de les 2'53.
    El Sr.Bel podia saber els comptes que estaven dins del pressupost, pero si et trobes milions d'euros fora de pressupost en factures varies que no han passat per intervenció, com compendras l'oposició no ho podia saber, els comptes ja han explicat que estaven molt pitjor del que contaven. Jo soc dels que espera que es faci una auditoria externa però que si es demostra que han estat uns incompetents el govern anterior que assumeixin les conseqüencies.
    Sobre que els que pinten més son l'alcalde i la regidora d'urbanisme, ja tocaba, abans el que dirigia l'ajuntament era el senyor EE que no estaba ni elegit pel poble.

    ResponElimina
  9. tota la rao!!

    per cert el progre suposo q es el jordi jorda...¿?

    ResponElimina
  10. Molt de rotllo, però no ha dit res de les promeses electorals que ja devien saber que no podien acomplir segons les seves teories.

    ResponElimina
  11. ¡¡para mear y no echar gota !!
    mentre la gent no sapigue-sem elegir politics sense hipocresia..aixo es el que toca.

    ResponElimina
  12. Com que no tenen un altra cosa de que parlar, parlen dels sous. Encara no se'n han enterat aquestos de CiU de que ara els toca governar? Au!!! a fer-ho bé, si veritablement saben, i a deixarse del que feien els altres, que ja es passat, ha estat jutjat pel poble i ja no toca!!!

    ResponElimina
  13. Completament d'acord !

    ResponElimina
  14. 10 actuacions a cada barri els 100 primers dies va prometre el Sr. Bel. Ni una. Imac i Entrecultures a la via morta i els d'erc ni pio.
    Continuara............

    ResponElimina
  15. La pregunta és: però Fores i Marin pinten algo o sols serveixen per votar? Perque això ho saber fer? o no?

    ResponElimina
  16. el rotllo de que l'ajuntament esta arruinat ja ve de l'época Beguer i Curto,
    recordo quan van entrar els socialistes que tal i com fan avui els convergents, es queixaven de que l'ajuntament no tenia diners per a fer lo q ells volien i que s'havien d'estrenyer el cinturo
    han passat 8 anys i ves per on, los convergents diuen lo mateix

    AIXÒ ÉS MES VELL QUE L'ANAR A PEU

    lo que caldria, uns i altres, es que en lloc de xarrar tant i perdre tanta energia en analitzar al contrari i malparlar-se, se dediquessen a treballar i fer propostes en positiu,

    no es per res, però la política ES COM EL SALSA ROSA dels dissabtes

    susanna

    ResponElimina
  17. La unica proposta en positiu que li puc oferir es que pagui una part dels 14 préstecs que va deixar l'anterior govern

    ResponElimina
  18. " La Noria "

    ResponElimina
  19. no sé com és... però quan es parla de política no es té memòria històrica... i au! a entrompessar de nou amb la mateixa pedra!

    ResponElimina
  20. Més hagues valgut que li haguessen donat la dedicació exclusiva a Marín que és més espavilat que el Forés.
    Fa més coses Marin en una regiduria de poc suc que l'altre que només serveix per fer-li la pilota a Bel i cobrar

    ResponElimina
  21. TORTOSA R.I.P...AIXO ES QUE HA PORTAT EL GOBER SOCIALISTE Y ARA FA LA CONTINUITAT EL SR. BEL, TOT DOS GOBERNATS FEN COALISIO AMB ELS QUE CREMEN LA IMATGE DEL REY

    ResponElimina
  22. anònim,
    pos jo prefereixo que cremen imatges del rei (que se les paguen ells) que no que malmeten mobiliari urbà.(que paguem tots).
    A més, jo sempre en cremo d'imatges del rei quan faig foc a la muntanya amb una d'estes revistes del cor.
    Déu meu! Jo també hai cremat fotos del rei. Utilitzaran als mossos d'esquadra per a que, en lloc d'intentar agafar als lladres que volen entrar a casa nostra, me tanquen a mi a la presó?

    ResponElimina
  23. Núria, no sabia que tu també compres aquestes revistes del cor...

    ResponElimina
  24. Comedianta; l'han pescat ! Pensaba que el seu nivell era incompatible amb aquest tipus de publicacions...

    ResponElimina
  25. Pos xiquets, hau vegut oli!
    No hai dit pas que les comprés, tan sols que les utilitzo per a cremar. Ara, no vos penso dir de a on les trac. Qui vulgue saber que vaigue a l'era!

    ResponElimina
  26. A l'era es va a "sonar" i ha apendre a Salamanca ( ho sento, ciutat espanyola ).
    Jo de revistes del cor n'he comprat, n'he llegit i en llegire. i per acabar d'adovar-ho veig La Noria ( otrora Dolce Vita i abans Salsa Rosa ) tambe El Tomate i Donde estas Corazaon quan no se que fer entro a La Marfanta per a seguir el comentaris d'algun que altre il·luminat snob....home que ja ho sabem que de revistes del cor no en compra ningu...i tots veie-ho els documentlas de la 2.

    Aixo si, en conte de fe foc amb revistes del cor, que costa molt a cremar, utilitzo premsa tipus Avui, i estatuts i declaracions de principis de partits tipus RC.
    I si no ting res per a cremar, faig una altra cosa ( que d'aixo sempre en hi han ganes ) mes escatologica; tambe descarto el paper de les revistes del cor perque l'altre es mes suau. Sense arrivar al scottex aixo ho reconec.
    Veritat que no fa gracia?

    ResponElimina
  27. anònim,
    parlant de qüestions escatològiques, quan jo era menuda les solventavem amb paper de diari i et puc dir, per experiència, que tampoc és gens agradable.
    Fins i tot te diré que quan anaves d'excursió i t'apretava la necessitat, un tros de fulla o una pedra ben polida i a córrer que la merda a la muntanya diuen que no fa pudor encara que la remenes en un bastó.
    Bastó que veig que has utilitzat ara mateix tu, per a remenar merda des de l'anonimat i tirar.la damunt del RC. Tanta temor vos fa un partit tan xocotet?

    ResponElimina
  28. Repeteixo: veritat que no fa gracia?......."Pues eso"
    I una cosa et dire, si em donen a triar entre monarquia i republica, triare republica. Que et sembla?

    ResponElimina
  29. Ah! Que ja podem triar? Me pensava que el govern absolutista espanyol no deixava fer referèndums sense el seu permís!
    Pos si podem triar, jo trio república i independentisme!A on s'ha de firmar?

    ResponElimina
  30. Características del Absolutismo:

    Centralización: El monarca encarna el Estado y es soberano, hace las leyes y administra la justicia. Dejan de convocarse las Asambleas Representativas que antes representaban a la nobleza, clero y burguesía.

    Concentración: No hay separación de poderes.

    Recaudador: establece impuestos sin el consentimiento de los gobernados.

    Burocracia: como consecuencia de la necesidad de recaudar, surge una burocracia que cumplirá con funciones administrativas y judiciales.

    Ejército permanente: constituye el aparato del estado

    Diplomacia: Engrandece su reino de manera diplomática, al formar alianzas matrimoniales destinadas a unificar reinos sin la conquista mediante la guerra.

    Iglesia: Es subordinada a la autoridad del monarca, ya que muchas veces tenía intereses opuestos al rey y esto no le convenía.

    Si voste creu que aixo es el que tenim ( si, si tenim ) a aquest estat....pos molt be..i endavant amb l'utopia independentista.

    ResponElimina
  31. Recorde que este monarca és familia de Felip V. Recorde que mo'l va imposar un dictador que es dia Franco.
    Vostè com li diu a n'allò de portar a la filla de la Leti a un col·legi públic però restringit?
    I no parlessem dels temes com lo de la Bàrbara Rei, que la van tindre d'enxufar a la televisió perquè si no se'n anava de la llèngua.
    I lo de les bacanals a països estrangers matant ossos boratxos i domesticats?
    I lo dels souas que cobren algunes infantes per no anar a treballar a entitats bancaries? A vostè també li pagarien lo mateix los de la Caixa?
    Al menys a Anglaterra fan públic coses com "m'agradaria ser el teu tampax" aquí encara ja gent intocable.

    ResponElimina
  32. primer, que te que veure tot el que dius amb un govern absolutista?
    segon, tu als teus fills els portes a un colegi public?
    tercer, et sonen els noms de Miterrang, i Giscard d'Estaing i els seus escandols de faldilles i de corrupcio.
    quart, vols dir que tots els fills de presidents de republiques es guanyen els sous dignisimament i treballant molt?
    cinque, no et sona el fill d'un president que es dedicava a corre ralis?
    no obstant tambe prefereixo la republica...pero per raons mes de fons i democracia.
    Per ultim, crec que t'arrisques massa en algun dels comentaris que fas...alla tu.

    ResponElimina
  33. Lo que dia, encar ja gent intocable.
    I això no és ser absolutista?
    Jo crea que totes les persones són iguals davant la llei, que si algun fill d'algun president fa alguna cos adeplorable se'l ha de jutgar (sempre que es pugue demostrar i respectan la presunció d'inocència) però al rei no. No se'l pot jutjar per res.
    I jo, igual que tu, no puc portar als meus fill a cap col·legi públic però restringit perquè no treballo per al rei. Al menys lo Montilla los porta a un col·legi privat caríssim però s'ho paga ell

    ResponElimina
  34. nkbjuSra. Comedianta,

    li ben aseguro que soc del tot republicà i d'esquerres, encara que no vote ERC ni RC, i que, possats a fer, també m'agradaria veure algun dia una Catalunya independent. Pero hi han dos afirmacions que fa vosté que en sobten perque no responen a la realitat:

    1) Diu que als reis ens els va imposar Franco. Miri, tindrà vosté de ben segur coneixements d'història i sabrà que la monarquia parlamentaria (que no absolutista) com a forma d'estat va ser establerta a la Constitució de 1.978, aprovada en referendum a Catalunya per una amplia majoria dels catalans.
    2) Que la monarquia es intocable? Ni de lluny!!!. Veritat que ni a vosté ni a mi ningú ens ha obert un judici per manifestar que som republicans? Fins aqui la llibertat d'expressió. Ser republicans no ens autoritza a fer escarni de les institucions i les persones. Li agradaria a vosté que cremesin les fotografies del President de la Generalitat, es digui Montilla, Pujol, Tarradelles o Macià? I la senyera? A mi no. Dons, apliquis el "cuento" i sigui una miqueta més respectuosa amb els altres.
    3) Per últim, el Codi Penal de 1.995, on es contemplen com a delicte les injuries al rei, va ser aprovat per un parlament el·legit democràticament. Si no li agrada, faci el que sigui necesari democraticament per camviar-lo. Pero, si us plau, no digui que aixó es absolutisme, que es pixar fora del test.

    ResponElimina
  35. sinyor o sinyora espiradora,
    al rei mo'l va triar Franco i encara ressonen a les meues orelles lo jurament que li va fer (a Franco) Juan Carlos I després de mort lo dictador. Ara, d'això ningú se'n recorda però si Franco aixequés lo cap... Mira que jurar-li fidelitat públicament i després enviar la dictadura a fer punyetes.
    Los borobos tenen una llarga tradició en això de l'absolutisme. Carles III, acceptà tots los furs catalans, cosa que Felip V no tan sols los va abolir sinó que va imposar el castellà i un sistema completament centralitzat més pròxim a l'edat feudal que a qualsevol altra època.
    Les senyeres ja mos les van cremar fa poc. Comcretament fa uns mesos, i aquí no va passar res, perquè vostè sinyor/sinyora granera, lo que ha de saber és que quan los espanyols se refereixen a símbols, tan sols se refereixen ALS SEUS símbols. Los dels demés no conten. Ha de saber que a EEUU cremar banderes no està penat per la llei perquè s'enten com una manera més d'espresió, clar que a EEUU també tenen uns estats federats que aquí no tenim ni mos volen deixar preguntar si els volem tindre.
    Si tot això no és absolutisme per a vostè, val. Per a mi sí.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta